Ni kan pusta ut..

Jag kan glädjande meddela att tandläkar besöket gick bra, tandläkaren tyckte jag hade väldigt fina tänder för att vara snusare. Måste betyda att jag kan fortsätta med mitt otyg ett tag till då?

Anna var hos farmor medans jag låg i den där stolen med alldeles för stark lampa rätt i ögonen, som jag naturligtvis, var tvungen att stirra in i heeeela tiden. Det är bara någonting jag måste göra.

Som när man möter en bil på vintern med hellyse (jo det finns de som inte verkar fatta att dom har hellyse på) så stirrar jag nästan in i extra ljusen. Dumt jag vet. Men så är det..

Jag tvättade bilen idag med. Så himla duktigt gjort av mig tycker jag.
Men högtryckts tvätten. Och svamp. Men ingen bikini. Det blåste ju. Kan ju bli sjuk.

Nu ska jag iaf ta och koka lite kaffe och försöka få jänta att förstå att man inte får klättra i soffan. Lättare sagt än gjort ska ni veta.. Oj oj oj..

Nu talar vi om söndagar..

Vaknade vid 9 tiden idag.. Himla skönt med lite sovmorgon faktiskt =) Mina älsklingar hade nog redan varit vaken ett tag, för pussen jag fick av jänta smakade gröt :p Pussen av mannen smakade kaffe, mycket bättre enligt mig :p

Vi myste lite och sen somnade Anna i min famn vid 10 tiden, så pappan tog med sig henne och la sig i våran säng. Hon fick sova vidare och pappan samlade energi för det som komma skulle..

Vi gjorde makaroner och köttfärssås till lunch innan jag åkte iväg på jobbet vid halv 1. När jag for dit åkte Micke och Anna och hämtade Erika, som skulle vara hos oss under dagen.. När jag sen kom hem vid 17 tiden så var det full rulle, middagen var färdig och flickorna satt redan och käkade..

Sen diskade jag, Micke tog med barnen till lekparken här i Gulldalen och sen for jag till Åkervägen och hämtade lite mera kläder till Erika då det skett en liten olycka tidigare under dagen. Tog även mys hunden Bente på en liten promenad, hon som fick det stora uppdraget att vakta huset medans människorna var borta. Verkade som att hon hade skött det galant =)

Efter gröt och ombyte så stoppades Anna i säng vid 20 tiden, hon somnade kanske en halvtimme senare..

Erika å andra sidan sov sin vila alldeles för sent idag, så hon var vaken och tittade på Alla vi barn i Bullerbyn. Och är nog fortfarande vaken skulle jag tro.. Åsa var alldeles nyss och hämtade henne och bilen. Eftersom Erika fortfarande var vaken så följde hon med mamma hem. Tror nog mamman hade längtat nå gruvligt efter sin lilla Erika.. =) <3

Hur som helst, hon får sova här någon annan natt.

Nu ska jag facebooka lite och sen ska jag lägga mig i sängen och gruva mig inför tandläkarbesöket i morgon.

Jippi och god natt.

God lördag.

Idag har jag och Anna varit på turne. Först Gevåg för att hälsa på min morbror med familj. Sen hem, "slumrade till" i soffan i sisådär 2 timmar. Sen gjorde vi middag och vidare till Åkervägen för att träffa lillfaster Erika och hennes moster Lena och kusin Matilda.

Dom lekte ute i sandlådan alla tre i säkert närmare 2 timmar innan vi gick in och drack kaffe och fikade lite.

Vips så var klockan närmare halv 8 så vi åkte hem och gjorde oss i ordning. Men inte skulle jänta sova inte.. Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej, inte förrän närmare 10. Ikväll igen.

Härligt.

Aja, nu ska jag göra mig iordning (dvs läsa alla bloggar och SEN borsta tissingarna) och sova..

Natti natt.

Vidrigt.

Det finns så sjuka människor..

Läs här: --------> aftonbladet.

Och här: --------> aftonbladet.

Och det bara fortsätter... aftonbladet.

Fredag

Dagen igår var turbulent, minst sagt.

Anna hade den gnälligaste dagen i världshistorien tror jag. Från morgon till kväll var ingenting bra. Eller jo, 10 minuter efter mat så var hon nöjd och kunde mysa lite. Men sen gick det över. Men men.. Alla har vi dåliga dagar.

Inte blev det bättre för att hon stöp mitt på dagen heller..
Hon hade hängselbyxor på sig där hon stoppade in båda händerna innanför, stöp och kunde ju naturligtvis inte ta emot sig med annat än ansiktet =( Mammas lilla grisonge, som hon grät. Och blödde! Hon hade nappen i munnen så hon sog en tand. Blödde som bara den! Ingen bil hade vi heller så vi fick ringa efter Annas mormor som kom, ifall vi skulle behöva åka till tandläkaren. Men jag ringde och pratade med dom och förklarade vad som hänt och hur tanden såg ut.

