Nej

Nu går jag och lägger mig. Mår fan inge bra.. Ursch.

Godag

Idag har vi haft ganska mycket att göra, samtidigt som vi egentligen inte gjort ett dugg.

Var upp till Gräddhyllan och min fantastiska Elin och fikade, sen gick vi på marknaden och Elin och Sofia åkte släde efter en gigantisk häst.. Anna sov litegrann, men sen när hon vaknade så fällde jag upp ryggen lite så hon kunde kika på alla människor. Gissa om hennes ögon blev stoooora när det gick förbi en ca 2 m hög häst =D

Efter marknaden åkte vi hem och gjorde lunch och tände upp igen. Sen la vi oss i soffan och somnade båda två. I ca 2.5 timmar! Skönt, men naturligtvis hade elden brunnit ut. Inge papper att tända upp med heller, så jag ringde svärmor och kollade om hon varit på återvinningscentralen och kastat alla tidningar men det hade hon inte =) Blev bjuden på middag där med, så det blev bra =)

Hämtade hem senaste MSN idag, men det blev nå fel så det kommer upp en irriterande ruta hela tiden som säger:
"Windows Live Communucations Platsform har stött på ett problem och måste avslutas." Sen att man ska skicka ett felmeddelande. Men hur jag än trycker, antingen på skicka felrapport eller skicka inte, så avslutas MSN och jag loggas ut. VARFÖR?!

Känner mig lite hängig ikväll, vet inte alls vad det är. Blir nog en ganska tidig kväll faktiskt..
Nu ska jag läsa bloggar, adios for now!

Satapa.

Lägg dig inte i det du ingenting har med att göra!

Sköt ditt eget jävla liv och dra inte in små barn i dina dagisfasoner!

Skäms!!

Huvva

Lyssnar på lillan där hon ligger och sover, hon verkar ha fått hosta. Torrhosta. =( Mammas skatt. Hoppas hon blir bättre tills i morgon.

Nu ska jag koka mig en kopp te och mysa ner mig under min filt. God natt!

Nu blir jag fan TOKIG!

I ungefär en vecka har jag haft ett uppdrag.
Att skicka ett mail till Eleonore. Innehållande bilder och vad jag vill ha till min design.
Enkelt.? Knappast!

DET GÅR JU INTE ATT SKICKA, HUR JAG ÄN GÖR SÅ FÅR JAG TILLBAKA ETT JÄLVA MAIL OM ATT DET INTE GÅR ATT SKICKA..! VARFÖR?!

Jag ger fan upp snart. Skit hotmail..

Äntligen!

Äntligen har jag min vackra ring på fingret igen.

Eftersom jag gick, håll i er, upp ca 30 kg under min graviditet så kunde jag ju naturligtvis inte använda min förlovningsring särskillt länge. I juni var det bara att hänga den på halskedjan. Jag vägde säkert några kg för lite innan jag blev gravid, och nu när jag stått stilla på samma ställa i ca 3 månader så kände jag att jag kunde låta slå ut ringen. Sagt och gjort, för 2 veckor sedan undefär lämnade jag in min ring hos en guldsmed och idag var vi och hämtade den i Sollefteå. Underbart! Jag har verkligen saknat den, visst är det konstigt? En ring. Men den finaste jag har.

Hittade även en vårjacka, kan ju inte ha den jag hade ifjol vår. Så den har min lillasyster fått och jag hittade en ny idag. På rea dessutom =D Sen handlade jag inte nå mer faktiskt, kollade på lite kläder till Anna, men hon har såå mycket nu efter Erika. Eftersom det endast är 1.5 år mellan Anna och hennes yngsta faster så finns det bra med kläder efter henne. Så jag ska ta och gå igenom det vi fått och kolla vad som behövs och inte. Försökte även hitta en tunnare overall att ha till våren, men det verkar än så länge vara menlöst. Får kika vidare sen. Ska tillbaka till Sollefteå om några veckor, ska köpa en gåstol. Alla jag tittat på i Östersund, Sundsvall osv har varit så himla dyra, men jag pratade med en i personalen i Sollefteå och dom hade dom för ca 300 kr mindre!! Men dom var slut, men skulle komma i mitten av mars trodde hon. Så då åker vi tillbaka.

Jag gillar Sollefteå. Jag skulle kunna tänka mig att flytta dit. Vi brukade alltid åka dit med min mormor och morfar när jag var mindre. På somrarna bodde vi på campingen med deras husvagn och det var alltid så mysigt. Så vi får se, kanske man tar sitt pick och pack och drar dit..?

Annars har vi varit och ätit middag hos Annas farmor och fastrar och surrat en massa strunt. Nu sover Anna sedan en halvtimme sedan ungefär och elden värmer upp huset igen. Mysigt med eldningen ändå på nått vis. Men inte när det är 30 grader kallt, då vill man mest bara bo i lägenhet med garanterad värme. Men men.. =)

Nej nu ska jag svara på alla kommentarer och sen kolla vidare.

Min kusin

Min kusin Marielle är nog den underbaraste som finns.

Tack för att du finns. Vad skulle jag göra utan dig?! Vem skulle jag prata med och gnälla till och framför allt, fråga om råd?!

Ha en bra kväll, ta hand om varandra. God natt.

Glöm inte berätta vem du är och hur du hittde hit =)

Vem är du?

Nu tjatar jag igen, men Vem är Du som läser?
Hur hittade du hit till en liten människa som mig?

Tacksam för svar.. =D

Sveriges värsta bilförare

Finns det verkligen så dåliga förare i trafiken? Den som gav vissa körkortet borde skämmas!

Hur som helst så sedan sist har vi egentligen inte gjort så mycket. Startat bilen, den fungerade klockrent.
Tittat lite på TV, käkat middag, rester blev det idag. Drukit kaffe och jag fick lov att gå emot min princip med att inte duscha på kvällen. Låt oss säga följande, någonting involverande mitt hår + höger öra och Annas mat.

Hur som helst så tog jag och Anna och duschade, sen har vi käkat gröt och lite välling till kvällen. Nu sover hon sedan en kvart tillbaka. Försöker hålla henne vaken lite längre, dels för sällskapets skull men sen för att hon inte ska vakna före 6 på morgonen. Helst inte före 7 heller, men då känns det humanare att kliva upp iaf..

Nu är det Criminal Minds på 5an, men jag bara vägrar se det själv.. Tycker det är lite läskigt faktiskt, och mörkrädd är jag ju redan så varför spä på det ännu mer när man är själv?

I morgon blir det en tripp till Sollefteå, ska hämta min ring =D Så jag längtar!!! Har ju inte haft den på mig sedan i juni 08 eftersom jag gick upp ganska så mycket i vikt när jag väntade Anna. Ingenting som gör någonting, vägde nog nått kilo förlite innan Anna, men ringen blev ju naturligtvis för liten. Men i morgon så kan jag ha den, och jag tar inte av mig den igen =D Om jag inte måste.. :p

Räkningarna är betalda, kylskåpet någotsånär fullt och frysen hyffsat full. Ska tanka pärlan (notera att den kallas skitsaaben när den inte fungerar/tom på bensin) så vi tar oss till Sollefteå. Ska bli härligt att få köra Min bil för en gångsskull. Känns som om det var en evighet sedan.. Egentligen gillar jag saaben. Men vi skulle behöva en kombi. Nog för att det är en såkallad halvkombi, men en v70 skulle inte sitta fel. Men men.. En vacker dag.. :p

Nu ska jag läsa bloggar och sen fika tror jag. Puss på hakan


Solokvist igen då

Japp nu har min sambo åkt tillbaka till Bydalen för att arbeta häcken av sig i dessa sportlovstider..

Jaana har precis varit här och drukit kaffe och smakat på de sjukt goda kakorna som Elin bakat. =) Mycket godare än mina kan jag säga.. :p

Anna ligger och sover i vagnen på bron, undra om inte hon tänker vakna snart? Hon borde börja bli hungrig nu tycker jag.. Men hon vaknar väl när det är dax.. =)

Idag vräker snön ner igen, ska det verkligen aldrig ta slut?! Letat fram bilen under snön har jag gjort med, men det är väl snart lika ogjort igen. Suck. Morfar var hit med en batteriladdare så nu ska det nog snart bli lite stret i mitt batteri med.. =)

Nu ska jag läsa lite bloggar, adios for now!

Efter en låååååång dag i Birsta

Så är jag äntligen hemma. Har egentligen bara gått omkring där bland människor och affärer.
Barnens hus, Biltema, Birsta City, Ikea och slutligen Willys där de flesta fynden gjordes faktiskt, i form av barnmat, ersättning, blöjor och godis. =)

Hur som helst, så hängde jag på mormor, morfar och min mamma till Birsta idag vid 12. Anna stannade hemma med sin pappa, det kunde dom båda behöva =)
Barnenshus och köpte nya nappflaskor till Anna då de gamla läkte (?).
Ikea och köpte praktiskt taget ingenting..
Willys för mat + Annas grejor..

Nu börjar Grey's! Kanske uppdaterar senare..


