Härlig dag.

I morse tog min älskling sov morgon. Ända till 9! Då vaknade jag av att hon låg på mage och drog mig i halsen. Vände mitt ansikte emot sig som :p Jag tog henne till min säng när hon vaknade första gången vid 7, och där somnade vi om :)
Det var inget skönt uppvaknande, men det gick över genast när hon tittade på mig med sina blåa ögon och log. Som alltid :)

Sedan dess har vi hunnit med ganska mycket, sova ute i vagnen, dammsuga, tvätta, gått flera steg framåt i gåstolen =) och fikat med Elin. Super trevligt, och idag syntes det verkligen vilken vilding hon har där i gomagen =) Bara 2 månader kvar nu!! Spännande!

Vi har varit på ICA och hämtat 30 banankartoner jag, mamma och Anneli. Sen tog vi och handlade och halva ICA hälsade och prata med Anna. Mammas lilla charmtroll. Sedan det så har jag upptäckt att min superduktiga tjej kan ta sig upp på alla 4 själv nu, står där och "vaggar" lite. Men än så kryper vi inte, men det kommer när det kommer. Just nu så övar hon på att stå stadigt på alla 4 :) Jätte duktig på att sitta själv är hon oxå, man blir så stolt!

Nu ska jag kolla det sista på Den rätte för Rosing och sen blir det Desperata hemmafruar och lakrits!

--

Har fortfarande inte lagt mig.. Men jag ska.. Vilken minut som helst.. Snart. God natt

What a day!

Dagen började, i vanlig ordning, alldeles för tidigt för min smak. Men man kan verkligen inte annat än smälta när stumpan ligger i sin säng, på mage och kikar på en över kanten på spjälskyddet och ler världens största leende när man tittar på henne. Då blir man hyffsat pigg iaf. :p

Klev upp, myste lite, gjorde frukost till oss båda och lekte lite på täcket på golvet. Vid halv 12 tiden så for vi till Sollefteå. Lagomt i Bispgården så inser jag, av någon annledning, att jag GLÖMT gåvobeviset HEMMA. Suck. Det var den egentliga anledningen till resan. Suck, bara att vända och åka hem och hämta det då. Suck.
Hur som helst så kom vi till Sollefteå lagomt till klockan slog 13.00. Kutade in på ICA där och köpte lite mat till Anna och sen vidare på fiket bredvid Kapphal och käkade en jättegod baguette med kalkon och någon super god röra. Mumms! Sen kollade vi på lite affärer, köpte 4 nya pyamaser till Anna på Kapphal, 4 par strumpor på Lindex och 4 par åt mig. Av någon anledning så hittar jag ALDRIG mina strumpor. Kanske en.. Här om dan insåg jag då mer än halva dagen gått, att jag hade en ljuslila och en mörklila strumpa. Haha, tur man mest håller sig hemma kanske :p

Hur som helst, köpte en ny leksak till Anna i sen 6-månaders present och sen kände vi oss klara. Den nya garderoben verkar få vänta tills klädindustrin kommit på att det är faktiskt möljigt att använda färger, och inte BARA svart, vitt och grått. Eftersom jag har ett litet underbart kräkmonster så är vitt uteslutet (plus att jag tappar mat på mina vita kläder, jämt) och grått och svart är tråkigt nu när det går emot vår och så småningom sommar. Nej, jag vill ha FÄRG. Galet jag vet...

Iaf, när vi kommit till bilen, satt fast Anna och hon somnat (innan vi ens satte ner henne i bilbarnstolen) så inser jag att jag glömt att HÄMTA UT DET DÄR FÖRBANNADE GÅVOPAKETET! Vad är det med mitt minne?! Aja, älgade ner på Lindex IGEN och hämtade ut det så kunde vi åka hem sen. Hade tänkt ta oss ut på Kläddax, men vi struntade i det. Lika bra att passa på att åka när Anna ändå precis somnat.

Hemma, packade upp allt, lagade mat och ilade iväg på sista delen i Första hjälpen för barn- kursen. Hade väldigt roligt, och fick lite tips ang några böcker jag ska söka reda på och beställa. "Farligt och ofarligt" bland annat, om blommor, växter osv som kan vara farligt. Sen en annan som hette "Ungen är sjuk - vad ska jag göra?" som en barnläkare skrivit..

Verkligen en kurs som ALLA borde gå tycker jag, verkligen en jättebra kurs. Det är Röda korset som håller i den, verkligen att rekomendera. Oavsätt om man har barn eller inte. Den finns även för vuxna sa hon som höll i den.

Aja, nu är jag iaf hemma, Anna sover och mamma och syrran har nyligen åkt hem. Nu ska jag läsa bloggar och sen sova. Är väldigt trött ikväll!

Give me!

Skulle verkligen vilja rensa i min garderob. Av någon annledning (graviditet och nu hälsosam vikt) så kan jag inte ha mina kläder. Det jag kan ha trivs jag inte i, så jag skulle vilja rensa och köpa nytt. In your dreams tänker du nu. Och jag kan inte annat än hålla med.. Letar som en hök bland reor och diverse låga priser, men ingenting jag vill ha. Det jag vill ha är D-Y-R-T och det har jag inte pengar till..

Kanske hittar någonting i Sollefteå i morgon.. Hoppas..

Det snöar fortfarande

och jag är fortfarande leds skiten.

Idag har vi inte gjort just någonting om jag ska vara ärlig. Blev inge städ heller, orkade inte med det idag. Min dammsugare är förövrigt väldigt högljud och ful, så den fick fortsätta vara gömd bakom skynket i "skrubben-som-är-full-i-de-verse-rat". Gick bra det med, inbillade mig att det var grusfritt inne och tog på tofflor :p

Våran gamla ssk på björkhammar E-B var och kollade på huset idag förresten, hon skulle ha kommit förra veckan eller när det nu var, men fick förhinder aka njurstensattack. Jag förstår att hon inte kom. Hur som helst så verkade hon tycka om det, så nu håller vi tummarna att hon ringer S och vill hyra. *håller hårt* Hon hade med sina 2 barn, och sonen sa någonting så sött. Till historien tillhör att dom var här i.. 20 minuter kanske? Haha. hur som helst, när dom skulle gå så vände han i dörren och sa: "Jag kommer sakna dig Bettan." Och sen gick han. Gullpojke.

Efter det fick Anna lite mat och vi satte oss i soffan. Hux flux så andas hon så tungt, då har hon somnat sittandes igen. :p Så jag tippade omkull mig jag med i soffan, det var så mysigt. Vem somnade inte oxå då? Jo jag. Vaknade tio i 5 när Åsa ringde och frågade om jag ville ha middag om 30 minuter. Haha, okej då.. :p Fläskfile och potatisgratäng, idag igen =) Väldigt gott måste jag säga. =)

Nu har vi tittat på "Vårat bröllop i era händer" medans Anna åt sin kvällsvälling, gosunge. Nu har jag lagt ner henne och håller tummarna för en lååååång natt. :) Aja, nu ska jag läsa lite bloggar. Adios people! (eller hur det stavas)

Förbannade väder!

Är det bara jag som är dödligt leds på vintern nu? Man började äntligen se ljuset i tunneln, så att säga, med sol, töväder och slask. Vad skådar mitt vänstra öga (och högra med för den delen) i morse? SNÖ. Suck. Hela förbannade bilen var täckt och det snöade för fullt. SLUTA GENAST! Nu har det börjat avta iaf, men ingen sol så långt ögat kan nå.

Natten har varit underbar.. Anna har sovit heeeeeela långa natten och vaknade i vanlig ordning runt 6, eller idag var det ju runt 7 men fortfarande runt 6.. Egentligen. Fattar du? Hur som helst, så gjorde vi välling som vanligt och bytte till en torris och la oss igen. Hon somnade om.. I 20 minuter.. Sen steg vi upp. Nu har hon tagit en fmvila ute i vagnen, så skönt att hon gillar att sova ute. Mammas skatt, hon sover så bra ute i vagnen. Ska ta och ragga runt med dammsugaren hade jag tänkt, ingen motivation för det what so ever, men det måste göras. Suck. Irriterande små sandkorn ÖVERALLT och det.. Irriterar mig helt enkelt. Bettan ligger, som vanligt, och sover vid mina fötter. Lata hund :p Men så mysig. Hon går och lägger sig med Anna hon. Vid 8. Sen kan hon komma ner igen vid halv 10 och vill gå ut och sen tvärsomnar hon i soffan direkt efteråt. Konstiga hund. Vill inte leka när det kommer en kompis heller, men så fort dom får gå ut så kan hon leka. I 10 minuter. Sen är hon leds. Kanske hon börjar bli för gammal för lek? Men hon är ju faktiskt BARA 2 år.. Aja..

