Men vad sysslar grannen med?!

Det smäller, "vibbrerar" och har sig.
Vad sysslar han med? Är det inte dansband på nivå HÖGT så är det blyfötter eller annat oljud. Kanske jag är gnällig, kanske jag är känslig, det är ju ändå fredag kväll.

Men va fan?! Aja.. Hunden som är dörädd allt som rör sig eller låter, trycker under skrivbordet och gruffar sådär super modigt. Fegskit. Inte mycket till vakthund det inte. :p

Kollade nyss statistiken för idag, och WOW vilket uppswing! Vad har hänt?! Trevligt var det iaf, men vilka är ni, okända nya människor?

Nu ska man väl kanske inte ta ut segern i förskott, det är ju inte direkt så att man ligger i klass med "de stora" typ.. Egoina eller Stina-Lee, men vadå, 80 unika för en småbarns morsa är väl inte så dåligt ändå?

<3

Vill ha! That's it for now..

Idag har vi tagit det lilla lugna, var till Bispan fram och åter och fyndade både det ena och det andra.. Träffade på Carro i kassan på ICA, det var inte igår.. =)

Hem och vinkade av sambo/pappa och sen drack jag hejdlösa mängder kaffe.. Kanske inte såå bra men men..

Kollade på bilen, ska ta en funderare och surra med sambon.. Så får vi se. Den som väntar på något gott.. :p

Nej, nu ska jag fortsätta äta karameller och kolla på "Bröllop och jäkelskap".


Puss!

God morgon

God morgon.
Idag tog skruttan sovmorgon till halv 9. Himla skönt. Micke ligger fortfarande och sover, jag fick sovmorgon igår, så då får han det idag.. =)

Kaffet är på g, strax ska skruttan få lite frukost och sen är det bara att vänta..

På att det ska ringa en kille så vi får kolla på bilen. Spännande!

Mer om det senare idag..

Nu, koka gröt!

Puss på pannan!

Jag blir snart tokig!!

Nu har jag fått en till jävla räkning!!!!!!! 995:- + 50:- i påminnelseavgift, FÖR EN RÄKNING SOM OMNIAGRUPPEN (hyresvärden) SKA HA, INTE JAG!!!!

Så skulle jag ringa handläggaren på inkassoföretaget och be henne dra, vilket jag naturligtvis inte hade vågat, men jag hade iaf sagt att det är fel, att inte jag ska ha räkningen och hänvisa till herr Guldtand.

Hur som helst, när jag ringer kommer jag till en telefonsvarare som säger att kärringen har semester och återkommer på onsdag. Bla bla bla.. Lämna ett meddelande.. Bla bla bla. NEJ DET TÄNKER JAG INTE!

Förbannade idioter! Jag blir så LEDS!

Så jag ringde L och han blev lika förbannad han med.. Suck. Han skulle ringa och fixa.

Till historien hör ju, att jag ringde den där kvinnan när jag fick FÖRSTA räkningen och då hette det att hon tagit bort allt sådant ur datorn och ingenting mer stod i mitt namn. KUL! Nu verkar det ju inte vara så alltså..

Får jag en betalningsanmärkning pga det här kommer jag bli tokig på Omniagruppen, eftersom det är DOM som inte kan sköta sina papper! Förbannade idioter!

Over and out.


Ganska lång dag faktiskt..

Vaknade av det där förbannade alarmet kvart över 6. SÅÅ trött! Jag fattar inte, jag är så trött på morgonen. Helt sjukt. Spelar ingen roll när jag lägger mig heller. Men men.. Kanske måste käka vitaminer..?

Det gick bra på jobbet iaf, jobbade med A och E. Gick kanon, som alltid. Mycket roligt hade vi, som alltid :p
Det är så skönt att jag har så bra arbetskamrater.. Det känns faktiskt att dom saknat mig när jag varit borta. =)

När jag slutade kom mamma och hämtade mig och vi for på affären och handlade lite. Sen vidare på Brödbiten (Bullbiten som min kusin kallar det) och köpte mackor med olika röror till "lunch/middag" eftersom klockan ändå var närmare 14. Aja, var ganska gott, men tyvärr inte så gott som jag mindes det =(

Sen dess har vi bara varit, vikt tvättberget medans mamma var kvar och sysselsatte Anna så jag kunde vika ifred. Hon viker annars.. Lite.. Annorlunda mot för mig. Anna alltså :p

Nu ikväll åt vi en seeen middag, inte förränn Anna somnat där vid kvart i åtta. Hur som helst, vi käkade fläskfilé i ugn och klyftpotatis + både kall och varm bea. =D MUMMS!

Nu har jag kollat på Byggslaget, jag vet inte om rätt person vann.. Jag tyckte båda var super duktiga! Men, Johanna var kanske sneppet bättre.. Jag vet inte.. :P

I morgon är jag halv-ledig, börjar klockan 16 och jobbar till 20.00. Sen är jag ledig fredag, lördag och söndag. På lördag är vi bjudna på dop i Östersund och Annas ena faster ska nog åka med oss in, eller iaf till Stugun eller Lillsjöhögen.

Aja, nu ska jag läsa lite bloggar. Vad har Ni gjort idag?

Puss

Arbetsdag.

Idag har jag jobbat hela dagen, kändes ganska konstigt. Tidigare har jag "bara" arbetat korta pass, på 5-6 timmar. Men idag blev det till 16.00. Men det gick bra.
Hann med massor, plus att jag fick en timmes rast idag, 30 minuter lunch och 30 minuter friskvård. Så jag passade på att ringa studievägledaren och fixade lite med lite papper. Så nu ska jag bara ringa Wargen och sen försöka få tag på mitt slutbetyg från A-O eftersom jag inte har nått från gymnasiet.

Sen, efter 14 när vi serverat fika och så tog jag och E tag i "projekt-göra-kontoret-på-jobbet-lite-mysigare" och skruvade loss en ful och ostabil bänk från väggen. Den lämnade stygga stoooora hål i väggen, men det ska vi "åtgärda" sen..
Ställde dit en bord och några stolar så man har någonstans att sitta ist för att tränga ner sig allihopa i de stygga och obekväma sofforna. Sofforna är fortfarande lika stygga, men vi ska försöka få tag i nått tyg och klä dom med.. Då blir det iaf lite finare.. :)

Sen när jag kom hem så var Micke redan hemma, han bli hemma nu i några dagar innan han åker upp igen för att göra "sista rycket" innan vikariatet går ut.. Skönt =D Synd bara att jag jobbar imorgon till 13 och på torsdag kväll. Men men.. :)

Nu ska jag kolla lite och sen mysas.

Puss!

Måndag hela dagen..

Idag var vi och lämnade igen bilen hos Annas mormor, innan det var vi till farmor Åsa och lillfaster Erika och fikade och surrade lite. Dom har varit på minisemester igen, denna gång i Skäran i deras sommarstuga.

Sen har vi städat lite hemma, tvättat, så nu ligger kläderna på hög igen. Ska vika snart. Väldigt snart.. Men först ska jag nog ta mig en dusch..

Nu ikväll har jag haft främmande, i ca 2 timmar. Alltid trevligt med lite "vanligt" prat ist för blöjor, välling och framsteg.. :p Men nog hann jag med att visa lite kort ändå.. :p

Nej, nu ska jag facebooka lite och sen hoppa i duschen.

Puss

Söndag, idag alltså för de som inte förstod det..

Anna vaknade vid 8 tiden, tydligen hade hon varit vaken en stund för hon hade hunnit med att kasta sig på min bror som sov med oss i dubbelsängen och klivit på hans huvud när hon skulle leka med knoppen på sängkarmen. Haha. Det var kul.

Hur som helst så klev vi upp, då kommer Tobbe ut ur sitt sovrum och är glad att någon är vaken, för han hade varit det sedan halv 6. Tokiga gubbe. :p Hur som helst, vi bytte till en torris och kokade kaffe och gröt. Tids nog vaknade Gabbe-bus och han och Anna lekte en stund innan det vart dax för att gnällas lite, rivas i lite grejor och ramla när dom övar på att gå. Gabbe är super duktig på att gå, ramlar knappt. Ja, då han har bråttom såklart, men annars knappt. Jag tror han kröp sammanlagt 4-5 steg när vi var där, resten gick han. =D

När pappa och Jossan vaknat så käkade vi kokt korv med bröd innan vi drog oss in till Torvalla, det var kanske vid.. 12? Hur som helst, jag och J gick ner på affären och handlade lite till middagen, tacos, och lite annat bra att ha. Typ godis. :p Anna sov under den halvtimmen det tog att åka hem från stugan, dvs ca en 30 minuter. Sen höll hon sig vaken tills att hon och jag drog kosan mot Hammerbeatch vid 15 tiden. Sov hela vägen hem.

