Söndag 31/5

Kvällen igår var jättebra, fast jag hade nog nästan roligast innan vi hann åka. :p

Hur som helst så var det jättetrevligt, och vad 2 tiden tog jag och J som körde en tripp till hennes pappa och hans fru i Holm, hämtade en tröja och åkte tillbaka. Surrade en massa om allt och ingenting. Saknar henne. Hon bor i Norge nu och jobbar åt Manpower. Spännande!

Vi kom hem vid 4, eller för att vara exakt så klev jag innanför lägenhetsdörren 03,48. (!!!) Borstade tänderna och ignorerade min hunger och stöp rätt i säng.

Anna vaknade till en stund senare och Micke la henne mellan oss, hon vände sig emot mig och pillade i ansiktet på mig och bara kollade på mig. Länge länge innan hon slog igen de 2 blå och somnade om. Mammas älskling, jag hade kunnat strunta i den molnande huvudvärken och legat så hela morgonen.. Men jag somnade jag med när skruttan somnat om.

Hon vaknade sen strax efter 8 i morse och Micke och hon klev upp. Jag sov vidare en halvtimme eller så innan jag klev upp. Försökte mig på en kopp kaffe men det var inge gott. Så jag drack iskallt vatten och tog 2 alvedon sen la jag mig i soffan, hade asont i nacken. Man kunde ju tro att huvudet skulle dunka men icke. Nacken var det. Konstigt.

Hur som helst, vid halv 11 kom Åsa och hämtade oss så for vi till kyrkan där Jenny skulle komfirmera (stavning?) sig. Efter ungefär halva ceremonin så blev skruttan trött och ledsen så hon och jag gick ut och plockade ut vagnen ur bilen och tog en liten promenad så hon fick sova. Sen stannade jag ute, satte mig i bagaget på bilen (luckan var öppen naturligvis) för där var ungefär ända stället där det var lite svalt (förutom inne i kyrkan dvs).
SMS:ade med min syster, grannen E och min mamma.

När allt var klart åkte vi hem till Åsa och började på med maten, ädelostrisotto och kyckling. MUMS! Skulle kunna äta ihjäl mig på det! Sen blev det blåbärs cheesecake och kaffe till efterrätt.

Jag fick en jättefin blommbukett av Micke och Anna, rosor i olika färger :)

Nu ska jag ta och kolla om skruttan vaknat så hon ska få sig en dusch innan läggdags.

Puss på pannan!


Färdig!

Ja, eller, typ. Så färdig som man kan bli.. :p

Nu har jag gjort mig klar iaf och ska knata upp till grannen och sen vidare till Sollefteå.

Ha en skön sommar kväll och ta hand om varandra.

Puss på pannan

Äntligen sommar!

Men i sann Svensk-ära så måste jag ändå påpeka att liiiiite väl varmt är det nog idag.
Jag KLAGAR inte, påpekar. Det var alldeles lagomt varmt tidigare idag, men nu är det lite väl. Gick in med Anna för 2 timmar sedan, då var det alldeles för varmt i skuggan under det gigantiska parasollet som vi har ute på framsidan.

Nu har hon precis somnat, hon får sova inne idag för att det är alldeles för varmt ute för att ligga i vagnen.
Nyss har Marielle och Gabriel åkt hem, min farbror (aka Marres pappa) och min pappa kom och hämtade dom. Skruttans morfar hade varit in på Barnens Hus och köpt ett parasoll till Annas vagn, så man kan skydda hela henne från solen när man är ute och går. Det tackar vi för!

Ikväll bär det iväg till Sollefteå och crousingen där. Det är lite av en tradition faktiskt här hos oss. Ifjol åkte Micke iväg, och jag stannade hemma eftersom jag var ganska stor om magen + att jag skulle jobba dagen efter tror jag. Så i år tyckte han att jag skulle få åka. Tänkte stanna hemma eftersom bil-helvetes-jävla-idioten gått sönder men han tyckte jag skulle åka ändå. Så jag surrade ihop mig med grannen Erika och ikväll far vi.