Nu ska jag göra nån nytta.. By for now


God middag och trevligt sällskap

Är vad min em och kväll bestått av =)

Anna sov till runt 3 sista svängen med sovning idag, sen var hon vaken till runt 8. Glad och jätte mysig =) Satt med oss när vi käkade middag, potatisgratäng och fläskfile och bea =) Mamma, Martin, systeryster, brorsan och hans tjej käkade här. Jag drack ett glas vin till maten, men sen har jag druckigt coca cola. Mumma det med =)

Annars har vi bara tagit det lugnt, fick främmande från Gevåg och vi surrade och fikade goa bullar och kaffe. Strax efter det kom mamma och gänget och vi lagade maten tillsammans. Nu har vi tittat lite på TV, Storm Chasers på Discovery (vilka dårar) och AFV på 5an. Nu har dom farit hem och jag satte mig här :)

I morgon ska jag försöka få kontakt med Gräddhyllan och kolla om man får komma på kaffe.. Annars blir det ganska lugnt. Ska dammsuga och städa lite, men annars ska vi bara ta till vara på "vilodagen".

Ha en fortsatt skön kväll vänner och bekanta. Puss på pannan

God förmiddag vänner och bekanta.

I morse låg vi och drog oss i sängen till halv 8 ungefär, Anna petade på min näsa, knep mig i kinden och pussade dreggelpussar över hela ansiktet. Inga tänder ännu, men ack så ont det gör när hon biter en i hakan. Aj. Sen gick vi ner och gjorde en tallrik med gröt som hon mumsade på medans jag drack det obligatoriska morgonkaffet. Och nån kopp till. Vi har kikat på TV, lekt på ullfilten på golvet, läst lite saga. Rödluvan. Störtlöjligt tyckte Anna, vilket är helt förståligt. Hon lekte med sina leksaker hon, rullade och hade sig, och där låg jag, en lördag morgon på golvet och läste högt för mig själv. Mysigt.

Idag verkar det vara skitväder, men en promenad får det ju bli ändå. Bettan måste ut och röra på sig och Bente ska få följa med då Åsa och Erika är inne i Östersund idag.

Nu har jag inte tid mera, återkommer senare under dygnet.

God kväll!

I morse vaknade Anna vid halv 6, och jag gick ner och gjorde iordning en flaska välling som hon fick. Och hör och häpa, go vänner, hon somnade om! Till 8! Åååh vilken härlig sovmorgon =D

Vid 10 tiden tog vi en lite promenad i snålblåsten, behövde toapapper och lite annat smått och gott. Hem, fick främmande och sen kom Petra efter en stund. Så hundarna lekte en stund, inge länge tyvärr för Bettan verkar inte alls intresserad av att leka med andra hundar numera.. Fick surra en bra stund och smida lite "planer" för framtiden. Hoppas hoppas det går i lås bara.. =)

Blev bjuden på middag hos svärmor och faster Erika, som har blivit så duktig att säga till när det behövs ett toabesök. Kan man bli annat än löjligt stolt? =p Hur som helst så kollade vi på de superunderliga Teletubbies och fikade nere i källaren. Slog kullerbyttor och hux flux hade jag båda mina favoritflickor i knät. Anna på ena och Erika på andra =) Jättemysigt!

Nu sover Anna och jag ska läsa lite bloggar innan jag gå ner och kokar en kopp te, har lite ont i halsen..

Röda korset.

Dagen idag har gått fort, tog en prommis på mrogonen, gjorde lunch, tog en powernap på obestämd tid (så länge Anna sover) vid 2 och sen har vi käkat middag. Mamma har passat Anna ikväll så vi åt tillsammans. Pasta och skinksås, blev kanongott!

Iaf, så vid 18 tiden så åkte jag iväg på en första hjälpen kurs för barn, som varade till 9 ungefär. Väldigt roligt och lärorikt faktiskt. Mycket som man visste, men samtidigt mycket som man faktiskt inte hade en aning om. Den 30e är det den andra delen i kursen, då ska vi bla få lära oss lägga förband och simulera en olycka. Ska bli spännande.

Helt sjukt egentligen, jag var borta ca 3 timmar, men guuuud så jag saknade Anna. Speciellt då en annan i gruppen hade med sin sjukt söta 3 månaders son =) En framtida flört kanske? :p Hur som helst så ska nog jag och T ge oss iväg på Familjecentralen på onsdag, måndag skulle hon på babysim med sonen. =)

Juste, inte att förglömma;
GRATTIS PÅ 6-MÅNADERS DAGEN ÄLSKADE ANNA!

Kvällen

VAD hände i slutet på Grey's idag?! Jag hängde inte med.......

Kvällen har bestått av mys med Anna, mys med sambon och TV. Klockan 20 tittade vi på Skitiga Jobb, det brukar jag inte titta på i vanliga fall, men det var bra. Spännade och intressant faktiskt. Dom var någonstans 30 km ut på havet och fiskade efter nån sällsynt haj. Ganska coolt. Hur som helst, efter det vart det ju Grey's som jag inte riktigt tyckte borde ha slutat så.. Addison.. Hmmf. Ska hon komma i mellan nu igen?! Aja, får väl se nästa vecka. Suck. En hel vecka.

Sen kikade vi på Fråga Olle, ganska roligt, men inte fullt lika bra som jag minns det faktiskt. Kanske nästa veckas program är bättre.. Hoppas. Nu är det Girl's of the Playboy Mansion, ingenting jag vill titta på. Vet iofs inte vad det är på de andra kanalerna vi har, men jag ids inte kolla heller.

I morgon åker min sambo tillbaka för att arbeta i 3 veckor till. Sen kommer han hem =) Vet dock inte hur länge han blir hemma sen men.. Aja.. Det visar sig nog.. =/ Hoppas han får ett jobb bara........ :(

Nej, nu ska jag läsa lite bloggar och sen mysa en stund till innan det är dax att sova.

Natti natt

Hallå hej va!

Gick på affären vid 9  i morse med 2 grejor att handla, barnmat och fikabröd. Vad lämnar jag Prix med? Barnmat och snus. Det kom jag på lagomt vid kiosken (ca 5 m från Prix) så jag vände och köpte fikabröd. Under tiden så hann Anna somna så bra var det med det. 

Vi har haft fin-främmene idag oxå, K och A ifrån Kånkback! Det var roligt, förutom att A blev jätte jätteledsen när han vaknade och kom in, det var kanske för mycke nytt. Men hur som helst så grät han en liten stund men sen blev han glad igen när jag plockade fram lite leksaker som han kunde bita/slå/suga på =) Anna var ingen vidare lekkamrat, hon sov sig igenom hela besöket. Ungefär lagomt till att dom styrt sin kos hemåt för lunch så vaknade Anna med ett illvrål. Hon sov ute, och jag hörde väl inte henne genast i samma sekund hon vaknade :p

Sen efter det så har vi inte gjort så mycket, jag och Anna tog våran snart-standard-nap i soffan och Micke for till Böle och hälsade på sin farmor och farfar och åkte lite skoter. Sen efter det så kom faster Erika och farmor Åsa och bjöd på glass. Mycket gott, små mini magnum, mumma!

Snart blir det väl någon slags middag tror jag, men nu är det Unga Mödrar som kallar.

Adios for now!

God kväller!

Passar på i pausen på det medelmåttiga programmet "Den rätte för Rosing".
Har precis stoppat om min dotter i hennes säng, hon ser så fridfull ut där hon ligger =)

Har flyttat tillbaka hennes säng till där den stod när hon var "färsk" så att säga, bredvid min sida av sängen. Hon har haft sin säng vid fönstret tidigare, men hon vaknar ju innan tuppen och jag tror (och hoppas) att det är för att det bli så ljust. Så nu håller vi tummarna att hon kanske sover lite längre på morgonen nu.

Hörs sen!

God morgon solen!

God morgon kamrater. Sovit gott?

Ute skiner solen, det är så härligt. Jag blir alltid på strålande humör när solen skiner och man mår som så bra i själen. Och sinnet =D Anna vaknade ybertidigt som vanligt, men pappan i huset klev upp med henne. Jag vaknade iofs enbart en timme senare, vid 7, men det var ändå skönt. Nu dricker jag lite kaffe (3e koppen hittills) och Anna sover i vagnen i vardagsrummet. Micke var vaken när jag gick upp, men han sover säkert han med i soffan nu.. :p

Sen när det blivit lite varmare ute så ska vi ta en promenad hade jag tänkt, hoppas Micke vill följa med. Känns lite roligare att gå tillsammans med någon. Btw, min mamma var ju till Sthlm förra veckan, och då hittade hon ett par solglasögon till Anna, hon blev så himla tuff i dom =D Känns skönt att ha, för ibland så vill hon sitta uppe när vi är ute och går, och skiner solen så är det ju bra om hon har solglasögon. Man måste vara rädd om ögonen.

