That was just a dream, that's me in the corner.

God förmiddag kamrater!

Vilken snabb vecka det varit. Jobb och mellandags rea. Jag fick presentkort på Birsta i julklapp av min lilla flickas farmor, så igår var jag och spenderade dem. 

Fick med mig ett par jeans, 2 tröjor/tunikor, 8 (!!) par strumpor, en foundation, en primer, 2 böcker till lilla gumman och 4 (!!) säsonger med NCIS. 

Så, jag är mer än nöjd faktiskt. 

Idag ska jag jobba mellan 13.00-21.00 och sen har jag helgen med jobb också. Det är som någonting mysigt med att jobba storhelg. Känslan som är inom väggarna är mysig. Plus att jag ska jobba med fantastiska människor (som alltid på mitt jobb) så det kommer bli så himla bra. 

Aja, tänkte mest bara meddela att vi lever och mår bra, har endast umgåtts med de allra bästa och alla jag har i mitt liv får mig så himla glad. 

Sköt om er och GOTT NYTT ÅR lovers!

There's far too much to take in here

God morgon mina små skatter.

Hur mår ni? Själv har jag tappat rösten under natten. Väldigt irriterande måste jag säga. Jag gillar att höra min egna röst. Förlylningen som lämnade mig lite på juldagen, den har kommit tillbaka med full kraft. Den kanske bara ville att jag skulle ha jättekul på hotellet och sedan straffa mig för att jag INTE var bakis igår?
Aja, jag har varit till den goda grannen nu (Time) och handlat på mig lite. Nässpray och halstabletter med lite smärtstillande effekt och så vanliga halstabletter. Mirakel (ja jag har redan provat en) tabletterna får man endast ta 3 st av per dag så då är det bra att ha de andra påutifallatt liksom.
Stumpan har sovit borta nu i helgen. Öppnat lite mera julklappar hos farmor och med i stort sett hela den familjen. Mys! Sovit bra hade hon gjort också, skönt.
Själv var jag ut på hotell Hammarstran och skakade rumpan (nej det gjorde jag inte)(jag kan inte dansa)(jag blir så himla yr när jag snurrar minsta lilla) och hade det jättekul. Träffade massor med människor och "lyfte" upp en bil ur diket och som tack för hjälpen fick jag skjuts hem.
Jaja. Nu ska jag dricka kaffe och spela lite spel på min brors dator.
Den är så himla mycket snabbare och bättre än min. Gäller att passa på när han är i Tallin med våra kusiner.
Puss på pannan sötnötter.

God Jul!

God jul alla mina små grisungar!!

Hoppas ni får en fröjde full jul fylld med familjemys och god mat. 

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!


Julgranen hos skrutts morfar ifjol. (våran ser inge rolig ut just nu, det är inga paket under för "någon" kan inte låta bli dem...)(det är inte jag)

Jag hatar dig!

Det är alltid en jävla massa problem med dig!!
Du kan aaaaaaldrig göra så som jag vill, alltid ska det vara någonting. Fan vad trött jag blir!

Ja, som ni kanske (inte) förstår så är det bilhelvete från helvetet jag menar. 
Igår så drog min bror troligen (eller han gjorde det, eftersom den var åtdragen nu på morgonen) (och jag gjorde det inte) åt handbromsen vilket NATURLIGT-JÄVLA-VIS betyder att skiten frusit fast under denna kalla natt. KUL.

Bitterfittan (jag) tar sig inte från gården, och fick alltså ta vagnen till förskolan. Inga problem, om det inte vore för det att den var i bagaget på bilen SOM ÄVEN DET FRUSIT. Efter lite svordommar och sådär så fick jag upp bagaget och fick ur den. So far so good. 

Tar en kylig promenad till fsk, när vi kommer dit så kommer en av fröknarna fram och säger att det går magsjuka på huset. 4 dagar innan julafton. Så, jag tog vagnhelvete och vände hem igen.

No child of mine will get magsjuka before christmas.

