Det går som en dans.

Lämnade Anna lika idag som igår, det går som en dans.

Vinkar så glatt och leker med barnen.. Ätit som en häst idag med, päron sedan dom varit ute, soppa, pannkaka och efter det både äpple och banan. Mammas lilla matvrak =D

I morgon ska vi vara på dagis klockan 9 och då ska Anna sova där efter lunch, så jag får hämta henne vid 14. Kommer kännas super konstigt måste jag säga.. Huvva..

Så i morgon ska jag passa på att titta på alla mina hatar-att-jag-tittar-på-program, tex våra bästa år, och fixa lite hemma. Rensa, IGEN, bland Annas kläder och hitta på nått tills på lördag. Den första planen gick i stöpet men det ska nog gå att ordna..

Nu ska jag dricka mitt kaffe, kolla det sista på Christine och sen?

Det gick bra.

Idag fick jag ju lämna min älskling skatt på dagis halv 10 och sen fick jag vackert fara därifrån. Anna vinkade och följde gladeligen med E ut till de andra barnen.

Jag for och handlade, diskuterade mitt ena projekt sluta-snusa med kassörskan. Hon tyckte inte (?) jag skulle sluta. "Du ser ju alla gamla gubbar som snusat hela livet, de lever ju. Du är ju ung oxå." Ursäkta?! Aja, jag tänker iaf sluta snusa, tids nog, oavsett vad kassörskan på ICA säger. :)

Hem, packade in allting och ringde några samtal och sen skubbade jag till grannen på kaffe och lite surr. Hem vid 11 och käkade en tidig lunch och plockade ihop lite innan jag hämtade Anna kvart i 12. Dagen hade gått jättebra och hon hade ätit som en häst! *stolt*

Sedan jag hämtat henne åkte vi hem till Gulldalen, packade in 2 barnvagnar och grannarna + Lotta och for till Sollefteå.

Kikade runt, handlade lite, drömde om det jag ska köpa sen, när allt är "klart" och fyndade liiiite.. :)

Var även in på Bolaget och handlade på mig 2 vin flaskor till på lördag. Ett rött och ett vitt. Det vita köpte jag eftersom jag inte riktigt har lärt mig konsten att dricka rött vin ännu, så om det den trevliga tjejen rekomenderade som "nybörjar-vin" smakar elakt så har jag det vita som jag VET att jag tycker om. :) Smart va?!

Hur som haver, när vi kom hem vid halv 5 tiden så hade Micke gjort kyckling och ädelostrisotto!!! Ååååååh så GOTT det var! Blev över, som jag ska äta till lunch i morgon innan jag hämtar skruttan på dagis.

Jaa.. That's it folk's.


Sleep tight.

Update in order? Again?

Fy vad dålig jag är på detta, men ni förstår, de trogna läsare jag har, att jag har F-U-L-L-T U-P-P!

Anna har ju som bekant börjat dagis nu.
Detta mina vänner är, precis som jag förutspådde, ett trauma. För Mig.

Eller, det värmer mitt hjärta att det går såå himla bra, jag är stolt som en höna (?) kan ni tro.

Men, nog skar det liiiiiiiite i hjärtat när jag skulle lämna en stund idag.

Förvantade mig ett skrik, EN tår eller kanske iaf en surläpp.
Vad fick jag då?! I-N-G-E-N-T-I-N-G! Eller joo, en glad vinkning och sedan fortsatte ungen leka.

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! Ville jag skrika.

Men jag behärskade mig och visade inga känslor. Alls. Närå. Jag grät kanske en liiiiiiten tår (eller två) när jag satte mig i bilen. Hur som helst så var jag som en hök på telefonen, då de skulle ringa om det inte fungerade. Någonstans inne i mitt smått sadistiska hjärta så hoppades jag väl kanske att Anna skulle sakna mammas trygga famn och gråta en skvätt, men icke. Inte.Ett.Ljud.