När vi kommit hem gjorde vi inte så mycket, busade, lekte och så. Det gamla vanliga. :)

Nu sover hon sedan 2 timmar tillbaka och här sitter jag. Spelar Barn Buddy på fejjan. Ganska kul.. :p

Hoppas ni haft en bra helg oxå! Kramar

Lördag.

Vi tog oss iväg strax efter 10 tiden, från Gulldalen alltså.. Vidare till Vestbergs fram och åter, sen systemet där jag köpte en Whiskey till min farbror som fyllde 50. Vidare sen till Gevåg för att låna en resesäng och hinna med en kopp kaffe. Egentligen kände jag att vi inte hade tid med det, men vi brukar inte ses så ofta så vi stannade en snabbis iaf.

Vidare mot staden Östersund och Torvalla där Anna fick käka lunch innan vi begav oss till 50-års kalaset ute i Fjälkvarn.

När vi kom dit var det inte mycket till action, T och O kollade på.. Formel 1? Hur som helst så fick vi se en HEMSK olycka som hände under loppet, en av förarna fick en fjäder, typ från en dämpare, RAKT i huvudet så han halvt tuppade av och sen, i ca 280 km/t åker han rakt in i däckbarriären runt om banan.. Huvva.. Det var otäckt att se. Försökte titta på TEXTTV om det stod någonting men icke.

Hur som helst, så började det droppa in lite folk, så jag, pappa, Jossan, Tobbe och brorsan spelade lite kloter. Det gick väl sådär.. Dels hade jag skruttan på ena armen och sen ska man kasta med andra, gick inte så bra. Så jag skyllde på det när det gick ont. Men, sen tog pappa eller Jossan henne när jag skulle kasta och inte gick det nå bättre för det.
Så, jag skyller på fel tillverkade pinnar, det är den enda logiska förklaring jag har till våran förlust.

Sen vankades det lite vin för mig, och diverse olika alkoholhaltiga drycker för de andra. Smörgåstårta, 3 olika sorter, en med skinka, en utan lök och en med MASSOR med räkor, skinka, vindruvor, lök och massa ägg. I den sistnämnda var det även räkor MELLAN lagren. MUMMS!!

Vid 8 la sig både Anna och Gabbe, så jag och Marre gick in och fixade med välling och allt som har med läggning att göra. Vi blev kvar inne ett tag tills dom somnat riktigt innan vi gick ut igen och surrade med de andra. Jag la mig dock vid 12, drack 4 glas vin under hela kvällen och somnade sååå skönt. Hade varit vaken bra länge, sedan strax efter 6 på morgonen och kört ca 15 mil bil så jag var trött.

Plus att skruttan vill ju upp på morgonen även om mamma druckigt vin :p


Snart redo..

Fredag:

Klev upp okristligt tidigt, kvart över 6 för att vara exakt. Kokade kaffe och fräschade till mig lite. Strax innan 7 kom mamma och skulle hämta upp Anna, och jag hörde att J startade bilen strax efter.

Iväg på jobbet och jobbade, det gick super!
Pratade med E om musik, hon hade blivit helt såld på Brolle helvete, så nu har jag ett nytt uppdrag. Att konvertera henne. Bort, bort från det slusket, välkommen Nightwish! Så, nu har jag alltså fixat en skiva med Wishmaster, det album jag personligen tycker är snäppet bättre än alla andra. Hur som helst så ska hon få den skivan och sen har jag svårt att tro att hon tycker det är "skit". To be continued...

Vid 13 åkte jag och min kära granne hem, jag gick till mig och hon hem till sig. Ca 2 timmar senare gick jag upp till henne och satte mig i helvetes-bilen (med så gott som obefintliga bromsar) och kröp mot jobbet. Just, jag kryp körde så gott som. Inte en kilometer över 40 kan jag tala om. Med skitdåliga framdäck och nästan inga bromsar så vågar man inte köra fortare.. Hur som helst så överlevde jag den resan till jobbet och jobbade kvällen.

Det gick jättebra, vi hade massa roligt. Sen satte jag mig i bilen vid 20,00 och åkte hem igen. Den resan gick bra den med. Men påvägen till jobbet är det mest uppförsbackar och rakt.. På vägen hem är det alltså mest nerför. Utan bromsar. Kul. Verkligen.

Hem, nattade jänta som inte ville sova med momma och surrade med bror. Kikade på The Wedding Crashers (?) som började på 1:an klockan 21. Helt otroligt, någonting annat än 40-tals filmer på 1:an. Heja SVT.



Idag då..

Ja, skruttan vaknade 15 minuter över 6 i morse. Hallelujah! Fel och sova iaf till 7 när man har en trött mamma?! :)

Jaja, vi klev upp efter många om och men (från min sida) och kokade kaffe och gröt.

Sen dess har vi duschat, jag behövde och eftersom min bror trynade på soffan så fick ju skruttan följa med. Men det gör ingenting, hon leker med sina grodor och njuter av vattnet. Hon är helt galen i vatten! Skvätter och har sig. Men, nu har hon ju börjar ställa sig upp även i duschen, så jag måste fixa nån matta eller nått så hon inte halkar och slår sig.. :( Det blir ju ganska halt på dessa golv när det är blött.

Aja, nu vilar hon en stund och jag ska ta och riva upp min bror, packa och sen far vi emot Östersund och min farbrors 50-års kalas. Det ska bli jätteroligt!

Vi hörs på söndag, alternativt på måndag.

Ha en super helg allesammans!!
Puss på pannan!

Jag får rysningar..

USA i all ära, men det händer så skumma grejor där som "ingen hört".
"Vi hörde inte när hon skrek.."

Nehe`? Det stackars barnet blev ihjälbiten av råttor. Men ingen hörde när hon blev attakerad.

Det är ju sjukt! Lär här.

Work work work..

Hej darlings!
Jobbade på morgonen, med världens härligaste gäng. Hann med att städa ett rum och tvättstugan innan det var dax att servera lunchen vid halv 12. Gissa om det var dåligt dammigt ovanpå skåpen i tvättstugan? Huvva.. Men, inte nu längre! =D

Vid 13 slutade jag och begav mig hemåt, in en snabbis på PRIX och handlade snus. Huvva, måste verkligen sluta.. Men tids nog.. =D

Hem och busade lite, innan både jag och Anna slocknade på soffan halv 3. Klockan 4 vaknade vi igen och gjorde middag till Anna. Ja, det är väl egentligen det jag gjort idag. Och diskat.

Nu skulle jag kolla på CSI, men det är ett gammalt avsnitt. Suck. Nu, facebooka.
Vad har du/ni gjort idag?

Vart ska jag börja?

Jag har egentligen hur mycket som helst att skriva, men bar nog lite passar att skriva här. Kanske får kladda på nån kartong, för att skriva av mig, och sen elda upp bevisen.. Men tack Sandra för att du lyssnar och ger så fina råd!

Igår for vi till IKEA med min mamma. Kutade lite inne på Birsta City. Hittade massor med fina fynd, men handlade enbart ett velourset till Anna som hon kan ha till hösten. Vidare på IKEA och gluttade. Jag la mig i den runda sängen med Anna, det hängde fina lampor ovanför den, och gisses vad hon skrattade. Hon skrattade, jag skrattade åt hennes förtjusning och några äldre kvinnor skrattade åt henne med. =) Mammas gofis.

Jag köpte plastmuggar och mindre plastskålar till Anna och sen var jag nöjd. Eller, nöjd och nöjd, jag nöjde mig med det.. Det finns annat att lägga kronorna på än "bra att ha"-grejor.  Mamma fyndade dock ganska mycket förvaring, plastbackar osv, för en ganska liten peng. Vi käkade på resturangen innan vi åkte hemåt.