När jag sedan skulle flytta bilbarnstolen till min mammas bil så ska jag låsa upp bilen och då GÅR INTE DET PÅ FÖRARSIDAN FÖR LÅSHELVETE HAR FRUSIT!

Nu har skrutt åkt iväg med momman och jag ska samla krafter och sedan GÅ på jobbet. (ingen skada skedd, det är inte långt) (men det känns jävligt när jag har en bil på gården) (skitbil)


/tror jag blir tokig.

Jag överlevde!

God förmiddag kamrater!

Jag tänkte bara meddela att jag överlevde testet att kliva upp före 7 en söndag morgon, även denna gång. Men det var inte ett dugg roligt kan jag tala om. 

Jaja, väl på jobbet så drack jag kaffe och kollade på Musikhjälpen. Det var antingen det eller barnprogram, pokémon för att vara exakt. Nyheterna började inte förrän klockan 8. 

Janet kom och gjorde mig sällskap en halvtimme senare än mig och sedan satte vi igång. Timmarna på jobbet gick fort och hipp happ så var det dax att åka hem och hämta lillan hos hennes farmor. 

Hon har fått hosta, igen. Så det hade inte blivit så himla mycket sovit under natten. Skrutt och lillfaster hade sedan klivit upp runt 7 på morgonen, så både barnet och farmor med familj var nog lite trötta. 

Kvällen kom och det skulle sovas. Vad händer?

APAN BLEV KVAR HOS FARMOR!! Ååååååh neeeeeeeeej! Helvetet bröt lös och pågick mer eller mindre i 2,5 timme. HÄRLIGT!! Som tur var så kom farmor ner med apan och damen somnade inom 30 minuter. Apan var ju också trött. 

Aja, kollade på Bridget Jones dagbok igår. Jag skäms ALLTID när hon gör bort sig! JÄMT! Så, det var ganska jobbigt att se den haha... Sen la jag mig och läste lite till innan jag somnade för natten. 

Aja, nu har jag varit ute och skottat lite, men jag pallade inte att skotta allting. Jag ooooooooorkar inte. Tant är svag. 

Nu ska jag ta tag i mitt liv, vi hörs hané hej!

The circle of life

God förmiddag darlings. 

Idag hade jag inte samma tur att få sova ända till klockan 10, men det gör ingenting. Vaknade halv 8 och det första jag hör är den lilla damen i hemmet springer fram och tillbaka, skrattar och stojar. Vad nu tänkte jag, har morbrorn klivit upp med jänta? 

Nej, det hade han inte, det var den lilla damen som roade sig själv helt enkelt. Vackert så, synd bara att hon varit tvungen att trycka i sig alla de frysta köttbullarna bara... 

Aja, nu har vi just duschat jag och lillan och vi ska leta fram nå kläder till henne. I eftermiddag ska hon till sin farmor och sova där, då jag har turen att jobba både ikväll och i morgon bitti. Usch, jag gruvar mig redan för att kliva upp i morgon bitti! Men men, bara man tagit sig ur sängen brukar det gå bra. 

Nu ska jag plocka bort min handduk som jag har på huvudet och kamma till mig lite, så kanske man kan visa sig bland folk idag också. 

I feel so pretty in my Dollarstore- handduk!

Wow!

Gooooooood morgon skönheter!

Idag vaknade jag klockan 10. 
Och vände mig om. Ingen 3 åring i sängen. Hmm...

Gick ut och ser att hennes sovrumsdörr FORTFARANDE är stängd. Hmm... 

(tänker katastroftankar, mitt barn sover aldrig hela natten i sin säng och aldrig till 10)

Sliter upp dörren och där ligger hon, den vackraste varelsen i universum, och SOVER i sin säng. 

/skitstolt (och chockad) morsa på 44:an

I found someone like you

God förmiddag smågrisar!

Här flödar febern hos 3 åringen, hon kom in till mig vid 2 tiden i natt och var lika varm som ett element. Lilla hjärtat. Så idag blir det en "kurera oss" dag och klockan 16 ska jag iväg på jobbet i 4 timmar. Så då får hon vara hemma med mormorn och lillmostern :)

Annars då? Jovars, det är faktiskt väldigt bra!