Skönt för Anna och dagispersonalen. Ett h.e.l.v.e.t.e för mamman. ;)


Men OJ så glad hon blev när jag hämtade henne efter lunch, sprang till mamma och jag fick en stoooor kram. Sen vände hon sig om och pekade och "oh oh oh":ade på alla kompisar och inskolningsfröken. Mammas älskling.

Sen säger hon det jag fasat för:
"Vi gör lika i morgon då? Fast då kan du ju lämna ganska direkt och sedan hämta efter lunch?"
Än en gång, PRECIS som när vi talade i telefon, säger jag:
"Mmmmh, det blir nog bra........." Med den piiiiiiiiiipigaste rösten..


Huvva.



Annars då? Njae, inte så mycket faktiskt.. Har några planer under verkställande, men ingenting konkret att berätta. Ännu. ;) (blir du aaaaaaaaaaaarg nu Sandra? Hahahahaha..)

Nej, läsa bloggar var det ja!

Puss hej!

Nu så..

Efter en vecka i feberns grepp så har vi varit på dagis igen. Blev ju lite som att börja om igen, men men. Eftersom jag är sjukskriven så är inte det hela världen heller =D

Dagis gick iaf bra, vi var ute på förmiddagen och ramlade över traktorer och sandkakor (inte jag alltså, Anna). Gungade och hade roligt! Vid 11 gick vi in och lekte lite innan det var sångsamling och blöjbyte innan lunch.

Anna är så duktig när hon äter, använder (för det mesta) sked. Såg, i vanlig ordning, ut som en bombnedslag runt om, men gott var det! :D

Nu hade jag planerat ett lite halvlångt inlägg, men Anna vaknade nyss så vi ska busa ett tag innan pappan kanske kommer hem.

Adios och på återskrivande!

Update in order?

Jaa.. Febern då. Verkar inte riktigt vilja släppa taget. Ganska skönt (på ett egoistiskt sätt alltså) för då måste ju Anna vara hemma från dagis.. Och då behöver inte hon bli så gruvligt stor. Huvva..

Igår var jag alltså på ännu en röntgen. Bzz bzz bzz, 4 plåtar, Jaha, då har vi vad vi behöver så hör läkaren av sig om det behövs. Jaha?! That's it? Åkte jag alltså 10 jävla mil för DET?!

Nödvändigt.. Aja..

Vi var och firade JB på födelsedagen igår och käkade lite tårta, glass och bär och en massa kakor. =) Gööööööött.

Bara Anna vaknat nu ska vi käka lunch och sen fara upp till Gevåg och fira min morbrors fru som oxå fyllde år igår.. Kul för Anna att få leka lite med mina kusiner =)

Ikväll ska lillfaster Erika sova hos oss, hon ville så gärna göra det. Så dagen idag blir fullt upp =D

Nej, nu orkar jag inte mer, adios kamrater..

Ha! Trodde jag ja..

Febern är tillbaka. Underbart.

Lilla tjejen..

Natten gick ganska bra faktiskt, Anna vaknade vid 5 tiden och var super varm. Vägrade dricka någonting men nån sked med vatten fick jag ner iaf.. Sen somnade hon om efter lite alvedon och TV titt och sov till halv 10 i morse. Det var skönt =)

Lite loj vad hon, seg och så.. Varm var hon oxå men efter en flaska kall (! äckligt) välling så blev hon lite piggare och somnade sen och sov en timme. Sen har hon bara blivit piggare och piggare under dagen. =)

Nu ikväll har hon tom busat lite och plaskat i badbaljan. Så hon är på bättringsvägen iaf!

Nu sitter hon och myser med vällingflaskan i pappas knä i soffan och jag ska studsa in i duschen nu innan det blir desperate klockan 21.

Puss

Mammas lilla tjej!

I morse var hon piggare än någonsin, men nu idag har det bara gått utför.

På dagis var hon lite trött, men det gick bra. Hon lekte inne med barnen sedan vi varit ute och sen käkade hon lunch för glatta livet. Somnade naturligtvis när jag satte henne i bilen, men sov bara i 45 minuter sedan jag lagt henne i vagnen. Hon var kokhet när jag tog in henne, men jag tänkte att jag kanske tagit på henne för varmt, det blir ju lätt så när det inte är varmt ute men inte heller kallt.

