31/7-2011

Okej lovers! 
Nu har jag flyttat till ett nytt palats, en trappa ned. Och jag trivs redan alldeles ypperligt!

Så, jag tänkte bjuda på några bilder åt er nyfikna jävlar. Spännande va?

(kom nu ihåg att jag inte är riktigt färdig ännu, lite saker från IKEA ska inhandlas, men inte just nu...)

Kök
Hallen
Skruttans rum
En del av vardagsrummet
Och en del av mitt sovrum, har lite halvklent med möbler där inne ännu då mitt rum är lika stort som mitt vardagsrum i 2an. Men i sinom tid ;)

Sovrummen är målade, så när tid och pengar finns så ska jag måla om Annas numer bruna (dock en väldigt fin brunfärg tycker jag) i någon ljusare färg (troligen grönaktigt!) och även måla mitt rum. Men som sagt, i sinom tid :) 

Även fast jag sovit här i 2 nätter och lillan i 1 natt så känns det redan mysigt. Jag trivs jättebra! Ska köpa lite saker till Annas rum och mörkläggningsgardiner till mitt rum bara. Och en ny "stoppa-vattnet-från-att-blötlägga-hela-badrummet-när-man-duschar-grej" (kommer inte ihåg vad det heter egentligen) så är jag sågott som nöjd sen :) 

Såååå, vad tycker ni?

Hej damen!

Underliga värld. 
I morgon ska jag, K och stumpan ut och plocka hjortron. Och jag LÄNGTAR. 

Jag tror jag börjar bli vuxen. Inte har väl NÅGONSIN någonting som detta intresserat mig?

.

Du sårar mig. Du sårar oss. Fy fan. 

Det gör skit ont. Tack för det.

Someone gotta take care of him

Arbetet idag flöt på som bara den, vi var ett gäng som arbetade väldigt bra tillsammans idag :D

Efter jobbet umgicks jag lite med E och lillan ofc, åt varma mackor och surrade. Spelade ett parti 500 (som jag vann, reds. anm) och gick ut och åt lite röda vinbär med lillan. 

Sen kom pojkarna hem med Saaben och vi drog till vikbäcken och käkade pizza. Nice!
Nu ska jag strax ta och stoppa in lillan i en dusch och sen blir det natten för henne. Kanske för mig med, fan vad trött jag är idag haha... 

Adios lovers!

Taking over

God förmiddag sockerbitar!

Igår hade jag en himla fin dag. Solade lite (ungefär 3 minuter innan solen gömde sig, som vanligt då jag ska försöka bli en smula brun), lekte med vattnet igen med lillan, fixade och trixade med bilarna med min bror, packade ner i kartonger, käkade middag, fikade på balkongen, spelade kort med Eruuk och drack 2 glas vin. 

Stumpan somnade utmattad till Bambi i soffan, äre helg på äre! 

Idag har vi hittills hunnit med att titta på nyheterna på nyheterna.se och nu kikar stumpan på Shrek på DVD (då parabolen inte gillar att det hällregnar). Ska snart försöka kolla om det är någonting mer som jag kan packa ned i kartonger innan vi flyttar nästa vecka (förhoppningsvis). Eventuellt kommer det en person och kollar på denna lilla lägenhet under dagen, kaoset som råder kan jag inte göra så himla mycket åt så det får gå ändå. 

Ska snart skubba ner i tvättstugan också, spännande värre!

Nu har stumpan plockat ut iskuberna ur frysen, så jag ska försöka styra undan en katastrof med dem. 

Adjö så länge mina hängivna läsare! 


♥ Idag saknar jag dig och dina kloka ord lite extra ♥

Rollin

Jaha, så var ännu en dag till ända. 

Jag och lillan har bråkat så hemskt idag. Hon har gjort allting hon vet att hon inte får, skrikit, smällt i dörrar, slagit, sparkat och levt rövare. (Hej tonåring!) Gaah, jag blir så matt av detta bråkande. 

