Play by the roules

Någonting som slog mig idag när jag var husmorig och stekte köttbullar (köpta dock, inte så mycket husmor över det) är att det finns en massa regler.

Massor med regler över hur jag (som exempel) ska leva mitt liv. Vem jag ska umgås med, vilka som passar in i ekvationen över hur livet ska vara, hur det ska fyllas med människor och olika förhållanden.

Det ska tas hänsyn till alla runt omkring, hur ser den och den på den och den? Hur tänker den och den om jag gör si och så? Kommer vi vara överens? Kommer vi bli ovänner pga av att jag VÄLJER att göra så eller så?

Alla ska det tas hänsyn till, allt från familj och vänner till bekanta, arbetskamrater och totala främlingar.

Vem gav bort det privilegiet för att bestämma över mitt livspussel? Och varför fick inte jag vara med i budgivningen?

Är det inte konstigt, att man kan låta livet styras så otroligt över hur alla andra tycker? Men jag då? Tar jag själv någon hänsyn till vad jag vill, vem jag vill träffa, vem jag vill umgås med?

Oavsett hur livet artar sig, så vill jag kunna se tillbaka och känna att jag gjorde det som var rätt för Mig. Det som var det Jag ville göra. Oavsett vad alla andra, om det så är familjen eller vännerna eller båda, tyckte om den saken.

Några gånger får man höra att gör du si eller så, då vet jag inte vad jag kommer tycka.

Nähä? Och? - så vill jag reagera. Men det gör jag inte. Det jag istället gör är att jag får en liten knut i magen för att jag inte vill stöta mig med någon annan och gud förbjude om någon annan skulle tycka och tänka annorlunda om mig. Det vill inte den där knuten tillåta, så därför så låter jag bli att göra/säga/känna just Den saken.

Så, gör det som gör dig lycklig och låt bli det som gör dig ledsen.
Men om de som gör dig lycklig på samma gång gör dig ledsen för att du gör någonting som gör dig lycklig, då hamnar man i en rävsax av olycklighet.

Hur gör man då? Hur blev det såhär?

Och framför allt, varför tillåter man att någon eller några andra har de högsta procenten i aktierna till ens eget liv?

/Djup

Kommentarer

Vad tycker du?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0