Äh, man är väl händig?

Ungefär som Händige Manny.
Annas för nuvarande favorit program.
I helgen var det ju Disneydax på 2:an, och då visades Händige Manny. Anna gillade det verkligen. Så, nu lääääängtar jag till vi kan använda våran parabol igen (då vi numer bor på ett ställe där Canal Digital INTE får kontakt) så vi kan kolla på Play House Disney osv.

Alldeles snart ska vi åka iväg på dagis och sen ska jag vidare på affären. Kanske tar svängen förbi huset på vägen hem? Har faktiskt inte varit där på flera veckor. Skulle vara spännande att se hur det har artat sig.

Appropå rubriken då..

Eftersom jag har över 110 unika besökare (!!) i förrgår och närmare 80 igår så kan jag ju multiblogga.

Så, mina vänner (och okända) nu har jag alltså 2 bloggar jag skriver i.


Ååh så spännande va? 2 Olika bloggar som NI kan följa mitt suuuuuuper spännande liv i.

Ojoj..

HÄR är iaf en länk till den andra bloggen.

Puss hej!

WHAT?!

Alltså, någonting verkar vara fel.

När jag alltså INTE skriver i denna blogg, då har jag en statistik på 107 unika besökare?! WHAT?!

Kul. Kolla in min andra blogg, skulle det vara intressant så fortsätt gärna =)

Men. Bara 1 kommentar?

Annars kan ni ju säga till om jag ska börja plinta här igen.

Puss hej!

Jag undrar..

Har alla människor GLÖMT att jag har en ANNAN blogg numera?
Som jag uppdaterar liiiiite oftare än denna?

Har ni glömt att jag och varlensbasta har tagit en paus?

Jag bara undrar..

En paus.

Marie och "varlensbasta" har nu tagit en paus ifrån varandra.

Varlensbasta irriterar sig på att hon bara skriver trams och straffar genom att inte fungera korrekt. Tex raderar den kommentarer och beteer sig allmännt skumt.

Marie blir galen på detta faktum och för att inte hon ska trycka på DELETE så tar dom en paus.

Mvh// Den nya bloggen.

Helt galet.

Ibland är man med om saker som man verkligen inte kan förklara..
Underliga saker, som tom kan få en att ifråga sätta tillståndet i skallen.

Jag har jobbat hela helgen, inne på Aspen. Sprungit in och hälsat på inne på avdelningen bredvid, som alltid. Suttit i soffan i personalrummet, som alltid.

Igår (söndag) var jag in för att hämta en av "poolarna", för att hon skulle få ge en brukare insulin då jag inte är undersköterska. Hur som helst så stannade jag på björken för att hjälpa till därinne under tiden. När jag sedan ska gå till sköljen för att slänga soporna så går man förbi personalrummet på björken för att gå in till aspen och slänga soporna.

När jag går förbi ser jag i ögonvrån att det sitter någon i soffan och tittat ut genom dörren. Jag tror då, naturligtvis, att det är K som är färdig med uppdraget på Aspen. När jag går tillbaka tänkte jag prata lite, men det är tomt. Det tar alltså ca ½ minut att gå från sköljen till personalrummet.

Inbillning tänkte jag eller att K är supersnabb, ungefär som Kit (Michael Knight's supersnabba bil ni vet..) Dagen fortsätter i sin takt och jag undrar om det var inbillning eller om jag blivit galen.

Hur som helst, strax innan jag ska gå hem så går jag in på Björken och pratar med personalen igen, frågar om någonting som jag inte vet vad det heter (och fortfarande inte gör), ska sedan gå och hämta saken ifråga och ser då när jag går förbi personalrummet igen att det sitter någon på PRECIS samma ställe och sitter EXAKT likadant. När jag ser det vänder jag på huvudet och SER att det sitter någon där. Tar ett steg tillbaka och tittar igen och den/det är BORTA.Jag har inte blivit galen. Jag har inte blivit galen. Jag har inte blivit galen. Jag har inte blivit galen.
Jag jobbar bara på ett äldreboende.

Kan väl tjata om samma som alla andra då..

Det är kallt. Alldeles för kallt för att sticka ut näsan utanför dörren.

Som tur var så handlade jag lite igår, så jag slipper åka på affären. Hade tänkt åka med Anna på ICAs barnfest, men eftersom det är så j*vla kallt så struntar jag i det.. :)

Annars då? Nej egentligen ingenting.