Nu ikväll så gick allting så smidigt och bra. Efter middagen gick vi ut igen och lekte lite med vattnet och hade det väldigt roligt tillsammans. Jag tror inte jag har skrattat så hemskt på länge som vi gjorde nu ikväll. 

När vi sedan går in så får lillan ta en dusch för att hon inte skulle frysa och för att få bort gräset som var överallt på den lilla människan. Efter duschen så skulle hon få lite fika, så jag undrade om hon ville ha gröt med äppelmos. Icke, hon ville ha yohgurt med hallonsylt. När hon fått det, det är då det börjar. 

"Borsta tänderna nu då?"
"ICKE wääääääääääääääääääääääääääääääääääh."
"Joohoru stumpan, vi måste borsta tänderna." 
"Neeeeeeeeeeeeeeej, jag måste inte det!"
"Jo men annars kommer tandtrollen hacka på dina tänder när du sover och det gör ont." 
"Nej mamma dom kommer inte det, jag har spottat ut dem. "
"Ja det var ju bra men jag vill borsta ändå för att vara säker....." försökte jag lirka med. 

Det slutade med att jag fick ta lillan i famnen och stötta hennes huvud med min ena hand och borsta tänderna på henne när hon låg i mitt knä. Men borstad blev dem.

Sen skulle hon sova. Höra sagan om nån tumme (?) som momma tydligen hade läst, höra om trollmor, höra pippi långstrump, höra om de tre små grisarna osv osv osv... Dricka vatten, äta gröt, vara vaken, sova i mammas säng, ropa på Bettan, shasa ut Bettan, dricka mer vatten, snyta sig........... Och gråta hysterist där i mellan. 

Men, efter många om och men så gav hon iaf upp och somnade. 

Hoppas på en trevligare ton oss emellan i morgon. 

I morgon ska jag vara mer tålmodig med mitt lilla trotsmonster.

On top of the world!

Jag fick ta venprover på jobbet idag. En gång på en kollega och en gång på våran fantastiska sjuksköterska. 

Behöver jag nämna att jag endast behövde stick EN gång för att träffa rätt direkt?

/skitjävlastolt

I'm feelin hot hot hot



Jag och lillan gick på affären. Gissa om det var tungt att bära ett blöjpaket och två fulla matpåsar. Eftersom "korgen" under barnvagnen är så liten att en matpåse inte får plats där, så fick jag bära det hem. 

Men det gick ju bra det med. Nu ska jag ta med min lilla ut så vovven får springa av sig lite. 


Jag ser det regnar

Det märks att det är halvtrist väder numer, hux flux är det så (nåja) många fler som läser min lilla blogg. 

Nå, vill ni veta vad jag gjort idag? 

Jag har jobbat. What a shocker! Nejdå, det gick jättebra. Jag fick göra massa saker som jag inte brukar göra, det kändes bra! En försmak på vad som komma skall när jag äntligen är färdig med min utbildning... 

När jag slutade blev jag bjuden på en räkmacka av min snälla mami till lunch och sen tog jag dotra och kröp upp i soffan och kollade på film. Vi lade oss bekvämt och bara hade det mysigt under en filt. Mammas skatt. Som jag saknat henne när hon varit borta!! Ända sedan i torsdags, fy fan vad länge! ♥

Ah well, sen dess har jag varit förbannad för att VISSA TV kanaler försvann, tex 1,2,3,5, playhouse (kaos!!) osv... Stängde av dekodern, startade den. Gjorde kanalsökning, gjorde en till kanalsökning. Inget. Hade alla 4 miljoner TV4 kanaler men inget mer. 

Gick ut i spöregnet och pillade lite på parabolen (den är i markhöjd typ, jag klängde inte på ett blött tak med livet som insats)(andas ut kompisar) och gick tillbaka in. Gjorde en ny kanalsökning och VOILA! Kanalerna var tillbaka. 

