Tänke dee!

"Ja tänke äta godis till midda mamma, okej?"
"Nej du lilla tösen. Till middag äter man MAT och på LÖRDAG äter man godis. Inte idag."


Och här kommer ett ramaskri och min dryga 3 åring beteer sig ungefär som jag gjorde när jag var 14 år, dvs slänger i dörrar och är allmännt skitsur. 


Till slut kommer argbiggan ut ur sitt rum och säger;
"Okej mamma, ja göj de, äta kojv till midda."
"Vad bra, då steker vi korven och gör stuvade makaroner då..."
"Aaah, men bara lödagaj äta godis, fattaru?"

Jag är så glad att du är hemma min lilla viktigpetter!

Kärlek




"Åååh va ja sakat dej mamma. Aj jov you!"

Jag har saknat dig med min lilla älskling! ♥


En vecka är en lång tid, hur klarar man längre tid ifrån sitt barn utan att bli knäpp?!

Yo lovers!


Här sitter jag, vid mitt skrivbord framför datorn och har läst 6 sidor "introduktion" till denna kurs. PUST.
Nu är det "bara" 3 kapitel i boken som ska läsas. Underbart. 

Tänkte att jag skulle läsa ett kapitel idag, ett i morgon och sedan ett till på fredag. Om jag inte istället bakar, fejar och har mig. Det är ju ändå min födelsedag på fredag :D

Juste, en present som jag verkligen vill ha, är en sådär datormus matta. Jag blir tokig på det "skrapande" ljudet när man rör vid den. 

Annars då? Jovars, tillbaka till verkligheten blev det ju idag. Skruttan är på dagis för första gången sedan våran semester började den 16e augusti. Inte så lång tid kanske, men en vecka med bara mamma och en vecka med pappa, det är nog semester för henne det :) 

Nu ska jag fortsätta lyssna på MixMegapol webbradio och läsa lite i boken. 

Adios min vackra läsare, ta hand om varandra!

Home

Hej!

Jag har haft det super härligt på kryssningen, träffat massor med härliga människor och fått en hel del spännande prylar i goddiebagsen. MEN. 

Nu är arma tant Marie döjävla trött, så jag ska packa ihop datorn och sooooova. I morgon ska jag aggera färdtjänst och frakta in krymplingen L till sjukhuset och se om hon får skippa rullstolen eller om det blir gips i några veckor till. 

Förhoppningsvis kommer min lilla favoritflicka hem i morgon eller på tisdag. Jag tror jag längtar ihjäl mig efter henne! 

Natti natti lovers!

Snart så

En vecka utan min lilla prinsessa, kanske man skulle ha passa på att göra allt man aldrig "hinner" annars, noppa ögonbrynen, måla naglarna, kolla på ALLT utom Disney Channel och Händige (förbannade) Many osv... 

Vad gör man? Far runt på kaffebesök (vilket jag gör ändå), hälsar på på jobbet och får lite arbete någon vecka framöver, spelar kort, dricker lite vin och äter ost och kex... 

Den där sovmorgonen jag pratade om, vad blev det av den tror ni? Ingenting alls. För det första kunde jag fan inte somna på kvällen. Första kvällen på länge utan lillan och det var så otroligt tyst. Jag somnade runt 2 tror jag. Och det var inte i sängen, nej jag var tvungen att lägga mig i soffan med TVn på.... 

Vaknade till vid 6 tiden och sen lade jag mig i sängen och somnade om till halv 10. 

Var upp och kokade kaffe och sedan drack jag det i SÄNGEN och läste tidningarna och bloggar. 

Ah well, det var inte dit jag ville komma med detta! 

Jag har nu iaf packat klart (tror jag) det som ska med till stora hufudstaden i morgon bitti och sitter här och undrar vad fan man ska ha på sig på kvällen på båten. Jag har ingen aning! 

Klänning? Jeans och en snygg topp? Stickade strumpor och morgonrock? VAD?

Jag blir fan tokig. Jag hatar sånt här. Slutar med att jag sitter i hytten och tjurar medans alla andra skaffar vänner för livet och har det trevligt. 

Nej då, så ska vi inte ha det. Någonting ska jag väl kunna hitta tycker jag! 





Jaja, nu ska jag svara på lite kommentarer (låter som jag får massor men det stämmer inte alls haha) och sedan... Ja. Vad ska jag göra sen? Noppa ögonbrynen kanske..........

Haha... Underbart!

Klicka på bilden för att komma till sidan

Internet skugga

AJ BÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄK!