21:56

Nu så är Grey's slut för idag. Spännande som vanligt =)

I morgon åker som sagt Micke tillbaka till Bydalen för att arbeta vidare. Jag och Anna funderar på att åka upp dit över påsk, hoppas det går vägen. Tänkte kanske kolla med en nära vän till mig om inte hon och hennes respektive kan följa med. Men vi får se =)

I morgon hoppas jag att kanske Petra kikar förbi en sväng, kanske ska ta och ringa till gräddhyllan och kolla vad hon har för sig. Kanske det är PRO-sim i morgon? Hoppas det är lika bra väder i morgon så jag och Anna kan ta en prommenad utan att jag måste frysa häcken av mig.. Anna har det ju varmt och gott inne i vagnen under overallen och den mysiga åkpåsen hon fick av farmor..

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen kika på TV och mysa med min sambo. Puss!

Som en ny människa!

Just nu, precis här, känner jag mig som en ny människa.
I den obekväma fotöljen i fuskskinn framför det gamla, stora datorbordet.
I fotöljen som gnekar varje gång man funderar på att röra sig.

Jag har färgat håret. Jag har precis duschat. Anna sover i sin säng och Micke i soffan.
Här sitter jag, och känner mig som en helt ny människa.

En helt vanlig tisdag.


Tisdag

Idag fick jag sovmorgon, igen =) Att det kan vara så himla skönt att få sova, om än bara till kvart i nio? Blev iaf väckt med en kopp kaffe och två pussar, en av min sambo och en dreggelpuss av min skatt. Underbart. =)

Sedan dess har jag bjudit mamma på en bit paj som jag gjorde igår kväll och tagit en promenad. Vi satte in alla pengar som Anna fick i doppresent, det räcker nog till iaf 10 körlektioner =) Men vem vet vad fan en körlektion kostar när det är dax för henne? Hur som haver så fick hon ganska mycke pengar som vi satt in, någonting måste hon ju få när hon fyller 18. =)

Just nu ligger hon ute i vagnen och sover, Micke dammsuger och här sitter jag. Lat? Ja kanske lite, men jag ska ta och röja lite här uppe och sen ta ett tag i hallen.. Det är ganska mycke.. Skit om man säger så. Vill ha nytt.

Jag är inne i en period där jag vill ha nytt. Nya kläder, en ny sängram, nytt allt. Jag blir nog ganska leds på saker och ting om jag tänker efter. Jaja..

På fredag ska jag till Solleteå en snabbis, och hämta min ring och en av Annas doppresenter som vi lämnade in på gravering. Längtar verkligen, jag har ju inte kunnat ha min ring sedan i juni ifjol.

Aja, nu ska jag snabbläsa lite bloggar och sen göra nån nytta jag med. Puss på pannan!

Att denna snö aldrig ska ta slut?!

Idag har det varit väldigt skumt väder. +grader och snöfall?

Anna och jag klev upp vid 8 idag, gick ner och fann Micke sovandes på soffan. Han hade vaknat vid 7 och kunde inte somna om och ville inte väcka oss.. Så han hade gått ner men somnade nog ganska omgående på soffan tror jag =)

Han mår iaf bättre idag, inge kräkningar sedan 12 igår förmiddag och han har tom ätit lite idag. Om än paj, men ändå :p Anna och jag mår fortfarande bra, så det hoppas jag vi får fortsätta med =)

Har suttit och skickat iväg lite bilder, har en dator FULL med bilder på lillan, så nu har jag skickat iväg så vi kan få riktiga kort att sätta in i det fina albumet som Anna fick i dop present. =)

   



Jag fick ju rå om min underbara Bettan med i helgen.. Finns ingen underbarare hund!

Nu ska jag gå ner till min familj, uppdaterar mera ikväll!

Vilken lång dag

Idag har verkligen känts som den längsta dagen i mitt liv. Eller nästan iaf. Sedan pappa åkt så har min sambo tittat på film på datorn, sovit och surplat nyponsoppa och lite smarrig avslagen cola. Mums.

Jag och Anna har eldat och bara haft en riktigt härlig mysdag i soffan. Slöat till Sveriges värsta bilförare, One Three Hill, Gossipgirl men sen fick Anna faktiskt gå och lägga sig vid kvart i nio. Då började hon bli riktigt trött.
Vi tog en powernap båda två i soffan förresten idag, Anna satt i mitt knä och började andas så tungt, så då hade hon somnat =) Så jag la mig ner försiktigt med henne i famnen och jag somnade jag med. Skönt.

Har ni sett den där reklamen för Hafa badrum? Den med en massa män som spelar instrument och ballonger i badkaret? Anna tittade på den med spänning idag, och började skratta. *mammas charmtroll* Personligen gillar jag en helt annan reklam, den med han som drömmer att han är en rockstjärna och när han "flyger" så åker han in i den överdimensionerade toalettstolen? Haha.. Den är festlig.

Nu har vi kikat lite på Cold Case, även om Micke egentligen sov sig igenom det.. Men det gjorde ju inte så mycket. Är man tussig så är man. Han verkar iaf vara på bättringsvägen nu.. Hoppas han blir piggare tills i morgon och att vi töser klarar oss. Men det återstår att se.

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen sova tror jag.. Känner jag min dotter rätt så blir det ganska tidigt i morgon med.

God natt!

Be aware!

Magsjukan har intagit Forsgränd 12. Nej jag är inte sjuk. Nej AnnaPanna är inte sjuk, det är min kära sambo som har insjuknat i denna hemska sjukdom. Men han kommer nog vara sig själv inom 24 timmar.. Men ändå..

Anna somnade som en sten igår, och sov ända till 7 i morse. Då klev jag och Anna upp, kikade lite på TV och försökte att inte väcka morfarn som sov i soffan.. :p Han vaknade till vid 8, ungefär samtidigt som sambon kommer flygandes ner för trappen. Hur som helst så somnade pappa om efter en stund och jag och Anna lekte lite, käkade frukost och gjorde mest ingenting. När min pappa vaknat till liv fick vi naturligtvis se på skidskytte, vad annars?

I damernas fick vi ju brons iaf, men herrarnas.. Oj oj.. När jag kutade upp på affären låg vi på 15 plats och när jag hörde att det avgjorts på radion i kön på Prix så hade vi kommit in på 7:e. Aja, uppe bland de 10 bästa iaf men ändå.. Spelar egentligen ingen roll, jag bryr mig inte så mycke om skidskytte. Men hon som fick brons fick jag veta är i från Sollefteå men bor i Östersund. =)

Nu ligger Anna i vagnen och sooooover och sambon sover nog han med. Jag eldar (även om det "bara" är -10 idag) eftersom sambon frös som en isbjörn. Om dom nu fryser dvs..

Aja, nu ska jag läsa bloggar och sen.. Kolla om Anna är vaken.

Talk to you soon.

Nu ska jag soooova

Natti natt trogna läsare, nu ger jag upp för ikväll. Bettan är på "besök" hemma, så hon ska sova hos oss i natt. Ska bli skönt att ha "vakthunden" hemma igen, även om hon troligen kommer väcka oss allihop när pappa kommer hem sen i natt. Inte för att vakta huset, nej nej, för att hon blir rädd själv.

Vakthund eller ej, hon är den bästa hund som finns.

Natti natt!

En kanon tillställning!

Dagen började som vanligt nu för tiden vid 6. Men sen tror jag att Anna somnade om, och vid halv åtta ORKADE jag inte kliva upp så vi klev upp halv 9. Gick ner, koka kaffe, jag hoppade in i duschen, Anna käkade frukost och sen tog vi och lekte en stund. Klockan gick saaaaaakta och två, tre och fyra koppar kaffe slank ner innan klockan slog 10 ens..

Åsa ringde och sa att inte hon och Erika kunde komma, Erika hade blivit sjuk! =( Så tyvärr kunde inte farmor och lillfaster vara med på Annas dop, men vi sparade lite tårta och skickade med hem till den lilla sjuklingen.

Vid 11 tiden kom Petra och Jocke och vi gjorde oss klara att åka. Kvart över 11 hade vi fortfarande inte åkt och då ringer pappa och säger att dom är framme redan! Paniiiiik, gästerna kommer INNAN oss! Men å andra sidan var dom tidiga, eftersom dopet inte började förän 12.

Hur som helst när vi kom dit så droppade folket in i jämna skurar och när faddrarna (faster Jenny och moster Sofie) pratat lite med prästen om hur det skulle gå till så kunde vi börja.
Mickes farbror spelade dragspel till psalmerna, så himla fint!! =) Anna skötte sig EXEMPLARISKT, hon sa inte ett ljud, förutom när hon pratade lite med prästen och med publiken =)

Efter dopet blev det smörgåstårta, bullar, kakor och kaffe/te.

Anna fick jättemycke fina presenter, och pengar som vi ska sätta in till hennes framtida körkort etc.. Eller om hon kanske behöver pengarna till någonting annat.. =)

Annas bästa kompis Gabbe var där, och dom pratade och verkade känna igen varandra. Dom har träffats 3 ggr, med ganska långa stunder i mellan.. Men dom har "the conection" :p

Nu sover Anna och jag ska gå ner till min sambo nu.

