Ännu ett steg in i vuxenvärlden.

Jag har ju alltid varit emot allt vad handla-lista heter.. Onödigt, jo men visst kommer man väl ihåg ändå? Nej, det gör man faktiskt inte. Så idag, mina vänner, så satte jag mig och skrev dels en matsedel (kors i taket jag ska LAGA mat) och en handla-lista. Dvs ännu ett steg in i den "riktiga" vuxenvärlden.

Det böjade ju med att jag skaffade mig ett MasterCard i förra veckan. Jag pensionerade mitt värdelösa Maestro kort och skaffade ett MasterCard. Vuxet. Och idag alltså, så har jag bestämt mig för att hädanefter ska jag SKÄRPA mig och verkligen LAGA maten själv. Inte bara käka färdigpytt, potatsbullar och färdigrullade och halvstekta köttbullar från Scan. Grejen är ju den att jag KAN ju laga mat, men jag har blivit bekväm. Alldeles för bekväm. Och pank, så det är inte mer med det än att jag helt enkelt får skärpa mig.

Så idag blir det pasta och köttfärssås, i morgon blir det klyftpotatis, stekt korv och beasås. Onsdag ska jag faktiskt göra potatisbullar men på torsdag blir det sprödbakad fisk och potatis. Eventuellt ska jag försöka mig på filsås, annars kanske jag ringer pappa och frågar hur fan man gör äggsås. Det vet jag inte.......
Fredag blir det nog kycklinggryta ala första-gången-någonsin-försök. Får bara hålla tummarna att det smakar jag jag tror.. Som tur är kan Micke vaka över mitt kycklingtillagande, han kommer ju hem på torsdag kväll! <3

Sen får vi väl se vad vi hittar på i helgen att äta.. Kanske Micke vill vara med och bestämma det..

Hur som helst, i morse klev vi upp redan vid 20 över 6! Syster yster låg och sov fortfarande och fick sova i 40 minuter till, så jag tog Anna och gick ner. Jag var så trött att jag nästan kunde somna sittandes i soffan, men det gick ju inte. Trodde ett tag att KANSKE Anna kunde somna om i soffan men icke. Så sedan dess har jag varit vaken förutom 20 minuters vila i soffan vid halv 9. Trött? Nej faktiskt inte.. Men jag lär nog somna ovaggad ikväll.

Nu ligger hon ute i vagen och sover, har precis somnat. Så nu ska jag läsa lite bloggar och sen göra någon lunch.
 
Adios for now

Kommentarer
Postat av: Mia

Hejjahejja :D

2009-03-16 @ 21:15:20
URL: http://marialinden.blogg.se/
Postat av: Sandra

Duktig du är! Allt matlagning kommer gå perfa :) bara att pröva och öva ;) Hejja på! :)

2009-03-16 @ 22:41:33
URL: http://sandrabergvall.blogg.se/

Vad tycker du?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0