Skolan är alldeles snart klar, jag trivs himla bra på jobbet och älskar min stora fina lägenhet. De knarrande golven är underbara!

Nu ska jag servera mig själv en kopp kaffe till och kolla på film med elementet. 

Adios lovers!

Next time

Goder afton. 

Utanför mig så skottas det för fullt. Det är verkligen välbehövligt! Attans vad det har vräkt ned snö idag! Hur mycket som helst! Nu är det väl ändå nog eller? 

När jag kom ut från jobbet ikväll så fann jag nästan inte bilen. Tog ett kort på åbäket och skickade till min bror med orden: Dude, where's my car?!

Tror ni jag fått nått svar eller? Nej! Kul. Det är tacksamt det, när man ska försöka vara rolig liksom. Fuck him, I'm funneh! 

Aja, moving on. 

Skrutt ligger och snarkar bredvid mig, mormorn lovade att hon skulle få sova i min säng och såklart fick hon det! Hon läste sin Nalle Puh bok i ungefär 2 sekunder innan hon somnade. Lilla flickan. Hon gjorde det bra som orkade vara vaken ända till efter 21 när jag slutade. 

I morgon ska vi på äventyr, vi ska åka buss till Östersund, på Barn och Ungdoms mottagningen och sedan ska vi träffa E en sväng innan vi tar 15.40 bussen hem igen. 

För visst går det väl en 15.40 buss fortfarande?

Hur som helst, nu ska jag sova så jag orkar kliva upp och vara en glad mamma på bussen i morgon. Adios!

Shall I?

Jag har hittat en distansutbildning som jag vill gå. 

Specialistundersköterska inom palliativ vård. Åh vad jag vill gå den!

Kanske ska söka den till hösten. Den är på halvfart på distans från Falun. 40 veckor. 2 nätträffar/månaden. Spännande! 



Annars då? Jovars, jobbat i helgen och det har gått bra. 

Än en gång så inser man hur viktigt bemötandet är. Ett leende kan göra så stor skillnad. Att man verkligen tar sig tid för varje person, är så otroligt viktigt. 

Jag har haft magiska möten i helgen med de boende. 

Och allt som jag gjort är bara att le och vara mig själv. Jag har tagit mig tid att sitta ned och lyssna. Se på fotografier och höra historien bakom fotografiet. 
Jag har kommit in på kvällen med fika och ska ge medicin. Jag har brännt av ett ärligt leende och fått ett leende och glittrande ögon tillbaka. Sagt god natt, jag hoppas du får sova ordentligt, och menat det. 
Jag har fått ett: Men tack detsamma snälla du! tillbaka, och det var ärligt. 

Jag har skrattat så jag kiknat och fått vara stöttepelare åt någon som skrattat så mycket att benen inte bär ordentligt. Magiskt. 

Jag har haft en fantastisk helg på jobbet, och förhoppningsvis blir den kommande kvällen lika bra den. 


Glöm inte vad ett enkelt leende kan göra för någon annan.

Ha det gött lovers!

Att komma fram till...

Att jobba med migrän på min arbetsplats är inte att rekomendera. Det är skitjobbigt. 

Att jobba med migrän på min arbetsplats OCH skratta med en av damerna så hon knappt kan stå, är inte heller att rekomendera. 

Att komma hem med migrän och inse att mitt sovrum är invaderat av två WOW spelande nördar, är inte heller att rekomendera. 

Att ha en 16 årig syster med migräntabletter då pappan inte svarar i telefonen, DET däremot är fan att rekomendera. 

God natt.

You just gotta love that

No words needed. She knows me all too well ♥

When we spoke yesterday

God afton (natt) kära läsare. 

Hur har eran dag varit?
Min har varit helt sjukt lång! Jag har jobbat idag, och det har gått superbra (som alltid) men ack så lång denna dag varit! Det kändes verkligen som att den aaaaaaldrig tog slut! Men, det gjorde den. 

