Såhärärevah!

Lite var stans så läser man att man "bara" är undersköterska. Vem som helst kan bli det och du behöver inte kunna någonting alls. Eller...?

Är det inte så, att som undersköterska kan du stöta på alla olika sorters människor? Och ta hand om många olika sjukdomstillstånd? Är det kanske inte så att på vissa ställen så är du mer med patienterna/brukarna och tar hand om dem och allt de behöver, MER än sjuksköterskan? Är det inte så?

För att arbeta inom vården över huvudtaget kan man inte sätta sig själv högre än någon annan, anse att man är viktigare eller mindre viktig än någon annan. Du måste älska att arbeta nära andra människor och kunna visa respekt för den andres integritet. 

Är detta bilden som "alla andra" har av oss undersköterskor/vårdbiträden? 
Då är det fan inte så konstigt att en undersköterska idag är ganska "underbetald"! Det finns alltså människor i detta samhälle som inte inser hur mycket arbete vi gör. Människor som inte inser att man (faktiskt) fortsätter "arbeta" i huvudet när man kommer hem. Funderar och ibland till och med söker runt för att finna svar till de frågor dagen kan ha väckt. Har ni någon aning om hur mycket av ens själ man lägger i arbetet med människor?

Nej vet ni vad, ta och arbeta en dag som undersköterska/vårdbiträde INNAN ni uttalar er om att vi "bara" är undersköterskor. 

Så, nej. Man är inte "bara" undersköterska. Och nej, alla kan inte arbeta som undersköterska. 

Punk.

/Irriterad

Kommentarer
Postat av: Eruuk

Varför någon på fullaste allvar tror att det är en lätt utbildning kan jag inte riktigt förstå. Det krävs garanterat samma engagemang och vilja som på alla andra utbildningar och när du väl är klar är det du som kommer att ansvara för människor och deras hälsa, det är för mig ett förbannat viktigt jobb, varför skulle det vara enkelt att vara ?

2011-09-15 @ 13:38:09
URL: http://eriikanu.blogg.se/
Postat av: Linda Amcoff

Could not agree more!



Detsamma gäller för övrigt förskolelärare! Om du visste hur många som undrar varför det tar mig 3.5 år på högskola när jag bara ska jobba på DAGIS!!!

Då har man inte höga krav på de man lämnar sina barn hos hela dagarna

2011-09-15 @ 14:34:28
Postat av: Eruuk

Mary: Kriget är igång!



Och till Linda, det var fan något av det dummaste jag någonsin hört! Här ska du ta hand om människors barn och de kräver inte ens 3.5 år? Förjävla konstigt om Ni frågar mig, vilket Ni så klart gör!:D

2011-09-15 @ 15:35:52
URL: http://eriikanu.blogg.se/

Vad tycker du?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0