Bettan är ju hemma, det är så himla skönt. Jag har verkligen saknat henne. Hon är så duktig med Anna. Anna får klappa och känna på henne, men när Bettan tycker det är nog, då går hon bara därifrån. Hon är så duktig så. =D *stolt*

Aja, nu ska jag läsa lite bloggar, kolla facebook och drömma mig bort tills vi flyttar. Det kommer blir KANON!

Ha en bra dag i solen!

God natt kompisar

Nu knyter jag upp svansen, kastar in handduken etc.
Tidigt för att vara jag, men ack så trött jag är. Jag kan slappna av på ett annat sätt nu när Micke är hemma, så då blir jag trött. Seg. Slut. Skönt att då "vila" så jag orkar vara en så bra mamma som jag kan till min dotter de veckor hennes pappa är borta och jobbar.

God natt kamrater. Sleep tight.

Första dagen i veckan.

Idag tog vi en lååååång prommis på förmiddagen. Anna började bli trött runt 10 tiden, så vi klädde på oss och skulle möta mamma som gick från Kullsta. Sagt och gjort, efter att jag tagit mig upp för dessa HELVETESBACKAR men både barnvagn och nyfiken hund, som naturligtvis skulle stanna mitt i backarna precis när man fått upp lite tempo. Men men, när vi mötte mamma så vände vi om, gick tillbaka ner på byn. Gick och tog en välfötjänt lunch på Brödbiten, med en latte med vanilj, naturligtvis. Sen gick vi hem. Anna fick lite lunch och vi busade lite på hennes lektäcke. Hon har blivit så himla duktig på att sitta nu, min vackra dotter. =)

Kryper kommer hon nog göra snart med, det är bara det där med att kombinera både böjda ben OCH stödja på armarna samtidigt.. Men det kommer när det kommer, men det är roligt att se hur hon kämpar =) Nu har hon förresten NÄSTAN funderat ut hur man tar sig FRAMMÅT i gåstolen med.. Men än så länge så är det bra mycke lättare att ta sig bakåt. Tills det är e vägg eller dyligt i vägen och ett smärre raseriutbrott kommer för att hon inte tar sig därifrån. :p Men som sagt, nått steg frammåt tog hon allt idag. Men inte var det mamma eller pappa som lockade då inte, nej det var Bettan =D

Nu sitter hon nere och är lite förbannad för att inte pappa ger henne maten fort nog tror jag.. Haha gofis. =) Snart ska väl vi äta oxå hoppas jag, börjar bli himla hungrig faktiskt. Potatisen står på spisen så snart blir det nog.. =)

På återskrivande!

Äntligen!


Nu är min älskling äntligen hemma.
Känns underbart!
Men jag tycker lite synd om min stackars pappa som nu blir utan denna vackra varelse.. Kanske han kommer och hundnappar henne igen?
Men nu ska jag mysa med min dotter OCH min hund =D

Söndag

Idag kommer Bettan hem igen =) Åh vad jag har längtat efter henne. Min vackra, underbara, snälla, halvknäppa hund.

I morse fick jag liiite sovmorgon iaf, Micke hade tydligen klivit upp vid halv 6 då skatten vaknade och dom kom upp sen vid 8. Då hade Anna somnat igen och Micke la sig han med. Sen när Anna vaknade så klev jag upp med henne och Micke fick sova mera. Vi har sedan dess busat, kokat kaffe, plockat ihop lite, plockat ur diskmaskinen och nu sitter jag här. Hör på Anna från nedervåningen att hon börjar bli trött, så jag ska ta och lägga henne i vagnen och skjutsa ut henne så hon får sova en stund. Sen ska här dammsugas.

---

Nu vill jag bara att dom ska gå hem så jag får sova. Det lär ju ändå vara jag som får lov att kliva upp i morgon.. :)

Spenderat kvällen i soffan, under en filt, tittat på Robinson 2009 och druckit nått glas vin och käkat chips. Så nu vill jag krypa till kojs. Men främmande är fortfarande kvar och det känns inte så lockande att lägga sig medans dom är kvar..

Adios och god natt. Tids nog.

Problem.

Jenny: Jag kan inte skriva kommentar på din blogg, men ja vi kommer på tisdag! Ville inte dra med magsjukan, även fast vi var friska men i den nära familjen var dom sjuka.. Men på tisdag kommer vi =)

Kristina: Kaffe finns det alltid här på Forsgränd, så det är bara att kika förbi =) Kan tänka mig att sonen vuxit lika mycket sm Anna =) Vi ses till veckan!


Det gillar jag inte!

Jag har en tendens till någonting jag inte tycker om. Jag gör mitt bästa för att inte göra det men det händer om och om igen.. Jag jämför mig själv med alla andra. Jag känner mig ibland som en dålig person för att jag inte kan det, eller för att jag inte gör det. Jag vet ju naturligtvis att jag är ju lika bra som alla andra även fast jag inte gör en paj i veckan, eller inte har klinisktrent hemma. Det vet jag ju. Men jag kan inte hjälpa att jag ändå lyckas jämföra mig med alla andra.

Jag gillar det inte men så är det

Det som började så bra..

När jag och Anna klev upp så var det klarblå himel och sol. Nu är det mulet, solen skiner igenom ibland och blåser näst intill storm. Trist. Vi har iaf varit och handlat lite och nu sover Anna. Sambon åkte iväg och skulle göra kolbullar tror jag och här sitter jag. Skulle behöva plocka ihop lite men jag orkar inte. Inte just nu.

När vi var på ICA så träffade vi en människa som pratade lite med gubben och kikade lite på Anna. Vi sa hej då och skildes åt. Han gick ut från ICA vi fortsatte handla. När vi är vid mjölken kommer han tillbaka, då har har varit och köpt en jättemjuk och fin apa till Anna. =) Den gillade hon direkt och höll om den med båda armarna nu när hon somnade. Gofis. :) Tänk vad snälla männiksor det finns..

Snart ska jag göra mig lite lunch tänkte jag, hamburgare blir det idag. "Ska vi äta hamburgare till lunch? Du ville ju det igår.." sa min sambo. "Ja det kan vi göra." Tyckte jag. Och när det är dax för lunch, ja då åker han. Ensam till lunch dvs. Men men, jag fick ju min hamburgare iaf. Om än inte från Sibylla.

Men va f*n

Nu tror jag det regnar ute? Vart är världen på väg? Eller iaf vädret?

Kväll kväll kväll

Nu är det kväll igen. Dagarna bara flyger förbi, jag hinner allvarligt talat inte med.. Suck. Men man får väl passa på att njuta medans tid finns. Ursh, vill inte att Anna ska bli stor. Vill inte att dagarna ska ta slut. Vill INTE börja jobba igen.

Pratade med framtida grannen ikväll när vi var upp och hälsade på. Började prata om jobbet. Jobbet. Suck. Jag vill inte! Funderar på om jag kanske skulle ta tag i mig själv och tvinga iväg mig på det-där-stället-där-man-pluggar-men-som-jag-glömt-vad-det-heter och kolla upp lite grejor. Känns motigt. Om jag inte tänker på hösten, då kanske den inte kommer? Kan ju alltid hoppas..

Nej nu ska jag dricka upp mitt glas cola, om det är kvar, och titta lite på TV innan vi ska sova. Natti natt

Vi hörs i morgon.

Super dag.

Även fast solen inte är närvarande. Men min sambo är hemma. :)

Igår tänkte jag försöka en grej, Anna fick sova en timme ungefär mellan halv 6 och halv 7 igår kväll, så hon skulle orka vara vaken lite längre och på så vis sova liiite längre på morgonen. Trodde jag ja. Hon somnade runt 9 igår så då tänkte jag att hon kanske kunde sova till iaf 8 i morse. Men icke. 06.00 vaknade hon, som vanligt. Då tog jag henne till våran säng och vi låg och myste ända till klockan 7 innan vi klev upp och gjorde gröt. Lillan var jätte hungrig så hon åt både gröt OCH yougurt. Duktig tjej :)

Vid halv 10 var vi upp och väckte pappa och sen plockade jag undan tvätten och gick och duschade. Duschade i godan ro, och tyckte att det var lite segt med att vattnet skulle rinna bort, men tänkte inte så mycket på det. När jag duschat klart så är det översvämmning i hela jälva badrummet! Så det var att torka torka torka.. Suck! Alltid ska det vara NÅGONTING verkar det som. Blir faktiskt lite leds. Jag tror inte det här huset gillar mig helt enkelt. Men men, nu har vi varit och köpt kausticksoda (eller vad det heter) och ska försöka reda bot på problemet. Hoppas det fungerar, känns inte så kul och måsta ringa stackars Sissi hela tiden.. Aja, hoppas det fungerar. Och att det kanske bara är en massa äckligt hår som ställer till det. Av någon annledning så tappar jag VANSINNIGT mycke hår nu sedan jag SLUTADE amma. Annars har man ju hört tvärtom.. Konstigt.

