Those are the days of our lives.

Dagar som dessa, när man får liiite tid över att bara vara, då gottar jag mig gärna i Gossip Girl eller någon annan smått meningslös, men ack så glamorös serie.
Just Gossip Girl har mig fast. Som fast präntad och bara längtar efter nästa avsnitt.
Att karlarna är heta som kokande olja har en bidragande faktor. Men även att brudarna har så dålig klädsmak (mest Blair) så att man nästan önskade man kunde kuta till närmaste Marc Jacobs och köpa den där rosa handväskan och sedan slinka in på tex Ralph Louren och köpa den där stygga guldkavajen med armpuffar.
Bara för att få känna sig sådär löjligt viktig liksom.
Med 3 Blackberry, en iPhone och kanske min samsung. Den är ju ändå lila så....
.
.
Skämt åt sido, the Upper East Side är en alldeles lagom verklighetsflykt. Man får kika på alla dessa snygga män som skapar intriger mellan alla vackra kvinnor, följa deras familjekaos och nästan glädjas över att man har ett ganska intrigfritt liv. Men ändå, känna att man kanske kanske skulle vilja leva i den där glamorösa världen. Fast utan allt kaos dvs.
.
.
Jag skulle nog vara Chuck om jag fick välja vem jag skulle vara.
Dels för att han är snygg, va fan jag vill också vara sådär snygg. Fast jag skulle fortsätta vara tjej och "Chuck" skulle bara vara ett smeknamn på "Mary" som i sin tur är ett smeknamn på "Marie" som i SIN tur är mitt namn, men med en twist. Japp. Jag stavar egentligen utan e.
.
.
.
Det var den saftiga hemligheten jag hade, kanske inte i stånd med vad de har i GG, men troligen alldeles lagomt för den här lilla byn. Nu ska jag kliva in i verkligheten igen och dammsuga.

Vem är detta?

Har sett på lite ställen att dom kör "vem är detta?"
.
Vill inte vara sämre jag. Så, vem är detta?

Plötsligt händer det.

Då och då trillar man över... Ett mästerverk.
Jag tror fan jag gjorde det ikväll. Sällan har jag skrattat så hemskt, i min ensamhet vilket gjorde det en smula tragiskt, så att tårarna runnit.
.
Jo, en gång tidigare, men då grät jag (av glädje, jag hade roligt) i drygt en timme. Kanske mer. Det var när jag och min bror var på Magnus Betnér i Östersund i våras. Aaah. Det var kul.
.
Hur som haver, alla bör läsa detta!
(bidrag för gratis reklam mottages med glädje)

What a feeling

Att en känsla bara kan komma liksom överväldigande.
.
För det första så sov skrutt i sin säng hela långa natten! Rekord, det är evigheter sedan hon gjorde det. Jag vaknade till vid halv sju i morse och då låg hon fortfarande i sin säng och sov så sött. Mammas stora duktiga tjej!
.
När vi vaknade till liv ordentligt vid 8 i morse så tog jag bara morgonrocken runt mig och gick ner och släppte ut vovvsingen så hon fick morgon pinka, jag förväntade mig bitande kyla men det kändes hellre som en smekning av vinden på benen. Underbart! Stod och gottade mig i solen en stund och bara njöt av känslan. När vi gick in sen så luktade det kaffe i trapphuset, och den direkta känslan var att det kändes precis som i somras när jag kom hem ifrån ett natt pass.
.
Solen sken lite försiktigt, den friska luften blandat med grannens morgonkaffe.
.
What a glorious feeling!

For sure?

Nej vet ni vad?
Det blir ett hejdundrande "Good night lovers" så hörs vi av i morgon.

My sweet sister

Jag har ju 2 systrar, en som är 15 och blir 16 och en som är snart 7 månader.
Den minsta har inte allt för stora behov ändå. Man surrar lite med henne och hon ler så fint. Busar man med henne så skrattar hon så hjärtligt. Hon avgudar min lilla flicka och hela ungen skiner upp när vi kommer och hon får se min dotter. Sånt är så härligt!

Sen har jag min andra syster. Min dotters "mosser". Frukost kompisen, iaf varannan vecka. Söt Sofy.
Detta är en syster som kan lite allt möjligt och som inte riktigt tror på sig själv alla gånger. Eller egentligen, hon tvivlar nästan alltid på sig själv, fast hon verkligen inte behöver det. Är det någonting hon har så är det ett sinne för att skriva och att lära sig. Bara hon tillåter sig och oavsett vad lärare/kompisar/w/e säger.
Miss Sofy har alltid varit mig nära hjärtat, men kanske lite mera nu när vi förstår varandra bättre. Jag kan henne nästan utan och innan och kan nästan känna på mig när någonting är galet.

Jag gör vad som helst för henne och jag önskar jag kunde ge henne allting hon vill ha.
Men det kan jag ju inte, av förklarliga skäl.
Som nu tex, så har hon visat mig massor med saker som hon så desperat vill ha.
Kläder, jeans från H&M, linnen and so on... Som jag önskar jag kunde ge henne dem!

I'd give you the world if I only could. ♥

The smallest thing.

Kan få en att bli alldeles varm i hjärtat.
"*Kram*   Cause youre a wonderful woman and person. Som gör allt hon kan efter bästa förmåga till att allt ska fungera och vara bra. För att du är ensamstående mamma som klarar av de galant. Även om de många ggr känns tufft - med all rätt. För att du studerar för du tar din framtid och drömmar på allvar, för att du jobbar -för att du tar ansvar för allt. För att du delar med dig av värme och kärlek
och för att du bryr dig!!! Jag tycker du är helt fantastisk marie!! "
TACK. =D ♥
*Kram*   Cause youre a wonderful woman and person. Som gör allt hon kan efter bästa förmåga till att allt ska fungera och vara bra. För att du är ensamstående mamma som klarar av de galant. Även om de många ggr känns tufft - med all rätt. För att du studerar för du tar din framtid och drömmar på allvar, för att du jobbar -för att du tar ansvar för allt. För att du delar med dig av värme och kärlek
och för att du bryr dig!!! Jag tycker du är helt fantastisk marie!!
Marie - säger
Men OJ. Tack Sandra.