Dom tyckte det var lugnt, noterade i journalen som hon gjorde på skruttan och blev det några förändringar skulle vi ringa igen.

Så, för att sumera dagen igår så var det ingen bra dag. Inte för någon av oss.


Idag då? Jaa.. Nu sover hon, snart ska vi till farmor och käka lunch och sen får vi låna hennes bil nu när våran fick följa med Micke till Bergsåker där han jobbar i helgen. Men, han kommer nog hem ikväll igen så då får han ta Åsas bil i morgon tror jag.. Vill ju ha våran =)

Händigare, eftersom den "rätta" bilstolen sitter i den. Hon börjar bli för stor för den "lilla".

Mammas stora tjej. På måndag när vi ska lämna lillfaster Erika på dagis tänkte vi kolla lite hur det är på andelningen där Anna ska gå. Ska bli spännande men det lär ju bara göra min  ångest större skulle jag tro.

Men men.. Ännu är det ju ett tag kvar till November.. =)

Nu ska jag göra mig attraktiv och vänta på att jänta ska vakna..

Puss så länge!

Lite spontant sådär.. :p

Så åkte vi till Sollefteå idag, jag, Anna och Lotta. Det var himla trevligt!

Fyndade lite födelsedags presenter till Anna som fyller 1 år om exakt en månad. Dvs, hon blir 11 månader idag <3

Nu har vi precis städat och nu ska jag lägga mig och kurera min förkylning..

Puss så länge

Måndag och nya tag.

Idag var det verkligen höst. Iaf vid halv 9 när vi vaknade =)
Dimmigt ute och halvkallt. Inte ens Bettan (som är världens petigaste hund vad gäller väder) tyckte om det. Hon gillar ju egentligen enbart.. Sol. Men men.. Hon gick iaf ut och morgon pinkade innan hon kutade upp på bron igen. :)

Vid 10 tiden åkte jag och Anna på ICA för att handla, men vi kom på att vi skulle till Oasen så vi handlade bara en burk mat till henne och sen for vi dit och lekte lekte lekte. Sist vi var där, innan de stängde för sommarlov, så kunde ju inte Anna gå. Men nu går hon helt själv hela tiden och M tyckte hon var så duktig. =) (ser du Elsy, mitt liv är oxå en dans på rosor =D)

När sedan flickan från Gräddhyllan kom med sin son kom vi in på det att göra fot och hand avtryck. Eftersom jag var näst intill folkskygg efter att jag fått Anna (skämt åt sido, men jag var aldrig på Oasen iaf), så har vi inte gjort något där då hon var liten. Men som min frisörvän M skulle säga, bättre sent än aldrig.. :)

Så, idag gjorde vi ett fot avtryck av höger fot och ett hand avtryck av vänster hand, i en klump med "lera" som jag ska hänga upp på väggen sen =) E gjorde ett på sin son med, fast han är ju 3 månader så det fick plats båda fötterna och båda händerna..

Efter Oasen styrde vi allesammans (dvs jag, skruttan och gräddhylle-gänget) till ICA för att handla. Naturligtvis hade skruttan slagit igen ögonen, då klockan var närmare 2 när vi kom på ICA och hon hade inte sovit sedan vi klev upp halv 9. Hur som helst så satt E och sonen i vår bil medans jag kutade in och handlade åt oss båda, så barnen fick sova vidare. Det var därför E satt i bilen morfar, hon hade inte kidnappat Anna och bilen, jag lovar. =D

Väl i Gulldalen så packade jag in alla varor och sen tog vi oss en promenad på närmare en timme. Himla skönt faktiskt.

Sen har vi egentligen inte gjort så mycket, stökat på här hemma och så.. Gjorde pastagratäng med skinka, bacon och massa gott till middag, och Gouda ost ovanpå.. (hade jag haft huvudet med mig hade jag tagit ett kort på kalaset =D)

Sen var jag på TIME och hyrde Changeling med Angelina Jolie, verkligen en super bra film. Hade tänkt se Taken som mamma rekommenderade, men de ex de hade var redan uthyrda. Men men, en annan dag.

Nu ska jag kolla igenom alla dagböcker och sen sova. Och hinna med lite farmande, såklart.

Puss och god natt.

Supermysigt!

Igår hade jag en supermysig kväll!

Sedan jag slutat jobbet och ätit seeeeen middag (runt 21 tiden) så gick jag upp till grannen för att fira Mikaela som tagit examen från NFI, så följde jag med dom till Krokvåg. På gamla skolan där så har en kvinna vid namn Anna gjort i ordning och har B&B, där hade dom pubkväll igår med livemusik och bar. Det var så himla mysigt!

Senare under kvällen så fick jag och Maria en rundtur på övervåningen, det var så himla fint!

Det är så roligt när det blir riktigt iordning gjort och tillvara taget på allt fint vi har här.

Det är iaf ett ställe jag kommer åka tillbaka till! Sen hade jag ju super trevligt sällskap oxå!

vid 4 (!!!) kom vi hem inatt och jag borstade tissingarna och hoppade i säng ganska omgående. Gissa om jag var TRÖTT!

