Älskade vän.

Jag önskar det fanns någonting jag kunde göra.
Jag önskar det fanns någonting som jag kunde göra för att det ska bli bättre.
För att smärtan ska försvinna.
För att sorgen ska försvinna.

Jag finns här för dig. När som helst.
Vart som helst.

Du är min vän och jag stöttar dig i medgång och motgång.

Vila i frid.

Får man säga "äntligen"?

Jul i all ära, men visst är det.. Slitsamt ändå?
Flera olika familjer, mat och "special mat". Läsa på förpackningar, neka barnet någonting hon verkligen vill ha och sääääkert skulle tycka jättemycket om. Slitsamt.

Men julhelgen har varit bra. Mysig. Julafton var vi hos Annas morfar och Josefin. Åt god mat, kollade på Kalle Anka och öppnade julklappar. Senare på kvällen spelade vi kort och myste. Jag vann btw, viktigt att påpeka. :)

Juldagen var vi hos Annas farmor med familj och spelade upp ungefär samma senario igen. God mat, trevligt sällskap och öppnande av presenter. På kvällen var jag på Hotellet, det var en riktigt trevlig kväll!

Annandagen (igår alltså) var vi upp till min mormor och morfar för att, äta god mat och ha trevligt.

När vi kom hem därifrån åkte vi till Annas mormor och Martin och, håll i er, öppnade MERA presenter. Anna tyckte tydligen att hon fick för lite paket för hon öppnade sin morbrors paket oxå haha..

Det var det Anna tyckte var roligast med julen tror jag, att öppna paketen. Det som var i dem spelade mindre roll. Haha mammas älskling. <3


Nu ska jag strunta i disken (igen) och mysa ner mig i soffan medans dottern sover och bara ta det lugnt med lite kaffe. På morgonen har vi åkt pulka, skottat fram vår bro och grannens och lekt med morfarn.


Puss på pannan så länge!

Nu så..

Nu är vi hemma allihopa, Anna springer runt runt i sin nya fina Hello Kitty T-shirt och äter rå potatis (?). Hon springer fram till granen och tittar, pillar lite och springer därifrån.

Micke står i köket (surprise) och gör en Janson och här sitter jag. Och bara njuter.

Njuter av att det snöar ute.
Njuter av att i morgon är det julafton.
Njuter av att jag har en sådan fin dotter.
Njuter av att ha M hemma igen, om än för en kort kort stund.
Njuter av att jag faktiskt har städat idag så det är fint hemma.

Jag bara njuter.


God jul på er mina kära (få) läsare.
Hoppas ni får en fin jul helg.

Kramar

Jag blir facinerad..

Att en människa kan skriva på ett sätt som genast nästlar sig in i mitt hjärta och berör.
Att hon kan skriva om allt och ingenting med ett intelligent och givande språk.

Facinerande helt enkelt. Facinerande.

------------> Här.

Ett gott skratt förlänger livet.

Erika, snart 3 år:

Jenny, vet du en sak?
Nej..
Varför man firar julaftonen, för att lilla Jesusbarnet föddis då.
Sen, när han låg och sprattlade och sprattlade i sitt lilla stall så lyste en silverstjärna på honom såklart.



Så. Om det nu var någon som undrade VARFÖR man egentligen firar jul så har ni ju svaret här.


Om ändå livet vore så enkelt som det är för 3-åringarna.

Sov så gott. Puss hej!

Tack!

Du som läser min blogg, kommentera GÄRNA. Men.

Har du ingenting vettigt att skriva, skriv det inte.
Har du ingenting trevligt att skriva, kommentera inte.
Och för h*lvete, kommentera inte under ett namn som inte är ditt.

Stå för det du själv skriver, annars kan du låta bli.

Tack =)

Sov gott.

jaha?

Jaa.. Jag blir faktisk irriterad.. Med all rätt tycker jag.