Ska bli jätteroligt.

Nej nu ska jag ta och hänga en tvätt ute och starta en ny. Sen blir det nog soffan och ett stooooort glas kallt vatten.

Puss i sommarvärmen, kom ihåg solskyddet!

Ett STORT

Grattis till fantastiska Marielle som fyller år idag!!!!!!!!!!

Bedrövligt!!!

Hur kan en människa som Anna Wahlgren få kalla sig spädbarns expert?

Här och här är ifrån Aktuellt igår 28/5.

Här är en artikel om ovanstående ämne.

Fy fan är allt jag har att säga. Fy fan.

Uppdat.

Idag har jag ingen energi för att uppdatera. Kanske kommer ikväll.

Men lite gnäll orkar jag ändå med, så jag har gnällt av mig lite hos mitt vänsterprassel

Förbannat!

Att det alltid ska vara någonting. Skit bil!

Aja.. Idag har vi varit ute en stund, men gick in när vi höll på att blåsa bort helt. Men lite sol på kinderna fick barnen och vi med.. Gungade en sväng och åkte lite kana. Det tyckte dom om. =)

Sen åkte vi ner till kiosken med grannen och åt glass i solen innan han skulle iväg och jobba i Stugun.

När vi kom hem så gjorde vi egentligen ingenting, barnen blev trötta och vi somnade alla 4 i soffan :p
Jag och Anna vaknade ca 1,5 timme senare och vi kutade upp till den andra grannen och gick ut med hunden, sen upp till en annan granne med posten och fick oss en kopp kaffe och lite surr.
Hon klagade av sig lite och jag med. Precis som det ska vara med andra ord =)

När vi kom tillbaka därifrån så hade G och M vaknat så vi busade lite innan middagen som bestod av stuvade mackaroner och köttbullar med ketchup.

Var nyss upp till E en sväng och hörde om allting ordnat sig till på lördag, och det hade det.. =) Så nu har vi fixat skjuts både till och från Sollefteå på lördag. Ska bli så roligt, jag bara ÄLSKAR crousingen i Sollefteå! Jag har alltid så himla roligt där! Och nu blir det "första" gången jag går ut riktigt sedan Anna föddes och jag hoppas det blir roligt.

Annars har jag alltid varit nära hemma, men inte nu. Nu kan jag inte ta mig hem innan skjutsen går (om jag inte hittar någon annan som hör hemma i Hammerbeach och ska hem innan oss dvs.. )
Nej men det ska bli himla roligt faktiskt, och att få åka med en av dom jag gillar allra mest.

Nu ska jag umgås.

Puss

--

SKIT BIL!!!

Tidig morgon

Idag blev det en tidig morgon. 05.45 vaknade skruttan, pigg som aldrig förr. Härligt. 

Jag tänkte att oddsen att M och G vaknade var större om hon skulle ligga kvar i sängen med oss, för då skulle hon bli förbannad för att hon inte får komma upp. Så vi klev upp, bytte till en torris och kokade kaffe. Lekte en stund, tyyst. Halv 7 vaknade pojken och jag tog upp honom och gick och bytte på honom innan hans mamma vaknade ur sitt tillfälliga koma-tillstånd. Tänkte att hon kunde få sova när jag ändå var vaken. :)

Nu är det full rulle på barnen iaf, Anna har kutat runt lägenheten i gåstolen och G övar på att stå själv. Han är såå duktig!

Idag skiner solen från en klarblå himel så vi ska nog ta en promenad ner till lekparken och gunga lite och kanske äta en glass tom. Vi får se. =)

Nu ska jag dricka mitt kaffe och sen umgås lite. 

Puss så länge!

Onsdag.

Idag och tills på lördag kommer det nog bli dålig uppdatering här hos världens bästa. 
Jag har nemligen finbesök. 

Min Kusin och hennes son är och busar med oss, så vi har annat för oss. 

