Helgen

Helgen har varit fantastisk.
I lördags kväll åkte jag och några vänner in till Östersund för att fira två födelsedags barn. Det var en alldeles förträfflig kväll och jag fick så goda nyheter att jag grät en skvätt :) LOVE IT!

Åkte hem vid tre tiden, med ett stopp för mat på MAX först. Sen pratade jag i telefon till halv 6 tror jag, somnade och vaknade vid halv 10. Suck. 4 timmars sömn är liiiite väl lite, men det gick det med. Skruttis kom hem vid 13 tiden från mormorn och vi myste i soffan ett tag innan farmorn kom förbi och ville låna med sig stumpan.

Hon kom hem vid 18 tiden och hade haft det himla roligt hos sin farmor och sina fastrar (alla utom 1, som numera huserar i Norge).

Jag gick och la mig och försökte läsa lite vid 21 tiden, stumpan vaknade till och var lite ledsen, men vi läste lite så somnade hon om jag även jag somnade. Vi vaknade klockan 7 i morse och gick upp och käkade lite frukost. Nu har hon bestämt sig för att hon är alldeles för stor för att äta välling så nu blir det inge välling mer heller. Kräm och flingor ska hon ha haha ;)


Till anonym: Tiderna är mellan 9-15 och hon vaknar vanligtvis mellan 7,30-8 på morgonen. Oavsett vilken ålder mitt barn är i, så behöver inte mitt barn sova. Mitt barn är en egen individ och hon ska inte sova. Sover hon 20 minuter under dagen kommer hon i säng vid 21 tiden på kvällen. Det är för sent för Henne. Det är för sent för Mig. Det är försent. Oavsett vad alla andra anser, så är det fortfarande jag som bestämmer och känner mig barn bäst.

PUST



Ja, ungefär sådär känner jag mig efter denna kväll. PUST. Middagen blev super god, ingenting att klaga på alls faktiskt! Efterrätten bestod av 3 sorters glass (varav en mjölkfri), strössel och kolasås (som innehåller skummjölkspulver, så jävla löjligt påhitt) och cola. Kokade inte ens kaffe till kom jag på nu. Ah well.

Sen åkte mostern och P vid 20 tiden och vi påbörjade nattningen i vanlig ordning. Det gick ganska bra, ett tag. Sen kom denna trotsiga skitunge fram IGEN. Klockan 22,03 sov prinsessan, utmattad med en docka i famnen under fleeze-filten i min säng. PUST.

Hon skrek som en besatt, grannarna måste ju undra. Men skit i dem, liten flicka skrek nästan så hon blev hes. Jag FÖRSTÅR inte! Vad fan ska jag göra?! Jag lyckades faktiskt hålla mig LUGN hela tiden, vilket i sig bara är ett under! Annars har jag sjukt dåligt tålamod, men ikväll gick det himla bra. I vanliga fall brukar jag bli arg och gå ut ur rummet för att kunna lugna ner mig, men som sagt. Ikväll behövdes inte det.

En sak som är säker, det är iaf att från och med nu FÅR hon inte sova på dagis. Hoppa skit alla moraltanter som kommer och säger annat, MITT barn är "bara" 2,5 men hon SKA inte sova, för då blir kvällarna hemska och hon har som rutin att vakna på natten och vara vaken sen. Det tänker jag inte ta mer. Jag ORKAR inte det.

Så, från och med måndag är det färdig sovit på dagis. Punkt slut.

Nu ska jag dricka upp mitt glas rött och sen lägga mig och läsa lite. Adios.

 

 


<3

Sov gott Bubben,  vi saknar dig allihop.

Of all my heart and all my soul

Söndag, vilken härlig veckodag!
Sista dagen på veckan, dagen då man har lite smått ångest över att det är 5 dagar kvar innan det är helg.
Ah, härliga söndag.
Idag har vi haft ganska fullt upp faktiskt. I morse ville tösen kliva upp (sjukt) tidigt, jag startade TVn åtna och la mig och blundade en stund till. Strumpan kommer ju in kutandes då och då. I morse var hon himla go.
"Mamma, liv upp nu! Puss, blam, ässa dej." Jag sa att jag älskade henne också.
Vad gör ungen som tack? Jo, hon ger mig en käftsmäll och säger: "Göra bälling!"
OCH SEN GÅR HON UT UR RUMMET! WTF? Skitunge! <3

Gjorde välling till tösen och kollade på klockan. 07,54. Yeay.