Anna var så duktig. Sov på vägen dit, var vaken och glad och nyfiken hela tiden vi var där och sov sedan på vägen hem.. Duktiga lilla prinsessa. =D



Idag då? Jaa.
Vi har inte gjort många knop. Diskade på förmiddagen. Sen kom fantastiska Petra på besök vid 13 tiden och stannade till strax efter 15. Hon for på affären och köpte snus, mjölk och bröd till mig, eftersom jag fortfarande inte har någon bil. Suck. Men men, gråt inte över det lilla Marie. Tids nog.. :p

La iaf ut skitsaaben på blocket idag. Får väl se om det är nån som vill förbarma sig över den. Jag hoppas det. För jag pallar inte. Skitbil. Nothing but problems for me.. Aja..

Min underbara bror bor hos mig nu i veckan, han ska åka med mig och Anna in till Östersund i helgen när vi ska på 50 års kalas för min farbror som fyller år på fredag.. Ska bli så himla roligt!! Först hade vi tänkt åka in på fredag eftermiddag, men eftersom jag är en sådan snäll vän så tog jag J's kvällspass så hon och sambon fick fara iväg och rå om varandra. Någonting dom verkligen behöver. Så, på fredag jobbar jag en delad tur och vi åker på lördag förmiddag då vi vaknat och är klara. Ska bli jätteroligt och få träffa hela tjocka släkten igen! Dock inte farmor och en va fastrarna som åker till Norge för en fiskesemester..

Aja.. Nu ska jag läsa lite bloggar och sen sova tror jag. Börjar jobba 07.30 i morgon. =D

Puss och god natt!

Shit!

Vad gör jag vaken?
Ärligt talat vet jag inte.
Kan inte sova.. Funderar.

Men nu ska jag göra ett försök..

Natti natt, skriver mer sen i morgon (idag).

Puss

Suck..

Nackdelen med att inte ha någon diskmaskin, varken elektrisk eller mänsklig, är att man måste diska själv.
Och jag har utvecklat någon slags allergi emot det.
Jag verkligen hatar att diska.

Kan ha att göra med att jag har denna "allergi", eftersom jag verkligen gör mitt bästa för att undvika att diska. Så jag skjuter upp det hela tiden. Jämt. Och egentligen så går det ju fort. 15 minuter av min dyrbara tid och sen är det klart.



Nån som vill diska åt mig ikväll?!

Nehe.. Får väl göra det nu då, innan jag studsar in i duschen och sen vidare i sänghalmen.

Puss och god natt.

20/7-09

Idag har vi handlat mat, jag kutade även in på Handelsbanken och skaffade mig en sån där dosa till internetbanken, dom ska börja med det nu ist för det där kortet som man skrapade fram en engångs kod.

Hur som helst, vidare på TIME för att köpa snus, glömde helt bort det på ICA och när jag skulle in på Konsum för att köpa blöjor så kom jag ju på att det var inbrott där i helgen så dom hade inte någonting just. Orkade inte in på ICA igen eftersom det var galet mycke folk där. Så jag swischade bort på TIME och köpte där ist.

Hem och stoppade i Anna lite lunch innan vi gick upp till Jaana och fikade glass och kaffe. Tittade på den söta Emil som bara sov och surrade en massa skit. Vid 2 tiden så började Anna bli trött så vi gick hem. Men hon verkade inte vilja sova, så jag satte mig här med henne i famnen. 12 sekunder senare så SOVER hon! Så jag la ner henne i sängen och där sov hon vidare. Hon vaknade till efter en halvtimme så jag plockade upp henne och vi satte oss i soffan och mös. Då somnade hon om?! Så jag tippade omkull mig jag med och slocknade. Så Anna sov ca 2 timmar idag och jag sov nog närmare en timme.. :p Skööööönt! Man blir trött av det tråkiga vädret..

Nu har vi precis ätit mat, stuvade mackaroner och köttbullar och hemma gjord gräddsås. Annas makaroner kokade jag på solhavre-mjölk och såsen gjorde jag på sojagrädde. Super gott!! Köpte Solhavre-mjölk idag för att prova om hon gillade den, och det gjorde hon! Så nu kan hon oxå dricka "mjölk" till maten =D

Aja, nu ska vi busa lite, hörs sen!

Puss

19/7-09

Idag har jag jobba igen.. Det gick himla bra, det är som nattpersonalen ikväll sa, "det hänger på vilka man jobbar med".

Anna slog upp ögonen klockan 7 i morse. Så vi hann med 1,5 avsnitt av "Lilla huset på prärien" och "Jessie". Sen såg vi lite av Amazing Race och LA ink. Sen busade vi oss trötta och somnade som två små ljus i soffan. Vaknade av att hunden spinner loss på golvet och när jag vänder på mig så står min pappa, hans tjej och min farmor där. =D

Så vi har haft fin-främmene idag!

Vid halv 3 åkte jag på jobbet och det flöt på bra.. Ibland så känner man nästan sig onyttig, som tex när man jobbar med M. Hon stressar aldrig. Så man känner sig nästan lat. Men, av någon konstig anledning så hinner man med allt, om inte liiite mer, lika mycket som när man kör i det "vanliga" tempot. Lite stress. =D Så ibland kan man kanske behöva sakta ner, och då är det bra att jobba med M. För hon ska röka titt som tätt, dricka en kopp kaffe eller plocka med blommorna. Det finns ju ingen anledning att stressa.

Aja, nu har Janet varit här och kollat på film med mig. Vi kollade på "Anna Nicole Smith" som gick på 5an. Sen zappade vi över på 3an där det nu sjungs sista versen på "Walk the line". Nu ska jag kolla lite bloggar och sen sova tror jag.

I morgon är jag ledig så vi ska ha en fika date uppe hos J med E och E. Kommer bli super mysigt!!

Puss så länge!

18/7-09

Guuuud så trött jag var i morse!! Helt sjukt.

Men jag tog mig upp och for på jobbet, det gick bara bra. J är SÅ underbar att jobba med. Ja, alltså, hon är helt fantastisk när man ungås med henne till vardags med, men vi har alltid så galet roligt när vi jobbat tillsammans. =)

Hem och sen har jag tagit hand om min lilla sjukling, inge pigg alls. Bära bära bära. Leka, trösta och bära. Men är man sjuk så är man, då får man vara gnälligare än allt annat.

Nu sover hon iaf, hon var så himla trött. Hittade 2 "tuber" med näsdroppar, så hon fick en nu när hon skulle lägga sig. Så har vi en kvar tills i morgon kväll. Huvudsaken är ju att hon kan sova på natten. På dagen kan man ju använda näsfridan och torka bort. Men på natten behöver man kunna andas utan problem.

Aja, nu ska jag kolla runt lite och sen umgås med min bror.

Puss

Jobb jobb jobb..

Natten gick bra, även fast inte Anna var hemma.. Men nog kändes det konstigt att lägga sig utan henne hemma.. Huvva :p Men men, det var apjobbigt att kliva upp i morse, när klockan ringde klockan 6 så tänkte jag att jag kunde sova till 20 över iaf, så jag ställde om klockan till 06,20. Vände mig om och slog gladeligen igen ögonen.

Sen ringer klockjäveln!! "Men va fan?! Har det redan gått 20 minuter?!" var ju min första tanke.. Men, jag hade nog varit lite för trött när jag ställde om klockan för den var bara 06,02............

Så jag ställde om klockan igen och sov i 18 minuter till =D Sen klev jag upp, kokade kaffe och gjorde 2 mackor. 2 minuter över 7 satt jag i personalrummet och väntade på natten som skulle ge rapport. Sen flöt dagen på och 08,50 var ALLA uppe och hade fått frukost. Så det gick riktigt bra idag faktiskt. Trevliga personer att jobba med, speciellt J P. HON ÄR SÅÅÅ MYSIG!!! =D

Klockan 13 rusade jag ut till omklädningsrummet, svidade om och rejsande (nej det gjorde jag inte, men jag ville) hem till Åsa där min älskling väntade med sin mormor. =D ÅÅååååh jag skulle kunnat väcka henne (men det gjorde jag inte, jag är en snäll mamma som låter barnet sova ifred) och bara kramat om henne när jag kom dit.