16/12-09

Guuuuuuuuud så jag ångrade att jag tackat ja till förfrågan om jobb idag när jag vaknade i morse. Dra någonstans varmt (barnvänlig version) vad trött jag var. Anna sov ju som bekant hos sin mormor i natt, och tur var väl kanske det.. På sätt och vis. Jag fick sova en hel natt OSTÖRT men min mamma däremot, fick INTE göra det. Skruttan har nu dragit på sig en rejäl förkylning med feber titt som tätt och ett hav av läbbigt snor. =( Hur som helst så hade inte hon sovit så bra i natt eftersom det var jobbigt att få luft. Mammas älskling.

Hade hon sovit hemma hade jag inte kunnat sova heller och alltså inte kunnat jobba idag.

Men nog har jag haft sjukt dåligt samvete för att jag inte varit med min älskling när hon var sjuk. =( Snuvan verkar dock ha lättat lite nu,  hon har sovit sedan klockan 21 helt utan att vakna och verkar inte vara täppt heller när jag varit in och tittat till henne.


Jaaaaaaaaha, annars då? Ingenting direkt.

Eller JO! Anna fick en tidig julklapp idag av sin mormor, Martin, gammel-morfar Leif och gammel-mormor Majbritt, gammel-farmor Inga-Britt (på min sida) och farfar och Monika, en ny bilbarnstol. Eftersom den vi har haft huxflux gått sönder? Frigoliten från nacken och upp är LÖS! Så, idag fick vi hem den NYA fina barnstolen =D Den TACKAR vi supermycket för, en perfekt julklapp!


En sådan, fast helt svart med silver där det är gulaktigt på denna.. =)


Jag ska vara hemma med skruttisen nu så det blir inge mera jobb på ett tag. Får se om jag kanske lägger mig tillgänglig mån-tis till veckan, beroende på hur Anna mår. Sen ska jag vara f-ledig igen tom 11 januari =) Så Anna får ett låååångt jullov från dagis =)


Nu pallar jag inte mer, nu ska jag sova.

Natti natt.

Hard work work..

Typ.. Nej jag och J har bara tagit det luuuuugnt ikväll. Hon jobbade till 20.30 och jag till 21.00 så vi hade all tid i världen på oss.. :p

Vi hann iaf med allt vi skulle och kul hade vi oxå =)

Skruttisen min sover hos sin mormor inatt, eftersom jag jobbade så sent nu ikväll och börjar tidigt i morgon. Så jag åker och hämtar hem min skatt sedan jag slutat i morgon. Kommer bli tomt nu ikväll kan jag lova..

Feber har hon oxå, redigt förkyld. =( Hoppas att hon är feberfri tills på måndag, då hon ska ta nr 2 av svinisvaccinet. Men, vi får se. Annars får vi ta det efteråt helt enkelt. Är man sjuk så är man..

Aja.. Nu ska jag ta tag i disken som min bror INTE diskat medans jag jobbat, och sen SVULLA smörgåstårta som Peder hade med sig.. Han fyller 20 idag =D

Aja, talk to you later..

Utvisning.

Tidiga morgon.. Hur brukar man säga? Morgonstund har guld i mun? Mmmh, kanske det men dock INTE när klockan är 05.30 på måndag morgon. Inte okej. Efter ett blöjbyte och lite mys så somnade dottern om en liten stund iaf.. Skönt det. Vaknade sen vid 7 tiden av att ungen står bredvid sängen och skriker halsen av sig, DÅ var det verkligen dax att kliva upp.

Jaja.. I samma sekund jag klev ut i vardagsrummet så ringde det på mobilen, det var från jobbet. Dom undrade om jag kunde komma och jobba på morgonen, men jag har ingen barnvakt nu på morgonen. Men det fattades folk ikväll med så då ska jag jobba =)

Ang utvisningen, så har jag tagit ett beslut. Gunghästen har fått åka iväg på "uppförande-läger". Den har för vana att "kasta sig" över dottern lite titt som tätt.. Den kastar av henne när hon sitter och, vad jag kan tänka mig, fantiserar om att hon galopperar (?) på en sommaräng. Vips, så har hästen kastat av henne. Konstiga häst. Här ger man den tak över huvudet och en "sängplats" alldeles bredvid ett element så det är varmt och skönt.