Nu ska vi gå till Maria och plocka stickor ur lillfasters hand och vid halv 5 börjar jag jobba, bara en kortkväll så det kommer nog gå superbra!

Underbara lilla unge!

Min Anna har ju en faster som är helt makalös.
Hon är 2,5 år gammal och klokare än de flesta, även mig ibland.

Hon säger roliga saker och är allmänt. Underbar.

Här kommer en länk till farmor Åsas blogg där hon berättar ännu en underbar historia.

Snälla ni.. :p

Lugn i stormen.. En bild kommer. Men. Inte igår. Och troligen inte idag heller eftersom jag jobbar..

Men det kommer =)

Puss

Idag var dagen..

Klockan 7 klev jag och M upp. Hon kutade in i duschen och jag värmde vatten i micron och gjorde mig en kopp pulverkaffe. Äckligt men nödvändigt. Strax innan åtta gav vi oss iväg till NFI för att påbörja förvandlingen.

Micka klippte, tonade och la några ljusare slingor. Hon klippte, klippte och klippte. Det låg ungefär ett kg med hår nedanför stolen, lärarna som gick förbi var fundersamma på om jag hade haft flera meter långt hår.. MEN hon klippte kanske 2 cm på längden, resten var uppklippning och urtunning. Gisses, jag har tydligen super tjockt hår :p

Jag är iaf super nöjd, så jag ska verkligen inte klaga.

Men, när håret var klart så bestämde vi att hon skulle noppa ögonbrynen på mig och färga dom.
AJ! Det är egentligen det enda jag kan säga. Och att det blev kanon bra. Men AJ vad det gjorde idiotiskt ONT! Kom genast ihåg varför jag inte brukar noppa ögonbryna.. Aj.

När vi var klara med allting och redovisning så fick vi modeller åka, och frisörerna (däribland Micka) skulle få betyg, diplom och fika. Jag åkte till Torvalla och drack en kopp kaffe och sen for jag hem. Skulle egentligen på stan med J, men skavsår av skor och Anna- abstinens satte stopp för den planen och jag styrde kosan hemåt ist. Skönt att komma hem.

Nu ska jag natta mig älskade dotter tillsammans med min sambo, sen fredagsmys =D

Onsdag

Ojojoj vad jag var trött när klockan ringde i morse! Helt galet.

Så jag klev upp och gjorde kaffe och så, ungefär halv 7 hörde jag att skruttan vaknat. Trodde kanske hon skulle somna om men icke. Så jag tog upp henne så fick pappa sova vidare i några minuter medans vi myste lite i soffan till Nyhetsmorgon. Gillar att mysa i soffan med en kopp kaffe och min lilla skrutt till nyhetsmorgon =)

Strax innan 7 for jag på jobbet, det gick bara bra. Ingen vidare mat idag, så vi i personalen åt egentligen bara potatis och gräddsås :p Ingen av oss gillade den där klumpen som dom skickat in och kallade "köttfärs linström". Huvva.

Säger som J sa på Aspen, "det ser ut som en moderkaka". Haha..

Hur som helst när jag slutade klockan 15 så for jag på ICA innan jag åkte hem till de mina. Anna hade haft en dååååålig dag, ramlar massor, gråtit och varit gnällig mest hela dagen. Sovit flera gånger oxå. Kanske är någon förkylning på G?

Inte vart det bättre för att mamma kom hem heller, bara en kort stund. Men men.. Alla har vi dåliga dagar =)


Jag vet inte alls vad det blivit med henne, men hon är sååå bökig vid sänggående. Kan inte ligga stilla, inte ens om hon får äta vällingen i famnen så är hon lugn. Vrider och vänder sig. Bara skriker och är rent ut sagt förbannad. Det som inte varit nå problem alls tidigare, är nu bökigare och jobbigare än någonsin.. Kan det vara för att Micke kommit hem igen? Eller för att hon kan gå nu helt utan problem?

Känner mig så maktlös när INGENTING verkar hjälpa. Varken att hon får ligga i sin säng, i våran säng, i famnen, INGENTING. Det är skitjobbigt ska ni veta.. =/

Aja, i morgon ska vi upp till Gräddhyllan och gratta Elin som idag fyller 21. =)

Grattis även till Sandra, Malin och Kickan som OXÅ fyller år idag. =)

Hoppas ni haft en skön dag i höstvädret!

Puss på pannan

Tisdag, idag alltså..

Har vi egentligen inte gjort så himla mycket..