Hur som helst, så tog jag av henne lite kläder och gav henne vatten och tänkte hon skulle "bli som vanligt". Somnade till en sväng i min famn i soffan och var fortsatt super varm.

När hon vaknade igen så kollade jag tempen på henne, 39.5! Så jag tog av lite mera kläder och gav henne mera vatten. Efter en stund så blev det ingen bättre, så då fick hon alvedon och somnade igen i min famn i soffan.

Sen har hon varit varm och sovit av och till hela dagen. Bara varit i famnen på antingen mig eller pappan. Har man lagt ner henne när hon sovit så har hon vaknat och somnat om när man tagit upp henne. Huvva. Inte lätt att vara liten.

Nu sover hon iaf, fortfarande skållhet men hon fick mera alvedon nu innan hon somnade.

Mammas älskling..

Våga vägra mörkret!

En sak jag upptäckt, nu när vintern är på intågande och mörkret med det, det är att hela j*vla Gulldalen verkar vara ljusskygga.

Vart jag än tittar när det är mörkt så är det kolsvart i alla fönster.
Vad har människor emot fönsterlampor? Tycker inte folk att det är mysigt? Va fan, elen ingår ju i hyran!
Jag fattar inte, fönsterlampor är ju skit mysigt!

Jag har alltid fönsterlampor. Alltid. Dyget runt, året om. Jämt.

Nej grannar, våga vägra mörket! Hur skulle man annars hitta till toan mitt i natten?



Igår hade vi en riktig myyyyskväll. Vi bjöd Nattis och Niclas på middag, karé och klyftpotatis med rotsaker i ugnen och 2 såser till det. GOTT! Nathalie hade med sig ett super gott rött vin (kors i taket kamrater, jag dricker ju inte rövin!) som vi drack till. Sen öppnade vi den vita flaskan och spelade ett parti Monopol.

Naturligtvis vann inte jag, men jag kom iaf 2a. Inte illa pinkat?! Vi började spela någongång runt halv nio tror jag och halv 2 vinkade jag och Bettan av N:arna och kröp till kojs.

En super trevlig kväll, som jag hoppas vi kommer göra om!


Idag har vi varit på en promenad med Annas morfar och Josefin, sen mest slöat. Varit och handlat lite och ätit middag med halva grannstyrkan uppe på höjden. Flygande jacob alá Micke blev det idag. Anna blev grinig på kvällen, C likaså så vi gick hem.

Kollade tempen på skruttan, då jag tyckte hon var rödblommig om kinderna. 38 graders feber. TYPISKT! Nu när vi påbörjat inskolningen av dagis och allt.. Men men, vi får se hur hon mår i morgon bitti. Om det blir nå dagis eller om vi blir hemma. Vi får se.


Nu ska jag släppa ut Bettan och sen väcka sambon som somnade till filmen och sen sova.

Natti natt!

Fredag = dag 2 av inskolningen.

Dagen började helt klart bättre än nr 1.

Vaknade i god tid, var i god tid på dagis och hade det mysigt. Anna börjar bli mer och mer kavat nu på dagis, struntar TOTALT i mamman. Nog skär det lite i hjärtat, men det är ju kul att hon verkar trivas ganska bra redan. Klart, hon kommer ju och lappar igen de små hålen i hjärtat lite då och då. Hon vill ju inte att jag ska tro att hon inte behöver mig. :p

Hur som helst, vid 11 tiden så var vi färdiga med dagen, det räckte! 2 minuter efter att jag satt henne i bilstolen och typ startat bilen så hördes de söta snarkningarna i baksätet. Haha, att det kan vara så jobbigt att vara på dagis i 1.5 timme.. =)

For iaf på Wahlbergs och köpte ett par pippi mockasiner till henne och sen hem. Väl hemma fick hon lägga sig i vagnen och sova vidare. Och sov, det gjorde hon. Till kvart i 3!