Pack up!

Åååååh, den är så himla... Klatschig.
(nej jag tror inte heller att det är ett ord enl svensk ordbok but w/e)
Pack up! (eftersom jag är efterbliven kan jag inte "bädda" in den -.-  )

Enough!

Alltså, ibland blir jag så trött på människor.
Trött på alla dessa hjärtan på facebook i tid och otid. Kommentarer, gillningar och meningslösa uppdateringar av statusar (jaaa, I do them too and I hate it).
Jag är leds på denna förbannade hunger för uppmärksamhet. När folk skriver om hur lite pengar de har, hur mycket pengar de har, hur mycket de älskar sina respektive, hur ensamma de är, hur stökigt det är and so on.
LÄGG AV! Jag orkar inte!
Jag och tom tagit bort "vänner" på facebook för att jag inte ORKAR läsa allt jävla trams.
Eller de som skriver "roliga" saker i tid och otid. Sluta. Det är inte roligt. Ingen tycker det är kul!
Uppmärksamhets hungriga idioter. Fan vad irriterad jag blir på er, allihop!
"Ja men du då, som skriver såhär på din blogg..."
Ja, jo visst. Men va fan, jag måste väl få klaga NÅNSTANS. Eller?
Det är min blogg. Mitt trams.
/leds och irriterad

HJÄLP!

"Utveckla ett fall, eget eller påhittat, och förklara detta så utförligt du kan med hjälp av de begrepp du har lärt dig i kursen. Använd begrepp som livsåskådning, sinnelagsetik, värde, ansvar etc."
/frustrerad och irriterad

Idiot.

Guuuuud vad klantig jag är!
Helt sjukt!

Nu medans jag dammsög så gick jag väl i andra tankar antar jag, helt plötsligt så känner jag att det typ... Rinner efter ena fingret. Hmm... Skumt tänkte jag.

Så kollar jag på fingret, vad har jag lyckats med?

Jo, typ kötta upp ena fingret. Okej, kanske inte kötta i den bemärkelsen, men jag måste ha slagit mig på någonting, typ tummnageln eller nått. Hur som helst så blödde jag och det var en... Ja nu ska jag inte var vidrig så jag låter er fantisera fram resten.

Nu har jag iaf ett plåster på fingret. Skönt!


Don't you just love them?

Ang bilderna i förra inlägget.
Jaaaa. Det är jag på bilderna.
Jaaaa. Jag ser ut som ett kaos i håret.
I vanliga fall har jag kunnat dölja det ganska bra, genom att använda mössa.
Men eftesom mössan är spårlöst försvunnen så är ju det ett problem.
Nu ska jag klä på ongen innan det är dax att bege sig till dagis.
Adios!

Sick twisted strange kind

Nå? Vad tycks? Hon är falle duktig min syster som gjorde min header. :)
Under tiden hon fixade och trixade och skrev det där fina inlägget så tog jag lite kort.
Enjoy lovers!
Det är en förjävla tur att man ALLTID är sådär ûbersnygg! Speciellt på kort.
Hot mama!
God natt!

Några lyckliga få har en syster som jag.

Jag (sofie) har nu alltså försökt mig på att göra en header åt min kära syster. Stod helt enkelt inte ut med hennes tjat! Nejdå. Men, ni får som sagt inte gnälla över huvudtaget eftersom jag är en total nybörjare på att göra headers. Heter det ens headers? Jaja, just nu får det heta det.

När jag ändå har kontrollen över hennes blogg (mohahahha) tänkte jag skriva ett litet inlägg. Jag skulle kunna skriva om vädret idag, hur tråkigt det är att kolla på ridsport eller hur stressad jag är inför alla nationella prov som snart kommer på mitt schema. Men det tänker jag inte göra. Jag tänker istället sitta och berätta för er hur jävla bra min syster är. Kul va? Klart ni tycker.
Min syster, som för den delen inte är min enda syster men den enda storasyster jag vet om att jag har, är en av dom finaste människorna på jorden. Sure, hon kan vara sur och grinig precis som alla andra och vissa dagar känner jag mest för att tejpa ihop hennes mun eller något liknande. Men, det gör jag såklart inte eftersom vem ska då muntra upp mig på dom dagar jag behöver det? Vem ska jag då prata om när absolut ingen annan förstår? Men ni förstår poängen. I vilket fall är hon en sådan person som jag skulle offra allt för. Som förtjänar det allra bästa och som jag skulle göra egentligen allt för. Hon är en sådan person som alltid finns, för alla. Hon förstår alltid vad man menar utan att man behöver förklara. Hon kan se på mig, och förstå precis vad jag tänker. Precis hur jag känner och veta precis då jag behöver en stor kram. Och ibland avundas jag henne, eftersom hon är så stark. Hon uppfostrar alltså en liten tös på 2 bast, egentligen by herself. Samtidigt som hon tar hand om min kära bror, pluggar till undersköterska och håller ihop hemmet. Hon har inte alltid haft det lätt, eller hon har det inte alltid lätt. Men ändå skiner hon upp ett helt rum bara av att gå in genom dörren. Jag vet att behöver jag henne, finns hon där. Faller jag, tar hon emot mig. No matter what. Jag älskar min syster, så otroligt mycket. Och jag uppskattar allt hon gör för mig.

Nu ska jag skriva i min blogg och sedan gå och lägga mig. En ny dag imorgon, full med massa plugg och jobbigheter. Så, godnatt!

En bild på mina två storasyskon som jag älskar mer än ord kan förklara.

So far so good.