Vid 11 tiden åkte jag och Anna ner till farmor Åsa för att surra och visa bilen. Hon hade fått för sig att vi köpt en Ford Escort, inte en Mondeo, så hon blev glatt överraskad kan ni förstå =)

Hur som helst så skulle hon iväg på ett möte vid halv 2 och lillfaster ville inte hälsa på sin farmor och farfar, så hon och JB följde med oss hem och var hos oss ist. =)

När Åsa kom från mötet så käkade vi middag tillsammans, Micke gjorde suuuuuuuper god köttfärslimpa med fetaost och soltorkade tomater. SÅ FRUKTANSVÄRT gott!! Potatis och hemgjord sås till det såklart. =)

Sen har vi bara tagit det lugnt, lagt ut lite annonser på Tradera, som förövrigt blivit himla invecklat enligt mig, och nu ska vi snart sova, eller iaf jag, för jag ska jobba 7-15 i morgon =) Skönt att ha fått lite jobb, kommer bli bra när lönen kommer =)

Aja, nu ska jag sköta om mina svarta får på farmen, puss så länge!

Måndag 17/8

Dagen började ganska lugnt, vi lullade runt i vanlig slötakt.. Kokade kaffe, gröt, ja det vanliga.
Och kollade och ringde på bilar. Fick fika främmande av både Tina och grannen Mattias. Var himla trevligt.

Vid 1 tiden åkte vi in till Östersund ( jag, mamma, morfar (tack för att du följde med), Micke och Anna såklart), för att kolla på en bil. Kollade på den och provkörde den. Vidare till Bytabil för att kolla på en volvo 945 (ful bil JAG VET).

När vi kom dit så var den såld, så bra var det med det. Ful var den oxå så det gjorde ingenting :p. Hur som helst så pratade vi med killen som äger bilfirman och frågade om han hade någon annan bil vi kunde titta på då 855:an på det andra stället inte kändes riktigt bra. Joo, det hade han, en bil han hade fått in i fredags som han inte kunnit rekonda och så.

Vi kollade på den, en Ford Mondeo -01a. Silver, riktigt fin. Vi gav ett bud en bra bit under det han skulle begära för den och Micke och morfar provkörde bilen. De var båda nöjda och tyckte det var en bra bil.

Så efter lite diskuterande fram och åter med försäljaren fick vi köpa bilen för det pris Vi ville ge. =D

Så, nu har vi en silver Ford Mondeo årsmodell 2001. Känns bra!

Den är super härlig att köra,  går som ett spjut! Super kul!
Det är airbag fram, så skruttisen får åka bak. Det gillar hon inte så himla mycket, men hon vänjer sig nog. =)

Lite coolt är det väl ändå?

En av mina gamla lärare, Ewa Ericsson, ska vara med i Robinson i år.. Ganska häftigt ändå.. Fast kanske på ett töntigt vis, jag vet inte.. :p

Här har Expressen skrivit om det..

Regniga söndag.

Igår skulle vi käka middag allihopa hos farmor Åsa, men Jenny och Sofie missade bussen i Östersund så Micke åkte in och hämtade dom. Det blev bara jag, Anna, Erika och Åsa till middag med andra ord.
Kokt potatis, prinskorv, äggröra och svampsås. Såååå gott. Sen hade Erika, Anna och Åsa plockat vinbär och gjort en vinbärskaka som vi åt till efterrätt. Mums!

När klockan började närma sig 7 så skulle jag och Anna åka hem, men då ville lillfaster Erika sova hos oss. (!!) Hon hade aldrig gjort det förut, så vi var ju lite fundersamma på hur det skulle gå.
Men, hon packade lite grejor i sin väska och följde med oss till Gulldalen.
Vi duschade, kokade välling (Erika äter egentligen inte välling men igår ville hon ha, så jag gjorde Majzena välling till henne) och Anna somnade ganska direkt. Erika var trött men hon ville titta på Pippi. Så vi slog på Pippi på de 7 haven och efter kanske 20 minuter somnade hon =)

Natten gick jättebra, lite trångt i sängen, men mysigt =)

Nu har Anna vaknat från sin vila så nu ska vi göra lunch. :)

Puss!

-.-

Idag har vi varit effektiva, eller, egentligen Robin.

Väckte honom vid 9 och tvingade pojken att sätta upp hissgardinen för sovrumsfönstret. Hittade dock inte instruktionsmanualen (JA man behövde faktiskt en sådan för att fatta hur man skulle sätta fast den!) så jag tog och chattade lite med en medarbetare på IKEA på deras hemsida.

Hon tyckte, lika som jag, att det var skumt att det inte fanns någon, men hon skickade en JPG-fil med instruktionerna. Så, efter många om och men så fick vi upp den och det blev SUPER BRA! När vi sedan skulle hissa ner hissgardinen så ramlar manualen ut.. Hehe.. Men, VARFÖR har dom GÖMT den INUTI gardinen?! Tur jag löste problemet iaf.. =)

Sen dess då? Jaa.. Plockat lite, satt upp en ALLDELES förstor lampa i vardagsrummet och varit på banken, ICA och apoteket. Så, nu sover min skrutt en stund, hon är inge pigg alls. Tror hon har feber oxå. :( Mammas lilla tjej.

Nu ska jag nog sätta mig i soffan och njuta en stund innan lilltjejen vaknar.