Kokade potatis och stekte på några citronbitare och spenatstuvning till lunch idag, det var himla gott. Mitt i maten så ringde Peder till brorsan och frågade om han fick komma, han var ute och åkte cross i den bitande kylan och höll på att frysa ihjäl.

Så han kom och fick smaka lite mat han med.. =) Sen fick Anna sova, men inne idag eftersom det är så kallt. Vill inte lägga ut henne om hon skulle förfrysa nästippen..

Hur som helst.. När Peder kom in så hade han crosshjälmen och glasögonen på sig, och J*VLAR vad rädd Anna blev rädd. Alldeles livrädd och litade inte på rösten att det var Peder förränn han tog av sig hjälmen så hon såg att det var han.. Haha mammas lilla skatt.

Fotöljen jag köpte på IKEA är iaf en stooor hit, hon älskar den! I morse så gick hon direkt och satte sig i den och kollade lite på TV medans morbrorn fixade frukost åt henne så jag fick slå igen ögonen någon minut till på soffan. =) Skööööööööönt! Det vart dock inte så många minuter, eftersom Annas livmål är att väcka mamman så fort hon kanske har en chans att sova någon minut längre. Gullunge.

Jag önskar jag kunde visa er hur stoooooor hon blivit nu, men eftersom vi fortfarande inte har någon kamera, och inga pengar att köpa någon för heller, så finns det inga kort. Förutom de få man lyckas ta med mobilen. Men eftersom inte Anna är stilla mer än 2 ½ sekund i taget så blir det.. Suddigt om man säger så.. :p

Men jag kan lägga in en annan bild, om någon glömt hur galet SÖT min skatt är :p


Trött.

Idag är jag trött. Och det går jag varit hela dagen i princip. Jobbigt faktiskt. Irriterad och fundersam. Det är inte lätt alla dagar.. :) ibland vill jag bara ha någon att prata med.. Någon som lyssnar, förstår och tröstar. Ibland behöver man det. Just nu skulle jag behöva det. Suck pust stön. Aja. Nu ska jag stirra på tvn en stund innan jag lägger mig. Puss hej!

En heldag i Birsta

07:30 ringde alarmet första gången i morse. Har nog aldrig varit så trött någonsin som jag var då.
Tösabiten sov fortfarande så jag stängde av, ställde om och vände på mig. Allt för att få flyta tillbaka till den vackra dröm jag drömt.

07:48 vaknar jag av ett ilsket vrål. Söt-ongen var vaken. Hon stod nedanför sängen och vrålade. Suck pust och stön. Alarmet hade inte ens vrålat ännu, varför gatt hon? Jaja. Hon vrålade vidare och jag satte mig upp i sängen. När jag sakta hasar mig fram emot morgonrocken så klättrar hon upp i sängen.

Suck.

Kunde hon inte väcka den stackars mamman med pussar ist? Tydligen inte.

Hur som helst så tvingade jag mig upp och kramade om ungen. Mammas skatt. Morbrorn var fortfarande (!!) vaken, WoW is banded (stavarn.se).

Kokade kaffe och tog på en torris på jänta. Fixade frukost.

09:10 sitter jag fortfarande i morgonrocken och känner mig halvdöd. Morbrorn speedar runt av trötthet och dottern pratar pratar pratar med sin nallebjörn som är dubbelt så stor som henne. Den fick hon av morfar och J i julklapp.

09:11 kommer J, vi skulle åka 09:30. Kaos och tandborstning med en inte så sammarbetsvillig dotter. Tror de 7 tänderna uppe blev glömda i morse. Fy skäms mamman, fy skäms.

09:42 sitter vi i bilen påväg till farmor Å och faster E. Sen vidare till Birsta och låta äventyret börja.

Första anhalt blev kaffe och en godbit på cafét innanför portarna. Besvikelsen började redan när jag bad om min latte med vanilj. Vaniljen var slut. Fick lov att ta choklad ist, ingen bra idé. Hade varit godare med vanligt kaffe faktiskt. "Dammsugaren" jag tog till smakade satan, så dagen började ju bra. Juste, nämde jag att vi fick stanna 3 gånger för att skrapa framrutan? Värmen på rutan fungerade inte, på FÖRARSIDAN. Kanoners. Tillslut slutade den dumma sig. Tur det, annars hade vi aldrig kommit fram.

