God natt

Nu är jag hemma från kvällens bravader, gick ända upp till grannen. God mat och väldigt trevligt sällskap. Vi har druckit lite cider och vin, spelat ett förädiskt spel och nu är jag hemma med de två människor jag älskar allra mest.

Min underbara sambo Micke och min fantastisa dotter Anna.

Tack Petra, Jaana och Erika för en underbar kväll men löjligt mycke skratt. Tack för att ni är mina vänner.

Kram och god natt till er andra valborgsfirande.. Puss på pannan

P.s; Jag fick känna Elin och Edvin bebis sparka ikväll =D

Idag är en dålig dag..

..om man tittar på vädret.

I morse när jag klev upp (07.36 ungefär) så sken solen ifrån en klarblå himel.. Hääääärligt tänkte jag, detta bådar gott inför kvällen. Men icke. Ungefär vid samma tidpunkt som jag och Anna ätit färdigt gröten så drog molnen in och blåsten kom på köpet. Kanske inte så himla roligt.

Så när jag varit på Forsgränd och hämtat skurhinken och moppen så körde jag ut människor och hund, barnvagn  och skor och började städa. Jag har alltså..

*Dammsugit
*Skurat
*Städat kaklet
*Städat spisen
*Städat fläkten
*Torkat lister och uttag och lampknappar
*Hel städat badrummet
*Torkat hyllorna i TV gigantiska hyllan
*Putsat glaset på glasdörren på ovanstående schabrak.
*Plockat på bänken i hallen.

Så nu känns jag ganska nöjd med min insatts för idag.. Juste, jag har tvättat oxå.. :p

Nu ska jag leka lite med min dotter som far omkring som ett yrväder och drar i blommblad och diverse andra "ajaj" saker.. :p

Vad gör Du idag?

Fullt upp!

Idag har det varit fullt upp, har knappt hunnit träffa min sambo alls.

Dagen började med en nyduschad Anna i knät när jag vaknade :p Sen har det varit full rulle. Åkte till mamma vid 10 tiden för att hjälpa henne städa ur huset dom precis flyttat från, men först fick jag en kopp kaffe och Anna en tallrik med gröt (eftersom vi glömde köpa havregryn igår, suck) innan vi for. Städade ett bra tag, jag började på med köket och fick så småningom hjälp där.

Vi avbröt vid 1 då mamma skulle på banken så vi åkte hem till hennes nya hus och hon vidare på banken och jag glassade i solen med en kopp kaffe medans Anna sov. Sen när Anna precis vaknat skulle vi tillbaka till huset och städa, och var nog där till runt halv 4 då Anna började bli hungrig. Hem och käkade och sen ner på Oasen och träffade lite barn och surrade med andra mammor. Det var trevligt. Fick även de sista papperna från massagekursen och betalade för den. Fick även veta att Titti ska komma till Oasen den 27:e maj och prata om barnomsorgen så då ska jag dit. Tog det säkra före det osäkra och bad Margaretha ringa mig och påminna mig :p Jag vet ju vilket dåligt minne jag ha..
(alla i min massage grupp kan nog instämma på det.. :p)

Nu när vi kom hem så tog vi en promenad med Bettan som varit ensam ett tag eftersom pojkarna (då menar jag Micke, Mattias och Johnny) drog till Svallet tidigare idag och då blev hundarna hemma själva. Skulle upp och hämta Easie för att ta med henne på promenaden med, men då var frun i huset redan hemma så då gick vi själva. =)

Nu har jag precis kastat in en maskin i torktumlaren och nu ska jag koka kaffe och ANDAS.

Vad har Ni gjort idag?

Godkväller

Dagarna bara rusar förbi nu förtiden, jag hinner inte med.

Anna kan krypa, hon försöker resa sig upp efter saker, hon kan sitta helt själv, sätta sig upp från liggande.. Vart tar tiden vägen? Stanna den lite, snälla. Jag har köpt spärrar till lådorna eftersom hon kan öppna dom nu när hon går omkring i gåstolen, och eftersom hon når de 2 nedersta lådorna när hon sitter så försöker hon resa sig upp med hjälp av lådan. Så för att förhidra att hon ska ramla och göra illa sig så känns det bäst om hon inte kan öppna dom alls.

Jag hinner inte riktigt med..

Letar som en hök efter någonting toffel-liknande till henne nu till det blir sommar, men de minsta jag hittat är storlek 24, dvs väldigt mycket förstora. Ska leta vidare..

I morgon ska jag och Anna åka till min mammas gamla hus och hjälpa henne städa ut, det är ett ivinnerligt städande nu för tiden.. Sen efter det så ska vi på Oasen och träffa lite barn och andra vuxna. Det ska bli roligt, det var ett tag sedan vi var dit nu.. Men det har ju som inte funnits så mycke tid över till det faktiskt.

Nu ikväll har jag tittat på Desperata Hemmafruar, det blir bara rörigare för varje avsnitt tror jag. Men då får man en massa frågetecken i huvudet som man hoppas ska klarna i nästa avsnitt. Men varför stjäl Orson av alla? Är han kleptoman eller vad är det? Aja, får kanske veta i nästa avsnitt...

Nu ska vi kolla på Hell's Kitchen och sen soooova.

God natt och stora kramar

Dagen avklarad

Idag åkte Micke ner till huset och städade det sista, så jag och Anna har haft en tjej dag idag. Kaffe hos Jaana, sen efter det så sov skruttan i 2 timmar i vagnen. Sedan hon vaknat så fick hon lite lunch och vi lekte en stund. Blev lite ovänner när Anna ville riva ner min blomma och det tyckte inte jag var någon bra ide. "Aj aj, Anna du får inte röra blomman." "WHOOOOOOÄÄÄÄÄÄ" och inga tårar. Hon vet så väl att hon inte får.

Men men, efter ett tag så blev vi trötta båda två på att bråka om blomman så vi lekte med klossar ist. När Anna blev trött igen så ringde grannen precis och frågade om vi skulle följa med till älgarna i älghägnet. Så jag packade ner skruttan i vagnen och vi gick. Uppför. Hela j*vla vägen var enbart uppför. Vi ångrade oss ungefär vid Hotellet (dvs ca.. 500 m?) men vi kämpade på.. Pust. Väl framme så tänker de fula djuren inte ens komma fram. Även om C lockar med både sig själv och äckliga äpplen från Konsum. Men men.. En rejäl promenad fick vi oss iaf. =)

Nu är vi hemma och jag har precis startat tummlaren och en till maskin tvätt. Hur klarade jag mig utan torktummlare?!

Kvällen igen

Nu så har vi hunnit med ganska så mycket eftermiddag.

Strax efter att jag skrev sist så tog hela halva Gulldalen en promenad ner på byn, det var jag, Micke, Anna, Bettan, Mattias, Jaana, Casper, Johnny och Easie. Ner och tog en sväng på lekparken, varav jag tror M och J uppskattade det liiiiite mer än Casper =p Där började det regna lite och jag inser att regnskyddet till vagnen är.. Ca 1,5 km bort. Suck. Aja, täckte över Anna med min jacka iaf och vi sökte skydd utanför grillkiosken.

När regnet lugnat sig så gick vi emot Stööks där C skulle få nya skor. Tog en sväng in på ett halvtomt Djurboa (dom ska lägga ner =( ) och köpte hundgodis till Bettan. In på Stööks och hittade VÄRLDENS SÖTASTE gympadojor som jag ville köpa till Anna, men jag gjorde det inte. Nu går det ju emot sommar så man ska nog satsa på nå toffel liknande.. Hur som helst fick C ett par super tuffa dojor med döskallar på och ett par gröna foppisar. Ascool blev grabben =D

Vidare på Cyckel och Sport där dom pumpade alla däcken på Annas vagn och bytte en trasig ventil på höger backdäck. Så nu är den ny servad =D In på ICA och handlade lite och sen begav vi oss hemåt. Ungefär halvvägs så börjar det naturligtvis ÖSREGNA, okej, kanske inte ösregna med nog regnade det iaf. Min jacka över Annas vagn och Bettan tittade på mig och såg ut som om hon också ville gömma sig under jackan med Anna. Haha.. Fjantiga hund som verkligen INTE gillar när det regnar.. Lagomt tills vi svängade ner på vägen till Gulldalen så slutade regnet.

Hem och gjorde middag och sen knatade jag och Anna heeeela vägen över till Jaana på kaffe. När vi kom här därifrån så badade vi och sen välling och bums i säng.