I morgon blir det Kloter VM i Hoo, pappa och ungefär hela släkten på hans sida kommer. Blir himla kul!

Puss så länge!

P.s
Bilder på sovrummet kommer, men jag GLÖMDE köpa batterier till kameran för de tog NATURLIGTVIS slut..
D.s

Ikea, bara så där..

Ja, där har jag och Anna varit idag. Med oss var Skruttans mormor och Martin.
De handlade garderober och rumsavdelare, och jag handlade lite nya glas, vinglas (eftersom vi enbart har rödvinsglas), en taklampa till vardagsrummet, tre tavlor, en mörkläggningsgardin till sovrummet eftersom våran persienn är 80 cm bred och innanför karmen är det bara 60 cm, så blir det väldigt ljust på morgonen. Köpte även en matta till vardagsrummet.

Money well spent med andra ord =)

Nu ska jag dricka juice och titta klart på CSI Miami (jaa, jag VET Erika, men jag är en svag människa. Det finns ju ingenting annat!!!!)

Uppdaterar kanske mera i morgon, då med en bild på hur vi gjorde i sovrummet. =)

Puss på pannan

Igår.

Så tvingade jag sambo + lillebror att möblera om i sovrummet.
Av någon konstig annledning så blev rummet STOOOOORT! Kanon bra iaf.
Ska ta ett kort sen och visa =)

Nu fick jag främmande, hörs sen!

Långa regniga dagar.

Igår stådade vi förrådet ute. Rensade bland en massa rat. Det fanns bla 4 kartonger. Som var tomma? Till vilken nytta skräpade dom där? Ja, den som det visste.

Men men, nu är det iaf rensat och det finns plats för mer rat. Haha. Vilken lycka. Sen drog jag dammsugaren över golvet och skrumoppen. Vid 12 tiden så fick Anna lunch och jag åkte med grannen upp till Gräddhyllan för att mysas med lillpojken och dricka kaffe med mamman. Alltid lika mysigt. Det är så fint där uppe. Och vilken utsikt! Är lite annat mot för Gulldalen det.. :p

När jag kom hem så somnade både dotter och sambo, så jag städade ur skåpet under vasken och torkade alla skåpluckor och lådor och torkade av kylen och frysen.Sen kollade jag när min bror spelade Wow.

Det är faktiskt bara ett spel, inte blodigt allvar som vissa i guilden verkade tro. "I'm gonna tell Byzz.." Stört löjligt.

På kvällen så åkte jag med svärmor på affären och handlade lite, innan det var dax att stoppa jänta under täcket. Eller, hon sparkar alltid av sig täcket, så jag la väl egentligen henne i sängen, med täcket vid fötterna.. :p

Vid kvällskvisten så plockade jag undan lite rat i bokhyllan, sen skurade jag toaletten och allt som tillhör där.. Ett nödvändigt ont helt enkelt. Äckligt (enligt mig) men det måste göras. Så, nu är det "rent" hemma igen. Eller, skulle nog behöva dammsuga idag igen men.. Aja, vi får se..

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen stoppa jänta i vagnen så hon får sova.

Puss!

Måndag

Idag har vi gjort ingenting men haft fullt upp iaf.. Haha.
Gjorde kokt potatis och köttbular med hemmagjord sås till lunch, det gillades av allihopa. Till och med av superkräsna brodern :p

Annars har vi tullat omkring här hemma.. Diskat, duschat skruttis som fick äta banan och kaka själv, vilket resulterade i banan överallt och kaka på det. Men men, vad gör det? :D

Till middag gjorde vi kasslerlåda, Anna fick ris, kassler, ananas och havrebaserad grädde och vi åt kassler lådan, vilket egentligen är samma sak, men våran mat var körd i ugnen med ost ovanpå.

Nu har jag farmat lite och "tagit hand om mina djur", så nu blir det NCIS med min sambo och bror.

Puss så länge!

Förmiddagen gick undan..

Efter att jag bestämt mig för att inte orka diska så gick jag och Anna på en promenad. Lagomt vid hotellet kom vi på att vi skulle gå till farmor och fastrarna och hälsa på. Sagt och gjort, men dom var inte hemma så vi fick gå ner till lekparken. Den turen var tråkig ansåg Anna så hon knoppade ihop och tog en lur.

Där gick jag, vid 10 på en söndag, i solen (dock utan glajjerna eftersom dottern gömt dem) och undrade hur många som var vakna egentligen. Bra nog ingen. 2 flickor cyklade förbi och en barnfamilj var ute på gården och lekte. Annars var det dött på byn. Bara vi som tog vara på sommaren =)

Sedan vi gungat lite med Bosse och Maria (Erikas dockor) så vaknade Anna och fick gunga lite innan vi begav oss till Åkervägen för lite lunch. Erika och Anna åt blodpudding (huvva) och jag och Åsa smaskade skinksallad och hemagjort dressing. Det var gott kan jag lova! Blir hungrig bara jag tänker på det :p

Drack kaffe på altanen och käkade lite glass innan det blev lek för småtjejerna i sandlådan och på gräsmattan.
Jag och Anna promenerade hemåt igen och var väl hemma vid 13 tiden. Nu sover min älskling, urs, hon mår inte alls bra av värmen inte.. :( Mammas skatt är så varm så varm. Men en svalkande dusch då och då lättar lite =)

Ikväll ska vi käka middag med alla fastrar (eller de 2 som är hemma) och farmor, pizza blir det på menyn. Passar utmärkt! Ikväll sen kommer Micke hem och han har med sig faster nr 3, JB ifrån Skäran. Ska bli så skönt! Hoppas det fina vädret håller i sig så man kanske kan åka och bada lite tillsammans allihopa.