P var hit en sväng, alltid lika trevligt. Men jag tror faktiskt inte att hon ska dricka kaffe. Hon blir så knepig.. :p Men hon var ju på bra humör iaf. Helt utan annledning säger hon, men jag tror att det var för att hon träffade min glaskit :p Kan man bli annat än på bra humör då?

Svärmor kommer på middag idag, så det ska bli trevligt. Kyckling och risotto med ädelost. Så gott!

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen gå ner och mysa med min dotter och sambo.
På återskrivande!

Så hemskt!

Det är någonting man aldrig tror ska kunna hända, men så händer det. Och det är fruktansvärt. *Håller tummar och tår att ni finner din honom*

Kolla här.

Härliga väder!

Jag vet att jag tjatar om att våren är här, men nu verkar den verkligen vara HÄR. Känns alldeles underbart! Jag får så mycke energi och mår så himla bra när solen skiner. Härligt.
Har precis kommit hem från en sväng på ca 2 timmar med Bente, Åsa och Anna. Anna tänkte inte sova, så hon har suttit upp i vagnen bra nog hela tiden. Sista biten bar jag henne så hon riktigt kunde titta sig om kring. Då var hon nöjd kan jag lova. =) Hon satt med när vi drack Latte med vanilj på brödbiten och Anna pratade med R och T från Allt för byn. =) Sötnos. Btw, det är den mössan hon har Petra :p Nu när vi var vid prix så slog hon igen ögonen så nu ligger hon ute i vagnen och sover.

Funderar på om jag ska göra stuvade mackaroner och stekt falukorv till middag idag.. Jag känner mig inge sugen på kyckling idag faktiskt.. Kanske tar det i morgon ist så kan jag kanske få lite experthjälp av sambon.. =) Längtar verkligen tills han kommer hem ikväll.. Ska bli så mysigt =D

Aja.. Nu ska jag kika runt lite och sen lägga mig i soffan en stund.. Adios

Och solen fortsätter att skina

Är det inte härligt? När man vaknar 6.20 (nåja härligt och härligt) och det är redan soligt ute? Nu är våren här, äntligen! Anna har sovit jättebra i natt och febern försvann med sömnen. Skönt. Idag ska vi gå ut och gå med Annas farmor, det ska bli trevligt med lite sällskap! Bra mycke roligare än att gå själv, eftersom Anna somnar när man drar ut henne i vagnen. Det är ju iof bra men.. Jaja.. Sällskap blir det idag iaf. =)

Sen ikväll så kommer ju min sambo hem, det ska bli himla skönt. Hur det än är så blir man trött av att vara ensam med allting. Men som sagt, han kommer ju hem ikväll så kanske jag kan få en sovmorgon eller två :p Får se hur länge han kan stanna kvar hemma, förhoppningsvis en hel vecka. Men vi får se.

Nu ligger Anna i sin säng och har nog vaknat tror jag, det låter som det :p Ligger och jollrar och tittar på mobilen jag hängde upp. Mammas hjärta.

Aja, ska gå och plocka upp henne nu och mysa en stund innan det är dax för lunch.

På återseende.

Åh så roligt!



Bettan kommer hem på söndag!

Som ni kanske vet så flyttade min vackra hund Bettan tillfälligt till min pappa i höstas. När Micke började jobba i Bydalen så kände jag att jag inte kunde ge henne den uppmärksamhet och tid som hon behöver, med ett litet barn och allt vad det innebär. Så eftersom min pappa var arbetslös så kunde vi lösa det så, och eftersom han och Bettan verkligen ÄLSKAR varandra så kändes det som en kanon lösning.

Men nu är det så att min pappa har fått jobb och börjar jobba på måndag, så på söndag så flyttar min Bettan hem igen. Och det ska bli alldeles underbart! Hon är så duktig med Anna, jag är så stolt över henne..! Nu när Anna blivit lite större så känner jag att jag har mera tid att lägga på Bettan, och det börjar ju gå emot våren med så man kan vara ute lite mera.
Förstår ni hur fantastiskt det känns nu?!

Hur som helst, febern har inte riktigt gett med sig ännu, men den håller på att ge upp. Under 38 nu när Anna la sig. Hon käkade en tallrik med gröt och en halv burk med yogurt. Mammas duktiga tjej! Inget fel på aptiten that's for sure!

Jag har tittat på Grey's nu i min ensamhet, och lika bra var väl det för jag bölade ögonen ur mig näst in till. Fattar inte att man är så blödig numer.. Men å andra sidan, jag har nog alltid gråtit till Gery's. En helt fantastisk serie.

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen sova. Man blir trött av att gråta ;)

Stackars lilla älsklingen

Fortfarande feber.. Mammas hjärta.. Hon sover nu igen, sov 3.5 timmar från halv elva ungefär till 2. Sen så är hon trött igen nu så hon sover. Men god aptit och dricker bra, så det är ju bra.

Visningen gick bra iaf, det verkar lovande. Men vi får väl se. Hoppas inte allt för mycket, då blir jag bara besviken när det inte blir av. Aja. Nu ska jag ta och kika lite här och sen ta en kopp kaffe. Igen.

Underbar

http://www.youtube.com/watch?v=D68ymfjpw98

Men allvarligt?

Hur länge ska hon sova? Jag har gjort allt jag skulle och lite till.

Nu vill jag gosa dotter.

Gooood morgon solen!

Anna vaknade första gången vid 4 och kunde inte somna om.. Så vi gick ner och gjorde iordning lite välling, men den ville hon inte ha. Kollade febern och visst, hon hade 38.5 i feber. Så hon fick en alvedon och lite mera vatten och sen satte vi oss och tittade lite på Animal Planet, tillslut somnade hon halv sittandes i mitt knä. När hon vaknade sen vid 7 verkade hon piggare, men var fortfarande lite grinig och gnällig. Så sen vid halv 9 tittade jag febern igen och hon hade fortfarande över 38 så vi tog en till alvedon och hon somnade sen. Nu har vi varit ute en stund, lite friskluft är ju bara positivt för henne. Så nu sover hon i vagnen, ska strax gå ut och kolla om hon är varm..

Iaf så var jag in och handlade lite tulips, plockade undan allt annat rat som jag varit påväg att plocka undan sedan.. I höstas kanske? Iaf, så ska jag på återvinningen sen och göra mig av med eländet.. Skulle vilja ta lite till med, men jag måste nog rådhöra med min sambo först. Så det får bli till veckan med andra ord.

Nu ska jag läsa lite bloggar och uppdatera mig om alla andras yberspännande liv och sen.. Dricka lite mer kaffe?

Natt igen

Dagen har flutit på bra. Vi var på BVC på läkarundersökning och vaccination. Det verkligen skär i mitt hjärta när jag ser och Hör, för den delen, hur Anna inte gillar att få sputor. Huvva mammas älskling. Sen tyckte läkaren att Anna skelade på vänster öga så han ska skicka en remiss till Ögon i Östersund på en kontroll. Känns lite skrämmande faktiskt, men det kanske hinner försvinna innan det är dax? Det brukar ju växa bort.. Aja, jag är glad att dom uppmärksammade det iaf. =)

Sen tog vi en sväng in på jobbet och hälsade på damerna och min chef. Jag känner med och mer att jag saknar mitt jobb. Kanske inte Jobbet nödvändigtvis, men arbetskamraterna. Inte "intrigerna" men sammanhållningen och den goda stämningen. Men tids nog så. Just nu njuter jag bara av Anna. Hela dagarna.

Vi käkade chili con carne till middag och gud så gott det blev. Åt som en häst, mätt som en gris och ville bara dega ihop i soffan. Men icke, fram med dammsugaren, insåg att påsen NATURLIGTVIS var full igen, rejsa på ICA och köpte nya och städa städa städa. Det kommer en person och ska kolla i morgon, då vill man ju absolut att det ska se snyggt ut. Vill ju inte att hela världen ska veta hur det ser ut hos den här halv lata småbarnsmamman.. :p Eller halv lat och halv lat, jag prioriterar annat framför ett fläckfritt hus och hem numer.. Konstigt va? =p

Aja, vi har kollat på Rosing och hennes läppar, Desperata Hemmafruar och Christine. Men nu kallar sängen för ikväll. Känner mig ganska trött faktiskt.

Sov så gott, på återskrivande!