En händelserik dag med andra ord, lite små ont i fötterna nu men ingenting som man dör av :p Än. Vi får väl se hur det känns i morgon =)

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen kika på TV.

Kram

Tack!!

I morse slog min dam upp ögonen vid 6 tiden. Suck. Gjorde en flaska välling i hopp om att hon skulle somna om, vilket hon gjorde tills jag la ner henne i sängen. Då tittade hon på mig som om jag vore dum som trodde att jag skulle få sova en stund till. :p Hur som helst så klev vi upp då så pappa fick sova vidare, satte oss i soffan och myste lite. Sen somnade vi nog båda två för jag vaknade av att Micke tog Anna från min famn där hon vaknat och han var oxå vaken.. =)

Slumrade nog till en sväng till för hux flux vad klockan halv 9 och Micke och Anna satt på golvet och lekte med hennes klossar. Vi käkade frukost och sen for jag ner på Forsgränd och fortsatte städandet. Köket är klart, badrummet är klart,  övervåningen är städad förutom fönstren som jag ska få hjälp med i morgon. Nere är det enbart fönstren och spisdelen som är kvar. (alltså, där vi eldat) Och en sväng till med dammsugaren det sista och skura sen är det KLART. Känns himla skönt faktiskt.. Lite vedmodigt, men skönt. Tack så jätte jätte mycket Petra för all hjälp, och tack Erika för att du var så snäll och hjälpte mig igår!! TACK ska ni ha båda två!!

Nu har jag och Petra varit ute och gått en sväng med hundarna och skruttan, hon sover ute nu i vagnen och Micke är nog hos grannen.. Ensam är jag iaf hemma, förutom hunden då =)

Nu ska jag kolla lite bloggar och dricka upp mitt kaffe.

Adios!

Underbara sol!!

Igår kunde jag fan inte somna.. Låg först och vred och vände på mig i sängen.. Sambon snarkade som en timmergubbe kan tänkas göra, puttade på honom. Ingen reaktion. Snaaaaaaaaark, puttade igen med denna gång lite hårdare. Ingen som helst reaktion. Suck. Snaaaaaaaaaaaaaaaark. SUCK. Då gav jag upp, snodde på mig morgonrocken och la mig i soffan och slötittade på alla våra skitdåliga 6 TVkanaler (Vi har inte flyttat upp parabolhuvudet ännu..).

Kom på att bilen var olåst utanför, så jag strosade ut i morgonrocken och låste bilen. Vad jag inte lagt märke till var att Jesper stod utanför Johnny och Erika och skulle precis starta MCn.. Vilket han gjorde med följd av att jag blev väldigt rädd och huxflux inte alls trött för att sova. Klockan var då.. halv 1. Suck.

Hur som helst, dagen idag började iaf bra med sovmorgon. Halv 10 vaknade vi av att skruttan ligger i sin säng, på mage och skrattar åt oss. Vem skulle inte bli på underbart humör redan då? =)
Klev upp, drack kaffe och åkte ner på Forsgränd för att än en gång ta mig an städningen av huset. Underbart väder för att vara inne med Ajaxflaskan i högsta hugg. Helt fantastiskt.

Vid min lilla lunch-och-kaffe-breake så fick jag med mig Erika ner igen sen, eftersom fröken Tjärnkvist inte behagade att svara på mina desperata samtal. Hon kom iofs efter ett tag men ändå.. :p Vi städade, pratade, planerade inför torsdag och hade allmännt trevligt. Nu är iaf köket KLART (förutom spis och ugn som Micke ska få ta sig an i morgon) så det är bara resten av kåken kvar. Hallelujah.

Nu kan jag inte sitta mera, för Anna är förbannad och vi ska till Åkervägen på middag.

Adios for now.

Mysig kväll

Vi grillade hos grannarna, Anna hade tagit en lååång powernap nu på eftermiddag/kvällen så hon var vaken till runt 9 ist för halv 8, så hon satt med oss när vi käkade. Hon fick lite aprikospure medans vi åt, det gillar hon =)
Sen satt vi i soffan och surrade en stund tills Anna började bli trött så hon och jag gick hemåt för att ta på pymmen och göra välling så hon kunde sova sen.

Efter ett tag så kommer grannen mitt emot, no hard feelings anymore, känns skönt =) Back to normal. Ordningen återställd. Vore ju faktiskt tragiskt om man skulle behöva tillkalla Ashberg redan efter en dryg vecka. :p

I morgon är det min förtjusande farmors 70 års dag. Om någon ville veta. Så jag ska ringa och sjunga för henne, eller iaf gratta henne på den stora dagen. Sen blir det raka spåret till Forsgränd för att S-TÄ-D-A. Suck. Någon som känner sig sugen på att vara med? Jag har ett par limegröna plasthandskar att låna ut till den finkänsliga.. Någon?

Nu ska jag faktiskt ta och borsta tissingarna och sen lägga mig i min T-Y-S-T-A (den är faktiskt tyst nu, inge gnek. Mattias och Johnny visste hur man skruva ihop en säng riktigt, det gjorde tydligen inte jag) säng och sova ändå tills skruttan varknar i morgon. Tänkte faktiskt ge min sambo en sovmorgon i morgon, han har ju ändå klivit upp med henne varje morgon sedan han kom hem. Tack älskling <3

Synd bara för brorsan och hans tjej som sover ute i vardagsrummet, det finns inte direkt så många ställen att gå till nu när vi bor lite.. Trängre om jag säger så :p

Aja.. Nu ska jag snabbkolla lite bloggar och sen sova, natti natt fans.

Haha

ÄR DU EN RIKTIG TJEJ?


DU HAR;
[  ] Du har fler än 10 nagellack.
[  ] Du har en parfym som kostade mer än 500.
[x] Du har eller har haft lösnaglar.
[x] Har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
[x] Du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.
[  ] När du var liten ville du vara en prinsessa.
[x] Du brukar gå på stan med din mamma.
[  ] Du har haft rosa på ditt rum
[x] Du har färgat håret/tonat
[x] Du har slingat håret
[  ] Du har alltid din mobil med dig.
[  ] Du dansar vilt när du är ensam hemma
[  ] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
[  ] Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan
[  ] Du älskar att gå till frisören.
[x] Du solar hellre än att bada.
totalt: 6

DU ÄLSKAR:
[x] Skor.
[  ] Färgen rosa.
[x] Shopping
[x] Dekorationer
[  ] Speglar
[  ] Skolan
[  ] Delfiner
[  ] Disneyfilmer
[x] Ljus
[x] Blommor
[  ]Mjukisdjur
totalt: 5

Shoppar/shoppat på:
[  ] MQ
[  ] Kompaniet
[  ] Victoria's secret
[x] H&M
[  ] Aima
[  ] New Yorker
[x] Gina Tricot
[  ] NK
[  ] Top Gun
[x] JC
[x] BIK BOK
[x] Kapp Ahl
[x] CUBUS
[x] sisters
[  ] ida, josefine
totalt: 7

DU SÄGER OFTA:
[x] Whatever
[  ] Oh my god
[x] Vet inte
[  ] Cute
[  ] Hot
[x] Visst
[x] Säkert
[x] Ursäkta?
[  ] Fabulous
totalt: 5

LÄSER:
[  ] Frida
[  ] Cosmopolitan
[  ] Glamour
[  ] Elle
[  ] Teen Vouge
[  ] Bravo
[x] Solo
[  ] Wendy
[  ] Bravo girl
[  ] Star Flash
[  ] Okej
totalt: 1

DU GILLAR DESSA FIMER:
[  ] Elizabetown
[x] Eva och Adam
[x] Freaky Friday
[  ] Ciao Bella
[  ] A Walk To Remember
[x] Notting hill
[  ] Where The Heart Is
[  ] Just My luck
[  ] John Tucker Must Die
[x] The holiday
[  ] Girls United
[x] How To Loose A Guy In 10 Days
[x] The hot chick
[  ] My girl
totalt: 6

DU BRUKAR KOLLA PÅ:
[  ] Lost
[x] Top Model
[  ] Projekt Runway
[x] Desperate Housewives
[  ] The Simple Life
[  ] Men In Trees
[  ] 8th & Ocean
[x] Grey's Anatomy
[  ] The OC
[x] Laguna Beach/The Hills
[  ] Nip/Tuck
[x] Gilmore Girls
[x] One Three Hill
[  ] Heroes
[  ] Idol
totalt: 6

Totalt = 36

0-15 du är kille!
16-29 du är en killtjej
30-41; tjej
41-49 fjortis varning
50-69 fjotis bitch!?
70-94 värsta fjortisen ever



Vilken tur.... :p


Vilken dag det varit!