Puss på pannan!

Lördag och idag

Igår åkte vi ganska tidigt hem till Annas mormor, strax efter att vi kommit så kom min morbror och hans fru och barn på besök. Strax efter det kom J och hennes Herr´n ifrån Sveg och visade upp gomagen och vi begav oss, notera att det var tropiskt värme igår, till Döda fallet för att gå runt där. Herr´n hade aldrig varit där och jag är tveksam på om jag gått den där rundan heller. Hur som helst, så gick det ju inte att ta med barnvagn, så klart. Så vi turades om att kånka på den lilla underbara 10 kgs dottern jag har.. Haha.. Gissa om det var VAAAARMT?!

Men det var en mysig dag, hade himla trevligt.

När vi senare kom hem så tog Anna och somnade vid 16 tiden. Hon vaknade igen strax innan 17, men då la jag mig bredvid henne i våran säng och vi somnade båda två. Vaknade klockan 18! Var kanske inte det ultimata men.. :p

Petra kom vid halv 8 tiden och vi for på TIME och hyrde film, köpte karameller och dricka. Annatösen somnade 10 igår kväll! Men, inte sov hon nå längre i morse för det. Nej nej, klockan halv 8 gav jag upp och klev upp med henne. Men men.

Har ju hunnit med ganska mycket nu på morgonen då, slängt in en tvätt och dammsugit. Nu ska jag diska och sen ska vi gå ut och gunga tror jag..

Vad gör ni idag?

Kunde du inte kommit tidigare?

Idag har solen skinit ifrån en klarblå himel. Underbart.
Är det bara jag som blir på kanonhumör när solen skiner och allt känns frid och fröjd?

Skruttan och jag följde med farmor Åsa och lillfaster Erika till Ammer och pölen idag och badade. Eller, Erika, Åsa och Anna badade. Jag gick bara i kanten med Anna. Jag gillar inte att bada (!). Solen stekte på ganska bra, så jag tog med mig dottern och satt under ett parasoll ganska ofta. Men, det är inte lätt att vara i skuggan med en tösabit som övar övar och övar på terräng-gående och älskar vatten :p Så, tillslut fick jag muta henne med saft (!) för att hon skulle vara stilla i skuggan. Inte lätt. :p Anna tyckte iaf att det var super roligt att bada och gå i vattenbrynet, plaskade och plockade stenar.. Mammas skatt.

Annars har vi inte gjort så himla mycket idag. Min bror är här nu igen, Peder ledsnade så han fick flytta "hem" igen :p Han är uppe hos grannen just nu, och här sitter jag :p Min kusin skickar bilder från G's dop till mig =)

I morgon blir det nog lugna gatan, jag vet inte om världens bästa Petra kanske ska komma upp en sväng i morgon eftermiddag, vi får se =)

Aja, nu ska jag väl spinna vidare i cyber världen.

Puss

Nej ni kamrater..

Nu är det slut på det roliga för idag.

Sviker NCIS, jag ger med mig mot John Blund. Tragiskt, pratade om detta idag, att man faktiskt bara inte kan sluta titta på NCIS. Men. Idag, ikväll har jag inget val.

Jag är helt enkelt alldeles för trött jag att orka kolla klart.

Så, puss och god natt.

Vilken djungel..

Mjölk

Komjölksallergi uppträder framför allt hos spädbarn, men kan förekomma även bland äldre barn och vuxna. Det finns olika uppgifter om hur vanligt allergi mot komjölk är. Uppgifter tyder på att mellan 0,5 till 7,5 procent av barnen drabbas av mjölkallergi. Andra uppgifter anger en till två procent. Många av de barn som under spädbarnstiden får diagnosen mjölkallergi tillfrisknar så att de redan vid tre till fyra års ålder kan dricka mjölk igen. I skolåldern räknar man med att mer än 80 procent har tillfrisknat. Några har kvar sin allergi i vuxen ålder.

 

Vid allergi mot mjölk reagerar man på proteinerna till skillnad mot laktosintolerans, då det är mjölksockret, laktosen, som ger besvär. I mjölk finns flera olika proteiner. Kaseiner och vassleproteiner, som laktoglobulin och laktalbumin, är de som förekommer i högst koncentration. Allergiska kan reagera mot ett eller flera av dessa mjölkproteiner. Även andra proteiner i mjölk har satts i samband med allergiska reaktioner.