Okej. Detta ser väl inte helt fy skam ut va?
1 problem bara.
Jag vill ha 4 andra bilder i headern.
But I don't know how to do it....
Uppdate: Okej, en hyffsad färg fick jag till... Nu är det bara bilderna kvar... Hmm...

Alltså. Hjälp.

Ta en titt runt här, på sidan du nu sitter med framför datorn.
Är det fint?
Är det personligt?
Är det gosig?
Blir man glad när man ser den?
NEJ.
Nej men sitt inte och tjura då, HJÄLP MIG.
Jag tänkte jag skulle försöka. Men. Ja. Jag ger upp. Jag kollade på alla dessa koder och tänkte att jag kanske kunde få en aning om vad som är vad. Icke. Det enda jag SER att jag kunde göra, var att ändra från ett "-" på fliken när man är på min bloggsida till "Livet blir vad man gör det till".
I'm so talented.

The grownup?

Kanske håller jag på att bli vuxen på riktigt?
Eller är det alla runt om kring mig som blivit vuxna med bilar, hus, fast arbete and so on...
Ja, det påverkar mig. Jag vill också ha Det.

Jag vill bo i ett hus, jag vill ha en bil som startar när den ska starta, jag vill ha ett fast arbete med en fast inkomst varje månad. Allt det vill jag ha.

Inte för att jag klagar. Jag bor i en fin lägenhet, jag har en bil till låns som startar då och då, jag har en fast inkomst ändå, även om den är ganska liten så överlever vi på den.

Men jag vill ha ett eget sovrum till min flicka där hon kan ha sina leksaker. Jag vill ha ett vardagsrum som endast innehåller TV, soffa, filmer and so on. Jag vill inte ha en säng i vardagsrummet, jag vill ha ett sovrum till den sängen.

Jag vill ha mitt köksbord betsat i den där fina röd/bruna nyansen. Jag vill ha den där läder-liknande klädseln på stolssitsarna. Jag vill ha ett Eget sovrum som bara är mitt. Där jag får ha mina grejor i fred och jag kan ligga och läsa långt in på natten utan att riskera att väcka dottern.


Det är så mycket som jag vill ha. Nu har jag även funnit objektet som skulle kunna ge mig allt det.

Men jag tror att det är en omöjlighet, så vida jag inte får hyra det dvs.

Suck.

YEAY!

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH!

Life's just GREAT!

Biljetter är bokade, bra platser och två kanon killar att fara med! En fantastisk komiker, detta kan inte bli annat än BRA!

Jag, min bror och P ska åka till UMEÅ den 15e april och se JEFF DUNHAM!

Fy fan det kommer bli awesome!!Så här glad (och snygg) är jag nu!!

Miss intressant.

Jag önskar att jag kunde skriva om saker som berör.
Saken som är viktiga. Typ som Genus, feminism, kulturer eller dyligt.

Jag vill ha ett stort intresse som jag verkligen brinner för. Det vill jag skriva om.

Jag brinner iofs för att hjälpa andra, kunna glädja och finnas till då den egna kraften kanske inte räcker till. Men det kan jag ju gärna inte skriva om. Jag vill skriva om allting jag lärt mig på skolan, men det är så himla mycket att jag inte vet vart jag ska börja.

Genetik, celler, mediciner, kulturer, livsåskådningar, etik och moral.
Allt detta som man inte kan "ta" på egentligen.

Det vill jag skriva om.

Men vart ska man börja?


Softish

Hemma på 44an igen. Sov hos min mor natten till idag och jag satt hela dagen och pluggade. Suck, så mycket att ta in i litet huvud ;-)

Nu ska jag snart göra någon middag, men jag vette fan vad. Gudars så tråkigt det är med mat! Men men... Vi får väl se vad jag finner i skafferiet/frysen/kylen.

Skrutt har varit så himla duktig och varit utan blöja en stund på dagis och en stund nu i eftermiddag. En liten olycka, men va fan? Det spelar ingen roll. Min stora tjej!

Ja, nej, hmm... Jag har absolut ingenting att dela med mig av. Faktiskt.
Jag ÖNSKAR att jag hade ett sånt där super-duper-spännande liv, men icke. Ett helt vanligt svensson(ish) liv har jag.

Skola, barn, hem och en liiiiiiiiten gnutta kärleksliv.


Eller?

Here we go!

Igår var jag till bispen till L och fick introduktion i hälsokursen. Intressant och spännande. Den metaboliska åldern var lite som ett slag under bältet, men det ska ordna upp sig hade jag tänkt =P

Idag började jag iaf dagen med konceptet "en sund frukost" (rätta mig om jag har fel Linda) och... Ja. Det var ovanligt faktiskt att inte bara börja dagen med en/två/tre koppar kaffe. Men jag kommer nog vänja mig. Jag fick fundera både en och två gånger innan jag kom ihåg vad det var jag skulle göra haha.

Hur som helst, lunchen fick bli en jordgubbs shake och en rostad Lingongrova med ost. Möms!

Nu har vi precis ätit middag, vilket fick bli kasslersås med kantareller och pasta snäckor. Till efterrätt blev det ännu en shake, även denna gång jordgubb. Skrutten ville så gärna smaka men det går ju inte då jag dels blandar den på vanlig mjölk, men sen så innehåller själva pulvret mjölk. Hon blev jätteledsen, men då kom jag ju på att jag kunde ju ta en skvätt av hennes egna mjölk och mixa ner lite hallon i det. Så fick hon samma som mig iaf ;-)

Det var en nöjd liten 2 åring som drack och skålade med sin shake =D

Ah well, gud vilket tråkigt inlägg detta blev hörrni!
Vi spenderar iaf natten hos min mamma i natt, ska bli himla skönt att inte vara helt ensam när skrutt somnat.

Adios!

Cuz I can!

Skor: Har en sopsäck med skor nere i "kaos-förrådet".
 
Sneakers:  Vita (?) vanliga tråkiga.

Jeans: Alltid.