Underbara sol och vår, du är välkommen!!

Idag har det nästan varit sommarvärme, men jag och Anna har aktat oss för solen. Kläder och mössa och skugga är vad vi har varit i idag. Eftersom jag dels inte har någon solskyddsfaktor hemma till lilltjejen och sen för att solen varit så himla varm så har vi hållit oss antingen i skuggan eller inne. Men vi njöt iaf, för det var skönt i skuggan med.

Annars har vi varit och handlat, gjort en tårta och bjudit på till gästerna som kom för att fira att Micke fyllt år. Varit på Forsgränd en sväng och städat, är inte klar ännu men jag har betämt mig att på tisdag, DÅ ska jag vara klar med städningen. Pust. Aja... Nya tag i morgon. =)Ska ringa E.On på måndag och säga upp avtalet med.. Inte att förglömma.

Ikväll ska vi grilla med grannarna. Känns skönt att säga så. Att ha grannar överhuvetaget är faktiskt mysigt. Jag är en socialperson, jag gillar att umgås. Synd att en del av grannarna jobbar och den andra delen verkar ha blivit trampad på tårna förut idag. Ska kolla om skadan går att plåstra om sen. Men jag har Min åsikt om hur man beter sig och jag gjorde faktiskt det jag ansåg var rätt och vad jag velat att Den personen gjort om jag gjort lika dant. Inte för att jag tror att det någonsin skulle hända men.. Aja.. Nu släpper vi det..

Anna tar en powernap just nu, och Micke gick upp till stugbyn och skulle ta hand om några gäster. Ska nog ta och ringa JB sen och kolla hur det går.. Appropå ingenting.

Nej detta blev virrigt, nu ska jag kolla lite bloggar och sen fylla på kaffet. Adios peeps

God morgon god morgon

Nu sitter jag här, har redan hunnit med att göra alldeles för mycke gröt till halva grannskapet och det slutade med att det var jag, Anna och hunden som åt. Dom andra ville inte ha havregrynsgröt utan mjölk så då fick det bli för dom då.. Grannens pojk är här och lever rövare.. Anna kryper omkring på golvet, sen har vi fullt med folk i soffan. Nu ska vi på affären en sväng..

Ja juste..

Utmanad av Julias mamma Ida  : ) 

4 av mina favoritprogram på tv:

-Top Model
-Grey's
-Desperata hemmafruar
-Unga Mödrar


4 saker jag gjorde igår:

-Städade huset
-Lagade mat
-Busade med Anna
-Myste med min sambo


4 saker som jag ser fram emot:

-Att få dela Annas alla framsteg
-Sommaren
-Skattepengarna :p
-Sista april med brudarna


4 av mina favoritmaträtter:

-Kyckling Taco
-Salsa kyckling
-Mickes ädelostrisotto
-Kasslergratäng

4 saker på min önskelista:

-Ny bil
-Sen har jag nog allt =)


4 personer som jag utmanar:

Petra
Kickan
Erika
Mia G L
(Osäker vilket du vill ha så jag lägger in båda :p)


Fredag hela dagen

Idag har dagen gått ganska fort..
Fika mitt emot, fika ett snäpp högre upp.. Surr med min fantastiska Umeå-brutta och kaffe i ohälsosamma mängder. Lite halv ont i huvudet och en powernap på soffan. Häääärliga dag.

Nu är brorsan och hans tjej här, och middagen är i ugnen. Bettan har varit ute och lekt en sväng med grannens hund, jag blir såååå stolt över att hon lyssnar direkt när man ropar. Jag var lite tveksam till att ha henne lös, med tanke på alla 10000 katter som springer omkring här. Bettan älskar katter men katter är inte lika förtjusta i henne.. :p

Hur som helst så kollade vi att det inte var några katter i närheten, inga lekande barn som kunde bli överraskade av 2 kutande hundar och inga andra hundar. Duktiga flickor som kom när vi ropade, eller, Bettan kom och Easie (stavning Erika?) kom för att Bettan kom. :p Nej då, Easie lyssnar faktiskt väldigt bra för att vara så liten.

Nu ska jag busa lite med dotter innan det är dax för middag för oss och sovning för Skruttan.

Adios mina slaviska läsare, jag känner mig hedrad att Ni läser, varje dag =)

I'm baaaaaaaaack!

Did you miss me folk's?

Nej tillbaka till allvaret, nu har vi internet, dvs bara att betala räkningarna. Hallelujah.
Vi trivs bra här i Gulladalen btw, iaf jag. Anna verkar trivas, far om kring på golvet som en tok nu när förkylningen gett med sig. Bettan är mycket lugnare och jag tror nog min sambo trivs oxå. Nära till pojkarna och dom är då ute på diverse aktiviteter varje dag. Kaffejouren verkar våran dörr kallas för, det är här vi dricker kaffet på morgonen. Men idag ska trenden brytas, iaf för min del. Jag ska upp till Erika och dricka kaffe. Nog för att jag redan hunnit med en kopp, men nästa ska drickas på 5an. Hade jag tänkt.

Igår började jag och svärmor städa. Det jobbigaste med en flytt är ju faktiskt städandet av det gamla boendet. Och det började vi med igår. Å tog badrummet och jag köket. Hann verkligen inte allt men jag tänkte tvinga mig ner idag igen. Ja, jag måste tvinga mig själv för att jag ska göra det. Och köket är ju bara toppen av isberget som det känns idag. Suck pust stön. Men det måste göras. Idag. I helgen. Punkt.

Nu kallar min vackra dotter, så jag ska ta hand om henne.. Förresten, nu när jag varit utan internet så tog jag fingrarna ur och la in alla (85) bilder på Anna från kameran till datorn. Kanske jag ska bjuda på en vacker bild såhär på morgonen?

 

Från kaos till ordning?

Idag har dom tömt huset. Bara städandet kvar då.. Suck. Ska försöka göra färdigt nu i helgen..

Idag fick vi TVhylls/bänken/shabraket och det blev himla bra faktiskt

Nu bjuds det på tårta och middag på Åkervägen. Adios!

Grötspion

Godag go vänner, vad roligt att ni verkar vara in och kolla om jag skriver någonting iaf =) Det värmer mitt blogg-abstines-fyllda hjärta..

Hur som helst, jag har fått låna min snälla grannes dator och mibila internet nu, så jag kan stilla mitt begär lite. Inga pengar på mobilen heller så jag ska inte blogga därifrån. Internet till lägenheten får vi tidigast fredag så därför blinkade jag lite med ögonfransarna så jag fick låna Js dator. Snällt =)

Sedan sist? Ja, nämde jag mig gourmemiddag med P i söndags? Klyftpotatis, bea och frukostkorv. Det var gott. I måndags fick vi iaf ett "nytt" kylskåp från en annan tom lägenhet, så nu har vi mat i kylen och i frysen. Härligt att slippa kuta till grannen när man ville ha mjölk ;)

Idag har vi inte gjort så mycket, eftersom sambon kom hem i går så har pojkarna i Gullapa varit på Forsgränd och hämta lite grejor och rensat ur garaget och jag och Anna drack alldeles för mycke kaffe med fruntimren på gatan.. Packat upp lite och fixat. Börjar få lite ordning men långt ifrån klar. Men den som väntar på någonting gott.. :p

Ang rubriken så kallade Erika mig det idag, en grötspion.eftersom det efter denna såkallade gata bor barnfamiljer och familjer med hundar så är det inte bara jag och Anna som är vakna.. Så  vid morgongröten så håller vi lite koll. Typ.. Idag tex, så var det bara jag som visste var pöjkan var, så jag fick raportera till fruntimmra vart karlarn var =p I sann grötspion-anda. 

Nu har Skruttan precis somnat så jag ska läsa lite bloggar och kolla facebook innan jag bär tillbaka datorn till J och E. 