Bilder kommer i morgon, våran alldeles egna papparazzi Petra tog så mycke fina bilder.

God natt och adios!

Måste ju testa iaf..

Vill du ha fler läsare?

Klicka här!

http://www.viraltrafik.se/?rosa_pantern17@hotmailcom

Fredag

Ja nu sover tösen, vi har haft besök och det brinner i spisen.. =)

Sedan sist har Annas faster Sanna varit här, hon hade inte träffat Anna på ca en månad så hon tyckte hon blivit sååå stor. Jag har pratat och bestämt med Annas farmor att hon fixar blommorna till i morgon, även fast jag trodde jag skulle göra det :p Men då slipper ju jag =) Nu ska jag strax gå ner och fixa till tårtan, men det blir lite bök eftersom jag inte kan använda vasken i köket. Men men, det får gå ändå.

Sen efter det så ska jag nog faktiskt gå och lägga mig.. Ska ju upp ganska tidigt i morgon, och då vill jag vara pigg. Det ska bli så roligt att få träffa alla i släkten, eller iaf några av dom =)

Aja, nu ska jag läsa lite bloggar och sen göra tårtan.

Adios!

hej hej hallå!

18:27 och min sambo är som bortflugen. Nån bil som krångla. Jaja..

idag har vi hunnit med:

Sovmorgon för mamma, blev väckt med kaffe och en dreggelpuss vid 10.
Promenad med Annas mormor och lite handling inför i morgon.
Städat
Upptäckt ett läkage under vasken i köket =åtgärd  planeras klockan 16.00 i morgon.
Bus, gråt och en massa skratt.
Ätit
Tvättat
Bäddat rent i alla sängar
Eldat


Fixa tårtan ska jag göra i morgon, duscha mig, gubben och bada Anna.. Hoppas att Petra och Jocke kommer i tid i morgon så jag slipper släppa fram stress-drakula och fara vid 11 och ställa i ordning allt det sista. Pust, är redan utmattad :p

Nu kräver min dotter all uppmärksamhet, kanske hinner uppdatera senare..

Gud vilken gooood mat!

Nog märks det att min kock är hemma. Här lagas GOD mat =)
Till lunch fick jag ju stuvad potatis, stekt korv och omelett och nu till middag blev det ädelostrisotto och kyckling!! Gissa om jag njöööööt? Fruktansvärt gott!

I morgon ska jag köpa ingredienserna till tårtan som jag ska göra till på lördag, och lite annat smått och gott. Kanske lite godis och coca-cola? Eller som Marielle, bubbelvatten!! Mums..!

Nere eldar gubben, nästan för mycket som vanligt, men jag tänker inte klaga. Det är ju för en gångs skull nån fler än jag som eldar och bär ved =)

Sedan sist har vi inte gjort så mycket, pratat med Elin, badat Anna, gett henne kvällsmat.. Om 20 minuter är det criminal minds så det ska jag se nu när det är nån fler hemma så jag vågar :p


Aja, nu har jag ingenting mer att säga, så jag ska återgå till min soffposition och dricka vatten. Gott.

Utmaning.. =)

Utmanad av Sandra.

Ta fram mobilen och kolla din kontaktlista..


Har du pussat nummer 2?

Jag törs inte svara på det.. Men ja det har jag säkert :p


Vad har du för relation med nummer 20?
Ganska sporadisk.. Vi surrar lite när vi ses men inte annars..


När ska du träffa nummer 30?
Haha.. Ja det blir väl kanske när jag hälsar på på jobbet igen eller att vi ses på Ica..


Är nummer 18 söt?

Haha ja verkligen, vi hade jätte roligt tillsammans i Spanien =)


Vad var ditt första intryck av nummer 13?

Gud, det kommer jag inte ihåg. Men jag tyckte nog han var lite mesig.. :p


Gillar du nummer 14?
 

Pöpke.. Behöver jag säga mer? :D


Har du träffat nummer 3 den senaste månaden?

Japp, vid bankomaten innan hon drog till Thailand en månad.


När ska du träffa nummer 26 nästa gång?

Jag vet inte. När hon kommer till sina föräldrar nästa gång skulle hon kika ner en sväng, så det blir väl dårå..


Är du nära vän med nummer 23?

Njae.. Vi var det, för ca 5 år sedan. Men sen slutade vi höra av varandra, men har bra kontakt nu tycker jag.


Har du gått på bio med nummer 4? 
Nej, det är till Anna på jobbet..  


Skulle du kunna gå ut med nummer 35?

Ja det är en riktig partybrud, så visst skulle hon få visa min Sundsvall på e tur :p


Vad pratar du och nummer 5 oftast om?

Det har väl varit lite allt möjligt.. När vi jobbat tillsammans..


Skulle du kunna ge nummer 9 en kram?

Haha.. Det är barnmorskan, men visst :p


Vad har du och nummer 24 för relation?

En avdelning på jobbet, så någon relation vette fan.. :D


Vad skulle du vilja göra med nummer 25?
Ta en promenad och prata i kapp..


Vad är det bästa med nummer 8?

Ja.. Dit kan jag ju ringa om jag vill prata med någon arbetskamrat. Det är till Aspen =D


Brukar du och nummer 16 träffas?

En sisådär en gång i månaden, det är nr till BVC. =D

Jag utmanar alla som själv vill =)


Nej..

Det blev inte pytt i panna till middag igår.. Det blev varma mackor för min del. Funkade det med, men inte var det nått stekt ägg på dom inte.. Måste nog ta tag i det där och LÄRA mig..

Gubben kom hem vid 6 tiden, lagomt till att jag badat bort all kräk från vår dotter =) Hon låg på golvet på skötbädden och sprattlade nakenfis. Härligt i värmen från eld-donet. (Kan inte komma på vad man ska säga att det är) Hon somnade sen vid halv 8 i ren utmattning, och sov till 6 (!!!) i morse.. Förbannat tidigt att starta dagen anser jag.. Men men.. Vi kunde ligga och mysa till halv 8 iaf, innan det blev dax för frukost för henne.. Sen gick vi upp vid 9 och väckte pappan i huset och jag tog en lååååååååååååång dusch. Det var skönt. Är väldigt skönt att inte behöva torka sig ungefär samtidigt som man sköljer ut schampoot.. Så ja, jag fick lite vardagslyx om man säger så.. =)

Sen somnade jag i soffan, vet inte vad det är med mig idag, och när jag vaknade var det dax för lunch för tösen. Lite mer än en halv (!) burk med biffstroganoff käkade hon idag + lite efterrätt. *mammas stooooora flicka*

Nu lagas det stuvad potatis och stekt korv OCH omelett i köket och klockan 13 ska vi träffa prellen..

Adios for now!

Ah vilken himla bra kaka!

Elin kom hit efter sitt panshis-sim (vet inte hur det stavas, men jag uttalar det så....) och vi pratade en massa. Bebis, grejor, funderingar, tips och råd.. Sen tog vi tag i det stora ärendet för dagen, att baka den där kakan.

   
Det vita på golvet och på bänkskivan är så resultatet av att jag skulle öppna burken med bakpulver.......

   
Anna fick naturligtvis oxå vara med och baka, eller, observera iaf =D

Det slutgilltiga resultatet får ni inte se, tackvare att jag inte tagit något kort på det ännu.. :p Kanske ska lägga upp det lite snyggt först..? Haha.. Vi får väl se..

Hur som helst, efter Elin åkt så gick jag och Anna på affären i snöyran och handlade lite. Och sen apoteket och köpte hudkräm och näsdroppar. Tillbaka hem och Anna somnade så hon ligger ute i vagnen på bron och sover en stund.

Dagens middag kommer till största sannolikhet bestå av någonting så simpelt som pytt i panna med stekt ägg, ketchup och rhode island dressing. Om mannen i huset samtycker. Annars blir han utan mat.. Eller jag utan stekta ägg. Kan inte steka ägg, töntigt jag vet, men det är faktiskt en konst. Anser jag. Mycket kan jag, men inte det.

Aja, nu ska jag facebooka lite och sen kolla igenom den stora IKEA kassen med kläder som Anna fått av min kusin och hennes familj. Adios for now!!

God förmiddag

Idag bestämde sig lillan för att vakna redan vid 6 (!) så jag tog henne till oss i sängen och försökte få henne att somna om. Lönlöst. Hur som helst så låg vi och myste ett tag och Micke vaknade vid halv 7. Sen låg vi allihop och myste, Anna var lite brydd över vem det var som låg där och snarkade.. Men när han pratade med henne så kände hon igen honom.. =D Inte lätt för en liten att komma på vem det är när hon tyvärr inte träffar pappa så ofta =/

Micke hade tydligen varit ner vid 5 tiden och tänt upp, så när vi gick ner vid halv 8 så var det redan varmt och skönt =) Anna fick lite mat och sen busade vi ett tag tills Micke for in till Östersund vid 8 tiden. Han skulle på nån utbildning av något slag. Får väl se när han kommer hem i em.