Av och till

Skiner solen idag. När den väl är framme är det verkligen varmt och skönt, men så fort den gömmer sig bakom molnen så blir det genast kallt. Så, våren är inte här ännu, men snart så :)

Vid 11 tiden skjutsade vi upp min syster till slalombacken, hon har friluftsdag eller elevensval eller vad det nu var, och skulle åka skidor. Träffade Annas farmor där så vi tog en fika i fiket innan hon försvann upp i backen. Då åkte vi hem, gjorde lunch och nu väntar vi på att klockan ska gå så vi får åka på BVC och ta andra vaccinationen och träffa läkaren igen. Annars har vi tagit det väldigt lugnt idag, skulle ha städat men orken har inte infunnit sig ännu. Kanske gör det när Sofie är här så hon kan leka med Anna så kan jag städa. Det är lite bökigt med en dotter som hela tiden vill vara med och kolla. Det är svårt att dammsuga med henne i bärselen faktiskt ;)

Aja, nu ska jag återgå till det jag gjorde, på återseende!

Soligt idag igen

Idag skiner solen igen. Härligt. Nog börjar det gå emot våren alltid. Men jag måste verkligen hitta en ny overall till Anna. De hon har nu är så vaaaarma, speciellt om man har åkpåsen till henne. Den består ju av ungefär enbart fleece och liiiiite vanligt tyg på utsidan. Varmt med andra ord. Men av någon annledning skulle jag vilja ha en jacka åt henne bara.. Sen när det är vår på RIKTIGT. Fleecebyxor kan man ju ha nertill så fryser hon inte om benen.. Men VART ska jag hitta en bra jacka då?? Aja.. Vi är ju inte där ännu..

I natt har Anna sovit heeela natten igen. Back to normal med andra ord. Även fast hon vaknade i samma tid idag som igår, så kände jag mig utvilad och hyffsat pigg faktiskt. Skönt. Var ett tag sedan.. :p

Nu ska jag göra lite frukost till mig och ge Anna lite mellan mål. Hörs sen!

Nu

säger vi god natt här på Forsgränd. Anna sover sedan länge, systeryster har intagit sängposition och jag ska följa hennes exempel alldeles strax.

På återseende och sov så gott allihop!

Ännu ett steg in i vuxenvärlden.

Jag har ju alltid varit emot allt vad handla-lista heter.. Onödigt, jo men visst kommer man väl ihåg ändå? Nej, det gör man faktiskt inte. Så idag, mina vänner, så satte jag mig och skrev dels en matsedel (kors i taket jag ska LAGA mat) och en handla-lista. Dvs ännu ett steg in i den "riktiga" vuxenvärlden.

Det böjade ju med att jag skaffade mig ett MasterCard i förra veckan. Jag pensionerade mitt värdelösa Maestro kort och skaffade ett MasterCard. Vuxet. Och idag alltså, så har jag bestämt mig för att hädanefter ska jag SKÄRPA mig och verkligen LAGA maten själv. Inte bara käka färdigpytt, potatsbullar och färdigrullade och halvstekta köttbullar från Scan. Grejen är ju den att jag KAN ju laga mat, men jag har blivit bekväm. Alldeles för bekväm. Och pank, så det är inte mer med det än att jag helt enkelt får skärpa mig.

Så idag blir det pasta och köttfärssås, i morgon blir det klyftpotatis, stekt korv och beasås. Onsdag ska jag faktiskt göra potatisbullar men på torsdag blir det sprödbakad fisk och potatis. Eventuellt ska jag försöka mig på filsås, annars kanske jag ringer pappa och frågar hur fan man gör äggsås. Det vet jag inte.......
Fredag blir det nog kycklinggryta ala första-gången-någonsin-försök. Får bara hålla tummarna att det smakar jag jag tror.. Som tur är kan Micke vaka över mitt kycklingtillagande, han kommer ju hem på torsdag kväll! <3

Sen får vi väl se vad vi hittar på i helgen att äta.. Kanske Micke vill vara med och bestämma det..

Hur som helst, i morse klev vi upp redan vid 20 över 6! Syster yster låg och sov fortfarande och fick sova i 40 minuter till, så jag tog Anna och gick ner. Jag var så trött att jag nästan kunde somna sittandes i soffan, men det gick ju inte. Trodde ett tag att KANSKE Anna kunde somna om i soffan men icke. Så sedan dess har jag varit vaken förutom 20 minuters vila i soffan vid halv 9. Trött? Nej faktiskt inte.. Men jag lär nog somna ovaggad ikväll.

Nu ligger hon ute i vagen och sover, har precis somnat. Så nu ska jag läsa lite bloggar och sen göra någon lunch.
 
Adios for now

--

En god middag och lite Erika bus senare så är vi hemma, stumpan sover och syster yster kommer snart från en kompis.

Vi ska kika på filmen på 3an klockan nio, det ska bli mysigt.

Har verkligen ingenting att skriva ikväll. Vi hörs i morgon!

Härliga söndag.

Dagen börjades som vanligt omännskligt tidigt, eftersom min dotter inte alls gillar att ta sovmorgon. Någonsin. Men det var bara att kliva upp, vi drog oss (eller JAG drog mig och Anna snurrade, jollrade, sparkade och pratade) i ca en halvtimme innan vi gick ner. Halv kallt var det nere, ledigt under 20 grader iaf. Jag har fläckten nere inställd på 20 grader och den surrade då inte. Men men.. Orkade inte tända upp just då, så vi myste ner oss under filten ett tag.

Efter välling och lite mera mys så tände jag upp.

Vid 10 tiden kom Jaana ner och vi surrade en stund innan Elin gjorde oss sällskap vid 11. Jaana blev kvar till efter 1 någon gång och Elin for kanske vid.. 3? Det är så härligt att jag har dom. Två av mina allra bästa vänner. Dom jag kan prata om Allt med och som jag aldrig behöver vara orolig över att dom ska tolka mig fel. Jag kan säga vad jag tycker utan att det ska bli någonting fel. Men å andra sidan kanske det har med att göra att Jaana är mamma och Elin ska bli? Det verkar faktiskt vara så, att dom man verkligen kan lita på är dom som själva har barn..? Med vissa undantag naturligtvis, jag har några vänner som inte har barn med.

Men det är någonting med J, E, P och K som är speciellt. Dom tar mig för den jag är, och accepterar att Anna är en del av Mig. Dit jag går, dit följer även Anna med. That's it. Vissa verkar inte förstå det.. 

   

"Men kan du inte skaffa barnvakt då?" Nej det kan jag inte, eller jo visst jag KAN, men jag VILL inte. Det är Min dotter och jag vill vara med Henne. Anna är min största prioritet, inte att dricka vin och spela spel. Den tiden är förbi och jag prioriterar min familj i första hand!

Om en stund kommer min syster hit, hon ska bo med mig några nätter. Och vi ska upp till min svärmor på middag sen.. Nej nu ska jag göra nån nytta, typ hänga tvätten.

Hemma igen

Sen senast har jag varit på en tur i solen med mamma och hennes sambo. Efter en stunds promenad så tog vi en gobit och en latte med vanilj på Brödbiten, alltid lika gott.
Hem, elda, busa osv.. Glömde starta tvättmaskinen, som vanligt, får ta det i morgon då..

Nyss har vi kommit hem från en mysig middag med trevligt folk och väldigt god mat =) Tack så mycket! Anna var glad mest hela tiden, förutom när Molly blev lite rädd/brydd/knäpp och skällde, det gjorde min skatt jätterädd. Hon är ju inte van hundskall.. Men det gick ju över sedan hon fått gråta en skvätt i mammas famn. :p

Hon somnade på vägen hem och nu sover hon i sin säng. Jag var på Time och handlade lite lakrits och choklad som jag ska mumsa på i soffan.

Tack för idag, nu ska jag ringa min sambo.

Puss


Smells like..

today is gonna be a good day..?`

Hur som haver, nu har mannen-med-traktorn-aka-Sören varit här och med skopan förintat all snö som föll från taket i veckan. Skönt. Nu kan man gå ut igen.

Nu kallar min dotter, be back later.

Spår efter en effektiv hare..

Antingen så har denna hare skuttat så benen måste vara helt slut, eller så har jag en klan med harar här på Forsgränd. Har aldrig sett någonting liknande..

 



Vad ska man säga? Det hinner hända mycket på 3 dagar.

Ha en fin dag i solen!

Hem hem hemma..

Japp, nu är vi hemma innanför våra egna trygga väggar. Risken att få parkeringsböter är minimal och det gillar vi =)

Hur som helst, när vi kom hem så for vi på affären direkt, innanför dörren stod en charmör. En blond charmör. Han tyckte att jag skulle köra mig själv i en säker konkurs genom att skaffa abonnemang till mobilen. "Det är så billigt, du skulle tjäna på det blah blah blah.." Jag sa snällt men bestämt nej. "Fundera på det, vi blir kvar hela helgen." Säger han och drar på smilet. Charmör. Han visste vad han skulle säga, då kommer nästa replik. "Vilken söt liten du har, hur gammal är hon?" Gaaaaaaaaaaaaaaaah, min svaga punkt. Nej, nu tackade jag för mig och handlade ist. Så jag räddade mig själv från att falla för charmen och ta ett abonnemang. Ett klokt val.