Hur som helst så fyndade jag 3 par byxor, 5 långärmade bodys, 2 kortärmade och en eller möjligtvis 2 vanliga långärmade tröjor till Skrutt på rean. Och ett nattlinne, 2 par sockar och ett par moccasiner. Allt för runt 800:-. Kanon. Nu kan ungen klä sig i passande storlekar igen.

Som hon bara skjutit i storlekarna nu så kan hon inte ens ha hälften av det som hon fick i julklapp. Tokiga barn. :)

Nej, nu orkar jag inte skriva mera, detta blev bra mycke längre än planerat.
Nu ska jag svika flickan och pöjkan som sitter i soffan och hoppa in i duschen innan jag ska sova.

God natt och på återskrivande.

A bit crazy

Jag kan inte låta bli att tänka, hur kunde livet ha sett ut? Hur hade livet sett ut idag om inte mina föräldrar skiljt sig för dryga 10 år sedan? Hur hade min relation till min mamma sett ut då? Hur hade min relation till min pappa sett ut då? Vart hade jag varit i livet då? Ibland undrar jag, vilken eller vilka händelser har lett till där jag står idag? Vilken specifik händelse, egentligen, gjorde att jag valde just Den vägen i livet? Som sen ledde till att jag gjorde Det valet? Hur hade livet sett ut idag om jag INTE slutat gymnasiet den 26 november 2006? Vart hade jag bott? Vem hade jag levt med då? Hade jag haft min underbara perfekta dotter? Hade jag haft min, stundvis idiotiska, hund Bettan? Hade jag bott tillsammans med M då? Det är förunderligt vad, vad jag tror iaf, ett val kan vara det som sätter en utgångspunkt till resten av livet. Är det konstigt att man blir lite förvirrad när jag funderar på dessa frågor en söndag kväll den första månaden av 2010? Nu ska jag släppa alla funderingar och kolla på filmen på 5an. Puss hej!

Tack.

Att få prata med någon som VERKLIGEN förstår vad man menar, kan betyda allt. Att kunna berätta det som man inte ska berätta, för någon, kan betyda så mycket. Att känna att man KAN berätta,utan att det förs vidare, betyder allt.

Det mina vänner, det är vänskap.

Very konstigt..

Igår skrev jag egentligen ingenting vettigt..
Men lika så var det dryga 80 unika besökare på min blogg igår..

Hur som helst, det är kallt som attan idag igen, men dock inte allt för kallt så jag stoppade ner skruttan i åkpåsen med overall och la en ullfilt ovanpå, så nu sover hon ute i vagnen på bron. Mammas mys troll.

Igår hyrde pöjkan en DÅLIG film, American Pie The book of love tror jag den hette, hur som helst var den så himla dålig. Ett dåligt försök att fånga "magin" från de andra American Pie filmerna. Det lyckades inte.

Jaja.. Nej, nu ska jag ta i tu med evighetsgörat. Diska och plocka. Starta en tvätt.

Vad gör Du idag?

Som alla andra..

Så tänkte jag knåpa ihop en sammanfattning av 2009.

Men.

Jag kan inte komma ihåg att någonting speciellt har hänt.
Det har hänt massor, både bra och mindre bra saker.

Vi har flyttat från ett hus till lägenhet.
Vi har köpt en ny bil.
Vi har.. Jaa.. Massor.

Vi har fått (!!) ett hus som nu är under renovering, vi siktar på inflytt på vårkanten.

Anna har börjat dagis och jag har varit sjukskriven för en ligaments-skada i höger handled.

Annas morfar har skaffat sig en sambo och flyttat tillbaka till Hammarstrand från Östersund.

Jag har varit med om mycket detta år och summa sumarum:

Det har varit ett helt OK år och det kan bara bli bättre.

Välkommen 2010!

Det svider i mitt hjärta.

Livet är alldeles för kort.

Ta vara på varandra och kom ihåg att berätta hur mycket ni älskar varandra.

Idag ska jag berätta för alla mina nära och kära hur mycket dom betyder för mig, för att hedra och minnas Mayvon Tjärnkvist som hastigt har lämnat sina nära och kära i stor sorg.

Vila i frid Mayvon.

Jag älskar dig Petra.

RSS 2.0