Herregud, snacka om maratonsovning!

Och vad gjorde jag under den tiden?
Ingenting. Jag tittade på TV, vek inte tvätten, putsade inte fönstren och drack vatten. Skönt! :)

På kvällen for vi ner till Annas farmor och fastrar för att träffa gammelmormor och gammelmorfar som kommit från Lyksele på besök. Käkade kycklingwok och fikade efteråt.

Sen for vi på TIME och hyrde film och sen hem och stoppade lillteta under täcket vid 20 tiden.
Sedan vi började dagis så har Anna inte velat somna i sin säng, vet inte om det är just för att vi börjat dagis, eller vad det är. Men jag klagar faktiskt inte.. Det är väldigt mysigt att sitta med älsklings tjejen i knät i soffan. :) Igår tittade vi lite på Idol innan hon somnade, hon gillar musik! =)

Idag (lördag) har vi varit upp till Annas morfar och Josefin och busat. Efter lunchen så tog jag, Anna, Josefin och Bettan en lite promenad och nu sover Anna ute i vagnen och Bettan under skrivbordet.. =)

Kanske man skulle vika tvätten?

Numero 1 av inskolningen..

Gick kanon.

Förutom att jag och M inte pratat ihop oss om hur morgonen skulle börja, haha.
Jag trodde han skulle börja jobba kl 8, han trodde att jag ställt alarm.

Han började inte jobba klockan 8 och jag hade inte ställt alarm.

Jag vaknade alltså 08:45 och 09:30 skulle vi vara på dagis.
Barnet var oätet och oklätt och bilen var på verstaden.

Härlig start på dagen va? Barnet har nog aldrig blivit tvungen att äta så fort någonsin förut. Hur som helst så kom vi utanför dörren i Gulldalen ca 09:20. KANON!

Fem över halv var vi på dagis och tiden till halv 11 gick galant. Anna lekte med barnen, visade fröknarna vad duktig hon var på att klättra på allt. Skitunge. Ett av de andra barnen som går på avdelningen trodde nog att jag var en fröken för hon ville sitta i mitt knä hela tiden. Haha, man saknar liiiiite tiden då man jobbade på dagis.. :)

Klockan 11 gick vi hemåt igen och Anna slocknade i vagnen ganska omgående.

Sedan dess har vi inte gjort så himla mycket, jag hämtade bilen på verkstaden vid 16 tiden och nu ikväll var vi ner till Annas farmor och hälsade på Mickes mormor och morfar som kommit..

Anna sover nu i sin säng så sött och vi har nyss ätit rostade mackor med marmelad på och tittat på det super spännande avsnittet av Criminal Minds.

I morgon är det dagis igen, och vi ska försöka komma i tid då.

Puss och god natt!

Vi överlevde..!

Japp, det gjorde vi!

Kanske ska börja från början, dvs besöket i Öset igår.

Fick ta av mig gipset, VILKEN KÄNSLA!! Tvättade händerna, nästan som.. Det var en NJUTNING iaf :p Sen var det att ta hissen ner till röntgen och sen tillbaka till ortopeden. För att vänta. I en lååååång timme. Fick träffa läkaren, eller en överläkare t.o.m, och han gjorde bedömningen att det INTE var en spricka i båtbenet. Nehe?! Hur som helst, han såg ingenting på röntgenbilderna.

Han trodde att jag kanske hade en REJÄL sträckning på ledbanden, så jag får fortsätta ha gips. Ett "vanligt" gips, i 4 veckor till ist för 9 veckor till. SKÖNT!

Så den 10/11 ska jag tillbaka igen, avgipsning på ortopeden och sen till sjukgymnasten och få ett träningsprogram. 4 veckor senare ska jag tillbaka IGEN och röntga innan jag blir "friskskriven".

Så, det blir alltså, med största sannolikhet, inge mera jobb för mig under 2009. Kul.

Hur som helst, jag kan böja på armen, vilken FRIHET det innebär! Helt galet!