Sen i eftermiddag så har vi bara tagit det lugnt. Rivit ut ALLA leksaker, ner med alla kuddar och filtar från soffan och busat i den högen. Det verkar vara Annas favorit sysselsättning, att mysa och busa i massa kuddar. Mjukt och skönt iaf. =D

Sen vid 6 tiden så kom Nathalie hit och vi satt och surrade en MASSA skit. Så härligt att Du finns i mitt liv!! <3
När hon åkte och hämtade sin pojkvän och hans kompis som hade varit och tränat så tog Anna en dusch och nu sover hon sedan en stund tillbaka. Hon har blivit lite förkyld igen så hon var ganska trött och slut.. Mammas skatt, det är jobbigt att busa och ha främmande.. =D

Nu ska jag kika lite bloggar.
I morgon jobbar jag 7,30-11,30, ALLDELES lagomt!
Puss

Vilken dag.

När skruttan vaknade i morse så var jag så sjukt trött!! Efter många om och men, flera försök till omsomning som bara slutade i hånskratt (!!) från dottern sida så klev vi upp. Jag var helt inställd på att klockan var max halv 7. Har nog sällan varit så trött. Men, kollar på klockan, och vad är inte den då??? 09.28!!!!!!!

Det var ju naturligtvis därför som inte Anna tänkte somna om =)

Så vi tog lite kräm till frukost och en halv banan och en kopp kaffe för mig. Är inte hungrig när jag vaknar på morgonen..

Hur som helst så lekte vi en stund och vid.. 11? Kom iaf Elin och lille bedårande Emil på fika. Super roligt, så skönt att ha någon att prata med. Om ALLT mellan himel och jord. Hur som helst så medans dom var hos oss, runt 13 tiden, så började det åska, det bara small till och sen försvann strömmen ett tag. Den kom tillbaka efter kanske 20 minuter men åskan fortsatte. Ända tills ganska nyligen egentligen.

Klockan 14 började jag jobba, det gick super bra. Jag har nog världens underbaraste arbetskamrater. Trivs super i deras sällskap. Så jobbet gick bara fint. Anna sover hos sin mormor i natt, eftersom jag börjar jobba i morgon klockan 7.

Då slipper jag väcka henne och mamma behöver inte heller kliva upp så himla tidigt. Så det löste sig till det braiga för alla. Utom mig. Som nu sitter i en lägenhet full med leksaker men utan unge. Men, det är ju bara en natt så det kommer nog gå bra. =D

Nu ska jag läsa lite bloggar och facebooka lite innan jag ska sova.

Puss!

GRATTIS!!!!!!!!!!

Ett stort grattis till Katarina och Lars som fick en pojke ikväll!!!

GRATTIS!!!!

Traalllalallalla..

Nattningen ikväll var alldeles underbar!
När vi skulle stänga dörren för kvällen så ropade grannen upp oss så vi gick upp och Anna fick busa lite och vi "vuxna" (känns fortfarande skumt att referera till sig själv som vuxen) surrade lite. När vi sen gick hem så bytte vi blöja, tog på pymmen och gjorde iordning vällingen.

Jag la skruttan i sängen och la en napp bredvid kudden och sen sa jag god natt. Stängde igen dörren lite och satte mig i soffan och bara väntade. Väntade på att helvetet skulle bryta lös. Att larmet skulle ljuda.

I 10 minuter satt jag på helstpänn. Nu kanske? Nu då? Men..? Nehe?
Gick in klockan 20, dvs ca 15 minuter efter att jag lagt henne, och då sover ungen!! Helt otroligt!! Ingen big deal kanske ni andra tycker, men för mig, för oss är det det. Eftersom att Anna somnat i någon av oss famn på kvällarna tills för ca 1 månad sedan så är det stort. När vi slutade med "somna-i-famnen" så har jag eller Micke suttit bredvid hennes säng och "hjälpt" henne med flaskan ibland.

Men ikväll var alltså första gången jag la ner henne, sa god natt och gick ut ur rummet. Och det fungerade DIREKT! Jag är så stolt! <3

Men bara för att jag sitter här och skryter över vilken otroligt duktig dotter jag har lär det ju bli kaos i morgon och alla kvällar efter det.. Suck. Men, man vet aldrig. Men så skönt att inte det blev krokodil-tårar och hjärtskärande gråt iaf..

Nu ska jag facebooka lite och sen ta någonting att fika.

Puss

15/7

Idag vaknade vi klockan 6, jag hoppade in i duschen och Micke passade på att gosa lite med våran lilla tjej eftersom hon oxå hade vaknat.. Trodde faktiskt jag skulle behöva väcka henne men det behövdes inte =D

Vid halv 7 så åkte Micke iväg mot Hammerdal för att ta bussen därifrån vidare till Vilhelmina. Jag och Anna och Sofie käkade frukost och sen strax efter 7 begav vi oss till skruttans farmor, där hon skulle vara under dagen medans jag jobbade. Hur som helst, när vi kommer dit så är dörren låst. Jaha?

Knackade på. Ingen reaktion. Ringde på Åsas telefon. Ingen reaktion. Ringde på JBs telefon, ingen reaktion där heller.. Med stressen hängandes på axeln så ringde jag på hemtelefonen. Ingen reaktion där heller. Jaha?!

Juste, det finns ju faktiskt en ringklocka.. :p Ringde på den och vips så låstes dörren om och en ursäktande farmor stod där.. Hon hade somnat om. =) Men men, jag hann med goooooda marginal, eftersom jag alltid stressar helt i onödan. Men det var samtidigt bra, då hann jag läsa igenom cardex ordentligt innan jag började halv 8.

Dagen flöt på jättebra, jobbad med Sibylle och Marita. Så jag har haft väldigt roligt faktiskt. När jag slutade klockan 13 så åkte jag och plockade upp skruttan och hann med en kopp kaffe innan vi for vidare till hennes mormor för att lämna bilen. Så, nu är jag utan igen. Alldeles underbart, inte sant? =(

Aja, i morgon jobbar jag 14-20 så då ska Anna vara antingen hos farmor eller hos mormor. Jag vet inte riktigt ännu. Sen börjar jag klockan 7 på fredag igen så jag vet inte.. Ska fundera på hur vi ska göra. Allting blev ju så "invecklat" nu när inte Micke är hemma, så som det såg ut när jag tackade ja till arbete. Men men.. Ingenting att gråta över nu inte. =D

Nu ska jag kolla runt lite medans Anna sover och sen fundera ut någon middag.

Puss så länge!

Moving on..

Hur som helst så kan jag inte störa mig mer på Omniagruppen och alla andra klantarslen i denna värld, bara att gå vidare nu när det sägs ska vara "fixat". Får väl tro på det då..

Ikväll har vi käkat ädelostrisotto. Kanske ska ta och be min sambo förklara hur man gör nu när han är hemma. Eftersom jag inte sätter min fot i köket när han håller på, jag är bara ivägen.. :p

Men, tyvärr blir det ingenting av med det, eftersom min sambo är tjurig och sitter i soffan och småler och vägrar säga.

Får bli en annan dag då. Linda, jag lovar. Tids nog, vilken dag som helst så ska jag berätta :)

Nu ska jag kittla sambon och tvinga ur honom informationen.

Puss så länge!

När fan ska allting bara gå bra?!

Nu igår fick vi en räkning, en påminnelse, på 1650 kr. Från Elektroskandia? Jaha?

Ringde L F och frågade vad fan det var frågan om? Han ringde företaget och frågade där om räkningen. Den var för det första för service av ett kylskåp, ingenting som vi har haft gjort. Sen var inte ens räkningen till mig egentligen, utan till en annan som bor i Gulldalen. JAHA?! Men varför kommer det ett inkassokrav till mig, adresserat till mig?
För det andra så ska ingen av oss som bor här ha någon som helst räkning oavsett vad det gäller för sevice. För vi hyr lägenheterna av Omniagruppen. Han såg iaf till att räkningen skrevs bort ifrån mitt namn. Bra.

Sen idag fick vi en räkning till, denna gång från Cylinda Service. Dom var ju hit i juni och kollade på våran tvättmaskin. Även denna gång så är det ingenting vi ska betala för. Men likt förbannat så har vi fått 2 räkningar hem till oss. I mitt namn.

Måste jag nämna att jag är ganska så irriterad?!

Hoppas bara att personen som skulle ha haft den första räkningen, den vi fick igår, inte får en betalningsanmärkning för att Omniagruppen inte kan göra rätt.

Blir så leds. Nu ska jag diska bort mina aggressioner. Eller hur fan det stavas.

En skäggborste.