T-shirt: Njae... Eller det händer väl iofs nån gång.

Underkläder: Ja jo jag använder dem ja.

Väska: Har en sopsäck med väskor också... Kanske inte lika många som skorna men... Jag har några.

Plånbok:
 Jaa! En söt svart som jag fick av syrrans pojkvän i julklapp.  

Solglasögon: Har nog 2 par kanske.

Klocka: En rosa klocka från Ur och Penn. Så snygg!

Smycken:
Använder armband ibland när jag kommer ihåg, halsband ibland och örhängen väldigt sällan.

TV:
32 tums panasonic som jag fick av min mormor och morfar.

Mobiltelefon: Samsung <3.

Dator: Svart Compac.

Lotion: Mary Kay hudvårdprodukter.

Deoderant: Dove.

Tandkräm: Colgate.

Schampoo/Balsam: Barnängen pearlshine.

TvålEn röd som doftar jordgubb och Dove duschcreme (tror jag).

ParfymGucci (provexemplar he he).

Mineralvatten: Loka.

Vin: Yes please.

Drink: Rosa Pantern eller Martini. Möms.

Bröd: Formfranska eller lingongrova.

Mat: Give me.

Glass: Sure. Gärna den där som är så god som jag inte kommer ihåg vad den heter. Dyr. Vanilj. Gött!

Godis: Allt som inte innehåller nötter.

Säng: Ja jo en sån har jag...

Lakan: Lila atm.

Frisörsalong: Lenas salong.


Dagstidning: aftonbladet.se/op.se/ltz.se

Magasin: Moore tidningen som jag ärver av Martin =D.

Tockeran ha-begär!

       

Allt är hittat här.


Isn't she lovely?

Gooooooooooood morning lovers!

Vilken härlig dag det är idag! 26 grader ute och strålande sol! Kanske man skulle ha tagit på sig en klänning och......

NEJ JUSTE! Det är ju 26 grader MINUS ute. Såå var det ja. Lika bra att hålla sig inomhus idag. Eller om man vågar sig ut så måste man ju pälsa på sig ordentligt med termobyxor, vantar, mössa, halsduk, den-stora-stygga-jackan-som-köptes-för-200kr-för-4-år-sedan-på-Rusta-men-som-är-sjukt-varm, Graninge kängor och ett brett leende. Ja, så får det bli! :)

Igår käkade vi en lite annorlunda middag faktiskt, jag körde in en plåt med klyftpotatis i ugnen, skar upp en kassler bit och gjorde kassler sås. Det var förvånandsvärt gott faktiskt. Det är ju så himla "lätt" att göra såser ändå! Lite havregrädde, lite aromat, lite pepparmix, lite vitlökspeppar, en skvätt ketchup och en halv köttbuljongtärning. Klart!

Efter middagen så blev det blir bus med morbrorn för lillan och när hon somnat så gjorde vi inte så attans mycket. Spelade lite kort tills det blev dax att sova. Jag förlorade mest hela tiden, som vanligt.

Idag vet jag inte vad det blir. Ska alldeles snart samla mot till mig och skubba ner i tvättstugan och hämta upp all tvätt. Känner mig så himla pepp på att vika tvätten alltså!

Eller så inte. Gud vilket tråkigt inlägg.

Allergy

Konsten att tillaga mat som är helt utan mjölkprotein.

Det är skvättlätt egentligen. I dagens butiker finns oftast ett stort utbud av havre- och soja produkter.
Själv använder jag mest havreprodukterna, då jag hör någonstans långt bak att det inte är till fördel att ge små barn förmycket sojaprodukter.
Hur som haver, jag använder mig av havregrädde. Smakar inte så olik motför vanlig matladningsgrädde, men den är en aning blaskigare. Lite trist, jag saknar att ha vispgrädde (yep, fullt med kalorier) i maten, men men...

Skrutt dricker havremjölk till maten, det finns en som är berikad med kalcium och Omega3 bland annat. Det finns jättebra stekmargarin som är helt mjölkfritt men jag brukar kunna använda matolja ist när vi ska steka någonting.
Vanligt bordsmargarin finns också mjölkfritt, såg nyligen att Becells smör är laktosfritt, om det var någon som undrade alltså. De flesta kryddorna är utan mjölk, men ibland kan de smyga ner vasslepulver eller skummjölkspulver i lite allt möjligt, så jag får läsa på allting för att vara på den säkra sidan.

Brödet idag är oftast även det helt mjölkfritt, men visst finns det lite bröd som innehåller mjölk, men de flesta är utan. Kakor och smågodis får man se upp med, läsa läsa läsa.

Nu när vi tagit bort mjölken, igen, så har hon slutat med välling, vilket är väldigt lättsamt för mig faktiskt. Annars var det att blanda mjölkfri modersmjölksersättning och mjölkfritt grötpulver till en lagom konsistens. Skrutt gillade det inte och bestämde sig helt sonika för att sluta bara sådär.


Varför skriver jag detta? Ja du... Vem fan vet!? Men nu är det gjort.

Snowstorm

Min bil är himla underlig. Eller, min bil och min bil, det är pappsens bil som jag lånar då jag inte har någon egen. Fan jag saknar min Ford. =/ Konstigt nog.

Som med alla andra bilar så hatade den mig.

Första bilen jag hade, en liten vit golf. Den var det väl egentligen inget fel med. Dämparna var så dåliga att såg man ett litet gupp 500 m fram så började bilen gunga. Nästan. Dämparna var helt slut bak och under mattan på golvet i baksätet så var det ett hål. Ett rosthål alltså. Men den gick igenom besiktningen utan anmärkning. Kanon bil egentligen. Många fina minnen med den :)

Sen så blev jag leds den lilla lilla bilen, så jag köpte en Saab 9000, halv kombi. Så himla fin! Grön och fin, min pärla! 2 veckor efter köpet så rasar kopplingen. Var och jobbade på en av förskolorna här på byn och tog mig inte hem. Haha.
När jag lämnade den på "fixning" så upptäcktes att värmesystemet (?) frusit sönder. Och oljetråget hade ett hål. Underbart. När det var ordnat så började kupéfläkten att jävlas. Man fick som slå på instrumentpanelen för att den skulle börja fungera igen.