Nu ligger Anna i sin säng och vilar lite, eller det var iaf det som var meningen men hon ligger och pratar och skrattar åt mobilen.. =p Jag dricker min kanske.. 4e kopp kaffe..? Men jag hinner som aldrig dricka en hel kopp, vet inte vad det beror på, men den hinner alltid bli pissljummen innan jag druckit klart.. Konstigt =p

Får se om kanske Elin kikar förbi sedan hon haft "pro-möte" i bassängen, hon ska hjälpa mig baka lite kakor till dopet på lördag =D Blir nog.. Spännande.. :D

Aja, nu ska jag kika lite bloggar och sen göra någon lunch till oss.. Adios!

Taco och ett bad senare.

Sedan sist har jag pratat med min personliga syrra-to-be och plockat samtidigt. Någonting med hennes samtal fick mig att börja plocka, torka bord etc..

Sedan kom Pia och Matilda på besök med väääärldens största ros och två paket till Anna =) Fick 2 jättefina tröjor =D
Efter det så käkade jag, mamma och Sofie taco och det var hiiiimla gott. Nu väntar jag på att min sambo ska kliva innanför dörren =D

Anna har fått bada ikväll med, hon hade lyckats fått lite kräks i håret, så vi badade. Tur hon gillar det =) Sen vaknade hon när jag la ner henne för kvällen, men efter ca 15 minuter somnade hon igen.

Nu kommer min sambo!! Hörs i morgon, god natt!

Nuså..

Har jag äntligen tagit fingrarna ur och rensat i kameran och lagt in kort, tagit bort dubbletter och  nu är jag redo att fotografera igen =)

BVC gick bra, mammas stora tjej väger redan 6520 och är 64 cm lång. Inte konstigt att snart 68 tom är liiiite på jäsken förlitet.. Nu ligger hon ute i vagnen och sover i solen, det var himla skönt väder. Eftersom skitsaaben står halvt om halvt översnöad ute och lite halv lite bränsle så gick vi till BVC i morse. Det var soligt och fint men liiite halv kallt. Hur som helst, när jag NÄSTAN är framme så kommer jag på att någon ny blöja, det tog jag inte med mig inte. Suck. Bara att vända och gå tillbaka hem och hämta en och sen traska iväg på BVC, lite halv snabbt den här gången.

Väl där hade naturligtvis Anna somnat, så jag fick ju tyvärr lov att väcka henne då.. Träffade T och hennes lille F, hade inte sett honom tidigare, men OJ så söt han var!! =)

Så nu sitter jag här, dom ringde från Sollefteå och ringen kommer kosta 280 kr, aaaaaalldeles lagomt =D

Här kommer lite kort =)

        
Här har vi ätit blåbärspure =)


nu får det nog vara nog för ikväll..

Nu säger jag god natt och ta hand om varandra..


Jag tror jag blir knäpp alltså..

Vad är problemet med blogg.se ikväll?! Och alla andra kvällar med för den delen..?

Sedan sist har jag käkat varmamackor, eldat, badat Anna, gett henne gröt och nu stoppade jag nyss ned henne i sängen. Hon somnade direkt =D *mammas stora tjej*

I morgon måste jag ställa alarm, eftersom jag har en tid att passa. Annars skulle jag säkert försova mig, för Anna skulle nog inte vakna vid 8 som hon gör annars.. Nej nej, säkert vid 10 dvs en halvtimme innan vi ska vara på BVC. Men men.. :p Funderar på om jag ska gå ut i vinterkylan och det påtagliga mörkret och hämta ved, eller om jag ska vara lat/bekväm/mesig och vänta med det tills i morgon när det är ljust.. Hmm..

I morgon kommer min sambo hem (vet att jag nämnt det tidigare med....) och vi ska käka taco =) Mums..!

Nej nu ska jag gå ner och kika vidare på Familjen Annorlunda och sen blir det CSI. Efter det RAW, hoppas det är bra ikväll. Förra veckan var bra, men då var det ju Johan Glans och veckan innan Magnus Betner.. Mmmh.. :p

Kanske uppdaterar sen med, who know's? Adios for now.

Måndag och ny vecka igen.

Idag vaknade vi vid 8 tiden, låg kvar och myste lite innan vi steg upp och gjorde i ordning lite mat till Anna och kaffe till mamma. Sen lekte vi lite och Anna lekte i babygymet medans jag kutade ut och hämtade in lite mera ved, så nu brinner det och är så varmt och skönt,
i hela huset YEAY!

Sen vid 11 tiden tror jag kom mamma ner och tog med sig Anna ut på en prommis, så jag kunde städa lite. Det dras in så mycke skit när man hämtar ved och sen när man drar vagnen ut och in. Så nu är det rent och fint.
Har hunnit tvätta en maskin tvätt och kört diskmaskinen, så nu ska jag bara slappa en stund tills Anna vaknar. Hon ligger och sover en stund nu, men hon vaknar nog snart. Ringde och anmälde oss till babymassagen som börjar den 2:a mars och i morgon ska vi mäta och väga på BVC. Spännande och se hur hon växt på en månad =)

Vi har fortsatt planerat lite inför dopet, vad som ska handlas och vad som ska bakas. Så snart är allt klart. Ska nog handla det sista i morgon eller kanske senare under dagen så är det gjort iaf.

I morgon kommer min sambo hem!! Han blir iofs bara hemma till söndag, men det är ju alltid någonting iaf =D

Nu ska jag läsa lite bloggar och dricka mitt goa kaffe, adios!

Jag önskar jag kunde hjälpa

Jag hatar att se dig ledsen.
Jag hatar att veta att du mår dåligt.
Jag önskar jag kunde säga att det ordnar sig tillslut.

Du vet att jag finns här, dag som natt. Jag gör allt för dig, jag vill veta att du har det bra!
Du är min allra bästa vän, du betyder så oerhört mycket för mig. Jag vill hjälpa dig, jag vill lyssna på dina bekymmer och krama dig när du gråter.
Jag finns här. Enbart för dig.

Söndag igen då

Hej hej.. Hemsk mycket hej.

Idag är det söndag, och solen har strålat från en blå vacker himel. Graderna har varit hyffsat skonsamma och vi tillbringade 3 timmar i det vackra vädret idag.

Vi gick upp till slalombacken och fikade, pratade med lite folk och sen gick vi tillbaka.
När jag och Anna kom hem så blev vi båda ganska trötta, man blir ju lätt det efter en massa frisk luft. Hur som helst så käkade Anna vid 3, biffstroganoff =D Sen vid 4 tror jag så började hon bli trött igen så då la vi oss i soffan, och jag skulle "bara" ligga en stund tills hon somnat och sen fortsätta titta på TV och elda.

Jo tjena, vaknade vid 5 tiden. Det var ingen eld kvar naturligtvis, och det måste ha blivit kallare ute för det kändes lite rått inne. Så jag ringde och avbokade min middag hos svärmor och tog tag i eldandet och slaffsade i mig pytt i panna med rhode island dressing och kethup. Hade inga ägg, och även om jag haft det hade jag inte gjort några.

Dom blir aldrig nå bra..

Sedan dess har jag och Anna myst i soffan, hängt tvätt, lekt i babygymet, övat på att sitta själv (Anna, inte jag) och det börjar verkligen arta sig nu =D Liiiite dubbelvikt sitter hon, men när hon åkt fram förlångt tar hon och skjuter upp sig med armarna =) Mammas duktiga tjej!

Vi har käkat banangröt, ingen höjdare. Men då gav jag henne blåbärspure samtidigt och DÅ blev det verkligen mumma!
Jag skulle inte heller vilja käka gröt utan någonting till.. :p

Nu har hon somnat iaf, och jag ska gå ner och ringa Kickan som jag lovade..

Men först, lite bloggar!

Alla hjärtans dag..

eller dagen för att påminna de ensamma om att dom är ensamma.

Ungefär så har faktiskt dagen känts. Nog för att det var hit en elektriker på fm, svärfar, mamma och martin men.. Ändå var det ju någon som fattades.

Hur som helst, fick en bukett tulpaner av mamma och martin, tack! Och sen fick jag käka middag med dom, kyckling, klyftpotatis och sås. Mmmmh.. Toast med ishavsröra till förrätt, det tidigare till middag och paj med vaniljvisp till efterrätt.. Mumma!

Nu tror jag att jag ska kolla på Bruce den allsmäktige och sen.. Krypa till sängs kanske.. Vi får se.

Aja, facebook och sen TV.

Kanske återkommer, vem vet´? :p

Aaah..

Blev bortbjuden på middag idag, gud va gott det var. Kycklingtaco, mums!