 

Symtom på mjölkproteinallergi yttrar sig som kräkningar, ont i magen och diarré, men kan också ge hudreaktioner. Vid mjölkallergi kan även astma förekomma. Svåra anafylaktiska reaktioner, till och med dödsfall, har rapporterats vid intag av små mängder mjölk.

 

Mjölkfri kost

I mjölkproteinfri kost måste alla mjölkprodukter, inklusive ost, uteslutas. Detta gäller även mjölkprodukter som är laktosfria och de med reducerad laktoshalt, liksom välling, glass och vissa sorbeter. Vanliga margariner och smör måste också uteslutas. Margariner som tillverkas utan mjölk kan användas.


Bröd och konditorivaror kan vara bakade på mjölk. Maränger tillverkas industriellt ofta av skummjölk. Soppor, såser och charkuterivaror där mjölk, mjölkpulver, kasein, kaseinat eller vassleproteiner använts i receptet måste uteslutas, liksom potatismospulver, pannkakor, våfflor och omeletter med mjölk. Mörk choklad, som tillverkats i samma utrustning som mjölkchoklad, innehåller i regel sådana mängder mjölk att de utgör problem för den mjölkallergiske.

 

Den vanligaste anledningen till oväntade allergiska reaktioner hos mjölkallergiker är mjölk i korv, bageriprodukter och mörk choklad. Mjölk kan ha tillförts produkten, men sedan inte deklarerats, dvs ingrediensen har glömts bort. Små mängder mjölk kan också ha överförts från en tidigare tillverkad produkt med mjölk till en som inte skulle innehålla mjölk.
Om mjölk eller skummjölk ingår i ett livsmedel måste detta stå i ingrediensförteckningen.

Uppdaterad: 2009-05-11 Sidan uppdaterad av: FoU-avdelningen, Kemiska enheten 2

Hämtat från Livsmedelsverkets hemsida.

Allt detta, plus tomat och om möjligt, paprika måste min skatt undvika. Annars blir det problem med magen.

Är det någon annan som har barn eller har själv, födoämnes allergi?

Torsdag.

Idag har vi njutit av solen, varit ute och gått ca 8 km och fikat födelsedagsfika hos grannen.
En mysig och väldigt välbehövlig dag. Är så trött på allt regn, så lite sol och värme var välkommet.

Nu ska jag försöka stoppa jänta i säng och sen bara vara.

Och diska och vika tvätt. :p

Puss på pannan

Hmm..

Satt just och läste igenom gamla inlägg (allt för att unvika att vika tvätt och diska, igen.) Jag läste blandannat inlägget jag skrev innan vi åkte in på förlossningen och alla fina kommentarer jag fick. Tack. Jag hade nästan glömt bort alla dom.
Sen läste jag fler kommentarer och inlägg från den första tiden. Haha..

Det var en mysig tid. Om ni kollar under kategorin Mitt Underverk så kommer ni kanske märka att jag tagit bort lite kort. Annledningen till det är flera, men bland annat just det att jag känner att jag vill vara liiiite mera privat.

De flesta har säkert redan sett bilderna, men man blir ju kanske paranoid på "äldre dar" så jag vill helt enkelt inte ha vilka bilder som helst på bloggen. Det är faktiskt, väldigt enkelt att göra om etc bilder. Dock är man ju kunnig som en fiskmås själv, men det finns säkert folk som kan. Nu har säkert ingen gjort någonting med bilderna, det är inte det jag menar.

Men. Jag har tagit bort dom iaf. Inläggen finns kvar, men inte bilderna.


Jag hittade även en kommentar från en tjej som kallades sig Kissie. Jag vet inte om det var hennes riktiga namn, jag tvivlar. Men, hur som helst, så bodde den tjejen i Norge tillsammans med sin sambo/pojkvän och hon väntade sitt första barn i december tror jag det var. Följde hennes blogg och pratade ganska mycket med henne, men sen kom det bara av sig.
Varför vet jag inte riktigt, men. Bloggen finns inte kvar, kollade nu.

Så, Kissie (aka silverkiss) läser du fortfarande? Det vore kul att höra hur du och din son mår. Kramar!


Snart kommer den mysiga grannen över, det ska bli roligt. =)

Nu, facebooka lite och spela lite värdelösa spel =D

Suck.

Svar till John.

Jo, MEN vissa saker kanske man inte vill dela med sig av till vem som helst.
Så, därför kommer jag inte skriva om det. Okej?

Onsdag?

Blandar ihop dagarna nu för tiden..

Jag har nog helt tappat lusten att skriva någonting här. Jag har massor jag skulle vilja skriva, men eftersom det är massor med, för mig, okända människor som läser så är det ingen alternativ.