Vad jag gjorde exakt vet jag inte. Hoppas jag lyckas göra lika om det händer igen bara. Haha... 

Jaja, nu ska jag ta mitt trötta huvud som lägga mig i sängen och sova. Utan att behöva ställa väckaren på strax efter 6. Skönt! En dags ledigt innan jag jobbar 7.30-20.30 på onsdag, 7-17 på torsdag och 7.30-13 på fredag. Härliga tider!

Night night lovers!

Jag ger dig min morgon

Hola lovers!

Nu är jobbar-helgen över, den har gått bra och jag har haft en massa roligt! Jag har så härliga arbetskamrater!

Jag trivs så himla bra på jobbet, visst det är fan inte roligt att kliva upp klockan 6 på en lördag för att jobba en hel dag, men när man väl är där så har jag det så himla bra. Nu har några pärlor gått på en välförtjänt semester och några andra pärlor kommer tillbaka från deras semester i morgon. 

Den 15e augusti gör jag min sista arbetsdag för i år (?) och då ska jag och lillan ha 2 veckors semester och bara må gott! Vad vi ska göra vet jag inte ännu, men någonting roligt ska vi nog kunna hitta på! 

Den 29e augusti börjar skolan igen och det ska bli så himla roligt och spännande. 3 kurser kvar, sedan är jag färdig utbildad för den här gången. Lite APU ska jag hinna med i höst också. Ska även det bli spännande. 

Lillan ska vara med sin mormor med familj medans jag har min APU, då den kommer att vara i Östersund på sjukhuset. Vart jag ska bosätta mig under de veckor jag är där, det vet jag inte ännu. Men det kommer att lösa sig, I can feel it! Ååååh det ska bli så himla roligt!

Ah well, nu ska jag gå ut och låta vovven få kissa en sista gång och sen ska jag soooova. I morgon ska jag jobba igen och jag hoppas att det inte är dimma och dryga 10 grader varmt när jag tar en promenad dit i morgon. 

Natti natt lovers! ♥


My dreams will come true


Good night Lovers!

You asked me folks

Om du skulle bli världsberömd för någonting, vad som helst.... Vad skulle det helst vara?

Ehrm... Kanske skulle jag bli en världsberömd sjuksköterska som kommer på ett super bra sätt att läka sår som aldrig vill läka i vanliga fall...

Dina planer efter skolan är klar?

Jag ska jobba lite först och samtidigt läsa upp Matte B helvete och Naturkunskap B. Sen vill jag läsa till sjuksköterska. Sen kanske jobba ett år och sedan läsa till Barnmorska :) 

Vilken är den bästa bok/film du läst/sett?

Den bästa boken är nog Mamma sa att jag var sjuk av Julie Gregory och film är nog Rose Red av Stephen King. Eller Skicka vidare... Eller kanske Insidius. Eller kanske Sagan om ringen - triologin. 

Vad är det allra bästa respektive sämsta med att vara ung mamma?

Det bästa med att vara Mamma är ju naturligtvis att få se denna lilla människa växa och bli stor, utveckla sin egen personlighet och höra alla funderingar som hon har. Att få vara med och se alla framsteg och vara med när hon lär sig nya saker. Vilket sker hela tiden, jag har verkligen tur som får se alla framsteg och vara med hela tiden. 

Det finns ingenting som är "sämst" med att vara mamma, men som UNG (?) mamma är det alla dessa fördomar. Som om jag inte visste någonting och bara för att jag är under 30 så kan jag inte se vad mitt barn behöver eller hur jag ska hantera den värsta trotsen. Oavsett hur gammal du är så är fortfarande första barnet första barnet och trotsen är lika svår att hantera för en kvinna som är 30 som för en som är 22.





Well, thank you folks! This was fun! Let's do it again sometime! :D

In

Nu fan kör vi en liten löjlig "frågestund" va? Fan vad roligt ska ni tycka nu!! 