När det väl var åtgärdat så började den krypa fram lite rost och så, men det kunde jag leva med kände jag. Det var ju ändå min ögonsten (förutom dottern alltså)! Men. Då rasade motorn :( Så jag sålde den, i befintligt skick till en man som hade en likadan, fast utan ACC, så han skulle helt sonika byta motorn bara. Fint. Enjoy! Kände jag med lite bitterhet.

Så. Då köpte jag en Ford Mondeo - 01:a. Världens bästa bil! Åh så jag älskade den bilen!
Fick iofs byta dämparna bak ganska omgående. Suck. Jag hade en Gia-modell, dvs liiiite mer avanserade saker satt i den. Naturligtvis. Jag hade bland annat nivå-justerande dämpare. Super om man har dragkrok, vilket jag inte hade. Så, vi satte in standard-dämpare och sparade där ca 7000 :- på det. Det var inte fy skam.

Sen gav nyckeln av. I och med att nyckeln la av, så kunde jag inte öppna bagaget eftersom det var nått elfel så man kunde inte öppna det manuellt. Suck. Bytte batteri och programmerade om nyckeln så det fungerade bra. Ett tag. Sen gav nyckeln upp HELT. Bara att köpa en ny nyckel och programera om låset i bilen. Bara nyckeln skulle kosta 2100:-. Suck. Lite halvkassa bromsskivor fram var det, så jag sålde den.

Suck.

Det är nu... 4 månader sedan?


Jag saknar den fortfarande. Min lilla pärla.


Hur som helst.

Denna konstiga bil jag har nu, den lever ett eget liv. Den kan starta hur bra som helst ena dagen, för att sedan vara stendöd dagen efter. Har man då motorvärmaren i i kanske 5-6 timmar, ja då startar den finnemang.

?

Nu går inte bakdörrarna att öppna heller, då låset på dem frysit. Så, för att få dottern i bilstolen i BAKSÄTET  måste jag försöka häva henne ÖVER sätena och stolen. Eftersom bilstolen är i MITTEN bak. Suck suck.

Men, hon är duktig min lilla akrobat till dotter. Hon vet precis hur hon måste skruva/bända/vrida på sig för att ta sig dit.

Mammas stora flicka!

Just shoot me

Vilken trivsam dag.
Jag har hunnit med kafferep med Janet, skrivit klart uppdraget och skickat in det, nu ska jag käka en välförtjänt lunch och sen ta tag i hemmet. Kanske ska bära ned kartongen till TVn i förrådet kanske...

Och vika tvätten sedan igår. Gah så dötråkigt!

Men nu först lunch alltså. Undra vad man ska äta. Någonting med ost tror jag... Kan inte äta ost när lillan är hemma eftersom hon ÄLSKAR ost och tittar på mig med de där stoooora, ögonen (ungefär som katten i Shrek) och ber så snällt om en skiva ost. "Jag få ost mamma, nääääääälla", det sista med en lite ledsen röst då hon vet att hon inte kan äta ost längre :(

Det skär lite i hjärtat varje gång jag måste säga nej, så jag undviker faktiskt att ha ost framme när hon är hemma/vaken. Mammas lilla prinsessa. Vad svårt det måste vara ändå, 2,5 år och inte riktigt förstå varför hon inte kan äta det som hon gillar allra bäst. Min lilla flicka.

Saknar sin pappa gör hon också. Hon pratar dagligen om honom, men i natt så satte hon sig upp i sängen och sa "pappa sa att, att, åka skoter fort fort FORT!" sen la hon sig ner igen haha. Lilla flicka.

Inte heller så lätt att förstå att pappa jobbar i Norge och inte kan komma hem så ofta. Men nu har hon iaf fått prata med honom i förra veckan via Skype. Lite underligt tyckte hon det var eftersom hon var tvungen att ha mina hörlurar på sig. Haha. Sötnöt!

Aja, lunch var det ja!

Isn't it lovely?

Det är ganska underligt, saker och ting kan gå från trist och grått till soligt och varmt på en sekund. En sak kan betyda så mycket. Både bra och dåligt.

Jag är expert på att jaga upp mig själv, överanalysera och "lägga till". Alla som känner mig väl vet precis vad jag pratar om. Jag kan skruva och vrida på ett ord i timmar, fundera, analysera och försöka tolka.

Egentligen kanske det inte ens behöver tolkas. Det kanske inte är mer än ett ord. Vilket som helst.

Men visst är det underligt ändå? Hur saker och ting kan förändras. Hur känslor kan förändras, växa och/eller försvinna. Underligt.

Idag har varit som vilken dag som helst egentligen. Förutom att jag fick en ros av min dotter när hon kom hem från dagis. Jag fick en skylt där det står "Carpe Diem" på av min mamma. Jag fick ett litet Spa-set av finaste I och stumpan fick en film. Hon fick även några små söta gula badankor, en nallebjörn, en prydnads sak och fleezevantar av min mormor och morfar.

Vi har varit bortskämda idag kan man säga ;)

Till middag idag hade vi mostern och vi åt en riktigt romantisk gourmet-middag.
Spagetti, köttbullar och hemma gjord gräddsås :D Det var himla gott faktiskt och vi tände ljus till och hade det allmännt mysigt. Det var ett alldeles perfekt sätt att fira Alla hjärtans dag tycker jag.

Nu ikväll hade jag och lillan mys i soffan med Nicke Nyfiken och lite chips.

Så, over all, en helt perfekt dag i palatset!