Väl hemma så ser jag 100 000 miljoner (skulle bli hemskt många 0:or) små spår, över över allt. På vägen, på gräsmattan-som-nu-mer-är-täckt-av-flera-meter-snö och på "stigen" - som var en väg - till vedboden. Spår av hare. Kul. jag har sagt det förr, det är fullt med djurliv här på Forsgränd. Juste, kattspår upp på bron var det med.

Svärmor ringde och bjöd på middag, hemmagjord pizza. Mumma!

Vid 7 kom vi hem, gatt väcka jänta som naturligtvis hunnit somna på den bilfärden på ca 2 minuter. Det var inte uppskattat. Men vi skulle byta till en torris, ta på pymmen och göra välling. Vi skippade gröten idag och tog välling ist. Nu sover hon iaf, mammas hjärta.

Ja det var väl vad min eftermiddag bestått av och nu ska jag läsa lite bloggar. Adios!

Jag tror det börjar vända.

Både vädret och mitt humör.

Välkommen våren, du är väntad!

När jag la ut Anna i vagnen alldeles nyss, så började jag tänka på en sak. Jag är lyckligt lottad. Jag har inga pengar, jag har ingen fin bil, men jag har en fantastisk familj, underbara vänner och ett bra liv. Jag är en otrolig dotter och snart kommer det en ny liten i min omkrets. En av mina vänner ska bli mamma i slutet av maj och det känns.. Spännande.

För 1 år sedan kunde jag inte tänka mig att livet skulle se ut så här, att jag skulle tänka i dessa banor. Då hade jag ett helt annat liv, ett liv som jag faktiskt inte saknar. Inte ett dugg. Vissa människor som jag hade runt mig Då finns inte kvar idag, men det gör ingenting. Jag har lärt känna andra människor, människor som på väldigt kort tid betyder mycket mer än vad De människorna gjorde då.

Jag är lyckligt lottad, och jag njuter varje dag,

Ha en fantastisk dag i vårsolen.

Still in Torvalla

Jag och Anna bestämde oss för att stanna i Torvalla en natt till.
Anna fick för sig att vara maratonvaken idag. Efter att vi gått ut och gått så fortsatte hon sova ute på pappas uteplats i vagnen, och vaknade kanske vid halv 2 tiden. Sen var hon vaken. Till 8 ikväll! Hyffsat bra humör hela tiden, men lite gnällig i mellan åt. Men sova, det vägrade hon. Men efter ett bad och en tallrik gröt så somnade hon som en sten. :D

Kollade på Sveriges Värsta Bilförare, tyckte det var helt okej att Cecilia fick åka hem, men kanske hennes co-driver skulle ha stannat? Hon verkade inte alls ha någon koll..

Aja, nu ska jag surra lite mera med K och P, sen ska jag nog sova. Adios and good night!

God morgon världen!

När Anna vaknade i morse, ville jag helst att hon skulle somna om. En timme iaf, men icke. Bara att kliva upp och göra gröt. Sagt och gjort så gjorde vi det. Pappa hade oxå vaknat och satt på kaffe. Efter det gick pappa ut och rastade Bettan, när han kommer in frågar han; Ska jag göra dig på dåligt humör? Nej tyckte jag, helst inte. Du har nog fått en parkeringsbot. Jippi. Vad härligt. Suck.
Där jag parkerade igår så var det max en timme. Fanns ingenting att göra åt för det var fullt, så jag tänkte jag skulle gå ut och flytta ratet efter ett tag. Det glömde ju naturligtvis jag bort. Och se vad som hände, 400 kr i böter. Loooooovley.

Då funderar jag, om jag som ändå stod på en parkering, får böter, varför får inte den där hästtransporten längre bort böter? Den står efter vägen och har stått där sedan pappa flyttade hit, i augusti..? Och den gigantiska lastbilen, som blockerar mest hela jävla vägen? Neeeej, ge böter till Saaben som står på en parkering, gör det för all del. Idioter.

Nu har vi varit ute och gått en sväng och gick ner på affären och handlade lite till middagen idag. Stannar nog tills i morgon tror jag. Det är ganska skönt att inte vara hemma och måsta tänka på allt som har med hemmet att göra. Här i torvalla, det är nästan som semester.. Ganska skönt med andra ord.

Nu ska jag dricka mitt kaffe medans det fortfarande är varmt. Adios for now!

In the city

Ja, idag gjorde jag staden. Östersund. Inge vidare att hänga i julgranen faktiskt.. Men det visste jag ju sedan tidigare. Hur som helst så åkte jag, Micke och Anna ner på stan där vi mötte upp Marielle och Gabriel för en fika på Thé huset. Efter det gick vi runt lite på stan, kollade lite och inne på domus kommer jag på en grej.

Jag kollade klockan och funderade lite snabbt på hur länge vi fick stå på parkeringen.. Då kommer jag på att vi GLÖMDE betala parkeringen!!!!!! Snabbt som attan skickade jag iväg min långbenta sambo till parkeringen och betala så vi inte skulle få böter. Som tur var så hade vi inte hunnit få det, men jag tänkte; yes, ytterligare ovälkomna utgifter, vilken tur att vi har så fett med pengar över..... Men som tur är fick vi spara de få kronor vi har kvar. Gud så klantigt.

Aja, middag hos pappa och sen for Micke tillbaka till Bydalen för att arbeta. Men vi fick ju träffas en liten stund iaf =)

Nu sover Anna, pappa tittar på hockey och jag väntar på att klockan ska bli 21 så jag får titta på Grey´s =)

Puss på pannan så länge!

Jaha..?

Nu sover lilla Anna en stund, pappa är på mötet, Bettan sover bredvid mig i soffan och här sitter jag.
Blev medlem på blogglovin, och bara för skojs skull så sökte jag på Min blogg. 6 som prenumererar.. =)
Undra vilka det är då?


Ute skiner solen och snön gnistrar. Visst, det är jättevackert, men är det inte dax att snön smälter bort nu? Och ge plats åt våren? Tussilago i vägkanten, knoppar på träden? Även om min pollenallergi visar sig med besked på våren och försommaren så kan jag inte låta bli att hoppas. Hoppas att våren kommer snart.

I våras hade jag inga problem med pollen alls nästan. Vet inte om det var för att jag var gravid då, eller om den helt enkelt gett upp och insett att jag fortsatte leva mitt liv även om ögonen var blodröda och kliade, näsan rann så där mysigt (not) och halsen kliade gärnet..? Man kan ju alltid hoppas. Inga större problem hade jag i somras heller när gräset klipptes, men det kanske kommer dubbelt upp i år ist? Hoppas inte..

Jag har glömt bort kaffet som vanligt, bra va? Mmmh, jag som verkligen älskar pissljummet kaffe. Huvva.

Nu skriver jag bara pga brist på annat att göra.. Kanske ska försöka komma ihåg nå fler blogg adresser? Känns ganska lönlöst men man kan ju alltid försöka..

Adios!

God förmiddag!!

Igår tog jag och Anna och satte oss i bilen, packade resesäng, barnvagn, blöjor, mat och kläder. Vi styrde den gröna faran emot Östersund och Torvalla.

Så nu sitter vi här, i Torvalla. Känns skönt at vara hemifrån ett tag faktiskt. Har vi tur så kommer Annas pappa idag, han hade fixat att han var ledig så han kunde komma hit och träffa oss. Så det blir trevligt =)

Vi ska nog träffa Marielle efter hennes halv dag idag, kanske ta en fika med barnen på nått mysigt fik? Vi får se när hon hör av sig.. Funderar på att ta vägen förbi Barnens Hus och köpa en ny tallrik till Anna. Och kanske nån ny sked..? Vi får se.. Pappa är strax påväg på intervju, vi får hålla tummar och tår! =)

Aja, nu ska jag fortsätta dricka mitt kaffe och läsa lite bloggar, dom som jag kommer ihåg adressen till ;)
Men nu vet ni att jag lever iaf, om ni saknat mig.. :p

Så var idag snart förbi då..

Tiden går så fort. Man hinner knappt med.

Anna sover som en stock, här sitter jag och allt är i sin ordning.
Nästan. Någonting fattas. Någonting är inte som det ska. Någonting gnager i mig, och jag hoppas detta något får ont i tänderna snart och slutar. För jag får det inte att sluta för egen kraft.

