Midsommardagen-dagen.

Idag är jag hemma från jobbet. Blev inge bra igår..

Ragunda kommun är ju så mån om sina äldre heter det. Dom ska ha det si och så, ett värdigt slut. Absolut, klart dom ska! MEN.. För att få detta värdiga slut på ett långt och kanske slitsamt liv, ska man inte behöva nästan ramla för att det inte finns tillräckliga hjälpmedel. Man ska inte behöva ligga i sin säng en hel dag om man vill komma upp, bara för att det inte finns en rullstol som är utpassad till just Den personen eller för att personen ifråga inte längre orkar stå på sina egna ben och vi i personalen helt enkelt måste slita i personen för att få h*n till/ från rullstol. Det får inte försigå så!

Men nu gör det det. Det finns inte tillräckliga hjälpmedel. "Tillämpa Dhurenwall- metoden." Visst, men för att kunna tillämpa den metoden, krävs det RÄTT HJÄLPMEDEL och oftast att patienten i fråga själv kan hjälpa till. Men med en patient som har haft en stroke och inte längre kan stödja på sina ben, då går inte det. Det går inte att använda en glidbräda, det går inte att anväda ett bälte.

Vi behöver tillräckliga hjälpmedel och inge jävla tjaffs! Nu har jag gjort illa min rygg, som jag redan har haft ont i, och ska i morgon träffa en läkare. Jag kommer troligen inte kunna arbeta i sommar, tackvare att det är för tungt. Och det blir för tungt EFTERSOM att det inte finns tillräckliga hjälpmedel på Björkhammar.

Fy skäms Ragunda komun, ta och börja prioritera VART ni lägger pengarna. Thailand eller äldreomsorgen och barnomsorgen! Idioter....

Kommentarer
Postat av: Sandra

ah okej vad skönt de då.. =) haha hamburgare? ;) vare inte jordgubbar vi prata om? s =) men huvva, de var inge bra, har du lyft illa dig då? hoppas de går bra hos läkaren. här har helgen varit underbar. varit ute o njutit av naturen, fiskat, fikat. bara myst och umgåtts. superhärligt.. =) Kram

2008-06-22 @ 12:45:51
URL: http://www.nogg.se/lyckligmamma86
Postat av: Sandra

haha okej.. bara så ja vet att vi surrar om samma saker.. asg =) usch då.. :S när hade du tid med läkaren då? se till att vila o ta de lugnt ida då.. ja de har vart riktigt skönt, bara fått umgåtts o tagit de lugnt.. =) oj då, de lät inge vidare. akuten?! nått allvarligt? jadu, de kan man ju verkligen kalla en turbulent helg.. men de e ju bra att du är positiv trots allt.. =) Kram

2008-06-22 @ 15:20:08
URL: http://www.nogg.se/lyckligmamma86
Postat av: Linda

Ja visst blir man förbannad på tillgången till hjälpmedel..! Det är helt sjukt vad som prioriteras högst i vår kommun.. Skit i thai-paviljongen och satsa några ören på de människor som hjälpt till att göra Ragunda kommun till vad den är idag, istället.. tycker jag.



Men finns det ingen golvlyft där uppe på björkhammar överhuvudtaget? Dom är ju himla praktiska, fast man får ju inte använda dom på "vem som helst" utan det måste ju vara utprovat lyftskynke och sånt av en arbetsterapeut.



Hur som helst är det jättetråkigt om du inte kommer kunna jobba i sommar, för pengarna behövs ju till en massa olika saker nu innan bebisen kommer!

2008-06-23 @ 14:33:02
URL: http://ziquita.blogg.se/

Vad tycker du?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0