Adios for now darlings. Kanske vi hörs innan fredag? 

gulldalsvägen 17

ja nu bor vi. i ett smärre kaos. icke fungerande kylskåp så maten har vi hos grannen. men vi får ett nytt idag. världens grinigaste anna, hon är inte pigg. kanske uppdaterar mer sen nu ska vi koka gròt. puss

jag fann det!

hej! nu sitter jag hemma i soffan och tittar på CSI. Anna har ganska precis somnat. Vi bestämde oss för att sova hemma i natt, så jag hoppas natten blir lugn. hur som helst så var vi upp med lite kartonger och ställde in i skåpen och så. vi fortsätter i morgon med blommor och ännu mera grejor. suck. jag ska försöka finna mig nå karlar som kan bära och hitta mig en vagn. vi får väl se om jag hittar det eller inte :) hur som helst så mår Anna lite bättre men förfarande inte riktigt bra i förkylningen. nu ska jag krångla mig vidare i mobil-Internet världen. där av rubriken, jag fick till att internetta i mobilen det finns hopp för mig än. kram

Bättre

Nu är det bättre med Anna iaf. Fortfande lite jobbigt med andingen ibland, men rensar man näsan och tar lite närdroppar så blir det bättre. Nu sitter vi hos Annas farmor och ska snart äta lunch. Ute blåser det isbitar och det tjuter inne.

Iaf så hade jag INTE fått nå hyreskontrakt, men en nyckel ska jag få iaf.. Känns himla skönt. Nu ska jag ta hand om min dotter och sen käka lunch och sen FLYTTA!!

Btw, jag är helt utan internet, så därför blir det kass uppdateing tom den 24e då internet kopplas in i lägenheten.

Puss

Vilken dag

Dagen började vid kvart i 7 i morse, då Anna låg och nöp mig i midjan. Inte särskillt skönt men.. :p Vi gick ner och gjorde välling och klädde oss och förberedde oss för stadsresan..

Halv nio åkte vi in emot östersund och när vi kom fram mötte vi upp Annas pappa på Domus. Väl hos doktor Bååth så gjorde vi pricktestet, där dom droppar en droppe med mjölkkoncentrat tror jag det är på armen. Sen stack dom små stick i droppen och sen fick vi vänta i 25 minuter, men redan efter 10 minuter så reagerade hon med att bli lite svullen och röd på området. Så där fick vi svaret. Skruttan är alltså mjölkallergisk, inte bara laktos, dvs mjölksocker, utan all mjölk. Även mjölkprotein. Så det blir att undvika allt med minsta lilla tillstymmelse till mjölk.

Efter vi varit där så gick vi på stan och sen till apoteket och hämtade ut Nutramigen som vi fått på recept. Nu köpte vi 12 burkar för 120 kr istället för EN burk för 190 kr. Skillnad!

Väl hemma så tyckte jag att Annna lät ansträngd på andningen, det som pep när hon andades. Så jag ringde 1177 får råd. Sköterskan jag fick prata med ville hörs hur hon lät så jag lade telefonen framför ansiktet på Anna så hon fick höra. Hon tyckte att vi skulle träffa en läkare så hon ringde Vårdecentralen här i Hammarstrand. Naturligtvis så hade ju dom gått för dagen, så hon berättade att dom har ett samarbete med Ambulansen så hon skulle skicka ner dom för att kolla Anna och lyssna på hennes andnig.

Efter en liten stund så kom dom iaf och lyssnade på henne. Mannen som lyssnade på henne tyckte inte det var någon fara, men att det var helt rätt att jag ringde, eftersom jag var rädd att det var en reaktion efter pricktestet. Speciellt efter det som hände Gabbe i påskhelgen.. Hur som helst så sa dom att blev det värre skulle jag ringa 1177 igen så skulle dom skicka dit ambulansen för att kolla igen, men blev det mycke värre så skulle jag naturligtvis ringa 112.

Andningen är väl okej, fortfarande pipig men hon har inga problem att andas, ambulanspersonalen trodde även att det kunde ha att göra med att hon är förkyld.

Men jag kände iaf att jag inte ville sova ensam på forsgränd i natt, så jag och Anna ska sova hos hennes farmor och alla fastrarna inatt. Skönt att vi kunde det, annars hade vi sovit hos min mamma.

Nu är jag ganska slut efter denna jobbiga och omtumlande dag så jag ska slöa lite framför TVn innan jag ska läggaa mig.

Kram

Händelserik dag. Igen.

2 av skruttans fastrar kom ner idag vid 12 tiden, dom tog sig inte in hemma så då kom dom till oss och var hungriga. Så jag stekte pytt i panna till en vrålhungrig Erika som åt 2 portioner, även om jag inte hade rödbettor, som hon "älskar" som hon sa. Efter det så surrade jag lite med Sanna och glömde bort kaffet som vanligt.

Sanna skulle resa sig upp och slog huvudet i lampan som sitter heltokigt sedan jag flyttade soffan, så en av ljuslyktorna for ner på ett av glasen på vardagsrummsbordet så det gick i flera bitar. Anna blev rädd där hon satt ute i hallen (av någon annledning) i sin gåstol, Erika stog SOM TUR VAR på andra sidan bordet och blev lite skärrad hon med. För att inte tala om paniken man kunde ana i S ögon. Haha.. Det gjorde inte så mycket, vi skulle ändå köpa ett nytt när vi flyttat. Men nu har vi alltså en sida av bordet med glas-skiva och en sida utan.

Ni kan ju gissa antalet ggr jag varit påväg att ställa  kaffekoppen på den sidan av bordet när jag suttit på golvet med Anna. Men än har jag inte gjort det :p

Blev bjudna på middag (eller jag bjöd in mig själv) hos mamma och Sofie idag i Kullsta. Efter det så kom Petra en sväng med Saga och vi kikade på Det Okända. Dagens program var ifrån Borgvattnets Spökprästgård. Häftigt! Jag kom ihåg när vi sov där med skolan, NATURLIGTVIS sov jag i det rum som mediumet INTE skulle vilja sova i om han fick välja. Härligt. Not..

Hur som helst. Har kikat på Grey's, snufftat (läs bölat) som vanligt och nu skippar jag Fråga Olle eftersom vi ska till Öset tidigt i morgon med Anna till Dr Bååth.

Nu ska jag kolla bloggar och sen sova jag med. Är ganska trött. Natti natt!


Tänk!

Nu har vi varit på en kall promenad, handlat lite förnödigheter och städgrejor och nu är vi hemma. Pratat med Omniagruppen, kontraktet bör komma i morgon så man får börja =)

Min sambio ringde nyss, och frågade hur saab nycklarna såg ut.. Eh va?
Jo förstår ni, ni kanske minns att jag var världens klantigaste under nyårshelgen? Jag tappade nycklarna till bilen i snön och kunde inte hitta dom igen. Vi letade i flera timmar utan resultat. Så jag fick ju lov att beställa nya nycklar och acceptera att det inte skulle gå att låsa på förardörren längre eftersom det låset var bytt så det var en annan nyckel till det. Så sedan januari har jag låst bilen på passagerarsidan.

Men. Det som försvinner i snö kommer fram i tö brukar man ju säga. I det här fallet så stämmer det, för någon vänlig själ hade hittat NYCKLARNA på parkeringen där bilen stått och lämnat in dom i reseptionen på Mickes jobb. Yeay! Nu har vi alltså 3 (!!) nycklar till bilen, så nu kan man tappa bort nycklar. Om man vill. Helst inte. Men dock enbart EN nyckel till låset på förardörren.. Men den kan man ju oxå kopiera. Om man vill dvs.

Hur som helst, Micke tar med sig dom när han KOMMER HEM PÅ MÅNDAG!! Åååh så härligt. Hoppas hoppas han får ett jobb lite närmare så vi slipper vara särbos även om vi är sambos.. Fattar ni? =)

Nu ska jag äta mina kokta ägg och dricka kaffe. Adios!

Jag blir knäpp snart..

Det snöar på Forsgränd!!!

What a day folk's!

Vi for ju som sagt till Sollefteå, handlade vällingpulvret och strosade runt lite.
Åt vårens första lunch utomhur och skruttan åt hennes allra första lunch utomhus i solen på Sibylla. Hon käkade burk, som han i kassan var så snäll och värmde och hädde upp i en tallrik, och jag och mamma varsin hamburgare resp kycklingburgare. Mums. Länge sedan jag åt hamburgare från Sibylla. Tror sist var i juli/augusti i Stugun.

Hur som helst efter lunch så gick vi runt lite, bla på jysk och kollade lite. Jag fyndade en vaxduk till mitt vackra ekbord, vill inte att det ska bli förstört sen när Anna börjar äta själv + att den var himla fin oxå =) Sen köpte jag solskydd (sånna man sätter på rutan med sugproppar) med Nalle Phu på. 150 kr allt som allt, bra pris tycker jag =)

Sen tog vi en sväng på Konsum innan vi åkte hemåt igen, så när vi kom hem så tog vi oss varsin munk (som förövrigt var sjukt goda) och en kopp kaffe. Har blivit lite kaffe idag.. Konstigt.