Okej, nu är jag tillbaka på bloggen, did you miss me much? :D

Såhär är det, jag har ju som de flesta vet, flyttat ned en våning och det medförde lite strul med internet. Mer precis så var det en liiiten liten kabel (telekabeln) som var kapad, så det har just varit en man här och kopplat in kabeln. 

Så nu är jag tillbaka i bloggvärlden igen. Frågan är bara hur jag ska hinna läsa ikapp mig med alla bloggar som INTE haft strul med internet. 

Jag menar, Android i all ära, men nog fan är det jobbigt att läsa bloggar via mobilen. Faktiskt. 

Any how, idag åker min lilla pärla på en veckas återhämtning och villa från mamsen, hon ska spendera en vecka tillsammans med sin papi som jobbar i Norge i vanliga fall. Men, idag så åker hon till honom och jag blir helt solokvist. Det känns sådär måste jag säga... Men men. Det kommer att gå bra, hon kommer ha det super roligt och jag ska ta en rejäl jävla sovmorgon i morgon. (dvs, jag kommer väl vakna där runt 7 tiden första gången......)

På fredag morgon sätter jag och mamma oss på tåget ner till stora huvudstaden och på lördagen blir det vidare till Birka båten till Mariehamn tillsammans med ett helt gäng andra blogg-mammor! Ska bli hysteriskt roligt!!

Nu måste jag kramas lite med lillan, men var beredda på att jag kommer (troligen) uppdatera lite mer senare under dygnet. 

Adios lovers!

Or don't give it to me at all

Shiet. Klockan är nu 06:28 och jag har precis varit ute med hunden och innan det hann jag med att duscha. Wow. Flitighetens lampa skiner redan nu! 

Idag gör jag mitt sista schemalagda arbetspass för i år. Känns lite både och. Skönt med lite ledigt men samtidigt... Jag kommer ju att sakna alla på jobbet! Jag har verkligen haft en alldeles fantastisk sommar med de allra bästa arbetskamraterna. 

Nu ska jag väcka lillan, kanske skriver jag någonting mer senare under dygnet. Adios lovers!

Du är vindarna som bär

God förmiddag. 

Idag är det lördag. 
Igår blev städningen klar i 2an, och det var med liiite vedmod som jag stängde dörren dit faktiskt. Det är en så himla mysig lägenhet men denna vi bor i nu är faktiskt mysigare. Det känns mer som ett hem, vårat riktiga hem. Skrutt har eget rum och hennes små möbler och leksaker får plats utan problem. Jag har ett riktigt sovrum där jag inte behöver klättra över leksaker och sängar för att kunna lägga mig. Vardagsrummet är stort och rymligt, nästan för stort. 

Eller har jag "för små" möbler? :)

Köket är en smula litet, men samtidigt så är det precis det jag behöver. Gott om skåp och 2 "skrubbar". Ett fungerar som städskåp och i det andra har jag återvinningen och hundmaten. Perfekt. 

Badrummer är mycket mindre än det i 2an, men det känns på något vis tillräckligt rymligt. Jag tror att man skulle kunna ge mig mindre utrymme och jag skulle vara nöjd, bara lillan har sitt egna rum. 

Hon är så stolt över sitt rum. Hon visar alla som kommer sitt rum och leker hyffsat bra där inne ändå. Min lilla skatt. 

Ska kolla upp vad det skulle kosta att måla om hennes rum, men det är en del jobb med det. 

Eftersom det är en mörk brun färg på väggarna nu, så måste det grundas först, säkert 2 ggr och sen måla på den färg som vi vill ha. Jag frågade skruttan och hon ville ha grön, så blir det ommålning så kommer det bli grönt. 
Men jag funderar på att kanske spara en vägg brun och måla resten grönt, kanske en mild och mjuk grön. 

Aja, den som lever får se. Nu ska vi käka frukost och sedan ska jag hämta tvätten i tvättstugan. Packa lillans väska och fara till Ammra en sväng och lämna min spotify-inlogg inför kvällen.

12.30 börjar arbetet och när det är klart ska jag hem och göra mig i ordning inför kvällen. 

Adios lovers!

Mitt hjärta går itu

Ramlade över en blogg, lite sådär bara... lotusbarnen.blogg.se

Det är tre tjejer som skriver denna blogg, och de har varit på ett barnhem i Indien. De skriver om hur det är på det barnhemmet och vad de stackars försvarslösa barnen utsätts för. 

Jag blir ledsen i hjärtat när jag läser och ser bilderna på dessa underbara, oskyldiga barn. 

HÄR kan ni kika in ni med. Sprid vidare så kanske det kan bli en förändring. 

/Marie, tacksam över sin stora fina, underbara familj.

Wake up!