Idag när vi var hos svärmor så berättade hon om när hon hittat Erika, 2,5, med en rakhyvel påväg att "kamma" sig med den.

Åsa, pedagogisk som hon är, behöll fattningen (där jag troligen blivit lite rädd för att hon skulle skära sig) och förklarade att Det håret kunde man inte kamma med rakhyveln. Man måste ha en hårborste.
Sedan frågade hon Erika om hon visste vad det var.

Och det visste hon minsann. En skäggborste. För en sånn, det hade hennes pappa.

Hurvida Micke hade någon eller inte, det visste hon inte. Men pappa, han hade en han.

Att plåga sig själv.

Jag antar att det är en "hobby" jag har. Det verkar så.

Den läskigaste filmen i världs historien, enligt mig, är Rose Red av Stephen King. Jag blir så fruktansvärt RÄDD när jag ser den filmen, går inte ut i mörkret på flera veckor och jag ser den absolut inte om det finns någonting som kan kallas för dimma ute. Nämnde jag att jag sett den.. 5 ggr?

Sen tittar jag vid tillfälle på dessa sjuka program från England, typ Hemsökta hus ect.. Super löjligt, men kollar man på sådant mitt i natten, då blir man fan rädd. Men likt förbannat så tittar jag. Om än med en kudde i knät (som om det skulle rädda mig om det gällde livet), men jag tittar.

Och nu ikväll, så har jag sett det vidrigare avsnittet av Criminal Minds, iaf som jag sett. Inte vidrigt i den definition att det spratt blod åt höger och vänster, utan det psykiska. Att karljäveln låste in det där stackars paret i stugan, stängde för fönstren och terroriserade dem. Och sen komma in och slå hej vilt med slagträ och nästan nästan lyckas våldta (eller gjorde han det? Fattade inte, såg inte allt för kudden.......) kvinnan medans maken fick hjälplöst titta på. Det som gör mig rädd är bla att jag måste sitta med ryggen emot fönstret (om jag inte sätter mig på andra sidan, men då bli vinkeln fel så TVn spelar mig spratt och irriterar mig) och sen att det KAN faktiskt hända.

Det FINNS så sjuka människor.

Jag tror jag ska låsa in mig och Anna för all framtid.

Vem behöver vänner? Nej, skämt åt sido, visst är det lite läskigt? Eller är det bara jag som fantiserar för mycket?

(Ursäkta alla svordommar...)

Fullt upp idag.

I natt fick vi oss en trevlig överraskning, Micke kom hem!! Han hade tagit en chansning och ringt en kompis, som råkade vara i Strömsund. Så han var snäll nog att ta omvägen via Vilhelmina och plockade upp min skatt!
Gissa om skruttan vart brydd när hon vaknade första gången i morse?! PAPPA?! =D Jätteglad blev hon, så pass glad att han fick lov att kliva upp med henne och leka en halvtimme innan hon kunde somna om..
Sen vid halv 9 så klev jag och Anna upp och kokade gröt och kaffe. Vem ser hon inte som ligger i soffan då? MOSTER!! Vilka överraskningar! Så Anna har nog svävat i 7 himelen idag =D

Hur som helst så fick vi upp pappan ur sängen vid 11 snåret, har man inte kommit hem innan halv 3 på morgonen så är man trött =) Aja, medans vi åt en gemensam frukost/lunch så kom J ner och gjorde oss sällskap. Vi hade lite att surra om då hon och familjen varit borta i helgen :)

Efter det så var klockan närmare 13 så jag satte igång och skulle städa. Notera att skruttan fortfarande är vaken, dvs hon hade då varit vaken sedan halv 9. Hur som helst så gick moster en sväng med vagnen vid 14 tiden och hon somnade ganska omgående. Under de 40 få minuterna hon sov så dammsugade jag klart, skurade golvet, städade köket och toaletten. Sen hann jag sätta mig i 5 minuter vid datorn innan hon vaknade igen.

Då for vi till farmor så Micke fick träffa sin mormor och morfar och såklart alla andra i familjen. Där blev vi kvar till strax efter 17 tiden, då vi for hem och Anna fick käka middag. Sen dess har det varit full fart. Hon ville hjälpa till att vika tvätten. Ingen bra ide. Hon ville hjälpa till att lägga in kläderna, även om hon gjorde proceduren bakvänt.. =D

Hon käkade lite frukt och en macka medans vi käkade middag vid halv 7 och nu har hon ganska nyligen slagit igen sina blå. Så idag har hon alltså sovit, allt som allt, i 40 minuter!

Annars har det varit full rulle, inge gnäll just heller. Jag antar att hon inte behöver mer sömn då.. =D

Nu ska jag kolla lite bloggar och sen mysa i soffan.

Puss puss

Grattis på födelsedagen pappa och svärmor!

Idag fyller min pappa år. OCH min svärmor. Så idag har vi fikat massor med tårta.

Pappa och hans tjej kom vid 1 tiden så vi käkade lite tårta innan dom for tillbaka till stan, min ena faster skulle komma vid 3 tror jag. Hur som helst så var det jätte trevligt! Kul att träffa pappa igen, det händer allt för sällan! Jaja..

Efter det så packade vi ihop oss och de av tårtan som blev kvar och tog med den ner till svärmor, eftersom det skulle komma ganska många dit. Hur som helst, vi käkade tårta, men Anna fick hallon och mjölkfri vaniljvisp. ICA har nån vaniljvisp, som är en svart förpackning, jag kommer inte ihåg vad den heter. Hur som helst så är den gjord på havrebas, så det är ingen mjölk i den. Den smakar precis som vilken vaniljvisp som helst, så Anna var SUPER glad! Sen hade Åsa köpt tofuglass, såg ut ungefär som mini-magnum. Super goda tyckte både Anna och fastrarnas kusin Matilda.

Efter fikat och lite lek så åkte vi hem, Anna fick middag och hon skulle få sova en skvätt. Hon hade varit vaken sedan klockan 11, då hon sovit i 40 minuter. När hon ätit var klockan närmare 6, men vi skulle tillbaka till Åsa och käka middag vid 7 tiden så jag tänkte att hon skulle få sova i 20-30 minuter, max. Så hon skulle vara på bra humör när vi skulle äta och inte vara trött. Jo pyttsan, vi somnade nog båda två och sov i 45 minuter.

När vi for ner och skulle äta sen så blev Anna tydligen SUUUUUUPER hungrig, så hon fick lite ris, kyckling och sås hon med. OCH som hon åt!! Tror inte att hon blir riktigt riktigt mätt på burkarna. Hon äter lätt en hel burk med barnmat + någonting mer om hon får.. Så jag tror att vi får verkligen skrota barnmatsburkarna förutom i nödfall. Mammas lilla matmonster =D

Vi for väl hemöver strax efter 8 och jag trodde hon skulle börja bli trött vid halv nio. Men icke. Bus bus bus och lite mera bus. Så jag tog och bäddade rent i sängarna, och som hon busade med sängkläderna!! Kröp med VÄRLDENS fart fram och slängde sig på högen med sängkläder som skulle till tvätten och fnissade. När jag skakade in täcket i påslakanet så lägger jag ner täcket när det är "halv" färdigt och byter sida.. Då skubbade hon fram och kastade sig på täcket och skrattar som aldrig förr. Så, vi har haft super mysigt i högen med sängkläder.. =D

Halv 10 slog hon igen sina klarblå, liggandes på magen, med båda armarna under sig och på knäna. Sötunge.

I morgon ska jag åka till Hammerdal och hämta upp mannen i hemmet. Han kommer med bussen runt 13 tiden. Anna ska få vara hos sin farmor, alla fastrarna och gammelmormor och morfar på Mickes sida. Så det blir nog himla roligt tror jag! Ska bli skönt att få rå om honom ett tag.. På onsdag börjar jag jobba på mitt vikariat. Känns både och. Problemet med att vi inte har någon bil känns må jag säga. Suck. Aja. Det kommer nog ordna sig. Hoppas jag.

Nu ska jag ta nå fika, är lite hungrig. Och snart kommer min syster hit och ska sova här. Puss!

Ständigt återkommande..

Jag har skrivit det förut, men det är väl lite det som är blogg är. Att man ska kunna skriva det man känner..

Anna är det underbaraste som hänt mig. Hon är verkligen min värld. Men..