Städade badrummet gjorde jag innan klockan blivit 9, sen gjorde vi frulle. Käkade den, jag gick på time och köpte ägg runt 11 tiden och passade på att ringa 4åringen och gratta på födelsedagen. Sötunge.
"Ni kan väl komma till mig i eftermiddag runt 1 tiden på kalas, även fast jag glömt att skicka någon inbjudan."
"Ja men E, vi har ju fått en inbjudan, den sitter på kylskåpet."
"Ja då är det ju inga problem! Vi ses sen!" <3 Sötunge!

Efter kalasandet så hämtade vi hem morbrorn och sen har vi inte gjort alldeles för mycket faktiskt. Kollat på Tingeling för 712 gången och sen hann vi med Shrek också. Lite målande och lite legobygge. Liten flicka somnade ganska klubbad nu vid halv åtta tiden, inga vidare protester faktiskt. Känns himla skönt! Jag är trött på bråkandet.
Juste, jag pratade med min pappa i telefon tidigare, och det fick jag tydligen inte. Ungen tog en popcornpåse och HÄLLDE ut alltihop på golvet i vardagsrummet. Rackarunge.

Aja, nu har min bror farit tillbaka till Umeå för ytterligare 10 dagars arbete och jag sitter här. I morgon ska stumpan iväg på läger hos mormorn och jag ska ha muntlig examination på Människan Socialt och Kulturellt.
Yeay. Happy me.

Adios!

Palatset!

Sen fick ni vara nöjda med bilder på palatset. Jag trivs och älskar hemmet! (röran som kommer till att ha en 2-åring älskar jag inte fullt så mycket, men det funkar....)

Saturday, ohyeeeeah!

Då ska vi se... Igår var en... Händelserik dag.
Mitt barn har ALLTID velat vara ute, spela roll om det är -35 grader, ungen vill gå UT.
Men det verkar ha gått över nu.
"Anna ska vi gå ut?"
"Neeeeeeeeeeeej, bill inte ut. Stanna hemma jag"
Suck.
Igår gav jag mig inte, va fan man kan inte sitta inne och uggla en hel dag. Det finns liksom inte allt för mycket att göra direkt. Hon vill måla i 2 sekunder, dega i 5 minuter, leka med katterna (plast, jag har inte skaffat raskatter... Än...) i en halv sekund osv. Det finns liksom inte saker nog att göra för att "trötta" ut detta stundvis överenergiska barn. Så jag tänkte vi kunde gå ut och leka i snön.
Det tog mig 30 minuter att få på en skrikande, hysterisk unge overall och allt vad det innebär. PUST. Jag provade ALLT. Be vänligt, tjata, försöka få på kläderna under protest. Tårarna sprutade på det lilla envisa barnet och mitt tålamod började tryta. Naturligtvis.
Vad gör jag då? Jo jag kliver in i den sämsta-mamman-i-världen-rollen och säger följande:
"Om du tar på dig overallen och allting annat kan vi gå på TIME och köpa en liten godisbit."
-.- Skäms på mig. Men det fungerade. SUCK.
Vi gick iaf ut, köpte den förbannade mutgodisbiten och lekte i snön. Överambisiösa (stavarn.se don't care) jag trodde i mitt stilla (lata) sinne att jag skulle kunna skotta med super-spaden på gräsmattan. Typ skotta upp en gång eller nåt. Icke. Vet ni hur tung flera månaders orörd snö är? Väldigt. Så vi hoppade fram gångar.
Det var ganska kul faktiskt, he he.
Hur som helst, vi gick senare in då mormorn, lillmostern och halv-morfarn kom på besök. Dracks lite kaffe och sen for dotra till sin fader nån timma. Jag fick ett nervöst sammanbrott på isen på rutorna på bilen så jag grät som ett barn i soffan (?) när jag gett upp skrapandet och insett att jag inte kunde fara till skogarna för att hämta hem morbrorn och Mosis. Löste sig dock med att min mamma och jag for upp ist i hennes tinade bil. Fint.
Igår kväll sedan liten somnat så kikade vi på film och när jag och bestis skulle skjutsa hem min syster så tog vi en omväg. Vi for via Lien hem till 44an, från Gulldalen.
"Mer fel än lång om jag får säga vad jag tycker" som Kanin skulle ha sagt om det var en Nalle Puh bok.
Nu ids jag inte skriva mera. Idag ska vi nog... Ja, försöka oss att ta oss ut en sväng iaf. Ser fram emot den kampen, verkligen.

Frank-phone.