Vi surrade lite, drack kaffe och åt glass med hallonsås (hemmagjord) gud så gott! Sen innan vi åkte hem ville lillfaster att Anna skulle bada badkar med henne, så det gjorde vi. Men det tröttade ut lillan, för hon somnade när jag satte henne i stolen och gick ut till bilen =P När vi kom hem krånglade jag ur henne ur overallen och vi kröp till sängs. Så nu sover hon och förhoppningsvis så vaknar hon inte om en stund. Men en så länge verkar det lovande =D

I morgon är det alltså alla hjärtans dag. Den ska jag fira utan min sambo. I år igen. Men som tur är har jag världens underbaraste Petra och hennes fantastiska Jocke. Vi ska äta en romantisk (?) middag för 3 och sen kanske spela nintendo.. Eller var det PS? Hmm.. Hur som helst så kommer jag inte gråta över att jag inte får frukost på sängen och en välbehövlig sovmorgon, det får jag när han kommer hem till veckan. Ska bli skönt =)

Aja, nu ska jag gå ner, ta en snus, ett glas svartvinbärssaft och slöa framför TVn ett tag.

Adios och god natt.

Uppe med tuppen, men ack så effektiv!

Som rubriken lyder så vaknade min skatt 06.49 för att vara exakt. Kanske liiite väl tidigt anser jag, men hon hade sovit klart då.. Jaja.. =)

Vi låg kvar i sängen till kanske halv 8, då gick vi ner och bytte blöja, gjorde kaffe och välling. Sen somnade Anna igen vid 9 tiden och då gick jag upp och hämtade in mera ved. Idag är det "bara" 15 grader kallt, rena rama sommaren.. =)

Sedan Anna vaknat och vi tagit på kläder så lekte hon i babygymmet medans jag dammsög och skurade. Två maskiner tvätt har jag hunnit med, så nu är ställningen FULL. Får fortsätta i morgon, om det här hunnit torka dvs.. :p
Sedan åt vi lite lunch, jag åt lassange och Anna biffstroganoff och ris, MUMS! Det gillade hon verkligen =) *mammas stora tjej* Efter lunch gick vi ut i solen och nu sover Anna fortfarande ute i vagnen.

Natten har varit lugn, hon har sovit heeeeela långa natten från nio igår kväll. Vilket lyx man har egentligen =D

Nu ska jag tjyvläsa lite bloggar medans jag funderar på vad jag ska göra resten av dagen. Adios for now

Keep on going strong

Om det ändå vore så väl..

Dagen har flutit på i godan ro. Spelar ingen roll hur lite man gör om dagarna så räcker tiden inte till iaf. Men men.. Det är en dag i morgon med.. I morgon ska jag försöka städa lite, får ju finfrämmene på lördag =D

Anna sover så sött i sin säng, jag sitter här och väntar egentligen på att min sambo ska ringa och tala om hur dagen varit..

Trotsade kylan tidigare och pälsade på både mig och dottern och gick på Prix, där träffade jag mormor och morfar så vi shoppade (om man kan säga så om prix) tillsammans. Tack för det mormor! =D

Sen har det varit ganska händelselöst faktiskt. Mamma kom ner och gav mig ett par byxor hon sytt in tidigare och dom sprättade vi upp det som vi sytt in och nu passar dom perfekt. =D Så dom ska jag ha på dopet, har aldrig använt dom tidigare eftersom jag inte kunnat ha dom. Men nu så =D Anna åt gröt ikväll igen, med glupskhet =D Blev nästan arg för att hon inte fick nog fort.. =P

Nej nu ska jag kika det sista och sen lägga mig tror jag.. Adios!

Allvarligt.?

Vad är detta för skämt? -30 idag, IGEN?!

Natten har varit lugn faktiskt. Höjde huvudänden ÄNNU mer på Annas säng och la dit hennes kudde så hon skulle komma upp lite. Så hon sov faktiskt ändå till 4 i morse, då vaknade hon och var lite hungrig. Efter att hon ätit då så parkerade jag henne bredvid mig så sussade vi vidare till 8 snåret i morse.

Som tur var så hade jag burit in tillräckligt med ved för att jag skulle kunna tända upp och elda lite inne innan jag gatt hämta mera. Så när Anna somnade vid 10 tiden så passade jag på att gå ut och hämta mera ved. Kollade på tempen och nog fan blir man brydd, varje gång. -30 och fy vad kallt! Hämtade bra mycke ved iaf, så jag kanske kanske inte behöver gå ut mera idag.. Men det får jag säkert..

Nu verkar det ha blivit liiite mildare iaf, "bara" -20 nu och hör och häpna, snöhelvete börja falla igen.
Ska det aldrig bli vår?

Aja, nu ska jag läsa lite bloggar och sen fortsätta elda, btw, jag hittade min försvunna raggsocka iaf, så nu är jag vaaaarm om fötterna =D Det är lite halvkallt på golven här.

Adios!

Fan vad trist det är då..

Här sitter man, ensam i mörkret framför datorn. Vilket liv. Egentligen borde jag väl krypa ner jag med men.. Är som inge trött. Det ryktas om fruktansvärd kyla i natt.. Huvva.

Vad gör ni en sen kväll som denna?

I'm baaaack

Sollefteå var det jag. Där var det inte varmare än hemma. Men vi fick allt gjort.

Lämnade in ringen, det skulle ta ungefär 2 veckor = ca 5 veckor snabbare än Öset.
Köpte kläder till AnnaPanna.
For hem i princip.

Och sedan dess har jag: eldat (surprise surprise), ätit, tittat på top model, badat min lilla tjej, eldat lite mera och tittat på efterlyst. Juste, och ätit choklad =)

Längtar verkligen tills jag får hämta min ring. Och en doppresent till Anna från min gammelfarmor. 27 feb är dom färdiga =D

Nu sover min lilla skatt, hon är TACK OCH LOV bättre i förkylningen idag, hon har inte haft nån feber överhuvudtaget, så det är skönt. Hon är go och gla' även fast hon är täppt i näsan, helt otroligt. Tänk om man vore det själv.. Nej, själv ska man vara som en grönsak ungefär när man är förkyld. Suck. :p

I morgon blir det lugna fisken här på Forsgränd, ska bara slappa - fast jag skulle behöva städa, tvätta and so on.. Men jag struntar nog i det tror jag.. Eller vi får se.

Nu ska jag lägga in i brasan och läsa lite bloggar sen.. Adios!


Fy fan vad kallt!!!

I morse vid 8 tiden visade tempen på -29!! NÄR SKA DET TA SLUT?!

Nu är det "bara" -24, så det blir sollefteå nästa. Ska göra som du sa Hanna och testa.. Vad som helst är ändå kortare tid än vad det skulle ta i Östersund. Hur som helst, igår så fick jag veta att jag levde. Tror aldrig mitt hjärta har slagit så fort någon gång tidigare.

Jag skulle precis lägga mig och Anna började gny lite, så jag tänkte att hon kanske tappat nappen. Men hon fick ingen luftf!!!! Det var det absolut värsta jag varit med om!! Men hon fick luft så fort jag tog upp henne, tack gode gud! Vi gick ner och rensade ur näsan och tog näsdroppar, så kunde hon somna om sen. Men Anna sov bredvid mamma i natt.

Nu ska jag hoppa in i duschen innan vi ska fara iväg. Hoppas det inte fortsätter vara så här jävla kallt.

Vi hörs sen under dagen. Adios!

Jaja..

Anna fick smaka banangröt idag. Det var ingen favorit. Men vi testar lite mer så kanske hon börjar gilla den.. Tycker faktiskt att den BORDE smaka bättre än den utan smak. Personligen smakade dom inge vidare någon av dom, men Anna gillar den utan smak.

Sedan sist har vi egentligen inte gjort så mycket, käkade potatisbullar, igen, till middag. Anna verkar ha blivit lite bättre i förkylningen idag, men hon har varit jätte trött. Somnade redan 19.30 ikväll, får se om hon kanske är tänkt vakna tiiiidigt i morgon ist.. :p

Fick iaf tag på ett nr som jag ska ringa i morgon och höra hur lång tid det skulle ta ungefär att slå ut min ring. Vill så gärna kunna använda den, har inte kunnat det sedan juni ungefär... Det är ett tag sedan. Så om det inte dröjer allt för länge så blir det nog en sväng till Sollefteå i morgon som det ser ut. Tack för tipsen!!

Har precis prata en massa strunt med min vackra Kickan, hon satt på bussen tillbaka till universitetsstaden. Min plåstra-om-are. Hoppas hoppas att hon får ledigt till den 21:a.

Kollat lite bloggar, eldat och kollat på Top Model är vad jag gjort sedan Anna knoppade. Pratat med min sambo oxå såklart.. Det är himla ensamt utan honom. Hoppas han kan komma hem lite tidigare än planerat.. *håller tummarna* Men å andra sidan, så är det ju alla sportlov nu, så det är ju mycket att göra i köket. Men vi får se..

Nej nu ska jag nog facebooka lite och sen.. Kika på Tv innan jag ska sussa.


Juste ja..

Jag kan ju som bekant inte ha min förlovningsring längre, så jag behöver slå ut den.
I östersund skulle det ta ca 7 veckor (!!!) att få tillbaka den, så jag tänkte kolla i Solle. MEN.
Jag hittar ingenstans där jag kan finna ett nr till en guldsmed etc, nån som vet?

Tisdag och fan vad det är kallt IGEN!