Farmor Åsa kom en sväng, hon hade varit till tandläkaren. Tandläkaren hade rotat omkring i ca en timme och haft sig. När farmor skulle gå så kom hon som ska hyra huset och frågade lite grejor, vad jag hade för elabonemang bla.. Hon är himla trevlig att prata med, jag GILLAR henne =D Hon kommer trivas kanon här!!

Efter det så har jag pratat med Elin i telefon, och under det samtalet så ser jag att skruttan huxflux ligger UNDER vardagsrumms bordet, vi har som ett avlastningsutrymme under, där vi har lite tidningar osv.. Iaf, dit har hon kravlat upp iaf =) Skitungen min =) Jag ska ändå köpa ett nytt bord snart till vardagsrummet, det vi har nu är det glasskivor på + att det är 8kantigt Inte idealisk direkt och fult är det med. Men säg inte det till Micke bara, han gillar det bordet. Skarpt.

Hur som helst, badat, ätit välling och gosat lite i soffan innan det blev läggdax, som för skruttan betydde halv 10 ikväll. Men men.. Kanske kanske så sover hon längre än 05.48 i morgon då =)

Nu ska jag läsa ikapp mig och sova. Natti natt

God morgon!

Idag vaknade vi tidigare än vanligt. Jag måste verkligen ha persienner som är hela i lägenheten, skruttan vaknar ju av att det är ljust. Solen sken så det gjorde inte sååå mycket att v i klev upp. Vi gick ner och myste lite på täcket med alla leksaker. Anna övade sig på att krypa oxå, hon är så duktig så! Igår kröp hon 3 steg utan kläder och blöja, men idag hade vi både blöja och pymmen på men hon kröp 2 steg ändå. Mammas super duktiga flicka!

Vällingpulvret är slut nu, så vi måste troligen blåsa till Sollefteå och inhandla mera. Här på vårat skit apotek så hade dom enbart en burk, dom tar inte hem mera om det inte beställs, och den köpte ju jag i torsdags och dom får varor på onsdagar, NATURLIGTVIS. Så jag ska ringa till Sollefteå och kolla om dom har där, det är närmare än Östersund. Så jag hoppas dom har..

På torsdag klockan 10 ska vi iaf vara inne i Östersund och träffa Dr Bååth, våran barnläkare, så vi ska testa Anna för allergier. Jag tycker det är likabra att dom kollar ALLT, pälsdjur, gluten, mögel osv.. Och mjölk naturligtvis.

Anna gillar ju inte den mjölkfria gröten som jag köpte, den smakade illa tyckte hon. Så idag provade vi någonting nytt. Jag kokade havregrynsgröt och blandade ner mango-banan pure, mumma! Det gillade hon och åt jättemycket. Jag gjorde på 1dl gryn, 2.5 dl vatten (så det skulle bli "blaskigt" och lätt att äta) och hon åt nästan upp allting. Så duktig så.

Nu har vi packat lite mera för att få tiden att gå. Och lyssnar på Lugna Favoriter på webradion. =)

Ha en bra dag!


Uppdatering 10.22.

Nu har vi tagit en härlig promenad i vårsolen och varit på apoteket och kollat så jag inte mindes fel, men icke. Det fanns ingen Nutramigen här på Hammarn. Men hon i kassan kollade och det fanns på både apoteket på stan och det på sjukhuset i Sollefteå. Så det bär iväg dit om ett tag.

Nu ligger tösabiten ute i vagnen och sover och här sitter jag, med en kaffekopp och några goda mackor. =)

Oh sunny day!

Idag har vi egentligen inte gjort så himla mycket, klev upp med tuppen, mös i soffan och sen somnade vi båda två i soffan vid.. Halv nio kanske? Iaf så sov vi till halv 10 innan vi tog på oss lite kläder och så och ringde till Annas farmor och frågade om dom ville ha lite besök. Så vi klädde på oss och gick ut i solen på en promenad upp till alla fastrar och farmor. Där blev vi bjudna på god lunch och trevligt sällskap.

Efter ett tag så kom Annas mormor förbi och vi tog en härlig promenad i solen jag, Anna, Åsa och min mamma och Bettan såklart. =) Vi skildes åt efter att vi varit in på ICA och handlat lite och jag och Anna gick hem och busade lite på golvet. Skulle egentligen packa lite, men vi struntade i det..

Vid 4 så kokade jag lite potatis och stekte köttbullar och gjorde gräddsås till det, blev himla gott. Anna skulle egentligen få lite potatis och smör hon med, men jag glömde köpa mjölkfritt smör på affären idag så det får bli en annan gång. Hon fick äta slottspure ist, det gick lika bra det =)

Vid 6 tiden så kom Annas mormor ner igen, hennes sambo åkte iväg och jobbade igen så hon kände inte för att sitta ensammen hemma så hon var lite med oss ist. Vi lekte med Anna på golvet och så.

Ikväll efter badet så fick skruttan vara lite nakenfis, det gillar hon! Och då, DÅ händer det!!! HON KRÖP!! Hon riktigt KRÖP!! 2 eller om det var 3 steg framåt på alla fyra, MEN HON KRÖP!!!!!!! Mammas stora duktiga flicka!!! Snacka om att jag kände mig extra STOLT just då!!

Efter att lyckoruset lagt sig lite så gjorde vi välling och hon somnade ganska omgående efter det. Jag och mamma kikade lite på Färjan 2, ett ganska mesigt program tycker jag men.. Hur som helst så kom vi fram till att vi ska nog försöka ta oss iväg på en kort kryssning till sommaren, sedan man flyttat och kunnat ev lägga undan lite pengar..

Aja, nu ska jag läsa lite bloggar och sen sussa tror jag.
Tänkte kolla på Skicka Vidare på kanal 9, men jag pallar inte att gråta ikväll..

Ibland

Ibland så tappar jag bara lusten för allting. Idag är en sån dag.

Jag har inte haft lust att vara vaken. Har bara velat ligga i sängen hela dagen och läsa, sova, fundera.
Jag har inte haft lust att packa. Men det måste göras.
Jag har inte haft lust att tvätta. Men kläderna var på upphällningen så vad hade man för val?
Jag hade inte heller lust att gå utanför dörren, men det gjorde jag och det är jag glad för.

Tänk vad solen kan göra?! Genast blev jag på lite bättre humör, sen att Anna log sådär underbart som hon bara gör ibland, gjorde saken ännu bättre. Hon visste nog att jag behövde lite uppmuntring.

Den nya vällingen som Anna fått luktar skumt. Den är lika blaskig som ersättningen var, så det kommer lätt upp igen. Back to ruta ett, men vad gör man då? Tösabiten måste ju få må bra!

Funderar på hur det kommer bli framöver. När man kommer vara som en hök och läsa ALLT. Kolla allting, rensa bort skummjölkspulver, mjölkprotein etc.. Ska försöka få tag på "våran" allergiläkare till veckan, Dr Bååth i Östersund och få komma in och få det "bekräftat". Älskade flicka. Hon är mycket bättre i magen, inte alls nå gasig alls just så det har redan gett resultat. Min skrutt. Förkyld har hon blivit också igen (mitt fel, då jag snorar som en kamel + att tösen varit så mammasjuk under ont-i-magen-veckorna) så jag har höjt huvudänden på hennes säng och laddat med näsdroppar om det skulle behövas under natten.. Men ingen feber, så det är ju någonting positivt iaf.

Nu ska jag kika på Law and Order på kanal 9 och sen sova.

Det behövs.

---

Huvudvärk, trött, slut..

Snart pallar jag inte mer.

Kom hem. Nu

God förmiddag =)

Morgonen började väldigt tidigt idag, redan vid halv 7. Men efter lite mys i soffan och en flaska välling så somnade vi om båda två i soffan under en filt, väldigt skönt och mysigt =)

Sen har vi lekt lite och vid halv 10 tiden började vi bli ganska rastlösa alla tre (Bettan med) så vi tog en härlig vårpromenad i solen. Den var väldigt varm och jag hade velat skippa jackan efter ett tag, men eftersom jag är förkyld igen så fick den vara på. Enligt P var det hela 18 grader i solen, så det var inte så konstigt att man blev varm =)

När vi kom hem igen så sov skruttan så jag tog en kopp kaffe och en bulle och satte mig i solen och försökte mig på lite korsord. Gick väl så där ska jag säga, men jag höll mig ju sysselsatt ett tag. Sen löste jag lite Sudouko med, men det gick åt pipan det med. :( Men nya tag sen, jag ger mig inte jag ska klara den.