Sedan sist har vi varit och handlat, ätit middag, badat och ätit gröt. Sovit en skvätt, pratat i telefon, hängt den andra omgången tvätt och snusat. Måste sluta med det. Det blir för dyrt. Och det är ju ärligt talat inte hälsosamt heller. Att jag ens började efter jag fått Anna, det är ju vansinne.

I morgon blir det troligen lika händelselöst här på Forsgränd. Hämta ved - elda. Titta på TV. Busa med Anna. Snusa. Dricka stora, alldeles för stora, mängder kaffe. Kanske ta en prommenad om vädret är vänligt. Jag gillar inte när våren sitter bakom knuten och lurar, visar sig ibland för att sen gömma sig igen. Kom fram och stanna framme, jag har ingen lust att leka lekar. Inte idag. Inte i morgon heller för den delen. Skärp dig!

Nu ska jag ta och koka mig en kopp vaniljte och sätta mig i soffan. Kanske finns någonting i tablån som fångar mitt intresse, annars tar jag väl fram boken som jag lånat(?) av mammas sambo. Vet inte när jag lånade den, men nog ligger den på byrån i hallen iaf. Jag antar att jag lånat den då, utan min vetskap. Men det är ju bra att läsa. Bättre än TV.

Nej det här blev inget trevligt och skojfriskt inlägg. Men vem sa att man måste vara glad jämt då? Jag tycker nog jag försöker vara det hela tiden, får man ha en dålig dag? Dålig vecka? Och det är bara måndag...

Vad är vackert? Egentligen?

Vi har en dammsugare här hemma.
Den är röd, gammal, ful och lever om nå fruktansvärt.
Den är halvtrasig, det fattas "delar", dvs alla små olika tillbehör finns inte längre.
Det fattas ett "lock" där alla tillbehör ska vara gömda.

Den är hemsk egentligen, men den fungerar.

Erika var hos oss för några dagar sedan, och hon sa en grej som jag började fundera över nu när jag dammsög.
Erika är 2 år gammal, och redan klokare än de flesta.

"Jag tycker den är vacker" säger hon och pekar på dammsugaren. Vacker.

Egentligen, vad är vackert?

Våran fula dammsugare enligt Erika, vad tycker du är vackert?

God förmiddag

I morse var jag som sagt till dom på Strandliden och skulle lära mig det nya systemet. Gick inte alls.
För det första så måste man först ha ett annat inlogg i ett annat system, och naturligtvis så "tänkte" inte min chef på det, så jag måste först och främst lära mig det systemet och få ett inlogg där innan jag kan få det om timecare. Gaaah!

När jag kom hem iaf var det dax för lunch för Anna, så vi gjorde ordning lite lunch till henne och sen begav vi oss ut i vad som då verkade ett perfekt vårväder. Det gick oxå över.
Det blåste, solen kom fram bara för att gömma sig bakom tjocka moln igen. Men men.

Vi lunchade på brödbiten, latte med vanilj och en ostfralla med skinkröra för mig och kräftröra för mamma. Det var himla gott! Nu har jag lastat in allting som ska till återvinningen i bilen och bara Anna vaknar så ska vi bege oss dit. Sen in på apoteket och köpa AD-droppar till henne och alvedon till mig. Kanske en sväng in på affären med, och på banken och aktivera mitt nya kort och spärra det gamla.

Nu blir det lite bloggar och sen kanske lite städ, beroende på vad jag hinner innan min skatt vaknar.

Natten

Natti natt govänner, återkommer i morgon.

Sov så gott.

                                    

Mitt allt. Mitt liv. Min dotter.

Hur som helst.

Blev bjuden på middag hon svärmor idag, mums! Sen åt vi glass och drack kaffe nere i gillestugan och tittade på Pippi Långstrump, lillfaster Erikas nya idol. =)

Men Anna började bli så himla trött vid 7 tiden, så vi packade in oss i bilen och åkte hem och gjorde gröt, tog på pymmen och nu sover hon sedan ca en timme tillbaka. Mammas tröttfis.
I morgon ska jag på möte för att lära mig det nya systemet på jobbet, hur jag ska göra när jag sen ska lägga mig tillgänglig som vikarie i timecarepoolen. Ska bli.. Intressant. Annas mormor ska vara med Anna under tiden, så jag verkligen kan koncentrera mig. Det blir nog bra. Men av någon annledning är jag lite nervös, jag vet inte varför. Kanske för att det blir ett steg "tillbaka", en förberedning inför att gå tillbaka och jobba tids nog. Känns både och.

Annars har vi inte gjort så mycket idag, var och kollade på den framtida lägenheten. Var inte direkt någonting att hänga i julgranen.. Men jag ska kolla upp lite andra alternativ med.. Det löser sig nog. Eller?

Wipeout var lite av en besvikelse faktiskt. Det roligaste med det programet hittills är kommendatorerna, det bådar inte gott. Och sen det faktum att det inte är slut ännu och ändå sitter jag här. Nej, får se fram emot Sanningens ögonblick ist klockan 21.

Nu ska jag läsa lite bloggar ett tag. Adios!

Kvällen igen.

Ute snöar det, ska vintern aldrig kasta in handduken och ge vika för solen och våren?

I em så somnade jag och Anna tillsammans i soffan, det var så mysigt. Hon somnade på min mage, så som hon brukade när hon var riktigt liten. Det känns som en evighet sedan, men hon är ju faktiskt fortfarande liten. "Bara" 5 månader och en vecka. Men det känns som att hon alltid funnits här hos oss.
Det finns verkligen inte ord att beskriva hur otrolig hon är, min underbart vackra dotter.

8/3-09

God morgon.

På forsgränd startade dagen redan vid 5, då Anna vaknade. Men efter en flaska så somnade hon om, tack gode gud, och vaknade sen vid halv 8. Då steg vi upp, gick ner och myste en stund i soffan innan jag gick ut och hämtade ved och tände upp. Sedan dess har vi gjort gröt och jag har druckigt kaffe. Nu ligger hon och sover en stund, så jag satte mig här.

Igår fyllde min mamma år, så på morgonen kom hennes sambo ner och hämtade oss så vi fikade mackor där uppe och gav henne presenten. Sen vid halv 11 tiden någonstans så tog vi fram vagnen som Anna har där och tog en prommenad i vårsolen ner till oss. På vägen stannade vi till på ICA och köpte färgning + slingning till hennes hår och tog gröna faran aka skitbilen aka saaben upp dit och fixade håret.

Efter det for jag och Anna hem, hon blev trött vid halv 4 tiden så jag la ner henne och sen somnade tydligen jag med i soffan. Det var skönt. Vid 8 var hon heeelt utslagen, så hon somnade ganska omgående efter en portion gröt och jag inväntade Elin. När hon kom kikade vi på Dream Girls och drack cola och käkade chips. Jag undrade just varför jag inte ätit chips på så länge, men igår kväll fick jag svaret. Jag kan nästan inte sluta när jag väl börjat äta....

Hon stannade till strax innan 23 innan hon och gomagen åkte tillbaka till Gräddhyllan. Jag surrade en stund (en timme) med min sambo och sen gick jag och la mig.

En lyckad dag och kväll alltså. Idag blir det date med miss Elf om jag inte missminner mig det.. Ska ringa henne senare. Hon var på Allt För Byn igår, så det kan hända att hon är trött idag. Vi får väl se. =)

Aja, nu ska jag läsa lite bloggar och sen dricka klart kaffet. Innan det blir kallt.

En mysig kväll.

Var ute och tog en prommenad med Åsa och Erika idag, det var skönt. När Anna vaknade fick hon sitta upp en stund och när vi kom hem var hon väldigt hungrig. Skulle ha varit på affären, men dottern var tvärhungrig så Åsa var så snäll och gick på affären så jag kunde gå hem och ge Anna mat. Tack =) Hon kom med mjölk, fruktmos till Anna och lite burkmat =D Och fiiiiikabröd. I massor =)

Medans vi fikade kom Petra innan hon skulle och vaccinera Saga. Hon kom tillbaka efter det och blev kvar. Tills för ca 10 minuter sedan. Vi satt och surrade massor, om allt och ingenting. Strunt och allvar. Så skönt att jag har Dig i mitt liv hjärtat.

Anna somnade vid halv 8 redan, hon var såå trött. Åt gröt och sen la jag henne i sängen. Mammas duktiga flicka.

I morgon ska jag "göra byn" med fröken Elf som är hemma över helgen. Ska bli så roligt =) Kanske Vi tar en latte med vanilj? ;)

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen sova tror jag.

Adios!


Fredag hela veckan?

Så känns det ibland när man går hemma med min älskade dotter.
Men vad gör det?