Alla funderingar och tankar, kring allt möjligt egentligen. Ibland hamnar man i ett stadium i livet som är lite tuffare än normalt. Kanske har jag hamnat där nu? Kanske inte. Det vet jag inte ännu. Men nog är det mycket runt om kring, allt kanske inte heller ens rör mig. Men tankarna skingras och hämnar lite varstans. Hur ska man bete sig för att reda ut det virrvarret med tankar?

Det kanske ingen kan svara på, inte jag iaf. Men, jag gör mitt bästa.

Så, nu kan hända att det inte blir så mycket skrivet på ett tag. Kanske i vänsterprasslet, min lilla personligare blogg. Där jag gärna spyr lite galla (ursäkta om ni fick bilder på näthinnan :p ) och klagar till höger och vänster.

Men livet är inte en dans på rosor alla dagar, det vet nog alla.

Puss

Det gjorde så ONT!

Varje dag får man höra diverse saker.
Saker som man "tar lätt på" och saker som verkligen får en att stanna upp.
Igår fick jag en sådan, som fick mig att tänka och stanna upp. Så vill inte jag ha det. Jag vill inte det för mitt barn. Så jag ska inte låta det ske. Jag ska kämpa, även om det känns motigt, jobbigt och rent ut sagt förjävligt i mellan åt.

Idag, fick jag höra en sak, jag knappt kunde tro var sant. Någonting så fruktansvärt, har hänt en person jag känner. Rent ut sagt förjävligt! En tragisk olycka, med en tragisk utgång.
Jag satt, bokstavligen, och kämpade mot gråten i personal rummet på jobbet när jag fick höra att det var Henne artikeln handlade om. Hennes familj. Hennes barn. Fy fan vad livet är orättvist.
Det fick mig att stanna upp, att tänka till, att verkligen se vad det är jag har. Vad jag kan mista. Innan jag hinner bromsa.

När jag berättade för min mamma, så hade jag gråter alldeles runt hörnet. Det skakade mig så djupt. Även nu, när jag skriver om det, så gör sig klumpen i halsen påmind. Så orättvist!

Jag ska göra allt i min makt att ingenting ska hända min dotter. Det svär jag på.

Nej det blev inte någonting av..

Skulle köpa en bil idag..
Men det kändes inte bra. Ingenting stämde längre och allting blev bara besvärligt och rörigt. Så det blev inte.
Känns faktiskt bra. "Din förlust". Tönt.


Idag jobbade jag hela långa dagen, sen for vi ju som sagt. In till papi och släppte av systeryster och sen vände vi och for hemåt. Skönt när vi kom hem, mat fick vi oxå av min mamma. Tack!

Petra: jag jobbar till 13, men sen blir vi hemma, Skruttan och jag =D Du är välkommen! <3

Ja..

Jag har knappt hunnit med mig själv idag..

Vid halv 11 gick jag och Anna upp till grannen och drog upp honom ur sängen, så han kunde hjälpa mig koppla ur slutsteget (jo, jag har faktiskt ett sådant) ur Saaben och sterion. Sen hade vi en annan grannes gamla TV ála-1600-talet i bagaget på den. Sen tog jag hand delen ur våran ena dammsugare och dammsög så gott jag kunde i Saaben.

Vid.. 13 tiden tror jag kom en man och en till och köpte Saaben! Så skönt att äntligen vara fri den! Liiiite ont i hjärtat gjorde det allt, men men.. Nu blir det ett nytt kapitel på sagan som kallas "bil köp". :)

Sen efter det fick vi främmande från Upplands Väsby (stavning?), dom var på "genomresa" med husbilen, så dom svängde in och träffade Skruttan för första gången och kollade även hur vi bodde.. =) Alltid lika trevligt när dom kommer, M är en sådan som man kan prata med om ALLT mellan himmel och jord. <3


Sedan dom åkt gjorde jag gräddstuvad pytt i panna till mig och Anna, var sååå gott. Gjorde lite extra så jag har till matlåda till jobbet i morgon, jobbar till 16.00. Sen blir det nog lugna gatan efter det, man är inte van att jobba heldagar :p

Aja, nu vet ni vad jag gjort idag, vad har Ni gjort?

Puss!

Igår vare ja..

Igår så var vi på Gabriells dop. Sötare unge får man leta efter, springer omkring och busar.. Tar sikte på kakbordet och mamman efter.. :p Gullunge.

Han skötte sig utomordentligt, tyckte det blev lite tråkigt på slutet av dopet, men sen när det blev fika blev han SUUUUPERglad, det serverades ju TÅRTA! =)

Super god jordgubbstårta och flera olika sorters kakor. Kaffe och dricka till barnen. Anna for omkring på gräset, halvsprang hon med. När hon ramlade så klev hon bara upp igen.. Kröp lite, men mest övade hon på att gå =) Mammas stora tjej.

Vi åkte hemöver vid halv 6 tror jag, Anna var vaken hela vägen hem, satt mest och skrek och hade det übertråkigt. Men men.. Det är inte alltid roligt här i livet :p

Nu får jag inte sitta mera, hon börjar bli uttråkad. Uppdaterar mera sen..
Puss

RSS 2.0