Jag kan sakna det man hade förut.. När man hade vänner på besök titt som tätt. Vänner, som man senare insett inte alls var ens vänner, men det är en annan historia. Men det känns som att efter att Anna kom till våran familj, så har jag blivit vuxnare. Jag har ju ett ansvar för en annan människa. Det ultimata ansvaret, tills dess att hon själv är så pass stor att bestämma själv. Just nu så kan hon inte vara utan en vuxen vid sin sida. Och det är ingenting jag ångrar. Att jag tog på mig det ansvaret. Tvärtom så älskar jag det.

Men ibland så kommer det en våg av ensamhet. Alla vänner jag har, har barn själva. Vart tog vännerna som jag hade innan vägen? Några, de sanna vännerna, är kvar. Men de andra. Vad var det som gjorde att de slutade ringa? Att de tillslut slutade hälsa när man möttes vid ingången till affären?

Det kan jag sakna. Vänner. Jag har några, det räcker väl iofs, men jag saknar det där spontana i vänskapen. Ibland känner man sig nästan som en igel, ringer och frågar om vi kan träffas. Skickar SMS och frågar.. Är det någon som förstår vad jag menar?

Jag har träffat nya vänner också, genom Anna egentligen. Det är inte heller någonting negativt, absolut inte.

Men. Bara för att jag är mamma, så betyder inte det att jag inte behöver vara "bara Marie" längre.

En väldigt lång dag faktiskt..

Dagen idag har faktiskt varit himla lång.
Vi har egentligen inte gjort någonting heller. Varit och handlat lite. Men annars. Nada.
Och dagen har gått sakta. Skruttan har nog nån fler tand på gång nu oxå, alldeles röd och lite grinigare än normalt.. Så vi får väl se vart det är tänkt komma nån den här gången =D

Brorsan styrde nyss sin kos iväg med några kompisar. Och här sitter jag. Runt om kring här spelas det musik, folket värmer väl upp inför Döviken och partajandet där. Men kunde dom inte spela bra musik iaf? Tydligen inte.
Som valigt är det grannen ovanför som hörs mest, iaf för mig, med sitt dansband. Men men..
Smaken är som baken, delad. :)

Nej nu har jag ingenting vettigt att skriva, förutom att jag hoppas dagen i morgon går FORT för då kommer min sambo hem igen på en snabbvisit! 3 dagar..!

Aja, puss på era pannor!

-.-

Solen kollade fram en sväng, men den verkade ångra sig när nu syns den inte längre iaf..

Igår kväll när jag gick ut med Bettan sista gången vid 12 tiden, så hördes det ända upp hit vad dom spelade på Kaffestugan. Det är väl.. Kanske.. 1 km iaf.. Hur som helst, man hörde verkligen vad dom sjöng tom. Kan bara tänka mig vad högt det måste ha varit där nere.. Jaja.. De som var där verkade ha haft roligt iaf.. =)

Idag vaknade Anna übertidigt igen, redan halv 7. Men efter många om och men så somnade hon om till 8 iaf. Gud så jag hade velat sova längre. Men men.. Vi klev upp och myste en stund innan vi kokade gröt och kaffe.

Grannen var ner på en kopp kaffe och lite surr och svärmor ringde och vi surrade en stund.
Nu sover skruttan lite och jag hamnade här.. Ska kolla den där statitiken på transportstyrelsens sida som Åsa pratade om.. Funderingar funderingar.. Vad blir det?! ;)

Aja, nu ska jag passa på att göra det medans skruttan sover.
Puss!

Va fan?!

Okej, det är fredag kväll.

Men klockjäveln är 23:57 och idioten ovanför spelar DANSBAND på högst möjliga volym tror jag!

Nu är jag irriterad!!! Om h*n ändå kunde spela bra musik?! Eller fara på Kaffestugan och lyssna på 5 pojkar som alla andra!

God natt?

Fredag 10/7

Idag var vi på marknaden och kollade omkring. Marknaden är en besvikelse varje gång man är där.. Jag kommer ihåg för 5-6 år sedan när det var många marknadsstånd och fullt i människor. Och solsken.
Idag var det kanske.. 6 marknadsstånd på centrumplan och.. Några till efter gatan. That's it. Visst, det var människor ute. Men inte i närheten av vad det brukade då.. Och det regnade. En besvikelse alltså.

Men vi köpte munkar och kams till min gamelfarmor och gick hem till henne och fikade. Eller, hon åt kams och skruttan lunch. Sen fikade vi kaffe och munkar. Dom var iaf ingen besvikelse. =D

Efter det så träffade jag på Sassa Brassa Mandemassa fram och åter innan vi drog oss vidare på ICA och handlade lite hem hit till lägenheten och sen till middagen som vi käkade hos min mamma och Martin. Så idag har vi egentligen inte varit hemma alls faktiskt, ganska skönt men samtidigt så fanns det lite jag skulle velat göra hemma innan min pappa kommer och hälsar på i morgon. Men det lär jag nog hinna med, han brukar inte vara den snabbaste i världen direkt :p

Hur som helst, så när vi var hos min mamma så visade skruttan sina utomordentliga färdigheter, nemligen att hon kunde gå flera steg. Okej okej, det är kanske inget underbarn, men hon är faktiskt endast 9 månader och dryga 2 veckor och hon kan redan gå flera steg. Visst får man väl vara mallig? :p

Det bjöds på kycklingtaco till middag och GUUUUD så gott det var!! Helt otroligt. Efter middagen så åkte jag och Anna på TIME och hyrde en film och hem och Anna hoppade i säng, klockan var närmare halv åtta när vi kom hem så det var inte så mycket annat att göra. Alla förberedelser tar ju ett tag.. :p

När väl Anna somnat så väntade jag på underbaraste Nattis som kom och tittade på filmen med mig. =D Tänk att hon åkte ända från Bispgården för att titta på film med mig. Mysigaste Nattis. Vi hade en mysig film-kväll med massa skratt och trevliga samtal. Tack för att du är min vän stumpan!

Nu ska jag facebooka lite och sen se avsnittet med CSI innan jag hoppar i säng.
I morgon är en ny dag.

Puss

Antog utmaningen!

Läste på Mias blogg om en utmaning. Jag är inte den som är den.. :p
Here we go, mina favorit bloggar.

Linda:
En super trevlig kvinna som jag egentligen knappt känner, men det känns som om vi känner varandra hur bra som helst. Iaf från min sida =D Hon skriver om dagis, värme och arbete. Livet och allt däromkring.

Ida L:
Världens goaste människa, lite tråkigt att vi inte lärde känna varandra riktigt under skoltiden, men det kan man ju ta igen nu? :) Nästa gång jag åker till Solle ska jag kika in och hälsa på. Hon skriver om livet som mamma och allt bus hon och hennes familj gör.

Sandra:
En fantastisk kvinna, nästan som superwoman ibland. Pluggar, jobbar, mamma och gravid. Underbar vän helt enkelt.

Mamma Melissa:
Kanske den starkaste människan i världen.. Hon skriver om saknaden efter sina 2 döttrar som dog efter förlossningen och spänningen och rädslan över lillebror som ligger i magen. Hon skriver så vackert och öppet, men samtidigt privat. En kvinna att beundra helt enkelt.

Erika:
Världens härligaste granne, bättre finns nog inte. Den humor, den utstrålning. I löööööv it!

Åsa:
Världens bästa svärmor. Utan henne vet jag inte hur jag skulle fungera. Hon skriver otroligt bra och jag lämnar alltid den bloggen med ett skratt.

Sen läser jag ALLA som jag länkat till + 30-35 till om jag hinner..

Vilka är Dina favoritbloggar?

Tro det eller ej..

Men jag mår faktiskt "bra" nu..
Bra och bra, jag mår inte illa, jag har inte ont i huvudet och jag har heller inga "kramper" i magen. Life is good med andra ord. Speciellt nu när min älskling är hemma.

Jag fattar inte hur du klarade en hel j*vla helg Linda.. Som jag saknade henne idag!! Men vid halv 6 kom hon äntligen hem igen, hon hade nog haft det himla bra hos farmor och fastrarna. Men den minsta fastern tyckte nog det var ganska så skönt att "slippa" henne, det hade varit lite jobbigt för lilla Erika att ha Anna att dela uppmärksamheten med.. :)

Min dag idag då.. Jaa jag sov hela förmiddagen, sen kollade jag lite på TV och åt 2 rostade mackor med ost. Och drack massa cola med tesked. Mums. Avslagen cola, finns det någonting äckligare?!
På eftermiddagen har jag pratat i telefon med både sambo och mamma, tittat på When a man loves a woman och bara tagit det lugnt. Tvättat sängkläderna och bäddat rent har jag gjort, men det är väl det enda effektiva jag gjort.