Idag har vi varit på dagis. Det gick jättebra, Anna lekte med barnen och tyckte det var himla kul! Fotograferingen gick väl sådär.. När Anna var still och glad var ingen annan det, och när de andra barnen var goa och glada och stilla, då ville inte Anna vara med nå mera :p

Men ett kort på bara henne fick vi iaf.. Alltid någonting :)

Nu ska jag stöka undan lunchen och sen får vi se vad som händer.

Puss så länge!

I morgon..

Ska jag på återbesök på Ortopeden.
Jag ska alltså få ta av det gigantiska gipset.
ska jag tvätta händerna!
Tvätta båda händerna.
Som jag ska njuta!

I mitt yrkes val så tvättar man händerna ofta. Man blir som nästan beroende av att tvätta och sprita händerna.

Det kan jag inte göra nu. Jag kan knappt tvätta en hand ens. Sjukt jobbigt.

Så, imorgon ska jag tvätta mina händer.

OCH sprita dom.

I can´t wait!!

//Crazy-stay-at-home-mum

Det blev som "på riktigt" nu...

Icke ont anande ringde jag barnomsorgs chefen idag.
Ville bara höra om det var okej att Anna fick vara med på fotograferingen på dagis på onsdag. Hon kunde inte se nått skäl till att inte hon kunde det, hon skulle prata med personalen på avdelningen så skulle någon ringa upp sen.

Sagt och gjort, 5 minuter senare ringde de från dagis. Klart hon skulle vara med, varför hade inte dom tänkt på det? (ja, det kan man undra)

Fick tiden för fotograferingen och DÅ ställer hon frågan:
"När tänkte ni börja skola in Anna?"
Eeeeh...? "Jaa, alltså.. Eeeh.. I november? Eeeeh, jag har inte hört någonting sedan i somras........"
Säger jag då, lite sådär små-barns-mamma-osäkert.
"Jaha, T sa att du skulle höra av dig själv, det måste ha blivit lite missförstånd där då bara."

"Haha
(tillgjort för att dölja paniken som smygit sig på) jaaaaa, kanske... Vi pratade om November."

"Jaha, men då kanske vi ska ta det nu då? Om ni kommer på onsdag för foto och sen kommer ni igen på torsdag för att kolla runt på avdelningen så tar vi det där ifrån?"

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!! ville jag skrika, men behärskad som man är så pep jag väl ett litet "jaa. Det blir bra"


Shit. Det är verkligen på riktigt nu. Min lilla bebis ska börja dagis. SHIT!


Hur ska detta gå? För mig?!

Okej då..

Efter ett krav från min fantastiska vän Niclas är det väl bara att blogga då.

Men jag har inga djupa tankar att dela med mig av. Det enda jag har att skriva om är Skruttan.
Det är inte så intressant för större delen av befolkningen. Men för mig =)

Hon springer omkring här hemma och lever rövare, plockar i blommorna, klättrar på spisen, springer i soffan, plockar i sopskåpet (äckligt), river och sliter i allt. Söt är hon oxå. Försöker  hålla ett vettigt samtal med grannpojken, "dada baba betta betta ooh ohh titta titta". Varav C tittar på henne och säger "Va?".

Haha.

Ni ser, vem, förutom jag och pojkens mamma, tyckte det var bedåååååååååårande?!

Nej, så mycke intressant händer inte i en sjukskriven småbarnsmammas liv.


Om..

Jag ändå hade någonting att skriva.
Men det är helt tomt..

Kul för er tappra läsare att läsa om min händelselösa dag. Gipset gör det omöjligt att göra just någonting, och det jag kan göra har jag ingen lust med. Vem längtar efter att få vika tvätt lixom. Haha.

Hur som helst så har jag ett berg med tvätt som jag gömt i överkastet. Det man inte ser, det lider man inte av. Så det så. Hörde nu att tvättmaskinen blev tyst. Typiskt. Det betyder, för de som inte vet, att den tvätten ska in i torktumlaren.