Hur som helst så har alltså gunghästen och A fått ta en "paus". Det kan dom behöva. Om inte annat så orkar jag inte höra hur hon skriker halsen av sig varje gång hon ramlar av. Jag vill vila öronen. =)


I morgon ska skruttan på dagis och sen ska jag jobba på kvällen så hon ska troligen sova hos mormor.. =)

Nu får jag inte sitta mera.. Puss hej!

Haha.. Jag bara måste..

Läst på fejjan (källa okänd)

Niclas Andersson Tänkte precis "Haha, vilken rolig applikation. Det ser ut som att det kryper en fluga på skärmen". Såg sedan att det var en fluga på skärmen...


Sikke natt, sikken dag.

Kvällen började ju inte bra. Redan vid 17 (!!) började skruttis bli trött och ville sova. Hon hade enbart sovit 50 minuter på dagis då hon vaknat och varit så galet ledsen, ingenting hjälpte.

Eftermiddagen och kvällen fortlöpte därför i gnällighetens tecken, underbart. När kvällen kom och det faktiskt var dax att sova, bestämde sig den söta dottern att mamma ska få jobba hårt för att få mig att slappna av, lugna ner mig och S.O.V.A. Även det, underbart.

1 timme av gråt, kastandes av nappar och lite mera bråk så somnade hon tillslut. Pjuh tänkte ju jag då. Det skulle jag inte alls det ha gjort.

När jag la mig (alldeles för sent, som vanligt) så fick jag sova i ca 1 ljuv timma. Sen började det. Skrik/gråt/skratt- kalaset. Heeeeeeeeela långa natten. Kul. Verkligen.

När jag vaknade första gången så var det för att jag skulle ta bort en av kuddarna under huvudet på mig själv, då ställningen för nacken inte var den ultimata. Hur som helst så är ungen borta?!

Går ut i vardagsrummet och där sitter hon, i morbrors knä, framför datorn och kollar när han spelar WoW. Kanon. Hur ska jag få denna unge att somna nu då?

Efter en ca timme så somnade hon om. Guuuud så skönt det var att blunda och somna in.



I en halvtimme ungefär. Då var det gråååååååt och en borttappad napp. "Tutte. Tuuuuuutttttttttte" *vänder upp och ner på hela sängen och finner slutligen nappen under kudden (?)* Shyyyy shyyy, sooooov, mamma är tröööööööööööööööööött...

En timme senare: "Tutte. Tuuuuuuuutteeeeeeeee. Mama. Tutte?"
Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! *leta leta leta. Hittar ingen!!!!!!! Ut till "napp förrådet" och hämta en ny* Sooooov nu mitt lilla hjärtegull, sooooooooov.

Och det gjorde hon. En stund. Sista gången jag kollade på klockan var det ca 04:55. Jag var även irriterad över att inte M svarat på mitt übergulliga god natt-sov gott- sms sen somnade jag om i tron om att KANSKE skrutt-ungen sover lite längre på morgonen nu efter en sådan strulig låååååång natt. Men ACK så jag bedrog mig.

Klockan 07.15 fick jag ett finger i ögat och en skallning och då var det morgon.






Dagen har egentligen gått i gnällets tecken mest hela dagen. Har det inte varit Anna som gnällt efter napp/vatten/pepparkaka/banan eller dyl så är det jag som gnällt på brorsan om att det är MIN tur att spela datorspel - Sims3 närmare bestämt. Suck.


Men medans Anna sov idag har jag iaf hunnit dammsuga. Yeay.


Ont i handleden har jag oxå. HOPPAS för guds skull INTE det håller i sig till veckan, då jag ska JOBBA för första gången sedan 22:a september på tisdag. *håller tummarna*

Aja, nu har jag svamlat färdigt, det jag egentligen ville med detta är att Anna somnade på ynka 15 minuter ikväll, utan gråt och nappkastning och att en av mina favorit bloggare har nu mera bytt blogg.


Nu ska jag koppla bort disken och sätta mig i soffan med ett glas julmust.

Natti natt.

Effektiva jag..

Budget shopping är ju inte alltid så himla kul, men igår när vi var inne i Östersund så gick det faktiskt väldigt bra! Hittade en massa julklappar för lite och ingenting, men som ändå är noga ut tänkta och personliga. Jag hoppas att alla kommer att bli nöjda!