Solen skiner ute och det är jättejätte fint. Men kallt. Som vanligt. Men jag hade inget val, var bara att trotsa kylan (som inte var så hemsk när man kom ut i solen) och gå på Ica. Handlade barnmat, ersättningspulver, banangröt blöjor och nya nappar. =P Snus oxå naturligtvis, måste gardera sig nu ifall Anna skulle bli ännu värre i förkylningen, då vill jag inte ta ut henne. Och eftersom man är solokvist här på Forsgränd ännu så blir det inte handlat om inte jag gör det. Eller visst, det finns väl dom man kan fråga men..........

Natten var väl sådär, Anna har iof sovit ganska bra, men denna förkylning har gjort det lite jobbigt för min flicka. Det slutade med att hon fick ta min kudde så hon skulle komma högt med huvudet. Eftersom hon är så liten så låg halva hon på kudden, men andningen gick lättare. Vid fyra fick vi gå ner och rensa näsan och ta näsdroppar så kunde vi sova vidare. Till halv nio i morse när vi klev upp.

Nu är hon inne på 4:e svängen med sovning, så det märks att hon inte är så pigg. I vanliga fall skulle hon kanske vara inne på 2:a gången nu men.. Aja, hon är hyffsat pigg i mellan sovningarna.

Nu ska jag läsa lite bloggar och svara på kommentarer.. Adios for now!

Nu ger jag upp för idag.

Dax att sova govänner.

Nu ska jag ge Anna lite mat och sen krypa ner i sängen. Ensam dock, men kanske jag inte står emot frestelsen att lägga Anna bredvid mig ikväll.. Det finns nog inget mysigare än när hon söker efter min hand och klämmer den hårt med sina små, underbara fingrar och drar handen emot ansiktet och somnar.

Bara att ligga i mörkret och lyssna på hennes andetag, det klaraste beviset över att hon finns. Att hon är min. Anna.

Innan Anna hade jag ingen aning om hur mycket man kan älska någon annan människa. Inte så intensivt och vilkorlslöst. Det är en speciell kärlek mellan en förälder och ett barn, det går inte att jämföras med någonting annat.

Jag kan bara titta på henne ibland, se hur fridfullt hon sover i min famn. Jag skulle kunna sitta med henne i min famn iflera timmar. Ibland när hon somnar hos mig under dagen, så kan jag strunta i att kaffet blir kallt. Att elden brinner ut. Att snön vräker ner ute eller att telefonen ringer.

Det är i de ögonblicken jag känner mest kärlek. När jag lyssnar till hennes andetag.

God natt för idag.

Måndag

Veckorna bara flyger förbi, snart är Anna hela 5 månader..! *mammas stora flicka*
Nu vänder hon sig på magen utan problem, "shopp" säger det bara så ligger hon där på mage och sprattlar. Men hon har även börjat öva sig på att ta sig tillbaka till rygg igen. Men jag har anat lite "bortskämdhet" hos min dotter.. Ni förstår, av någon annledning blir hon mest förbannad när hon ligger på magen om jag är i närheten, men är jag i köket så har hon huxflux tagit sig på rygg, utan problem.. Vad beror det på tro? :p

Idag har jag alltså skottat, igen. Hämtat ved, igen. Dammsugit, eller fortsatt dammsuga upp sågverket på övervåningen och tog i samma veva sovrummet. Det behövdes. Diskat, efter att jag lyckats nästan pajja luckan som man här diskmedlet bakom. Vet inte HUR men hela skiten lossnade och den där lilla lilla fjädern hade jag i min hand. PANIK!! Det är ju inte min diskmaskin!! Men du kan vara lugn Sissi, jag lagade den och den fungerar fel fritt. Puh!

Pappa har varit här en sväng idag, och min vackra Bettan med =D Vi var ute och kastade pinne i djupsnön idag, det var väldigt.. Avkopplande på nått vis. Kanske för att det var bara 4 minusgrader och INGET SNÖFALL?! Anna somnade i vagnen så jag och Bettan kunde leka en bra stund. Sen gick vi in och kollade på TV och eldade. Vaaaarmt och skönt.

Har fortfarande ont i handleden btw, får se om det inte blir bättre i morgon får jag nog kontakta en läkare.. Men först ska jag testa med att linda handleden med en gasbinda. Det är inge svullet så jag har svårt att tro att det är en stukning. Men vad vet jag? Ont gör det iaf, speciellt när jag lyfter min fina flicka. Men men.. Hoppas det går över.

Vi var upp och handlade, styrde vagnen i djupsnön eftersom dom inte skottat infarten ännu. Då var klockan ca 18. Hinner handla och gå hem igen. Fortfarande inte skottat. Wff?! Lagomt tills jag fått upp barnvagen på bron och in så kommer traktorn.. Naturligtvis =D

Anna Panna har blivit förkyld, jobbigt. Snuvig och lite hosta men vi har ju näsdroppar om det skulle behövas. Hoppas inte. Nu sover hon iaf, sedan ungefär en timme sedan. Ska gå in och titta till henne nu och sen kika på CSI.

Kristina: Skaffa dig en blogg du med, så jag kan svara på dina kommentarer!! Haha ja, men då kommer det nog vara annat ljud i skällan, då skottar jag med glädje! =D

Adios!

Jag saknar rumsrena ord..

Ska det aldrig bli någonting annat än snö? Vart har jag bosatt mig egentligen? VARFÖR?

Aja.. Snön vräker ner och jag har ont i handleden. Juste. Eftersom det kom mer snö inatt än det gjort på ungefär hela vintern så fanns det med andra ord lite snö utanför min bro i morse.. Först skottade jag mig fram till vedboden och bar in ved. Tände upp, koka kaffe, gav Anna mat och svor över de vita flingorna som VRÄKTE ner utanför fönstret.

Mamma skicka och fråga om vi skulle ut och gå, så jag tänkte att jag skulle gå ut och skotta fram gården så hon kunde ställa bilen någonstans. Sagt och gjort. Jag tog på Anna overallen, och hon somnade under tiden jag tog på henne den, så trött var hon. Ställde ut vagnen på de ställe jag redan hade skottat på och började med resten. SUCK. Tungt, snöigt, tråkigt, tungt och MYCKE. Skottade skottade skottade skottade och hade kanske kommit 2 meter av all j*vla snö och det bara fortsätter snöa. Helt slut i armarna och handleden börjar göra ont. SUCK!

Som tur är kommer brorsan ut och hjälper mig så man blev klar nån gång. Eller klar och klar, det vräker ju FORTFARANDE ner och jag bara bävar inför i morgon när det är dax att skotta IGEN! ÅÅÅÅh jag blir knäpp!!!

Sedan dess har jag organiserat kaos-skrubben, plockat ut allting ur den, haft hyresvärden och hennes sambo här och dom satte in en värmeförflyttare.. Tack, nu ska jag komma ihåg att ringa en elektriker.. =)

Plockat ihop lite och dammsugit spån/rester-från-borrningen. Men. Som kanske alla vet så blir ju dammsugarpåsar fulla lite då och då, även jag besitter denna information, och naturligtvis så efter ungefär halva högen med spån så säger min dammsugare ifrån. "jag vill inte mer" ungefär kunde den ha sagt. Påsen är full. Tror ni jag hade nån ny? Naturligtvis inte. Så nu har jag sopat ihop det som är kvar med händerna, försökt få bort så mycket som möjlgt genom att "hälla" det från händerna till en påse tidigare använd till samma, och resten ligger i en hög. Får köpa påsar i morgon då.. Suck. Elden glömde jag bort mitt i all borrning, och NATURLIGTVIS får jag inte det att brinna igen. Lika bra att köpa sånna där "tända-upp-enkelt-grejor" på Järnboa i morgon då. Livet leker inte sant?

Nu har nog Anna somnat tror jag, hon ligger och låter ibland. Ska kolla det och sen göra mig nå fika.

I morgon är en ny dag, ny snö att skotta och gud så jag saknar mig sambo ikväll.

Adios!

Ska det aldrig vara nog?!

Nu har det snöat här sedan igår mitt på dagen. Ska det aldrig ta slut? Idag har det varit fullt upp.

Dagen började egentligen redan vid 5 när AnnaPanna vaknade och var vrålhungrig. Så jag gick ner, passerade "kontoret" och ser att där ligger det ingen bror. Hmm.. Går ner och vad ser jag i hallen? Joo två par GIGANTISKA dojjer, och i soffan ligger två helt utslagna "pöjker". Ena sidan ligger det en grabb med benen i vädret på mage (han är fruktansvärt lång) och på andra sidan ligger brorsan på rygg och ser ut att bryta nacken. TVn står på.

Peder och Robin var alltså inte trötta när dom kom, utan skulle kika på TV innan dom skulle lägga sig. Dom somnade alltså i soffan i stället. Hur som helst så ger jag Anna mat och hon somnar TACK GODE GUD om.

Vi vaknar sen vid 9 tiden och då ligger brorsan i sängen.. Hmm.. Drömde jag det tidigare? hinner jag tänka innan jag kommer ner och ser Peder ligga ihop krupen i soffan. han frös nog, men använde ullfilten på helt fel sätt.. Den värmer dåligt om man har den som en boll bredvid sig =P Hur som helst så gör jag kaffe, mat till Anna och byter till en torris. Tänder upp och i samma veva blixtvaknar P och ser jätte förvirrad ut. Haha, jag stack en kaffekopp under näsan så blev det bättre. Brorsan sov vidare som vanligt.