Skriv en liten kommentar med frågor. Anonymt, med namn, med falskt namn, med en bokstav osv osv... 

Kom igen nu! Inte ska jag väl behöva sitta här typ i morgon och förvänta mig en hel dröös med frågor och så kanske jag får... En. Vore himla beklagligt för mig faktiskt. 

Så, jag utmanar er att fråga mig någonting. Kan vi klara det? KLART VI KAN! 

/adios

Mitt stackars huvud!

Vaknade strax efter 6 i morse med universums huvudvärk!! Kanske det hade att göra med åskan som dundrade i natt? Skruttan blev så himla rädd, min lilla skatt. 

Hon skuttade över till min säng på en sekund och lade sig under täcket och där låg hon. Jag letade fram henne vid halv två när dundrandet verkade ha gett med sig. Lilla älskling, vad jobbigt det måste vara att vara rädd för åskan. 

Jag älskar åska, så jag låg vaken medans det dundrade. Mest för att kunna lugna lillan, men även för att jag tycker det är så mysigt. 

Ah well, ringde iaf jobbet och sa att jag inte kunde komma idag och sedan dagis och sa att lilla blev hemma idag. Så idag har vi en mysdag, bara vi två. Ska snart gå och försöka fixa oss någon slags lunch, har dock helt tomt på inspiration till vad. Men men. Det kanske kommer. 

Får se om vi kanske far uppöver byn och tar en kaffe med Janet sen, hade varit skönt om vi slapp ta någon bil men vi får se. 

Hmm... Var det någonting mer jag hade på hjärtat? 

Bara ett stort grattis till min pappa som fyller år idag och till lillans farmor som också fyller år idag!

Shoo lovers!

Ah well, nu får det väl förfan vara färdig surat va? Ja, jag har haft en tung vecka och surat mest hela tiden.

Idag gjorde jag ett litet dramaqueen tjaffs med min lilla broder. Vi tjaffsade lite och jag fick frispel. Smällde i dörrar och slängde bilnyckeln. Tur ungen fann den igen. Sen stormade jag ner för trappen och slet ut bilstolen ur bilen och tog ut vagnen ut bagaget. Rensade bilfan på bevis att vi haft den och lämnade tillbaka nyckeln. 

Nu börjar jag ångra mig lite. Men men. Ett kast jag får stå I guess. Jag kommer ju spara besinpengar iaf. Alltid något. 

Annars då? Jovars, tvättar och står i. Har precis skrivit på kontraktet för lägenheten och ska få en kopia på kalaset i morgon. Awesome. 

Jobbar och står i, har 6 härliga arbetsdagar framför mig till veckan, 3 (!!) delade turer och en heldag. En kortdag och en kortkväll. Om det var någon som var intresserad menar jag. Ah well. 

Skruttisen min blir så stor. Shiet. Hon väljer allting själv numer tydligen. Hon väljer hur mycket hon ska äta, hur lite hon ska äta, hur länge hon ska äta. Hon väljer kläder, skor och TVprogram. Hon väljer även hur många gånger hon behöver duscha. 

Igår "behövde" hon duscha 3 ggr tydligen. En gång på morgonen. En gång mitt på dagen och en gång TILL sedan vi varit i Döda fallet. Ja, vi var där igår. Om jag missat att berätta det. 

AH WELL. Min lilla skatt. Vi övar engelska här hemma också. I love you heter (enligt henne) Aj låvlåv youw. 

Jag är stolt. ♥

Era stackare

Sitter ni inne en dag som denna och kollar på min sugiga blogg? Era stackare. 

Idag har vi gjort bra nog lite faktiskt. Ingenting av det vi skulle om jag ska vara ärlig. Vi drog till Döda Fallet ist och promenerade runt där och hade det behagligt. Sen tog vi en picnick på en gräsplätt och käkade pasta sallad. Gudars så gött! 