Jag fick en söt liten röd/rosa kamera i julklapp. Jag älskar den!
Jag ser hela tiden möjligheter att ta kort med den, men har jag med mig kameran då? Nej.
Som idag, när jag åkte hem igen efter att jag lämnat lite flicka på dagis. Solen sken på ett sådant vis på berget att det var orange/rosa-aktigt. Super fint! Blev sådan vacker kontrast till den kritvita snön.
Men hade jag kameran med mig? Nej.
Nu såg jag solen skina genom den stora björken jag har utanför fönstret, så där riktigt vykorts-fint. Klarar en amatör som mig av att ta ett kort som det blir sådär vackert på? Nej.
Aaaaaaaaand, nog the moments gone. -.-
Aja, en annan gång kanske.
Just nu dricker jag saft.
Eftersom flera av mina vänner kommit fram till att jag är lite knäpp, så tänkte jag berätta om denna gudomliga dryck.
Granatäpple och smultron (eller var det hallon? Eller persika?) dryck. Man köper en liten tetra som man sedan blandar med en liter kranvatten (eftersom vi kan dricka vårat vatten utan problem här i Ragunda). Smarrigt!
Passa sig utmärkt till törstsläckare, till mat (dock inte till tacos tror jag, då vill man ju ha cola) eller till rostade mackor.
Äh, nu vill jag inte berätta mer om den, faktiskt.
Den är himla god och jag ska nog mysa upp mig i soffan nu och dricka min saft. Kanske tar jag en snus till, det passar väldigt bra.

Rubriken syns ändå inte

Jaaaaaaaha, sedan sist då?
Då ska vi se. Ja det har hänt en del.

Vi börjar från... Maj tror jag.

Maj.
Fick jobb efter schema, igen. Jobbade den senare delen av maj natt. Skruttis växte som ogräs de nätter jag jobbade och hon sov hos mormorn.

Juni.
Jobbade natt hela månaden och slet som ett djur (om jag får säga det själv)(men det var kul!)
Arbetade hela midsommar helgen och satt i den ljumma sommarnatten på uteplatsen och lyssnade på musiken som spelades på Hotellet/Lergodset/what-ever. Gemytligt!

Juli.
Flyttade till den fiiina, nyflidda lägenhet som jag och skruttis (och morbrorn) bor i för närvarande. Trivs som fisken i vattnet. Började studera på heltid. Fick en lilla syster som är lika söt som honung.

Augusti.
Fick en lillebror som har mer hår än mig nästan, haha. Rackarns söt!
Älskade "farmor" somnade in.  

September.

Min och min brors födelsedag. Firades i familjens och vännernas sällskap dagen då den inföll (2:a september, rememer it!) Helgen som kom var vi på en krogsväng för att fira oss själva ordentligt. (och det gjorde vi).
Inga-Britts begravning.
Skruttis 2års dag. Firades heeeeela dagen lång med familj och vänner. En lyckad dag och en lycklig onge.

Oktober.
Händelselös månad. Faktiskt. Eller?

November.
Hmm... Nej, jag tror ingenting speciellt inträffade där heller...

December.
Julaftan naturligtvis. Det var en fin dag, full med myspys och fina presangter. Skruttis (och jag med) fick massor av fina och uppskattade presenter.
Nyårsafton. Spenderades med en god vän från Öset hos en annan god vän med spel, god dryck och en massa skratt. Liten flicka spenderade kvällen och natten tillsammans med sin kära far.

Januari.
Full späckad månad! Plugg plugg PLUGG. Körde ihop sig med kurser, kurslitteratur, CSN(-helvete) och så vidare. Men jag tror att det har ordnat upp sig nu.
Magsjuka - yeay. Först dotter, sen jag själv. Och sen brorsans flickvän. Det var en kul helg. Verkligen.


Ja, det var inte mycket till årsresumé.
Naturligtvis har det hänt tonvis med mera saker (jag har ett fullspäckat, intressant och underhållande liv), men det behövs inte nämnas här.

Hur som haver. Ja.

Det var nog allt faktiskt.

Välkomna!

Välkomna tillbaka!
Hoppas denna resa ska bli trivsam bla bla bla bla...
Cut the crap, jag blev tvärleds wordpress.com och de tråkiga designarna man hade att välja bland.
Snål som man är så är jag inte heller förtjust i tanken att betala någon (begåvad)(eller icke begåvad) person att göra en design till mig så jag tog helt sonika och snokade reda på en trivsam (gratis)design på bloggdesign.nu.

Ajm vel happi.

Hur som haver, jag tror jag ska husera här from now on... Eller, iaf ett litet tag framöver.

Följer ni med?

RSS 2.0