Sen har jag:
Hämtat ved
Skottat, även fast det snöade och fast brorsan och P skulle göra det "bara dom kom tillbaka". Så jag gjorde det själv.
Lagat varmamackor (avancerat eller hur?)
Träffat Kickan och hon sjöng bedrövliga låtar av Christer Sjögren för Anna.. Det gillade hon =D. Det var texten det var fel på, inte sångerskan.
Pratat i telefon.
Duschat
och busat med Anna.

Nu sover hon äntligen, hon somnade som vanligt vid 8, men sen vaknade hon när jag la ner henne och brände av världens leende och var tvärpigg. Men men.. Nu sover hon iaf =D

Nu ska jag hänga tvätten, glömma att hämta ved i mörkret *ryser* och plocka undan i köket. '
Vad fort det blir "grisigt"..

Vad gör ni ikväll?

Okej, here we go.

8 sanningar om mig:

1.
Jag är fruktansvärt mörkrädd.
Även om jag tex går ut och hämtar ved i mörkret så inbillar jag mig att någonting ska komma och skrämma mig, så jag tappar all ved över mig och blir liggandes helt hjälplös.

2. Jag har lätt för att känna mig ensam. Jag är av den kalibern att jag behöver människor omkring mig. Kanske inte hela tiden 24/7 men jag behöver en viss dos av umgänge varje dag. Eftersom jag är en sådan som tänker alldeles för mycket lite titt som tätt kan jag lätt känna mig ensam och övergiven. Jag jobbar på att sluta med det.

3. Jag har ett beroende. Innan jag blev gravid snusade jag. När jag fick reda på att jag skulle bli mamma slutade jag snusa och gick över till nikotinfritt. Men.. När Anna föddes och jag slutade amma så BÖRJADE jag igen. Ett väldigt dumt beslut och det ångrar jag. Bara jag hittar motivatione igen så ska jag sluta. För gott.. Precis som pappa. =P

4. Jag tittar mycket på TV. Tro det eller ej, men småbarnsförälder är jag och likt för bannat finner jag tid att titta på Top model, Våra Bästa År, One Three Hill, That 70's show, Unga mödrar, Joey, Glamour (tragiskt men sant)...

5.
Jag GILLAR att städa. Även om det kanske inte verkat som det den sista tiden = sedan Anna föddes, så får jag någon slags ro i kroppen av att städa. Jag använder även städningen som ett sätt att avreagera mig när jag är på dåligt humör och faktiskt, läs och häpna, som avkoppling.

6. Jag tycker om att läsa böcker som är verklighetsbaserade. Böcker så som Gömda, Asyl, Mias hemlighet, Mias systrar, Mamma sa att jag var sjuk, Flickan som inte fick finnas etc...

7. Mina vänner och familj är det käraste jag har. Utan mina få, men underbara vänner, skulle jag inte kunna fungera. Jag behöver mitt lilla nätverk för att må bra. Utspridda lite här och var är dom, men det spelar inte så stor roll. Huvudsaken jag vet att dom finns där. Utan min underbara dotter och hennes pappa skulle inte min vardag fungera och utan min pappa skulle jag gå under. Min syster och min bror är väldigt viktiga för mig och jag saknar dom när vi inte träffas så ofta. Min mamma har verkligen varit ett bra stöd och en stor hjälp när jag haft det lite körigt så utan er vore jag ingenting.

8. Mitt första stora beslut som gjorde mig till den jag är idag är Bettan. Min fina Bettan. Min vackra blandras Bettan. Jag saknar henne varje dag, men hon har det kanon där hon för tillfället bor och jag hoppas våran hemsituation stabiliseras så hon kan komma hem igen.

Är det verkligen fredag idag?

Dagen började tidigt, som vanligt =D Vi gick ner, slog på Nyhetsmorgon (tant-varning anyone?) och slog på knappen till perkulatorn. Jag laddade den igår kväll, smart. Gjorde ordning maten till Anna och vi goa ner oss under ullfilten och myste. Busade, skrattade och hade det bra tills Anna blev trött vid halv 10 tiden.

Så där sitter jag i morgonrocken och dricker kaffe och kikar på Animal Cops Detroit när jag hör en bildörr slå igen. Vem f*n kommer nu?! Fick lite smått panik eftersom jag hade morgonrocken bara, tänk om det är nån okänd eller ännu värre, nån man känner?! Funderade ett tag på att låsa upp dörren och sen älga upp för trappen och slänga på mig nå lite anständigare. Men serru det hann jag inte, ungefär i samma andetag jag klev på första trappsteget så knackade hon på dörren. Min vackra farmor. =D

"Jaså, tog jag dig på sängen?" Roligt uttryck. "Nej jag har bara varit för lat och trött för att klä på mig. "Jag köpte bullar" säger hon och ger mig påsen "nu vill jag ha kaffe." "Absolut, ska bara ta på mig lite kläder.."

Vi satt i soffan och surrade ett tag, min frusna farmor tyckte det var kallt inne, eftersom jag inte ORKAT hämta ved ännu och därför inte tänt upp heller.. Hur som helst så drack vi kaffet och hade det mysigt. Anna nöp henne i kiderna, i näsan och försökte gesig på hennes glasögon.

I samma veva som Anna blev trött igen och jag klädde henne och la ner henne i vagnen så skulle farmor fortsätta köra taxin och hämta passagerare i Bispgården. Så var det besöket slut. =D Det var en trevlig överraskning på en fredag morgon.

Strax efter det, eller 3 vändor till vedboden och eld i brasan skickar Elin och har bakat havrerutor som hon ville bjuda på. Sagt och gjort så drog jag igång grönafaran och vi begav oss till gräddhyllan. Var nog där till strax efter 4 tror jag, tittade på vad FINT dom gjort i "lilla rummet". =P Goda kakor och trevliga samtal.

Hem, hade sån tur att det fortfarande var glöd i brasan och la in ved för att få mera govärme. Då ringer Åsa och frågar om inte jag vill äta hämtpizza med henne och lillfaster Erika. Jag är ju inte den som är den, så jag tackade med glödje ja till denna tillställning.

Så kvällen har bestått av pizza, blöta halvsnoriga pussar av Erika och sällskap av brorsan.


Nu ska jag läsa ikapp det jag missat under dagen. Adios!

Tro det eller ej..

Men jag har faktiskt städat idag. Damsuga, skurat med Anna i bärselen = krångligt och jag gör det inte igen. Plockat i köket och bordet. Svurit över detta förbannade glasbord i vardagsrummet. Det ska BORT. Nån gång........

Jag och Anna har egentligen bara tagit en soft dag.. Anna somnade ju som bekant om igen sedan jag tagit av henne kläderna i vagnen. Och där sov hon. I ca 2 timmar till =O Men men.. Jag tror nog jag slumrade till i soffan jag med faktiskt, medans jag bokstavligt talat gjorde ALLT för att slippa dra fram odjuret som låter så styggt att grannarna hör. Men tids nog tog jag tag i saken och damsög. Och skurade. Och dammade. Så nu känns det skönt.


I morgon då? Jaa jag hoppas Elin hör av sig och att vi hittar på någonting. Vad som helst. Blir lite leds på att kuta runt och nöta parkett här hemma faktiskt. Ge mig lite spänning! Eller åtminstonde någonting att göra. Kanske vi ger oss ut och testar pulkan Anna fick av sin farmor..? Vi får se vad det är för väder och vad Anna är på för humör när andan faller på..... Posta de restrernade kuverten ska jag göra iaf. I morgon alltså.. =P


Nu har jag läst alla bloggar, kollar facebook både en och två gånger, läst aftonbladet och LT.


Vad ska jag göra nu då?


Det var mörkt..

När jag och Anna klev upp. Eller, jag hade gärna sovit nån timme till, men jag har som inte så mycket att säga till om nu för tiden. Och eftersom det var mörkt när vi klev upp, så var det mörkt när jag tände upp = dvs det var mörkt när jag fick gå ut och hämta ved. Eftersom jag "snålade" igår och bara hämtade så det skulle räcka till resten av kvällen och upptändning (säger man så?) på morgonen. Vad jag är smart.

Hur som  helst så har vi varit och handlat idag, i snöyran. Jag vet att jag gnäller om vädret men jag vill inte ha mera snö. Naturligtvis glömde jag köpa frimärken i kassan på Coop, man vill ju inte skämma ut sig och stå en vända till i kön, så jag gick på ICA och köpte 11 frimärken. De var de som fattades. Tur var väl det för jag hade inte uppmärksammat riktigt, förän idag, att det inte längre sitter en postlåda vid Djurboa. Man lägger ju märke till detaljer, verkligen. Så nu är alla, utom de kuvert jag glömde hemma, postade.. *idiot*

Anna somnade i vagnen medans vi var ute och har nog precis vaknat. Eller, hon vaknade jag pratade med henne och drog in henne från bron i vagnen och nu verkar hon ha somnat om.. Aja, tur jag hann ta av henne kläderna innan telefonen ringde.