Igår kväll åt ju Anna en hel portion gröt, väldigt duktigt gjort med tanke på att hon inte gillat gröt direkt innan jag hittade den här nya. Hur som helst, så gav jag inte henne någon mat när jag la mig, som jag brukar. Och gissa när tösen vaknade? Klockan halv 6! Helt otroligt, äntligen fick jag sova en hel natt igen. Anna hade kommit in i en växtperiod tror jag, för hon kunde vakna runt 4 tiden och vara hungrig. Men inte i natt, så gissa om jag kände mig utvilad? =)

Nu ligger hon i vagnen och sover, snart kommer Åsa och Erika så vi ska ta en prommenad. Kanske jag övertalar henne att vi ska ta en latte med vaniljsmak på Brödbiten oxå.

Adios for now trogna läsare!

Är det verkligen redan torsdag?

Nu på kvällen har jag surrat med svärmor i.. Kanske en timme? Det är så skönt att kunna prata med henne, om allt möljigt. Ingenting och ganska privata och allvarliga saker. Det är så skönt =) Hur det än är, så har man inte så många man verkligen kan prata med allt om. Några frågetecken inför sommaren löste sig nog, så det känns himla skönt. Tack, det betyder verkligen jättemycket.

Sen har Anna badat, skvätt ner heeeela badrummet/toaletten och mig naturligtvis. Men det gör ingenting. Det är så roligt att hon gillar att bada, vad skulle man ta sig till annars om hon inte gjorde det?

Hur som helst så käkade hon en hel portion gröt ikväll, hittade en som hon verkligen gillar. Äpple och mango smak. Mums! Nu sover hon, var jättetrött. Hon vaknade vid halv 4 tror jag, och har varit vaken tills för ca 5 minuter sedan. Det är inte illa :D

Nu ska jag surra lite med min kusin på MSN, hon ska tyvärr sluta blogga nu tackvare anonyma elaka kommentarer på hennes blogg där personer klankar ner på Henne och hennes ålder. Kallar henne ett av de fulaste orden jag vet, helt obefogat och sen naturligtvis inte vågar stå för det, så dom väljer att vara anonyma. Så otroligt löjligt.

Adios for today!

Oj oj oj..

Sedan sist har jag ringt lite till, men egentligen bara tråkiga samtal =p Sen har Anna ätit lunch, biffstroganoff och lite päron/aprikos pure efteråt. Sen började hon bli trött så jag klädde på henne och la henne ute i vagnen och hon somnade på en gång. Då är man trött =)

Så jag rev fram dammsugaren och dammsög nere och skurade. Ska ta övervåningen alldeles strax.
Men just nu har jag tagit en paus, och dricker Sprite och läser lite bloggar. Har bara "skummat" igenom de flesta under veckan, men nu ska jag ta och läsa i kapp mig lite.

Vad gör Du idag?

Med sorg..

Har jag sagt upp kontraktet här på Forsgränd. Idag. Suck. Men det ligger till såhär att omständigheter har gjort att vi inte längre kan bo kvar, det fungerar inte för våran ekonomi. Så Gulldalen nästa.

Idag for Marielle och Gabriel hem. Det har varit jätteroligt att ha dom här, skönt med lite sällskap och någon att prata med. Vi träffas alldeles för sällan, jag och Marre. Men det blir kanske så med 10 mil i mellan oss.

Jag och Anna har suttit i telefon hela förmiddagen, först försäkringskassan, sen L Forslund, Jaana ett antal ggr, mamma och slutligen Sissi. Men men.. Nu är det gjort. Fick faktiskt svar på det jag ville veta från Försäkringskassan, och jag förstod fortfarande när vi la på. Haha..

Nu ska jag och Anna mysa en stund innan hon ska käka lunch. Adios for now!

Natti natt!

Nu ska vi lägga oss. Både jag och Marre är helt döda ikväll.

Återkommer i morgon med en "riktig" uppdatering.

Tack Eleonore för hjälpen med min design!!

Sov så gott allihopa!

Nytt nytt nytt!

What do You think?

Appropå nytt, jag möblerade om i vardagsrummet idag, och vipps hade jag om möjligt dubbelt så stort. Dvs plats för mer rat.. Suck. Bara mamma flyttat så får vi en TVhylla, bättre än den minnimala TVbänk vi har nu.

Adios for now!

Under ombyggnad

Men förhoppningsvis är vi strax klara!
Ursäkta röran
/Webmaster


Dagen har gått ganska fort ändå..

Dagarna flyger bara förbi känns det som =)

Vi tog en promenad i det milda vädret idag, tog en sväng förbi jobbet och pratade lite med min chef idag, det var trevligt. Sen gick vi hem, barnen fick mat och sen lekte vi lite. Så roligt att se hur dom studerar varandra, vill känna och ibland nypa/riva/lugga varandra. De sista är inte allt för roligt kanske, men men =) Dom gillar varandra iaf, våra små änglar =)

Vi bjöd in oss på middag hos min mamma idag, hamburgare och strips med kladdkaka till efterrätt. Mums!
Vid halv 7 drog vi oss hemåt och barnen gjordes i ordning för kvällen. Anna fick bada, och som hon skvätte vatten idag! Det var nog för att Gabbe och Marre kikade på henne, för SÅ mycket brukar hon inte skvätta. Men roligt, det hade hon =)

Dom somnade ungefär samtidigt idag, runt 20 tiden. Så nu ligger dom i varsitt rum och sover. Vi har käkat sockervadd på burk och kollat på Desperata hemmafruar, den serien är så himla bra! P, S och brollan är här och bråkar med Marre nu, så jag måste nog gå ner och lugna dom lite.. =)

Adios for now!

Nej, jag har inte gått under jorden

Men ni förstår, jag och Anna har finbesök =)

Igår förmiddag kom min kusin hit med sin son, så vi har bara umgåtts med våra underbara ungar och snackat en massa skit! Det är ganska roligt hur fort barnen "anpassar" sig efter varandra. När en blir trött, blir den andra trött. När ena är hungring blir den andra oxå hungrig osv.. Ganska roligt att se.

Igår iaf så tog vi en prommenad på affären och sen tog vi det lugnt innan jag och Anna skulle iväg på babymassage klockan 15. Det var ganska så roligt, men det verkade som att de andra (3st) hade väldigt luuuugna och stilla barn. Mitt barn är inte ett sådant barn som ligger stilla. Någonsin =p Men det gick bra ändå, för att vara första gången så protesterade hon inte allt för mycket. Hon tyckte nog det var ganska mysigt, men ovant. Det ska vi göra ändring på =)

Idag har vi ingenting planerat, bara ta dagen som den kommer. Nu ska jag snabb läsa det jag missat och sen gå ner till de andra.

Adios! Tack för alla kommentarer, fortsätt gärna det det =)

Nu säger jag

Godnatt, tack för idag.

Roligt förresten, ca 78 unika besökare idag, men det är ca 10 som jag "vet" vilka det är.

Ni andra får gärna lämna ett litet avtryck, alltid trevligt att få veta vilka som läser.

--

Anna sover, elden har slocknat och jag orkar inte bry mig och jag irriterar mig bara mer och mer på Spencer i The Hills. Måste nog skaffa mig ett annat intresse än The Hills.

Hur som helst så har idag varit en låångsam dag. Det kändes som en evighet till 12, och timmarna efter det har egentligen bara flutit samman. Jag hatar att vara sjuk. Speciellt känna mig SÅ HÄR. Men förhoppningsvis har det släppt riktigt tills i morgon. Då kommer jag få besök =)

Idag har jag tvingat i mig en fjärdedels kopp kaffe. Great. Huvudvärken ville fan inte ge med sig, plus att någonstans så mådde jag nog sämre av att inte ha fått nå koffein över huvudtaget i min kropp. Jag ska aldrig göra om det igen.

Pratade med min sambo för en stund sedan, det verkar iaf gå lite framåt med planerna.. Men frågar än NÄR det handlar om..? Det skulle han ta reda på i morgon..

Nej nu har jag inge mera att skriva, adios for now!

Söndag

Och ensammare än någonsin har jag känt mig idag.

Fick ringa efter min mamma vid 2 i natt, då mådde jag så illa och allmännt dåligt att jag inte ville vara ensam med Anna om jag skulle bli sjuk. Så mamma kom och jag la mig på soffan. Sov väl så där, vaknade vid 5 och gick upp med mat till Anna och sen gick jag ner och somnade om igen.

Kräktes en gång i morse vid 8 tror jag, men ingenting sedan dess. Så jag vet inte alls vad det var.. Mått allmännt illa och pyton idag med hela dagen, sovit så fort jag kunnat och bara varit inne och degat. Dessa dagar önskar man att sambon skulle vara hemma. Man orkar som egentligen inte med någon annan än sig själv sånna här dagar.

Nu ska jag ta hand om Anna innan hon ska sova, kanske skriver mera sen. Adios

RSS 2.0