Så, jag var ju alltså på återbesök hos ortopeden igår, röntgade och pratade med läkaren. Allting såg bra ut och jag kommer bli helt återställd i handleden. Men det kommer ta tid. Men men.. Huvudsaken jag inte har ont längre. =D Kommer troligen inte att vara fullt lika rörlig i höger handled som jag är i vänster, men å andra sidan sa läkaren att jag var lite överrörlig så det var egentligen ingenting negativt.

Igår kväll så slog jag in alla julklappar utom 2 då både brorsan och M satt i samma rum. Mickes tar jag i morgon när han åker tillbaka till Åre och brorsans tror jag att jag slår in senare ikväll. Har inte haft någon lust idag medans Anna varit på dagis.. :p

Fick jobb erbjudande idag när jag lämnade skruttan med, men eftersom jag är sjukskriven tom 13/12 så kan jag ju inte jobba. Men jag sa att jag finns tillgänglig till veckan.. :) Det fattades tydligen personal på de flesta förskolorna just nu.  La mig tillgänglig på jobbet (Björkhammar) till veckan med, så får vi se hur det blir med det..

Om ett litet tag ska jag och Anna åka iväg till gräddhyllan på middags bjudning och pappan får vackert stanna hemma han.. :p

Hmm.. Har det hänt någonting mer spännande? Jaa egentligen MASSOR, men ingenting jag kan prata om ännu.. Det visar sig när alla andra får veta..

Puss hej!

Katarina Blåhaga!

Jag behöver din mail adress, jag har ett kort på "Fisan" som jag vill skicka till dig..


Puss!

Mitt hjärtas skatt.




God morgon.

Idag vaknade Anna alldeles för tidigt.. Eller, lagom tid för henne naturligtvis, men alldeles för tidigt för mig.

Hur som helst, så kom Niclas förbi igår med The Sims 3 som jag fått låna av bästaste Nathalie <3
Så, efter lite pysslande så fick jag och brorsan igång det. Sen skulle ju vi försöka förstå oss på det, det är verkligen STOR skillnad motför 2an.

Hur som helst så var det ju sååå spännande, så jag blev sittandes aningen för länge igår kväll. Klockan vad nog närmare halv 1 innan jag kom i säng, så jag får väl skylla mig själv att jag var trött ;p Ska testa lite till sen idag när Anna ska sova..

Annars då? Njae, inte så himla mycket. Det är kallt. Både ute och inne, så jag höjde elementen igår då det var ca 18 grader kallt (!!) ute. Men, i morse då, ja då var det som en BASTU inne här, eftersom vädret blivit mildare. Suck.

Aldrig ska man vara nöjd :p


Jaja, nu ska jag dricka en kopp kaffe till och fundera över vad dagen ska ha att bjuda på..


Puss hej!

<3<3

Vi saknar dig här hemma pappan/sambon!

Välkommen vintern, men kylan?

Som sagt, nu har det alltså kommit snö. Inte en dag för sent tycker jag, och det är alldeles lagomt med den oxå. Men med min otur lär det ju komma MYCKE mera. Inte särskillt kul tycker jag. Och kyla? Nej den klarar jag mig utan. I morse när jag skjutsade skruttan på dagis så visade termometern -12 i bilen, då har ju den suttit på värmaren hela natten med så den visade nog inte korrekt.

Igår visade den -3, men det var -8 på dagis.. Så jag kan ju ana att det var runt -17 i morse alltså. Huvva! Glad att jag bor i lägenhet, där är det vaaaarmt!

Var på affären och köpte saffran, det jag GLÖMDE sist. Suck. Hur som helst så kollade jag hur mycket jag behövde innan vi åkte. 2 påsar. Grejt, fixar det tänkte jag.

När jag kommer till kassan på ICA så ber jag om EN påse saffran. VARFÖR?! Börjar jag bli senil? Dement? VAD?! Suck. Får väl köpa en till sen innan jag hämtar Anna. Hade ju tänkt baka medans hon är på dagis så vi kunde fika lussebullar till mellis men icke. Blir inge av med det då.

Aja, nu ska jag diska och sen sätta mig i soffan en stund innan det är dax för lunch.

RSS 2.0