Ska snart, vilken timme som helst, städa här.. När som helst.. Det blir säkert idag iaf....

Ja det var det där med disiplinen ja...

Petra kom idag, såå himla roligt. Du är så gullig raring. Vad vore jag utan dig?
Hon stannade bra länge, Saga var med och fick sitta ute en stund och gnaga på nått halväckligt, nergrävt ben efter Bente. Men hon var hel nöjd =D Hon stannade i kanske.. 4 timmar? 5 kanske? Hur som haver så hjälpte hon Anna med maten idag, prästinnan (? skriver man så? eller är det "präst som präst"?) ringde mitt i maten så att säga. Så medans jag kutade runt som en yr höna och letade papper så tog Petra över matningen. Spelade ingen roll för Anna, huvudsaken hon fick sin mat =D

Sen kom Tina ner på ett suprisewisit och vi käkade pizza till middag. Det satt fint =D

Ringde och surrade med lilla söt Elin oxå, alltid lika trevligt. Vi ska nog hitta på någonting på fredag. Blev ingen vecko-fika-bara-brudar den här veckan, Jaana åker bort i morgon och har jobbat hela veckan. Men vi får ta det nästa vecka ist. Hämtade ved efter mörkrets inbrott, smart, verkligen smart eftersom jag är mörkrädd och nån flashlight finns ju inte i detta hushåll. Skulle kanske köpa mig en sexig pannlampa?

Ikväll har jag och Anna badat, efter gröten och det var ett bra beslut. Ni skulle ha sett hur hon såg ut!! Ett litet gröt monster, men oj så gott det var! =D Nu ligger hon och sover sedan nån timme tillbaka och jag har precis kikat på Efterlyst och sen Law and Order- criminal intent.

I morgon ska jag ta tag i kaos-skrubben och sen S-T-Ä-D-A resten av kåken. Hoppas det är mildare så Anna kan sova ute i vagnen en stund medans jag stökar.. Vill ju inte lägga ut henne när det är så KALLT. *våren, du FÅR komma nu*

Aja, nu ska jag läsa lite bloggar, plocka ur diskmaskinen och sen slå igen mina blå/grön/grå.

Ha en fin natt.!

Välkommen värme, adjö SNÖN!

Om det ändå vore så väl.. Det är snorjävlakallt idag igen, och jag fick inte upp nån fyr i elden.. Suck. Veden sinade i vedkorgen oxå. Suck suck. Tur som man har ibland så kom Lotta ner på besök innan hon skulle på jobbet och jag gav Anna mat precis. Så hon tog vedkorgen och hämta ved åt mig och hjälpte mig tända. Upp ibland har man som sagt tur. =D

Så nu brinner det så fint i kaminen och vedkorgen är full så det bör räcka till i eftermiddag iaf. Ska tvinga mig ut i kylan och fylla på INNAN mörkret faller. Men känner jag mig själv rätt, och det gör jag nog, så kommer jag väl gå ut vid 6 kanske, och då enbart för att det troligen är helt tomt i korgen. Tänk om man hade lite disiplin (stavning?) ändå i kroppen.. Men kanske inträffar ett mirakel i morgon och det är vår.. Vem vet? Hoppas kan man ju.... Nu är jag faktiskt LEDS på vintern. Den är alldeles för lång. Huvva.

Aja, nog om det. Kaffet är på gång för andra gången idag och Anna sover lite. Vi klev upp vid 8 i morse, då tyckte Anna att hon sovit färdigt. Gissa om jag var TRÖTT då.. Läste iaf klart boken igår, så jag somnade inte förän vid ett tror jag.. Men men.. Man får skylla sig själv.

Nu återstår bara ett problem. Vad ska jag läsa nu då?!

Nu ska jag nog sova.

Dagen har varit fullt uppbokad på nått vis.

Var på TKH och köpte kort + kuvert. Och en penna. Handlade lite på ICA, bla gröt till Anna, det gillade hon. =D
Mamma och hennes sambo kom på kaffe sen och vi knåpade ihop inbjudningskorten. Okej vi ändrade oss många gånger okej? Men nu är det bra....
Letade adresser på Eniro.se och har skrivit på alla kuvert. Plockat lite hemma, eldat, lekt med Anna.
Anna kräktes över hela min bröstkorg tidigare idag, så jag fick ta en dusch. =P Väldigt skönt faktiskt, var lite frusen även fast jag eldat (och gör fortfarande) hela dagen..

Petra kom på besök, är alltid lika trevligt. Det är så lätt att prata med henne. Om allt och ingenting.

Sen hon åkte så har jag och Anna busat, älskar hennes underbara skratt. Älskade unge. Vi har ätit gröt som sagt och myst i soffan. Nu har hon ganska nyligen somnat, sover så sött i sängen.

Nu ska jag göra lite fika och sen försöka läsa lite.

Natti natt!

Nu så..

Är det fixat med dopet.. Eller.. Så gott som. Arbetsuppgifterna är snart utspridda, bara det att inte alla vet om det ännu.. =) Nu kanske det blir en tur till Ikea lite illvasst och inhandla lite förnödigheter.. Men först på agendan idag är att handla, gå på TKH och handla papper.. Och elda. Elda elda elda. I morse var det hela -28 grader, men nu är det "bara" -18.. Men i morgon ska det bli ännu varmare sa pappa.. runt -4-5 grader. Aaaalldeles lagomt.

Nu ska jag kika vidare och sen göra nån nytta.. Vad nu det skulle vara..

Hoppeli hopp!

Nu har jag tagit fingrarna ur arslet och satt upp hoppgungan till Anna Panna här uppe. Och hon ÄLSKAR den!!!


   

Vågat!

Jag har klippt mig idag. Så livet känns faktiskt lite lättare. Jag tog det ybervågade beslutet att kapa svallet med ca 2 cm. Haha, vågade inte klippa mera. Då skulle jag nog inte kunna sätta upp det i en tofs, och ni som känner mig vet att jag skulle bli knäpp om inte det vore möjligt.

Klev upp ganska tidigt i morse, vid 9. Gick ner, kokade kaffe, tände upp (är jag inte duktig?) och trotsade den starka känslan av motvilja att gå och hämta mera ved. Skulle ha gjort det igår kväll så hade jag sluppit idag men men.. Hade iaf varit så duktig att jag lämnat tillräckligt för att jag skulle kunna få till eld i morse, så lite smart var jag kanske ändå. Hur som helst så kom mamma och var med Anna när jag skulle klippa mig. Ganska skönt med lite "egen tid", även om det bara var en timme. Sen gjorde vi varmamackor till lunch och en kopp varmt kaffe.

Tempen visar ca -26 här på Forsgränd, så det är verkligen vinter. Ursh. Vill ha vår.. Sommar.. Värme. Aja.. Det kommer väl det med..

Ringde prellen idag, men han var upptagen i möten resten av dagen, så jag skulle ringa vid 10 i morgon så skulle vi boka för dopet. Bättre sent än aldrig eller? Aja, det löser sig nog. Anna sover lite eftermiddag nu och sen ska vi ta och busa lite mera.. Hon är så himla go när hon vaknar, leendet bara lyser från de små gnagarkinderna. Hon är underbar min flicka.

Nu ska jag läsa lite bloggar, kanske ringa Petra och kolla om hon är ledig idag. Adios!

Snart så..

Är det nog dax för mig att sova oxå.. Anna har ganska precis somnat och jag sitter här.. Funderar på att göra nå fika och sen lägga mig.. Det är ju en dag i morgon med.

Klippning 11.00, ska bli så skönt.. Funderar på att göra någonting drastiskt, men vad?

Några förslag?

Sov så gott. Natti natt från oss


kallt!

Men det gör ingenting, jag fick upp eld i morse =D

Anna vaknade iaf vid 10 i morse efter att min pappa ringt och väckt mig. Skönt att sova lite längre nån dag. Ute sken solen så jag trodde nästan det skulle vara varmt. Pyttsan, -18 hade vi på bron. Men det var fint väder =D

Hur som helst så gick vi ner, syrran sov här i natt så hon klev oxå upp då vid 10, syrran busade med Anna och jag tände upp. Är faktiskt lite stolt, eftersom jag inte lyckats få det att brinna i vanliga fall. Hur som helst så käkade Anna lite och sen drack jag kaffe. Fick passa på och duscha i lugn och ro med medans syrran var här. När jag duschat klart var Anna trööt så jag klädde på henne och la henne ute i solen i vagnen, tur att hon fick en sådan gosig åkpåse av sin farmor i julklapp =D

Rev fram hårtorken sen eftersom vi skulle ta en prommenad senare.. Den levde om men den gjorde det den skulle. Drack lite mera kaffe och vek lite tvätt och startade en ny maskin. Nu är det bara städningen kvar, men jag ids inte nu. Tar det sen..

Nu ska jag facebooka lite och dricka mera kaffe innan jag funderar på nån middag.. Adios!

RSS 2.0