Just nu tittar jag på Unga mödrar, men det är reklam.

Förhoppningsvis är det bra väder i morgon så man kan kika lite på Hammarstrands marknaden, annars stannar vi inne och myser bara.

Hur har eran dag varit?

Puss

Ingen bra dag

Igår kväll när jag la mig så mådde jag lite som en risborste.. Jag ville bara försvinna. Ont i magen och lite illamående.
Vaknade sen vid halv 12 tiden då skruttan vaknade till.
När jag reste mig upp och la henne bredvid mig i våran säng så sög det till i magen och jag fick den där vidriga smaken i munnen. NEJ! Tänkte jag då..

Skyndade mig att lägga mitt täcke under bäddmadrassen i sängen, då skuttan somnade om direkt när jag le ner henne i våran säng. Iväg på toaletten och då var det kört. Magsjuka, du är INTE välkommen.

Mitt i allting så hör jag att Anna vaknat till. Livrädd för att hon ska ramla ur våran säng så kutar jag till sovrummet och lägger ner henne i spjälsängen och kutar tillbaka till mitt "uppdrag". FY FAN!!

Anna gråter, jag gråter och mår piss. När jag är "klar" för den gången så suger jag med mig skurhinken och ställer den bredvid sängen och tar med mig min älskling till våran säng och vi somnar båda två.

Vaknar igen sen och mår pyton, slänger mig över sängkanten och utnyttjar skurhinken.
Vad gör inte min älskling då? Som jag trodde sov? Hon kryper upp mig mig och lägger handen på min axel, ungefär för att trösta. Pratar lite och nästan klappar på mig.

Mammas älskling, om hon bara visste vad jag verkligen BEHÖVDE det just då. Att hon sen endast är 9 månader gammal, ja det fick mig att smälta. Älskade unge, vad skulle jag göra utan dig?

Hon är iaf hos sin farmor och sina fastrar nu, så jag har sovit bra nog hela förmiddagen. Har fortfarande ont i magen men lite kräm har jag fått i mig iaf, så jag ska nog sova en stund till och sen kalla hem min ögonsten.

Kramar


-.-

Fy fan vad det är tråkigt nu.

Micke for tillbaka till Vilhelmina igår morse.

Idag for brorsan tillbaka till big city Östersund.

Det är så tyst. Bara Tvn som lever om. Och datorn. Trist.
Jag är inte så bra på att vara ensam. Och bara skit är det på TVn oxå.

Kanske man ska lägga sig och sova? Men om man inte är trött då.. Suck.

Puss på pannan

Dagen idag då..

Vi har egentligen inte gjort många knop.

Vikt ihop all j*vla tvätt som jag skjutit upp i all evighet, tvättat upp alla kläder jag hittade i kaoset igår när jag gjorde iordning i kaos-skrubben. Hittade kläder som skruttan kan ha nu och snart, så jag håller på och tvättar upp lite sånt. Sen hittade jag en stooooor sopsäck (de svarta ni vet inte sopor bokstavligen) med sängkläder och handdukar. Men jag orkar inte ta i tu med det idag. Kanske inte ens denna månad. Men nu vet jag vart de finns iaf :p

Sen har vi busat, diskat, ätit mat och busat lite till. Och gnällt. Ja, inte jag då. Men dottern. Make till humör min tösabit har alltså. Så fort jag gått i närheten av datorn eller i överhuvudtaget vikt ifrån hennes sida i mer än 2 sekunder så har hon vrålat rätt ut. Så jag har burit, kånkat, lekt och legat på golvet bredvid henne när hon lekt. Inte ens sitta i soffan fick jag.
Jaja, så kan det vara ibland. Hoppas hon är på lite bättre humör i morgon =D

Tand nr 5 har ju som sagt kommit fram nu, och vilka stora tänder det är!! Helt galet. De 2 i nederkäken är ju smååå och gulliga, som bebiständer ska vara. Dessa 3 som dykt upp i överkäken, dom är gigantiska. Tom brorsan tyckte det, och vad vet han lixom? Haha nej nu var jag elak..

Aja.. I morgon är en ny dag och vi ska nog ta oss iväg på Ankrace i Ammer. Det börjar klockan 18 i morgon så vi åker nog strax efter 17 härifrån. Hoppas bara att det inte regnar i morgon kväll. Men nu börjar det spricka upp och man kan ana lite blå himel mellan molnen så vi håller tummarna. Väder rapporten från Strömsund där min syster befinner dig löd för ett tag sedan slrålande sol från en klar blå himel. Kul. För henne.

Aja.. Nu orkar ni väl inte läsa mera och jag orkar inte skriva mera heller.

Puss

Sidär ja..

Nu är skruttan "back to normal" igen. Vet inte alls vad det var igår, men idag verkar hon vara som vanligt igen.. Funderar kanske om det var tand nr 5 som spökade kanske? Den kom nämligen fram igår..

Aja, här sitter jag och tittar på diverse saker och på regnet utanför.. Vilket tråkigt sommar väder!

Aja.. Nu ska jag kika vidare..

Puss så länge!

Det var kanske inte så konstigt ändå..

Skruttan vaknade i morse och var piggare och kramigare än vanligt. Så vi myste en stund innan vi klev upp och kokade kaffe och gjorde ordning en portion gröt.

Efter gröten så satte jag mig här framför datorn, men det gillades inte av tösabiten. Hon levde om som bara den. Halv skrek och pratade HÖGT. Jaja, tänkte jag, vi kan väl kanske leka lite då..
Men INGENTING dög. Inte bygga klossar, läsa bok, ingenting.

Efter vid 10- 11 tiden så kräktes hon ett stort lass med havregrynsgröt. Aja, tänkte jag, havregrynsgröt har ju en tendens att se MYCKE ut.. Hon fick ta en dusch och jag snuddade vid tanken på att hon kanske har fått magsjuka eftersom alla hennes fastrar och farmor har legat i det under natten och vi åt middag där igår kväll.

Efter den insidenten så verkade allt frid och fröjd, hon var fortfarande allmänt missnöjd men inge mer.
Väckte skruttans morbror och gjoode lunch till oss allihop.
Mamma scans köttbullar (som är mjölkfria) och pasta med hemgjord gräddsås (sojagrädde och viltfond, även den mjölkfri). Det var super gott. Men eftersom min bror inbillat sig att han inte tycker om köttbullar så stekte jag korv till honom och jag och Anna käkade köttbullar och sås.

Efter ca en halv timme så kommer ALL lunch upp. Och det syntes att det inte var den "vanliga" kräkningen, som om hon ätit för mycket, utan hon fick verkligen kämpa. Mammas lila älskling. Hon blev ju såklart ledsen efteråt.. Huvva..
Sedan vi tvättat av oss och torkat upp allt så somnade hon i min famn.

Jag la ner henne i hennes säng, men jag vågade inte lämna henne, ifall hon skulle behöva kräkas mera, så jag la mig i våran säng och kollade på TV. Naturligtvis somnade jag med. Efter kanske en halvtimme så vaknade hon igen, men då la jag henne bredvid mig så somnade hon om igen.. Så vi sov kanske från.. Halv 1 till kvart i 3. Välbehövligt för oss båda.

Men efter det så har hon inte kräkts mera, varit lite gnällig men lekt lite och kutat runt med lära-gå-vagnen. Hon fick lite kräm och lite limpa med smör på ist för middag, men hon ville knappt ha någonting.

Nu sover hon iaf och åt nästan 240 ml välling. Hoppas det inte var magsjuka, utan bara någonting annat.. Mammas tjej.

Ja, så det är vad vi gjort idag.. Vad har Du gjort?

När tiden är inne..