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen kolla efter ett billigt badkar till lägenheten.

Adios!

Nej nu får det vara nog med läskigheterna..

Av någon anledning hittar jag fel över allt.

Som nu tex, när vi ska flytta inom alldeles för kort tid för mitt välmående och min stressmage, så finner jag fel här i huset. Eller fel och fel.. Läskigheter kanske.. Som alla de konstiga "knäppen" som jag hör när det är mörkt och jag är ensam..
Eller då jag hör (läs inbillar mig) att det är någon nere när jag sitter uppe, som nu.. Eller att jag hör (inbillar) att det är någon uppe när jag är nere.. Att barnvakten "brusar" även om ingen är uppe. Den kan jag däremot inte förklara, men jag intalar mig själv att jag inbillar mig där med, eftersom jag måste sova i det rummet.

Hur som helst, vad beror det på? Är det för att jag egentligen inte vill flytta, som jag försöker "övertala" mig själv att jag MÅSTE flytta för hälsan skull? Den psykiska eller fysiska hälsan kan vi ju fundera på.. :p

Jag vet inte, men så här blir det varje gång någonting "nytt" skall inträffa i mitt liv.. Konstigt det där.

Fundera på det Du, det ska jag nu när jag ska sova. Natti natt. Hörs i morgon.

Packa

Är vad jag och Anna gör. Packar.
I kartoner, sopsäckar, sorterar, kastar-i-ska-kastas-säcken, och plockar ner från väggarna.
Tomma väggar. Packar.

Glad påsk =)

Sol på mina kinder

Idag har jag varit och kollat på lägenheten. Ser bra ut. Ska kolla om jag eventuellt kanske kan få tapetsera om i sovrummet, dom tapeterna var väldigt slitna. Men annars var det en jättemysig lägenhet.. Så vi får se.

Men till veckan bär det av iaf, håller på och packar som en åsna nu.. Ska ringa svärmor och kolla om hon kan hjälpa mig packa till veckan.. Hur som helst, annars idag har vi inte gjort så mycket. Var tänkt damsuga, men jag ids inte. Jag känns inte ha tid med det nu.. Aja..

Nu ska jag väl fortsätta min packning..

Haha vilket fiasko

Kickan "tvingade" mig spela Betapet ikväll. Slutade med att jag svor för mig själv, gick ca 136 poäng BACK pga tidsavdrag och att jag hade brickor kvar bla bla bla.. Kickan låtsades vara ledsen för min skull men jag vet nog allt hon satt på Ede och skrattade. Skrattar bäst som skrattar sist..

Nu ska jag sova. Natti natt.


P.s jag kommer komma över förlusten i BetaPet, men kanske inte att du snömulade mig för X antal år sedan. :p

Långfredagen

Och lång har den minsann varit.

Annapanna är fortfarande inte riktigt bra i magen, så lite ledsen har hon allt varit idag. Men annars har det gått ganska bra iaf, det lär väl ta någon dag till innan man märker någon större skillnad. Men jag hoppas verkligen att hon blir bra nu när vi provar laktosfritt och mjölkfritt.

Miss Kristina Elf poppade förbi tidigare, så jag har varit hemma med "sjuk Kickan" idag. Passat upp henne och bjöd på potatismos, smör och gräddsås. Väldigt gott enligt henne, men jag gillar mina mackaroner, köttbullar och gräddsås liiite bättre. =) Skrämde både mig och sig själv gjorde hon med, men det behöver jag inte skriva mera om här..

Hur som helst så tog jag och Anna en snabbsväng på Prix idag i solen, så Anna fick ha sina ybersnygga solglasögon på sig, hur tuff som helst =)

Nu sover hon iaf, brorsan och Elin är hon P och här sitter jag. Snuvig och täppt i näsan (jo det går att vara både och). Funderar på att kanske koka en kopp te, eller varför inte ställa sig i en vaaarm dusch nu när skruttan sover..?

Aja, ha en fortsatt trevlig rödfredag, jag lär återkomma känner jag på mig.

Solokvist på Forsis

Pappa spelar badminton med sina kamrater, brorsan och Elin gick bort till en kompis till brorsan och här sitter jag. Skruttan sover och jag har precis vänt upp och ner på alla rena, vikta kläder på gästsängen för att komma åt täcket som var gömt där under. Min pappa ska väl inte behöva frysa om tårna till natten?

Sedan sist har vi käkat hamburgare från kiorren. Ruinerad blev man, men det var det värt.

Nu ska jag gå ner och ringa Kickan som jag totalt glömde efter att vi varit hos läkaren tidigade idag.

Ha en fortsatt bra kväll. Kram

Sidär ja..

Vi var och vägde skruttan 12.50, 6800- någonting. Och 66.5 lång.
Sen fick vi vänta på att få komma in till läkaren. Vi fick tillslut komma in och han undersökte lillan och frågade massa frågor.. Lyssnade på hjärta, lunga och mage. Han tyckte det lät bra med att det var lite "bubbligt" i magen.

Eftersom jag hade problem när jag var liten, systeryster var laktosintollerant när hon var liten och mamma är känslig emot laktosen så trodde han att det kunde vara det. Så han ringde apoteket här och dom hade en burk med välling utan laktos hemma som räcker över helgen. Så nu får vi testa och se om det blir bättre.

Köpte gröt som är mjölkfri och ska testa det med. Hoppas skruttan blir bra nu. =( Mammas älskling.

Nu ska jag gå ner till min pappa igen och brorsan och hans tjej. Adios

Vad man blir glad!

Var precis och hämtade posten, det var lite onödig reklam som åkte direkt ner i soptunnan med det var någonting mera också. Ett fint litet kort. Orange med en super fin kyckling på. GLAD PÅSK stod det..

Vände på kortet så är det till Anna ifrån hennes kompis Adrian =) Jättefint kort och VAD DU ÄR GO Kristina!!!!

Anna hälsar till Adrian:
Tyvärr är inte min mamma nå pysslig alls, skäms mamma. Men klart vi ska tigga godis nästa år! Då har vi ju massa tänder och mamma säger att man måste ha tänder för att äta godis.

Ha en jättemysig påsk familjen Larsson/Åström önskar familjen Henriksson/Bergvall!

Och glad påsk till alla andra med..!

Älskade barn

Skruttan är fortfarande inte bra i magen, så 12.50 ska vi på BVC och väga henne och sen 13.20 har vi en läkartid för att kolla upp vad det är som är på gång med lillan..

Huvva.. Får väl hoppas på det bästa helt enkelt.. Ingen födoämnesallergi. Men vi får se.

IDAG har vi haft fullt upp!

Vaknade i vanlig ordning alldeles för tidigt för min smak, men det är ju bara att kliva upp när tösa är piggare än ett kaffepaket. Gjorde iordning välling och myste i soffan under en filt. Vid halv 9 blev hon trött och somnade i min famn. Då tippade jag ikull i soffan och sov jag med, även fast jag skulle ha plockat ur disken, duschat, hämtat ved drukigt kaffet..... Zzzzzz. Hur som helst, vaknade en timme senare och OJ så mycket piggare jag var. Not.

Vid 12 kom mamma och vi käkade lunch innan vi begav oss bort på Oasen för att träffa lite folk och dricka kaffe. Mysigt, fattar inte att det tagit 6 månader innan jag fick fingrarna ur och begav mig dit med skruttan. Men nu ska vi fortsätta med det. Vid 14 gick vi tillbaka hemmåt för att ge Anna mat innan jag skulle klippa mig vid 15 borta på Lena's salong. Anna somnade påvägen dit så hon sov  ute en stund innan hon vaknade och mamma tog henne på en promenad till eftersom hon oxå skulle klippa sig efter mig så hon skulle behöva vara inne ganska länge. Men efter 30 minuter kom dom tillbaka och vaken var hon :p Blev väldigt nöjd med klippningen iaf, även om jag "bara" toppade mig.. :)

Efter det gick vi hem till oss och käkade middag och surrade lite och drack kaffe. Ringde 1177 förut ikväll, skruttan är inte bra i magen. Inte alls. Pruttar väldigt mycket och har ont, bajsar flera gånger varje dag och det luktar ABER! Både av pruttar och avföringen. Så i morgon ska jag ringa BVC och få komma hoppas jag. Annars ringer jag bara läkaren direkt. För detta är inte alls bra. Någonting stämmer inte, hoppas bara inte det är någon födoämnesallergi. :(

Aja, nu sover hon iaf och vi får hoppas natten blir lugn.
Nu ska jag läsa lite bloggar och sen sova. Natti natt.