Love

Glad alla hjärtans dag lovers!
Jag hoppas ni alla får en kanon fin dag, solen skiner från en nästan klarblå himel här i Hammerbeach och det är snorkallt ute.

Dagen idag kunde ha börjat bättre om jag säger så...
Vaknade kvart i 9, dvs en timme för sent. Suck, upp och stoppa i lillan nån frukost, kräm och loops. Konstiga barn. Ner och starta bilen, trodde jag. Icke. Skitbil. Det är säkert min brors fel. Ja, vi säger så. Han tog och tvättade den i lördags. Han är så smart min bror. <3

Hur som haver, efter konstaterandet att bilen troligen inte kommer starta med enbart hjälp av nyckeln i tänningslåset så gick jag upp och skulle koka kaffe. DÅ ÄR KAFFET SLUT! Amenvafaan!?! SUCK.

Hur som haver så tog vi oss iväg mot dagis vid 5 över 9 och det var KALLT. Fan att jag "missförlagt" mössan! Ah well, vi överlevde. Eller jänta gick det ju ingen nöd på, hon hade ju allt hon behövde plus en varm och go åkpåse i vagnen. Vissa har det bra....

In på ICA och handlade kaffe påvägen hem och nu sitter jag här.

Tur jag har fina vänner som kommer ihåg stackars lille mig som är ensam på alla hjärtansdag.

Nu väntar jag bara på att någon ska komma med blommor åt mig...
I värsta fall får jag köpa en bukett tulpaner och SÄGA att det är från en hemlig beundrare. He he.

Alla kommer säkert köpa den historien. Speciellt efter det här inlägget.

Ha en fin dag lovers!

It's a tie.

Vi gjorde en kompremiss.
Liten flicka har velat ha nappen i tid och otid. När hon tittar på film, när hon leker, när hon duschar (?).
Men det är slut med det nu. Jag tänkte inte ge henne någon igår kväll, men jag tog slutsatsen att liten flicka fick ha den när hon skulle sova. Så, så blev det.

Nu har jag tagit bort den nu på morgonen, men ungen tjatar fortfarande om den. Suck. Men ett tvärt nej och hon blir tyst på tjatandet. En stund. ;-)

Nu, kaffe!

17:50

"Ha den mamma! Ha tutten! Maaaaaaaaaaaaaamma!! Ha tutten, nälla mamma. Vill de. Nääääääälla mamma"

Gråt och tandagnissel. Fan vilken underbar fredags eftermiddag/kväll!


Bara för att jag bor så attans fint!

     
   
   
     
   


Sista bilden är bara egentligen för att visa vilken himla bra städhjälp jag fick idag! Detta är alltså tjejen som är RÄDD för dammsugaren som DAMMSUGER helt själv! Mammas duktiga flicka!

Is it really that simple?

Idag bestämde sig min lilla flicka att hon inte behöver tutten längre. Say whaaaaaaaaat?! Vi har försökt länge och väl med att göra oss av med denna plastbit som förstör tänderna och har blivit ett beroende. Men, det har lixom inte blivit någonting med det. Jag har försökt att säga att tomten ska få den, så när julaftan kom så tänkte vi ge den till honom i ett paket. Det slutade i katastrof och för att inte få hela julhelgen kantad av gråt och tandagnissel så gav jag med mig. Hon fick väl nappen då.
.
.
Nu är vi här, idag, den 11/2-2011. Lite skruttunge och jag samtalade om denna förbannade napp idag igen. Jag sa att vi borde ge den till någon som behöver den bättre, som tex lillmoster i Vikbäcken. Nej, det tyckte hon inte. Inte ska väl hon få den heller. Nej, bättre var tydligen att kasta den.
.
.
"Jag kassa mamma?" säger ungen och ser galet nöjd ut.
"Ja, gör det. Kasta bort nappen du. Men kom ihåg att när du kastat den så är den borta sen." säger jag och litar inte alls på att detta ska gå vägen.
Ungen skubbar ut i köket, jag hör hur dörren till sopskåpet stängs med en smäll och små små fötter kommer kutandes tillbaka.
"Jag kassa den mamma!" säger det söta lilla barnet och slänger ut med armarna!
.
.
Så, nu hoppas vi att detta är det slutgiltiga. Att nu är det nog med nappen. Naturligtvis har jag en eller kanske två undangömda i ett skåp, på-uti-fall-att lixom.
.
.
Förhoppningsvis får de ligga där tills de stelnat och blivit hårda som betong.

Rum nr 8

Känslan när det står 108 på sökaren, det står en syrgasmaskin precis innanför dörren.
Den känslan, när jag klev in första gången slog det mig hur annorlunda det såg ut nu, motför då.
Den känslan. Den känslan går inte att förklara.
.
.
.
Det kändes. Det sved lite. Det gjorde ont. Jag saknar dig idag, i morgon, alltid.
.
.
.
Läs.

Me so happie!

Vissa människor kan man bara inte sluta att förundras över!
-
Min mormor och morfar är 2 av dem. Min mormor ringde förut och ville komma och fika. Okej tänkte jag, klart ni får! Jag och mormor pratade lite en sväng, bla om the make over i deras kök. Att jag skulle åka in till Östersund i morgon för att köpa en ny TV och eventuellt en DVD spelare då våran gett upp.
-
Så, de kom och vet ni vad?
DE HADE MED SIG EN NY TV TILL MIG!! De hade varit i Sundsvall i måndags och mormor hade läst på min blogg (<3) att jag ville skaffa mig en ny TV. Min söta Syster kom hit efter skolan och hade huvudvärk :( Hon fick en migräntablett av mig så jag hoppas det blir bättre snart.
-
-
Så, nu står det en Panasonic i mitt vardagsrum och ser så himla fin ut! Ska lägga in en bild sen när jag orkar. Nu är jag alldeles för mätt från köttbullarna och mackaronerna (omväxling förnöjer he he).
-
-
Slänger in en bild på min lilla tösabit ist, enjoy lovers!