Nu börjar det kännas på luften att hösten snart är på intågande. Jag har sedan maj (tror jag) haft fönstret lite öppet i sovrummet och enbart påslakan som täcke. I natt fick jag stänga igen fönstret och plocka fram ett täcke och lägga ovanpå mig. Gudars vad jag frös när jag vaknade till! 

Det känns lite trist att sommaren snart är slut, jag gillar värmen och ljuset. Men, det är bra mysigt med höst också. 

Tända ljus, halsdukar, vantar och jacka. Mys! 

Jag tycker hemskt mycket om sommaren, men jag älskar verkligen hösten. Alla vackra färger, min , brorsans och skruttans födelsedag och så mycket mer. 

Denna höst kommer att innehålla massa spännande saker, skola, praktik 2 ggr och födelsedagar. En liten minisemester med lillan, vet dock inte vart vi ska ännu, kryssning och säkerligen mycket mycket mer. Det ska bli så mysigt, alltihop!

Så, ja. Jag gillar hösten!



Bilderna är lånade från google.se

Med handen för

Var på en spontan sväng till Ikea igår. Köpte en expedit till lillans rum så nu är det verklig ordning och reda där. Och hon valde en super gullig taklampa. Dock har jag inte satt upp den ännu, för man får ju ingen kontakt med när man köper taklampor på Ikea. Så, den är ihop kopplad och klar, men det ska bara kopplas fast en kontakt. 

Någon som har en att skänka till Handy Mary?

Ah well, skulle köpa de där lamporna som jag suktat efter i flera månader. 
Men de var slut. Så då tänkte jag köpa golvlampan som ser likadan ut. 
Men även den var slut. 

Så jag köpte likadana vägglampor istället. Det blev billigare än om jag köpt de ursprungliga och jag tror jag gillar dem. De som växer på mig. He. 

Ingen lampa där...
Nämen!
Och den lyser när man drar i snöret!
WOW! So pretty!

Vi har det bra här på 44:an minsann!

Falling

Vilket oväder det blev idag!

Som vanligt när jag har chansen att eventuellt få någon slags färg på mina stackars spiror (förutom igår då...) så började det ÖSregna när jag gick ut med bikinin på mig och lakanet i högsta hugg. Typiskt! 

Det var bara att vända och gå in igen, för att inte riskera att bli dränkt i iskallt regnvatten. Sedan efter en liten stund kom åskan och den pågår tydligen ännu. (som det hörs dvs) Detta var alltså vid 14 tiden. 

Jag och skruttan slog på en film på min dator och lade oss i min säng och myste. Och nog myste vi nog, vaknade sedan vid 15.30 tiden. Wops. Undra när donnan tänker somna ikväll.... 


Annars så gruvar jag mig fortfarande för städningen i 2an. Gosse vad tråkigt! Men men, bara man sätter igång så går det ju fort. Synd bara att jag måste göra det själv, det verkar vara himla svårt att få någon hjälp. 

Mormor ska hjälpa mig, men just nu njuter nog hon och moffen av sina andra barnbarn och son på en camping. Och det måste de ju få göra naturligtvis. Mammsen har fullt upp med lillan och eventuellt kanske jag lånar ut min lilla till henne när jag städar. Det är nog så bra hjälp! 

Aja, skruttisen min ska till sin farmor och sina fastrar i morgon efter dagis så när jag är hemma på timmar så hinner jag ju med en massa städande. Om inte solen skiner från en klarblå himel dvs, då tänker jag dyka ned på gräsmattan en stund iaf. 

Men då lär det väl börja spöregna. Såklart.

Med denna säger jag god natt!



This, this is about my own some-day daughter. When you approach me, already stung-stayed with insecurity, begging, “Mom, will I be pretty? Will I be pretty? , ” I will wipe that question from your mouth like cheap lipstick and answer NO!


The word pretty is unworthy of everything you will be, and no child of mine will be contained in five letters. You will be pretty intelligent, pretty creative, pretty amazing, but you will never be merely “pretty.”

<ladydahmer>

-.-

Guuuuuuuuuuuuuud vad roligt att ALLA kommenterade på inlägget med bilder! Taaaaaaaaaaack allihopa! Göllit! 


Aja, idag har jag jobbat efter en intensiv flyttar helg. Med början i morgon ska jag ta tag i placet på övervåningen och stäääääda. Fan så himla skoj! Verkligen! Jag LÄNGTAR! 

Ute skiner solen och jag trivs alldeles ypperligt i hemmet. Och väckarklockan jag fick av sötaste Eva fungerade felfritt, den väckte mig varsamt i morse klockan 6. 



RSS 2.0