God tisdag

Fullt upp idag. Eller egentligen inte..

Vaknade vid 7 tiden, gick ner och gjorde välling och myste en stund. Anna somnade vid 9 tiden, sov till halv 10. Somnade igen sen vid.. 10 kanske? sov till halv 11. Under den tiden så hade min farmor kommit så vi satt och drack kaffe och surrade en stund. Hon hade med sig bullar (som jag glömde bjuda Petra på sen....) som vi smaskade på.. =) Har lite svårt att förstå att hon blir 70 denna månad!! Hon är så.. Ungdomlig. =)

Vid 11 så ringde Åsa och ville bjuda på lunch så farmor skulle "åka fram och tillbaka, fram och tillbaka på byn tills polisen stoppar mig" som hon sa och jag och Anna gick upp till Lotties Cafe och käkade lunch med Åsa och Erika. Vi kände oss färdiga vid 12 så då tog vi en promenad och vi kom hem vid 14 tiden.

Vid halv 3 tror jag kom Petra och bulldozern Saga och Bettan och Saga busade en stund. Petra skröt över sin nya mobil.. Och den var faktiskt väldigt fin. Inte lika fin som min lila U600 NATURLIGTVIS men ändå.. :p

Jag och Anna somnade i soffan sen när Petra drog vid halv 5, vaknade kvart över 5 och då ringde mamma och ville bjuda på middag. Kebab käkade jag, syster åt kycklingsallad och mamma kycklingkebab. Min mat var nog godast.. :p

Nu har Anna badat, ätit välling och nu sover hon. Forhöppningsvis resten av natten men det återstår att se.. Gör en flaska välling ändå, för att vara beredd :p

Flitig har jag nog allt varit..

Men jag har egentligen bara gjort en bråkdel av det jag skulle ha..

*Säga upp elabonnemanget
*Kasta grejor
*Ringa Sthlm
*Fixa adressändring
*Packa ner från köket
*Packa kläder och dyligt
*Ta kort på möbler som ska säljas
*Packa småplock från vardagsrummet
*Ringa och flytta telefon + bredband

Även om inte ens hälften är gjort så känns det ändå ganska effektivt. Får väl ta i tu med "resten" under resten av veckan. Men samtidigt så vet jag inte riiiktigt när vi får börja flytta in, och jag vill verkligen inte leva med kartoner överallt.. Men samtidigt så vill jag inte stressa eller ha alla kartoner staplade på varandra i hallen.. Dilemma..

Bispan t.o.r

Natten har varit lite bökig, hade lite vaken tid mellan 3 och halv 5. Men men.. Vad gör man inte när skruttan inte är riktigt pigg? Hur som helst, så sov hon till 8 i morse innan vi klev upp. Gjorde lite gröt och kikade lite på TV och busade.

Vid lunch typ kom Annas mormor ner och vi åkte till Bispan för att kolla om det kommit nå nya jeans i fyndboden. Det hade det inte. Men jag fann iaf 2 tröjor, i färg, med lång ärm som jag införskaffade. 100 kr för båda. Alldeles lagomt för en halvfattig mamma. =) Finns annat att lägga pengar på än kläder till mig. :p Hur som helst så for vi på Cafe Gourme (?) och käkade lunch, sallad till mig och mamma och Anna käkade kyckling och grönsakspure. Mumma. =)

Åkte hem och kom på att vi skulle passa på att kolla om M.A i Gulldalen var hemma så jag kunde få mäta lite i lägenheten. Naturligtvis var han inte det så jag får väl ringa sen ikväll och kolla om vi kan komma upp i morgon och kolla.. Aja, när vi kom från Gulldalen så sov Anna fortfarande så vi stoppade ner henne i vagnen och gick en sväng med henne och Bettan. Nu sover hon fortfarande och jag sitter här. Funderar på om jag ska göra adressändringen så det är färdigt så slipper jag komma ihåg det sen.. Ringde iaf till Sthlm så dom ska skicka upp det nya kontraktet så jag kan skriva på det och skicka tillbaka så vi får börja någon gång..

Nu ska jag kolla facebook och sen adressändra.

Vad gör Du idag?

Söndag. Igen.

Idag så vaknade vi som vanligt vid 7 tiden. Då myste vi en stund i sängen innan vi gick ner och gjorde iordning en flaska. Busade lite, myste och sen så somnade Anna vid halv 9 kanske. Sov väl en halvtimme och sen var det dax för lite gröt och mera bus. Vid halv 12 någon gång blev hon trött igen och det hade blivit lite varmare ute så jag klädde på henne och körde ut vagnen så hon fick sova där..

Brorsan och hans tjej kom ner strax efter det och vi surrade, retades lite med E och drack kaffe. Jag hängde en tvätt och plockade in den torra. Och klockan tickade på. Kvart över 3 (!!!) vaknade Annipanni till liv igen, och gissa om hon var huuuuungrig då :p Så vi käkade lite och sen lekte vi igen..

Vid 5 åkte jag, Anna och Bettan upp till Annas farmor och fastrar på middag, hemma gjorda köttbullar, potatis och sås. Och efterrätt gjord på turkisk yougurth, hallon och banan, fryst. Som glass ungefär, jätte god. Anna fick smaka lite, men det var konstigt tyckte hon :p

Nu är i hemma iaf och lillan har precis käkat välling och slagit igen de vackra ögonen. Mer "normal" tid idag mot för igår. Men å andra sidan var det ju "bara" tråkiga jag hemma nu så.. :p

I morgon ska jag ringa till Sthlm och be dom skicka ett nytt kontrakt så vi kan börja packa ihop oss här på Forsgränd och bege oss högre upp i dalen, närmare bestämt Gulldalen 17. Ska bli både och att flytta faktiskt. Trivs jättebra här men vad gör man då? Bara att acceptera läget. Men det kommer nog bli kanon uppe i Gulldalen med. Litet men bra. Och E-B kommer få det kanon här med sina 2 busfrön tror jag.

I morgon ska jag försöka packa ner lite mera grejor som man inte behöver just nu så att säga och kanske ta mig bort till återvinningen med lite grejor som ska slängas.. Får se om jag orkar :p Sen klockan 15 är det massage igen. Känns lite "onödigt" att gå dit på något vis, då Anna ändå inte tyckte det var speciellt mysigt. Hon vill mest titta på de andra barnen och har inte alls tid eller lust till nån massage. Men vi får väl se. Annars får hon väl titta på som hon gjorde mesta delen förra gången.. =)

Nu ska jag läsa lite bloggar.

Candy

Idag har vi varit på 80-års kalas och ätit god tårta, smörgåstårta och 2 olika pajer. En med äldelost och skina och en med tacofärs. Mums. Efter det tog jag och brorsan och gick hemåt, svängde förbi ICA och handlade lite och sen hem. Det var så härligt väder så vi stannade ute en stund och lekte med Bettan innan vi gick in och drack kaffe.

Skruttan hade fått feber igen efter att hon var feberfri i morse. Men bara lite grann så vi drack lite extra mycke vatten och sen har hon sovit ganska mycket idag. Lite gnällig emellanåt men ingenting speciellt. Nu ikväll var hon feberfri och med det kom en massa energi. Halv 11 fick jag henne att somna. Det var alldeles för spännande för att sova tyckte hon. :p

Först vid läggdax så var Annas mormor och hennes sambo här, så då gick det inte att sova. Efter en stund kom hennes morbrors flickvän, så då kunde hon inte så då heller. Sen kom några kompisar till Robin, så då kunde hon naturligtvis inte heller sova. Men tillslut så kände jag att om hon inte går och lägger sig snart så kommer hon vända på dygnet. Så i säng gick vi och hon somnade på 10 minuter. Men å andra sidan så hade hon varit vaken sedan halv 6 (!!!) så hon var bra nog trött.. :) Nu sover hon så gott iaf, och jag ska lägga mig jag med. Alldeles snart =)

Hoppas Ni haft en bra dag ni med. Puss på pannan och godnatt.

Money makes the world go round..

Blev bortbjuden på middag idag, gott! Wookgryta och ris, mumma!!