Wiiiiho!

Gissa om jag är UTVILAD idag!
La strumpan vid 20 tiden igår, vi läste samma tråkiga bok som vanligt, "Prinsessan och Grodan". Den är sämst, faktiskt. Den är lite svårläst, eftersom genierna som skrivit den anser tydligen att en mörkblå bakrund är awesome till en SVART text på vissa sidor. Ah well, never mind. Stumpan gillar den. Hur som helst så somnade hon ganska fort och jag... Ja. Jag somnade ju naturligtvis jag med. He he.
-
-
Jag vaknade till vid halv 1 i natt, gick ut och släckte alla lampor i lägenheten och stängde datorn och ramlade i säng jag med. Ja, jag borstade inte ens tänderna! Fy fan vad äckligt. Men men... Är man trött så är man! =D
-
-
I morse så vaknade jag vid halv 8 av att min syster ringde och ville komma in. Så jag släppte in henne, dottern hade försökt att öppna, men tack och lov så kunde hon inte låsa upp dörren själv. Än. Den dagen hon lär sig låsa upp dörren själv kommer jag aldrig att kunna sova! Naturligtvis tog jag tillfället i akt och la mig och blocksov i en halvtimme till, eftersom min syster och dotter är "frukost-kompisar". Så de käkade frukost så jag fick sova en stund till...
-
-
-
Alla vet väl att en morsa behöver prick 12 timmars sömn?

Mrs skit-trött

Jahaja, enlig era kommentarer har jag alltså 2 (!!) läsare... Really?
Never mind, nu har jag klarat av 2 nätters arbete, gick falle fint kan jag tala om!
Jag har läst kapitlen i Etik och Livsfrågor inom vård och omsorg igen under dessa nätter, funnit flertalet stavfel i januari-upplagan av MOORE och irriterat mig över det. Ätit yoghurt med Loops och... Ja. Jag har haft det trivsamt faktiskt. Jag har saknar att jobba, saknat att jobba natt. Tiden räcker till lite mer när man arbetar på nätterna (de nätter det är "lugnt" dvs) och jag har haft trivsamma samtal på tidiga mornar.
Min lilla skrutt har jag dock saknat, men nu är hon hemma igen. Mammas lilla ängel. Hör dåligt på vad jag säger, gör oftast tvärt emot vad jag ber henne och är stundvis lite väl kaxig för sin ålder. Men, jag älskar henne ändå, det är ju min trotsiga lilla unge! <3
Nu har vi precis ätit spagetti och köttfärssås, ATTANS vad god det blev!
Jag köpte ICAs pasta sås med basilika och blandade i med havregrädde och lite kryddor. Sen la jag ner en 3/4 grönsaksbuljong tärning i kalaset och lät det koka ihop ordentligt medans jag kokade spagettit.
Ni kan ju gissa om det blev GOTT! Mums!
3 matlådor blev det också, så det är ju super bra! Nog för att bror inte verkar ha något mer jobb just nu, så lär det ju komma i framtiden, så det känns skönt att ha några lådor klara redan :)
Nu ska jag kika på Musses klubbhus en stund innan det är dax att sova. Jag tror jag ska göra skrutt sällskap ganska tidigt ikväll, är väldigt trött redan nu.
Puss hej!

A simple life...

Idag fick jag ett samtal från Bemanningen. Så nu fick jag 2 nätters arbete :)

Skrutt är hos sin mormor nu och ska sova där tills på onsdag eftermiddag sedan jag vaknat. Ska bli roligt faktiskt att jobba lite, även om man kanske inte träffar så himla mycket folk direkt men... Haha... Äh, det ska bli kul + att de extra pengarna kommer sitta fint nästa månad :)

Nu har jag försökt sova i en timma men det gick inge vidare. Men jag kikade på en film iaf så jag har ju vilat mig iaf. Snart ska jag ge mig iväg till bästis E och få lite färg i håret innan jag beger mig mot arbetet.

Ha en fortsatt kväll allihopa!

Btw, kan ni inte berätta vilka alla är som läser? Eller, alla och alla... He he. Kommentera gärna! :)


It's like you know?

Skrutt får vara hemma från dagis idag, eftersom hon har haft feber sedan i fredags kväll så är det lika bra att ha henne hemma. Hon kommer säkert inte vara sjuk på hela dagen, men skulle jag skicka iväg henne på dagis skulle hon säkert bli sjuk. Ah well. Vad gör väl det om 1000 år?

Vi kan ju vara ute och ha en rolig dag ist, kanske knata upp till grannarna(typ) och dricka kaffe och leka med barnen. Eller nått.

Såg iaf sista delen av Ice Age 2 igår och halve 3an innan jag stängde datorn och la mig för att sova. Massa funderingar naturligtvis, men jag tror jag fick dem att vara tysta faktiskt. Tänkte läsa lite, men då skulle väl klockan blivit så himla sent förstås, så jag gjorde inte det heller. Bara kramades med det finaste jag har, som vaknade till en kort sväng och behövde kramas lite. Mammas skatt! <3


AH WELL. Nu ska jag dricka lite mer kaffe ut min MAGISKA mugg. Love it!

   


Sunshine...

Känslan är magisk och du gör mig glad.

Don't let your hopes go up lover.

Ja där ser man, livet blir ju inte alltid som man tänkt sig, hoppats på och kanske önskat.
Är det någonting jag (borde) lärt mig de senaste året är det att inte hoppas.
Inte anta, inte önska och framför allt inte tro på det jag hör/läser/ser alla gånger.


Det är ju tur att man lär av sina misstag, eller hur? Men gör jag det då?

Haha, nej.
Jag är nog en obotlig romantiker. Jag hoppas, önskar, antar och trot på det jag hör/ser/läser.

Tror faktiskt jag måste sluta med det. Om jag kan.

Nu ska jag äta frukost med flickan och försöka få henne att förstå att hon inte kan äta ost.