Lillan gick hela vägen och lyssnade nästan  hela tiden. Vad mer kan man begära av en liten flicka på drygt 3 år? ♥

One and only


Shirley

Jag har en vän
som går vilse varje dag.
Av rädsla väjer hon för minsta obehag.

Om hon blir trängd väljer hon att fly,
hon flyr från möjligheten att bli fri.
På ytan har hon allt som krävs,
en säkerhet som aldrig kvävs.

Behärskning genom självkontroll,
hon håller fast sin själ.
Och jag som ser hur hennes inre dör,
vet att det är så vi alla gör.

Regnet faller över oss,
som stjärnornas gråt,
som stjärnornas gråt.

Regnet faller, säger oss
hur sköra vi är,
hur sköra vi är.

Jag saknar dig och jag tänker på dig ofta. Hoppas du har det bra i El stockholmo. ♥

All gone

Yep, igår slocknade jäntungen i min famn vid 12 tiden. Och var kokhet. 38.9 i feber. Awesome. 

Var ju bara att ringa jobbet och ta vård av barn. Ringa vidare till nästa avdelning och ta vård av barn idag. Och innan klockan 13 idag måste jag ringa och säga om jag kommer i morgon. Eftersom lilla är feberfri sedan igår kväll (förjävla underlig feber måste jag säga) så ska jag ringa och säga att jag kommer i morgon. Måste ringa dagis också och säga att hon kommer i morgon. 

Ah well. Lilla sov i 2 timmar igår men lika så somnade hon strax efter klockan 20 igår kväll. Och sov till 7 i morse. Så, det får man väl vara nöjd med måste jag säga. 

Jag ska strax gå ner och kolla om det var idag jag skulle tvätta eller inte, jag hoppas det. Jag behöver verkligen tvätta. 

Ja, nej det var väl det som jag hade att dela med mig av. 

Adios lovers!

Did you miss me much?

Well hello lovers!

Har ni saknat mig? Jag har väl tagit lite av en paus från bloggen tror jag. Jag har massor att skriva, men ingenting av det passar att skrivas här. Vem som helst kan läsa. Och vissa ska kanske inte veta allting. 

Nog vore det fint om detta verkligen fick vara som en dagbok. Men. Nu är det inte så. Detta är ett litet samhälle och vem som helst kan läsa. Jag är en väldigt öppen person, men någon slags måtta får det vara. 

Tro nu inte att jag har storhetsvansinne och tror att hela bygden läser min värdelösa blogg, kom igen. Jag har båda fötterna på jorden så jag vet att så inte är fallet. Men jag vet att det är en del som läser den och vissa saker vill jag hålla för mig själv och enbart dela med mina närmaste. 

De är inte en del av den kretsen. 

Ah well! Igår var det crousing och skruttan var med sin extra mormor (en god vän till mig) och jag fick gå ut en stund. Jag var bort till Ilo och spelade buzz, fick en pina colada (?) och åkte på stordäng på Buzz av en nybörjare. Sen gick vi vidare och kikade runt på byn. Upp till öltältet och träffade en massa människor. Himla trevligt var det! 

Vid halv 2 drog jag mig hemåt, började få ont i huvudet. Så en hink (ja jag överdriver) vatten och ett glas resorb innan det blev natten. I morse när jag vaknade så hade jänta "glömt" väcka mig. Vilket resulterade i att hon haft lite spännande saker för sig. 

1. Mitt solpuder var (är) utspritt på hallgolvet. Hon hade fått tag i min väska. 
2. Diskmedel var utsmetat på en av stolarna i köket. (tack gode någon att det var en av dem med "skinn" på sitsen)
3. En påse djungelvrål var så gott som tömd.
4. Frukosten var serverad. Dock mestadels på golvet i vardagsrummet. Osten var uppdelad i molekyler och smöret smällt. Nice. 

Så, idag blir det operation sanera hemmet efter 3 åring- to- be's morgonstök. 

Vad gör ni idag?

RSS 2.0