Så kanske jag ska berätta en sak. :p

Idag var skruttans farmor Åsa upp och hämtade oss så vi fick handla lite vi med då hon ändå skulle handla. Så jag köpte en massa barnmat och kräm, och en massa andra godsaker. =D
Väl vid mjölk-kylen så träffar jag på E och hennes son E. Vi surrade en stund och barnen bekantade sig med varandra. Så vi bestämde att vi skulle ses på en fika senare i veckan.. Det ska bli roligt =D

Sen for vi hem till farmor Åsa och drack kaffe och skruttan lekte lite med lillfaster Erika. Kikade lite på lite hemligheter.. ÅÅÅÅÅÅÅÅH VAD JAG HOPPAS!!! =D

Jag har lika litet tålamod som en hungrig bebis, så detta kommer bli JOBBIGT!! Men jag hoppas och håller tummar och tår.. =D Ni kan väl göra det med?

Aja, nu ska jag ta hand om den griniga ungen som ropar efter pappa.. Puss så länge..

Dagen igår..

Dagen igår flöt på bra..
Vid halv 5 så åkte jag och Sanna mot Sundsvall för att hämta upp semesterfirarna på tåget. Det var faktiskt inte så mycke trafik som jag hade förväntat mig. Men samtidigt hade jag ju förberett mig på det värsta tänkbara. Kaos.
Men det var som vilken vanlig dag som helst. Sådär lagomt med trafik.

Plockade upp dem på tåget och styrde kosan tillbaka, tänkte käka på den där Sibylla-kiosken strax innan Sundsvall. Kommer dit, och det är stängt. "Gatufestlördagen stänger vi kl 18,00" Natuligtvis var klockan 18,10 när vi kom dit. JAHA, bara att packa in oss i bilen igen då och fortsätta färden. Vi visste att det fanns en MAX-kiosk lite längre bort så vi provade den. Där var det så igenbommat som det bara kunde. Ett tvärslå över dörren med 2 hänglås. Det var stängt det med.

For vidare till det där stället jag inte vet vad det heter och testa lyckan. Där fanns en öppen pizzeria iaf så där käkade vi innan vi åkte hemåt. Vi kom fram i Hammarstrand ca 20,25 och jag skulle med bussen till Strömsnäs klockan 21. STRESS med andra ord. Men lite framförhållning hade jag ändå haft, jag hade duschat INNAN vi for till Sundsvall och redan lagt fram det jag skulle ha på mig, så det var bara att smeta på lite mascara och hoppa ikläderna och fara igen. Hann pussa på sambo och dotter innan oxå, väldigt viktigt. =D

Väl nere på byn så mötte jag upp "the gang" på kaffestugan.. 10 över 21 gick bussen och där kikade vi på Svenne Rubin!
Hade jätteroligt och träffade mycke folk. Tjugo över 1 så jag var ju hemma vid 2 tiden..

Allt som allt så var det en lyckad och väldigt rolig kväll..

Idag har vi varit till farmor Åsa och fastrarna och hälsat på. Fikat lite och hinkat kaffe. Kikat på bilder som dom tagit i Kroatien och Anna fick lite fina presenter. Tack tack!

Nu ska jag mysa lite innan skruttan vaknar igen och då är det bus som står på agendan.

Puss så länge.

Saknade ingen henne?

Var det ingen som undrade? 5 år är en lååååång tid, hade hon inga anhöriga? Vänner? Bekanta? Vad som helst?
Var det ingen som saknade Henne?


Vackra sommar!

Nu sitter jag här, alldeles ensam.
Micke tog med sig sin dotter på en liten utflykt. Roligt med lite kvalitetstid för dom två. :D
Jag funderar på om jag kanske ska ta och lägga mig ute i solen en stund. Passa på när man kan lixom.

Sen ska vi upp till Gevåg och gratta en vän som fyllde år igår. Vid 17 tiden tar jag med min skruttans äldsta faster och drar och hämtar upp semesterfirarna på tåget. Ska bli så roligt att träffa dom igen, 2 veckor är en väldigt lång tid att vara borta tycker jag. Speciellt eftersom vi har haft kanonväder de senaste 13 dagarna ungefär.

Jaja, nu ska jag dricka kaffe och slänga in tvätten i tummlaren. GUD så skönt att kunna tvätta igen!

Puss!

Fredag.

Idag har vi egentligen inte gjort så mycket.. Städat, diskat, sovit och hälsat på min mormor och morfar. Och ätit middag hos skruttans mormor och hennes sambo. Vi grillade kyckling och åt klyftpotatis till. Det var himla gott.

Skruttan var vaken från 8 i morse till strax efter 12, vaknade 20 över 1 och var sedan vaken till 4 ungefär. Somnade då till 10 i 5 och var sen vaken tills.. För ca 15 minuter sedan. Hon började bli trött där vid 20 tiden, som vanligt men då kom ju pappa hem, så då satt hon med oss när vi åt en seeen middag och höll sig vaken i bilen hem.

Så nu somnade hon nyss i pappas famn i soffan, hon ville inte somna i sängen utan hos pappa. =D <3

Nu ska jag vika lite tvätt och sen övertala sambon att vi ska se en film. Kanske When a man loves a woman, eller kanske Skicka Vidare (Pay it forward)..

Vad gör Du ikväll?

Jag kokar över av stolthet.

Alla föräldrar tycker väl att just deras barn är sötast, snällast och underbarast i världen.
Jag är inte sämre än att jag håller med.. Mitt barn är sötast, snällast och den underbaraste i världen.
I mina ögon.

Idag tog skruttan sitt första steg. Helt själv. Hon stod vid ugnen och speglade sig i ugnsluckan (som hon brukar), då vänder hon sig om och ska komma till mig. Släpper handtaget på nedre luckan och står helt själv. Sen tar hon ett steg för att nå fram till mig. Gissa om jag blev STOLT!!

Nu har jag nyligen kommit tillbaka från en kär väns hem, hon behövde stöd och någon att prata med.
Nu ska jag prata med min bror och umgås med honom och sen krypa till kojs.

Puss!

Skruttans lilla faster.

Ur hennes mun kommer en massa dropliga saker.

Fick ett meddelande från min svärmor som är i Kroatien nu med Erika och Jenny, 2 av skruttans fastrar.

Så här stod det:
"Erika saknar Anna så mycket att ibland får Bosse (Erikas docka) heta Anna istället. En kväll när vi var ute och åt började Erika flirta med grabbarna vid bordet bredvid. Sen vände hon sig mot Jenny och sa; Nej jag hittade ingen som var ledig."

Sen skrev svärmor ett till meddelande som det stod:
"Nu är allt frid och fröjd, Jenny har hittat en kompis. Det var en fotbollstjej från Kalmar som är trött på att vara med sin mammas kompisar hela dagarna. Själv funderar jag mest på hur vi ska lyckas tvätta några kläder."

Som jag saknar dom nu.. Dom åkte till Kroatien på midsommardagen, och på lördag ska jag åka och hämta dom på tåget i Sundsvall. I can't wait!

01/07/09

Lika bedrövlitg varmt idag som tidigare dagar. Men jag klagar inte. Så mycket.

Idag har jag jobbat på morgonen, mellan 08,00-12,30. Alldeles lagomt, full rulle hela tiden förutom då vi satte oss på verandan och drack kaffe och åt varsin macka vid halv 11 tiden. Sen var det full fart igen tills strax innan lunch.
Just how I like it. När det finns att göra hela tiden, då känner jag att jag gör någon nytta iaf.

Mamma och Anna skjutsade min gamelfarmor till tandläkaren vid halv 11 så då kom dom in och hälsade på när vi satt och fikade. När Anna busade med Göran, en som jag jobbade med, så ser jag att tand nr 3 har spruckit fram under natten och nr 4 ligger alldeles innanför tandköttet. Den kommer nog vilken timma som helst =D Man ser att det är alldeles ljust där den är påväg. Gud så hon börjar bli stor nu.. Börjar dagis om 4 månader!

Annars har vi inte gjort så mycket, tagit emot en räkning ifrån Cylinda, som jag INTE ska ha ens en gång. Den ska ju skickas till företaget som hyr ut lägenheterna. Så jag fick ringa karl som "har hand om" oss här uppe och lägenheterna, så han tog faktura nr och datumet när teknikern var här och kollade på tvättmaskinen och ringa och prata med dom. Har inte hört någonting mer om det, så jag ska nog ringa honom i morgon igen.

Den nya tvättmaskinen kom oxå förut, så nu har vi premiär tvättat lite handdukar =D Fungerade kanon!

Nu ska jag skicka till Erika och sen fortsätta kika på byggslaget.

Puss så länge!

RSS 2.0