Just...

Just to hear your voice again took me back to the memories. Fuck.

Your body is a wonderland

I natt har jag drömt jättekonstigt.
Denna natts dröm fick mig att fundera på hur allting kommer att gå. Det såg väldigt ljust ut för ett litet tag sedan, men nu börjar jag fundera på om det kanske bara var en  "fas"?
Vi får väl se. I drömmen var jag i en liknande situation och hade ett dokument som spelade stor roll. It makes no sense. Men, ja. Vi får väl se helt enkelt vad som kommer i framtiden.
Äh, jag hade verkligen ingenting att dela med mig av.
Jag ville nog bara skriva lite. Ja, så var det nog.

It's alright.

Skit väder! Nu är jag redo för våren! Inte mer snö heller... Aja.

Ner i tvättstugan blir det nu, och ta med dammsugaren på vägen upp. Skulle behöva kuta över vägen med all återvinning också... Att jag aldrig lär mig? Varför går jag inte när det är FULLT i behållaren? Nej, jag VÄNTAR tålmodigt tills att det är fullt OVANPÅ behållaren också. Suck. Giv mig styrka att gå över vägen.

Det kanske är därför jag skjuter upp det hela tiden? För att det är så nära?

Längtar efter de där ljusstakarna jag sett på Wahlbergs också... Längtar, drömmer och ser framför mig hur FINT det skulle bli.
Längtar efter en ny TV också. För att få bättre med plats... Drömmer om hur jag ska möblera i vardagsrummet när jag köpt min nya TV. Men det kommer ju inte bli nu. Suck. Jag behöver spara lite mera pengar. Kanske nästa månad...

Jag vill ha nytt. Jag vill rensa, jag är trött på allt plock, alla onödiga dekorations saker som jag har. Jag är trött på dem! Jag vill ha ordning och reda, jag vill ha det lättsamt och snyggt.

Ja men det har jag ju, tänker ni. Ni har ju sett bilder. Naturligtvis har jag inte tagit kort på de ställen i hemmet som jag inte är nöjd med. Tex byrån i kök/hall som är full med sängkläder och gardiner. Ovanpå den är det ett kaos. Jag vill måla den, men den är efter Inga Britt så samtidigt så vill jag inte måla den.
Jag vill lacka bordet, så det blir mörkt. Sådär brun/röd mörkt. Men så att själva ek-mönstren fortfarande syns. Betsar man då kanske? Jag har ingen aning. Jag vill köpa nytt tyg till stolssitsarna. Eller nya stolar. Har sett så fina på Jysk. Men, 600-800/stol? Njae... Jag tror inte det. Då kan jag hellre köpa ett nytt tyg till sitsen och betsa-olja-w/e stolarna som jag har. De är bra stolar!

Åh, jag vill göra om hemma helt enkelt! Jag vill ha det SNYGGT, sådär som jag VILL ha. Men...


En annan gång.

Just awesome.

Raubtier

Appropå köttbullar

När vi ändå promenerar längs minnes vägen, så kan jag dela med mig av ännu en låt med stor betydelse.

Basto – Rock With You (Original Mix)

Detta är alltså en länk till själva låten, lika som den i gårdagens inlägg var det.

Låten kommer troligen inte göra någon större inverkan på Er, men för mig innefattar den massor av olika känslor, minnen, ja till och med vädret ute idag påminner mig om Då. När jag lyssnade på den ganska frekvent.
Jag "fann" igen den alldeles nyligen och jag tänkte försöka beskriva känslan som kommer när jag hör den.

I början av låten känner jag mig egentligen bara glad. Upprymd på något vis. Minnena som kommer är när jag och min bror spelade Bejeweled i lägenheten i Gulldalen. De sena kvällar som jag satt på en stol bredvid honom och kollade när han spelade Wow och lyssnade på deras Team Talk och skrattade så jag fick ont i magen.

När människan börjar sjunga kastas jag genast fram till en tidig tidig morgon i april. Klockan är runt halv 5 på morgonen, jag halvligger i soffan och solen börjar skina på den tunna snön som ligger utomhus. Skrutt sover innan för mig och jag börjar bli riktigt trött. Jag har alltså inte somnat ännu. Det hade bara varit en omöjlighet. En känsla av värme sköjler över mig, en fin känsla.

Sedan resten av låten tänker jag på min vän i Holland, som alltid sjöng med när vi (min bror, jag och han) samtalade på Skype. Härligare människa får man söka efter.


Ja, det var lite om den låten det. Will make no sense what so ever to you. :)

Denna "längtan".

Musik är en stor del av mig och mitt liv och mående.
Jag lyssnar på musik jämt. Gärna skulle jag ha musik i sovrummet, men eftersom min skrutt är lite si så där att sova på nätterna så har jag inte det. De nätter hon sover hos sin pappa eller så, så har jag alltid datorn bredvid på bordet och har lugna låtar på väldigt tyst. Det är rogivande för mig och jag sover bättre då.

Jag har flera olika spel-listor på min Spotify. En av dem påminner mig om allt jobbigt jag gick igenom i våras och försommaren. En påminner mig om allting fint jag var med om i sommras. En påminner mig om den jobbiga tiden som var i höstas. Och en som jag lyssnade på sedan jag jobbat natt och skulle sova.

Lyssnade på en låt igår och fick en... Klump i halsen. En klump som jag egentligen inte vet vad den betyder. Sorgsenhet? Glädje? Jag vet inte. Men jag tycker om den.

Pain Of Salvation – Second Love

Den är underbar. Texten speglade mig i våras. Nu betyder den egentligen mer att den tiden är förbi och att jag är starkare än jag var då.

Ändå, så uppstår en slags längtan. Inte efter situationen som var då, men känslorna.
Det gör mig lite rädd, för de känslorna börjar komma tillbaka. Det ÄR positivt. Men skrämmande. Och en aning ångestladdat.


RSS 2.0