Har massor jag skulle vilja berätta för Er, men jag låter bli. Dels för att jag inte har en endaste aaaaaning om vilka som läser och sen för att alla inte behöver veta allting heller, precis som min header säger, man har olika liv. 

Ett offentligt liv, ett privatliv och ett hemligt liv. 

Aja, nog om djupheter. Vilka är ni som läser? 

Kan vi inte göra så att alla som läser kan skriva vilka ni är? Om inte annat så kan ni väl skriva anonymt och bara skriva typ. Initialerna eller nått? Eller bara förnamnet? 

Vore inte det så himla roligt? Joooo! 

I alla fall för en stackars tant som mig :D 

Nu ska jag sova, pöss på er sötnosar!

God kväll

Hej mina små stjärnor. 

Idag har jag jobbat. Jag har egentligen känt mig lite vilsen och bortkommen, med det har gått bra. Det tar som ett tag innan man kommer in i det igen liksom. Aja, det är himla skönt att vara tillbaka! 

Kallt som bara den har vi haft det, men det känns bra! Äntligen liksom har vintern kommit. Plusgrader är fantastiskt, men inte i december. Då ska det vara runt -10 grader kallt. Det räcker. När det kryper ner mot -25 så blir det lite onödigt kallt faktiskt. 

I morgon har jag ännu ett lång pass på "min" avdelning. Eller, min och min. Det är det ju inte naturligtvis. Men det är på den avdelningen jag trivs allra bäst iaf. Nog för att jag tycker om att jobba på alla avdelningar, men just denna är lite extra bra. :) 

Aja, skaffade mig en motorvärmarplats idag också. Och skrev på en förlängning av anställnings papperet. Det kommer dock måsta göras om efter den 13e januari då jag blir färdig med skolan, men ändå :) 

Jahapp, nu ska jag inte skriva mer tror jag. 

Sköt om er grisungar!

Ryktet går

Jag måste tycka om att plåga mig själv. Romantiska filmer, åh vad jag älskar att vältra mig i sånna filmer. Ni vet, sånt där hopplöst romantiskt tjaffs. Sånt där som inte händer i verkligheten. Jag älskar sånt. Förhållanden, kaos, sökandet efter "the one". Romantiska dater, tårar och skratt. Sagobröllop och lyckliga slut. Ja. Jag älskar sånt. Haha... Shit.

Mina små lovers

God eftermiddag mitt vinterland!

Idag har det varit en produktiv dag måste jag säga. Jag har hunnit med att ha ett mindre möte med chefen, druckit kaffe på jobbet, fått mera jobb, fått i mig kaffe hemma med goda vänner, ätit, varit en god vän, gosat med prinsessan och kockat ihop en middag. 

Middagen var himla spännande. Hade egentligen ingenting att göra middag av, men jag dök ner i kylen (inte bokstavligt) och fann lite tomatsås med basilika. Skinka och hemskt lite grädde. 

Så jag stekte skinkan, slog över tomatsåsen och grädden, kastade ned en grönsaksbuljong och kryddade lite. Kokade makaroner och slog sedan samman kalaset och kastade in det i ugnen en sväng. 

Blev helt okej faktiskt. 

Annars då? Jovars... Helt okej. 

Jobbade igår kväll, det var himla skönt!! När jag kom hem så sov dotra, men hon vaknade efter en timme och bråkade på ett tag. Slet ut lakanet ur sängen och kastade sängkläder. Tillslut somnade hon, troligen av ren ilska över att hon skulle sova, och sov sedan heeela natten i sin säng. 

Det hände typ senast när vi precis flyttat ner hit. Dvs, i somras. Men men. Jag vaknade i en smärre chock när jag insåg att jag faktiskt sovit en hel natt utan att behöva snubbla upp och hämta skrikigt barn. Ganska skönt. 

Jag skulle kunna vänja mig med det, ja det skulle jag. 

AJA, nu ska jag kila och kolla vad liten gör, det är hemskt tyst just nu.

Hej älsklingar!

Wow, vilken helg. Eller, vilken start på helgen. 