Efter att vi varit på middag så började Anna bli trött och grinig vid 8 tiden, så vi åkte hem och jag tänkte bada henne. Men då var hon så rödblommig på kinderna så jag kollade febern. Och visst, 38.5 i feber. Så vi skippade badet och gjorde i ordning välling. Men inte ville hon sova inte. Åt ungefär halva flaskan, men sen ville hon sitta upp. Så hon fick det och har suttit och gosat tills för en stund sedan då hon somnade. Mammas hjärta. Men duktig att dricka vatten är hon, så det är ju alltid något. Hoppas hon blir bättre tills i morgon, min gammelfarmor fyller 80 år så vi ska dit och fira henne.


Min gammelfarmor och Anna när vi tog kort för 5 generationer.

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Mesta dels tagit det lugnt. Ganska skönt det med. Fick deklarationen idag förresten. Ska få tillbaka en summa i år också. Känns skönt. Kanske kan man förnya garderoben lite då när pengarna kommer. Men vi får väl se hur läget ser ut då. :p

Nu ska jag läsa lite bloggar.

Bättre idag..

Men hon är fortfarande tussig. Klängig, kramig och lite gnällig emellan åt.. Men hon har sovit hela långa natten, förutom mellan halv 12 och halv 2 ungefär. Då låg hon bredvid mig i våran säng och lekte med fötterna, sparkade stackars trötta mig i magen och så vidare. Tillslut efter en hel del vatten och pussar så somnade hon om så jag la henne i hennes säng. Vi klev upp sen i morse vid halv 8 ungefär och gjorde gröt som hon kalasade på.

Sen sov hon en halvtimme mellan halv 10 och 10. Vaken till ungefär.. Halv 12 kanske? Då somnade vi båda två i soffan till min bror ringde vid.. 1? Aja, hur som helst så hade vi lite mys i soffan efter det, lunch och sen har hon kutat runt i gåstolen och rivit ut de leksaker hon kom åt i leksakskorgen. Nu ligger hon ute i vagnen och sover, igen, efter en uppenbarligen jobbig tripp på affären för att handla blöjor som jag glömde igår.. =)

Antikrundan

Ja faktiskt. Med cola glaset och gottaskålen i högsta hugg såg jag sista halvtimmen av Antikrundan. En halvgalen 80+are hade haft tråkigt för ca 70 år sedan när han kom till Sverige och inte hade nå vänner, så han hittade på en stad. Och den staden hade idag vuxit och rymde ett helt rum hemma hos honom. Naturligtvis var han kejsare i den staden. Nämnde jag att han var konstnär oxå?

Lilla älskling..

Mammas tjej har fått feber. Stackars liten. Tyckte det var någonting som inte stämde idag på eftermiddagen.. Hon har sovit ganska mycket och varit gnällig emellan sovstunderna.. Sovit ganska länge varje gång med, dvs mer än 30 minuter i stöten. Hur som helst, sedan faster Erika och farmor Åsa varit här så kollade jag febern på henne. 39,0 så nog var det feber allt. Hon fick en alvedon och somnade ganska omgående men nu är hon nere på 38 iaf. Nu har hon ätit välling och sover i sin säng. Får se om hon vaknar nått mera så kanske jag får ge henne en alvedon till. Ville inte ge henne någon nu eftersom det inte gått 4 timmar sedan sist.

Hur som helst, Petra var hit en sväng tidigare med busSaga. Bettan och Saga fick busa ifrån sig ute det tyckte dom om. Men rätt som det är hör jag hur Bettan skäller så där halv osäkert, som hon gör när hon blir lite rädd. Så jag öppnade dörren och kollade ut och där kommer Jocke gåendes. =) När Bettan såg hur glad Saga blev så blev hon lika glad hon med.. =) Hur som helst åkte dom hem efter ett tag för Jocke höll på att svälta ihjäl och hade glömt nyckel till lägenheten :p

Efter det har vi inte gjort så mycket. Fikat med Åsa och Erika och tagit det lugnt bara. Ska gå ner och göra nå fika, börjar bli lite hungrig igen..

Till att börja med..

Tack för alla svar på mina desperata förvirrade frågor, I get it now! =)

Idag tog vi sovmorgon igen, halv 10 vaknade vi.. Så himla skönt att få sova en stund på morgonen.. Kanske tänker min skatt fortsätta med det? Hur som helst, vi gick ner, bytte blöja, gjorde gröt och släppte ut hunden. Det kommer jag sakna när vi beger oss till Gulldalen, att inte kunna släppa ut Bettan lös. Men men.. Det kommer nog ordna sig ändå.. =)

Nyss har vi varit och handla lite välling och andra förnödigheter, och där i frysdisken hittade jag följande.. Hägendaaz (eller hur det stavas) Vanilj!!! ÄNTLIGEN! Jag har väntat och väntat och blivit lika besviken varje gågn när den inte funnits. Åt enbart den glassen under min graviditet, så jag var ju lite nyfiken på om den fortfarande var lika god som då. Och det var den! =D Så nu har jag 2 burkar i frysen, mumma!

Anna ligger ute i vagnen och sover nu, jag ska ta och vika lite tvätt och hänga en maskin.

Puss på pannan!

Jag fattar inte..

Vad hände egentligen i Grey's ikväll? Någon fler än jag som är lite smått förvirrad?

Varför har inte Owen berättat för sin mamma att han inte är i Irak?
Vad är det som händer med Izzy?
Varför har inte Derek friat till Meredith än?
Och VARFÖR slutade dom aldrig sjunga den där idiotiska låter från bröllopet?

Blir Addison och Derek tillsammans igen blir jag ledsen. Uppriktigt sagt ledsen.


Hur som helst, glömde säga tidigare att jag faktiskt införskaffade mig ett par nya skor idag på Stöök's. Stövlar med låg klack (så man kan gå i dom, eftersom jag inte kan gå i hög klack längre) i grå mocka (tror jag). Skitsnygga, och det bästa av allt. Dom var på REA. 50%! KANON! =) Mammapengen räcker inte till mycket, men ett par reaskor kunde jag undvara mig själv.. Alltid något. =)

Nu ska jag kolla de bloggar jag inte hann innan Grey's och sen sova. Natti natt.

Vad har ni gjort ikväll?

God kväll!

Dagen idag har bara flugit förbi. Vi käkade ju lunch på Lotties Cafe, där Rosengård tidigare låg. Hur som helst, så efter det gick vi hem och Anna käkade lite mat och vi klädde oss och for bort på Familjecentralen, eller Oasen som det heter. Där träffade vi massa vuxna och barn. Anna tyckte det var jättespännande att titta på alla människor och flinade verkligen in sig hos vissa :p När kameran kom fram så skrattade hon emot den, ska bli roligt att se sen när vi får dom.. =)

Vi var in och sa hej på jobbet och Anna flörtade lite med damerna innan vi åkte hem för att sova. Det är jobbigt att leka med andra barn, eller iaf känna och titta :p Sen kom mannen som tittade på huset för några veckor sedan tillbaka idag och kollade en andra gång, kollade på hundgården bla. Så vi får väl se om det kanske blir flytt för oss snart. Skulle vara kanon för ekonomin faktiskt.. Men vi får som sagt se sen.

Sen blev det middag hos svärmor, ris kyckling och sås. Mums. Glass och kaffe till efterrätt. Mumma. =)

Väl hemma vid 8 tiden så tog jag och badade lilla stumpan som började bli trött och sen gjorde vi välling och nu har hon precis somnat. Klockan 21 är det Grey's, ska bli intressant att se om den där förbannade Addison ska komma och förstöra, IGEN. Aja.. Vi får väl se.

Nu ska jag kolla lite bloggar och sen gå ner. Adios

God förmiddag go vänner!

Idag klev vi upp vid 7, jag kände mig lika pigg som Anna såg ut så då klev vi upp och åt välling och myste en stund. Kollade på The Voice, och Jakob berättade att detta var hans sista dag!! Allt tack vare ett skämt förra veckan. "I nuläget kan vi inte låta dig fortsätta" hette det.. Vi får väl se om han kommer tillbaka eller inte.. Hoppas.

Aja, nog om det, precis när jag skulle hoppa in i duschen så hör jag en mjuk röst som pratar med Bettan, öppnar och där står Jaana =) Så vi sköt upp duschandet och tog en kopp kaffe och surrade i kapp oss om vad som hänt den senaste veckan. =)

Nu ska jag och Anna strax gå upp till det nyöppnade fiket och käka lunch. Nytt fik i gammal lokal kanske man ska säga.. Hur som helst, sen på eftermiddagen så ska vi gå på Familjecentralen med T och hennes syster H och deras barn. Ska bli väldigt roligt faktiskt..

Aja, nu ska jag kolla om någon uppdaterat såhär på morgon kvisten.
 
Adios for now.

RSS 2.0