Problemet i den ekvationen (nej Niclas, det är inte i närheten av samma ekvation som du hade på din blogg) är att det redan ligger en ren, torr tvätt i torktumlaren.

Alltså mer tvätt som bör vikas.


Vilka I-lands problem känner jag.

Kokar kaffe och glömmer allt det för en stund.

Det snöar!

Need I say more?

 

Det är faktiskt BARA 6:E OKTOBER!


Måndag.

Idag när jag och Anna vaknade var pappan redan uppe. Han skulle iväg vid halv 9 till Öset på kurs. Så när han åkte gjorde jag gröt åt skruttan. Men hon skulle inte ha nån gröt, hon skulle ha macka. Satt och pekade på mackorna och sa "dää dää (där) mmmm mmm" så hon fick 2 (!!) mackor med leverpastej på. Hon kan äta den lilla damen :)

När vi tatt på kläder och plockat fram alla 100 miljoner leksaker så kommer hon bärandes på en sko och försökte få på sig mössan, så vi klädde på oss och gick ut och gungade.

Sen har vi käkat lunch, varit på byn och gjort lite ärenden med Annas mormor och fikat från brödbiten innan det var dax att sova vid 1 tiden. Hon sover fortfarande, och det är bra.

Nu mer sover hon 1 gång om dagen och sover då runt 2 timmar. Mammas duktiga tjej.

Nu ska jag kolla om grannen är hemma så hon kan få sina gardiner.

Puss

Det är inte klokt!

Kvällen igår var super trevlig! Vid åtta tiden kom E ner och vi öppnade den första flaskan med vin. Någon sort som jag inte smakat tidigare (inte grannen heller) men som var flitigt rekomenderat, av just grannen på arbetet.

Hur som helst så hann vi med ganska mycke surr innan körslaget var slut. Vid 22 tiden kom J ner och med sig hade hon popcorn. Det var super länge sedan jag ätit popcorn så det var himla gott!

Vi började titta på Rose Red, men vid halv ett gav vi upp. Ena grannen gick hem, den andra grannen lika så och jag gick och la mig med lilltösa.

Nu är vi nere på åkervägen och ska snart vi på affären och sen hem och dammsuga.


Juste, nämnde jag att jag och Anna kollade på SNÖBLANDAT REGN i morse?!

Det ligger snö längst upp på bergen och jag tog på mig en mössa i morse när vi var ut


HUVVA!!

Äntligen!

Som ingen kan ha missat så har jag ju följt MammaMelissas blogg.

Hon förlorade sina döttrar den 24:e september 2008 och idag födde hon deras lillebror.


Så ett STORT grattis till Antonia och Gabrielle som blivit storasystrar i himelen och ett STORT grattis till Melissa och hennes make till deras 3e barn.

Grattis och jag hoppas Ni mår bra.

1-0 till mig.

Varje dag med detta gips är en kamp.
Borsta tänderna med vänster, klä på sig jeans. (gudarna vet att det kan vara kärvigt nog ändå)
Byta blöja på en unge som VÄGRAR vara stilla ens i 2 sekunder..

Ja, varje dag med gips är en smärre kamp om överlevnad. Dramatiskt? Naturligtvis!

Men!

Att ha två fungerande armar, 2 händer och 10 fingrar är en självklarhet för de flesta. Såklart även så för mig. Tills för 9 dagar sedan. Nu KAN jag inte använda höger hand som förut.

Men det är okej, för jag vet att tids nog kommer jag kunna det igen. Så man lider igenom I-lands problemet, det finns ju de som har det värre.

Idag så tog jag mig förbi ett hinder. Jag la Anna i sängen sedan hon somnat sött i min famn. Dert gick bra. Jag har inte velat prova förut, dels för att jag fortfarande haft ont tills typ.. Igår, men oxå för jag varit rädd att jag skulle tappa henne. Men, det gick bra! :)

Nu ska jag plocka lite leksaker och sen njuta av mitt kaffe i lugn oxh ro.

Puss

RSS 2.0