Fredagen var ganska lugn och behaglig för oss, vi var och handlade, lekte ute och bråkade lite. 
Sen på eftermiddagen så åt vi lasange och bara mådde gott tillsammans med tända ljus och coca cola. Annapanna tycker om myspys, hela jänta bara lyser! 


Efter middagen så sätter vi oss i soffan och kollar på TV och så ringer telefonen. Då är det skruttens pappa som ringer så vi pratar båda två med honom i telefonen. Jag sitter kvar i soffan och A går på sitt rum, trodde jag. Sen hör jag en duns innefrån köket och jag skyndar dit. Då ligger lilla älsklingen på golvet på ryggen och jag ser på henne att hon tappat andan. Hon försöker gråta men det går inte och när hon väl får åt sig luft igen så är det precis som att allting går i slowmotion. Det är säkert chocken som gör det men det skrämmer livet ur mig! Jag lägger fort på med pappan och ringer efter min mamma som skyndar sig hit. 

När hon kommit så har lillan blivit mer "normal" men hon gråter och vill bara vila. Och säger att hon har ont i huvudet när jag frågar om hon har ont, och hon vill bara vila. Jag vet ju att vid eventuell hjärnskakning så ska hon inte få sova så jag tvingar henne att vara vaken iaf tills ambulanspersonalen kommer. 

Nu kanske ni som läser tänker att det är överdrivet att ringa ambulans, men såhär är det. Mitt barn är en liten olycksfågel, hon ramlar mer än hon går plant på marken och detta är FÖRSTA gången hon visat att hon blivit medtagen av händelsen. Allt hon visade mig var så olikt henne att jag blev livrädd. 

Världens bästa personal kom och tog hand om oss och de tyckte också att vi skulle åka in. Kirurgjouren på sjukhuset tyckte samma så det gjorde vi. 



Min tappra lilla flicka sov hela vägen in, med undantag då vi väckte henne för att se reaktion dvs. 

När vi väl kommer in till sjukhuset så piggnar hon på sig ganska fort och blir mer lik sig själv. Vi får stanna på observation till halv 1-1 på natten då vi får åka hem om vi vill. Det vill vi, både jag och lillan håller på att svälta ihjäl haha... Så vi följde med faster Jenny och hennes Kalle hem till körfältet och sov där. J och K kom och höll oss sällskap och lekte med lillan medans vi väntade på läkaren. 


Skrutt fick en penna av ambulans E-B som lyste när man målade och som man kunde blåsa såpbubblor med. Den var himla rolig! 

Igår när vi var på väg hem ifrån Östersund så fick jag inte följa med. Det var bestämt sedan en vecka tillbaka att min lilla älskling skulle följa med L hem till henne och pyssla, bygga pepparkakshus osv. Och det tänkte hon inte bryta. Så, jag fick inte följa med. 

Jag stannade med min bror ett tag till i Östersund och hjälpte min syster och P att flytta från en liten lägenhet till en stor och jättefin lägenhet i Torvalla. 

Pratade just med min lilla älskling och ska alldeles strax åka och hämta hem henne och mysa innan jag ska iväg och jobba halv 4. 

Så, ta hand om varandra älsklingar, det är skitjobbigt att åka ambulans och vara rädd!

/idiot

Igår blev en falle kort arbetsdag. Men men, sånt som händer.
Det är inte så himla lätt när man är ensam och kiddet blir sjukt. Man har som inget annat val än att helt enkelt åka och hämta och fara hem. En förlorad arbetsdag, men vad gör man? 

Är barnet sjukt så är barnet sjukt. 

Igår hämtade jag ut gardinerna från Jotex och satte upp i vardagsrummet. Blev faktiskt himla mysigt! Nu idag har jag strykit och hängt upp gardinerna i mitt sovrum, så nu har vi adventsgardiner i alla fönster och det är himla mysigt. Bara snön som fattas! 


Aja, nu ska jag kolla vad tösen gör och sedan skubba ned i tvättstugan. 

Pöss på er!


RSS 2.0