Allergy

Konsten att tillaga mat som är helt utan mjölkprotein.

Det är skvättlätt egentligen. I dagens butiker finns oftast ett stort utbud av havre- och soja produkter.
Själv använder jag mest havreprodukterna, då jag hör någonstans långt bak att det inte är till fördel att ge små barn förmycket sojaprodukter.
Hur som haver, jag använder mig av havregrädde. Smakar inte så olik motför vanlig matladningsgrädde, men den är en aning blaskigare. Lite trist, jag saknar att ha vispgrädde (yep, fullt med kalorier) i maten, men men...

Skrutt dricker havremjölk till maten, det finns en som är berikad med kalcium och Omega3 bland annat. Det finns jättebra stekmargarin som är helt mjölkfritt men jag brukar kunna använda matolja ist när vi ska steka någonting.
Vanligt bordsmargarin finns också mjölkfritt, såg nyligen att Becells smör är laktosfritt, om det var någon som undrade alltså. De flesta kryddorna är utan mjölk, men ibland kan de smyga ner vasslepulver eller skummjölkspulver i lite allt möjligt, så jag får läsa på allting för att vara på den säkra sidan.

Brödet idag är oftast även det helt mjölkfritt, men visst finns det lite bröd som innehåller mjölk, men de flesta är utan. Kakor och smågodis får man se upp med, läsa läsa läsa.

Nu när vi tagit bort mjölken, igen, så har hon slutat med välling, vilket är väldigt lättsamt för mig faktiskt. Annars var det att blanda mjölkfri modersmjölksersättning och mjölkfritt grötpulver till en lagom konsistens. Skrutt gillade det inte och bestämde sig helt sonika för att sluta bara sådär.


Varför skriver jag detta? Ja du... Vem fan vet!? Men nu är det gjort.

Kommentarer

Vad tycker du?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0