Hoppas ni har överseende med det och inte sviker min blogg. 

Puss på pannan tills nästa gång!

Jesper.

Därför att jag kunde komma in på din blogg :)  

Men du får ett nu.. :D

Kattis.

Jag kommer inte in på din blogg..? 
Hur som helst, skicka ett mail på min super mogna mail-adress så pratar vi mer.. :)

Juste..

Jag skulle behöva en design tilll mitt vänsterprassel.

Någon som kan hjälpa mig med det möjligtvis?

Inget mirakel i den påsen inte..

Idag åt vi jättegod middag, min fantastiska sambo la till och börja med upp maten super snyggt. Vi har svarta och beiga tallrikar, och han la maten på svarta idag. Först grön sallad, röd paprika och citron. Sen gjorde han laxfilé i ugnen med vitlöks bonjour och citron och gräslök och sen potatis till. Kan ni förstå att jag inte tog mig den lilla tiden att hämta kameran och ta kort på festmålltiden? Ångrar ju att jag inte gjorde det, det hade varit någonting för er läsare att dreggla över. Haha. Skämt åtsido, det var hemskt gott iaf. 

Sen har jag mest tagit det lugnt. Antingen soffan eller täcket på golvet med skruttan. Frös ganska mycket förut ikväl så jag och skruttan tog en dusch. Tur man har en STOR dusch nu så man får plats med fetarslet :p Haha.. Det var mysigt, skruttan som tycker om att duscha i vanliga fall skrattade och busade ännu mer ikväll. Mammas älskling. 

Nu har jag nog slagit rekord med att äta ikväll. Jag åt ju först middag vid 18, sen fikade jag två mackor med kokt ägg vid 8 kanske och för en stund sedan rotade jag fram lite rester från igår, köttbullar och hemlagad gräddsås och tog mig en kokt potatis till det. What's up with that?

Drack 2 stora egoist-koppar med té förut, inbillade mig att nog skulle jag känna mig piggare efter det. Nej. Inget mirakel i den påsen inte.. Suck. Hoppas det blir bättre tills i morgon, för då kommer min kusin och hennes son =D

Nu ska jag snabbläsa lite bloggar och sen sova. Jag tror nog jag behöver det. 

Natti natt. Puss på pannan

Världens störska egoist-kopp!

Urs vad jag är förkyld. Helt otroligt, igår var jag lite snorig liksom och nös. Idag vaknade jag upp och kände mig halvdöd. Snorig, täppt (ja det kan man vara samtidigt) ont i halsen, trött som en björn och allmännt slö. Jippie.

Tänkte, och hoppades, att det skulle gå över under dagen. Men ack så jag bedrog mig.

Nu sitter jag här, har precis sovit i en timme, är fortfarande lika jävla trött som innan och dricker té i världens största egoist-kopp. (det står mitt namn med stora röda bokstäver och har ett hjärta på fatet. Den är fin.)

Skruttan är lite snorig hon med, men inte så mycket. Men annars så kämpar hon med den andra tanden.. Tänk att det ska göra så ont och klias så hemskt. Stackars lilla barn.

Men för att återgå till hur synd det är om mig nu då, jag har iaf tagit en halstablett. Men det gör fortfarande ont. Det enda den egentligen gjorde var att bedöva tippen på tungan och liiiite i halsen. Känns ungefär som på slutet sedan man varit till tandläkaren och fått bedövning, ni vet när bedövningen börjar släppa alltså..

Nu ska jag läsa lite mera bloggar, surpla i mig téet med min bedövade tunga och tycka lite mera synd om mig själv.

Puss

Tisdag 26/5

Natten har varit lite bökig, skruttan är lite förkyld och sen tror jag Nr 2 i tandväg är på G. Hon kliar och har det jobbigt. Så skruttan har inte sovit så bra inatt, och det har ju inte jag heller givetvis. Tur att pappan kunde sova iaf, som skulle upp och jobba idag. Men nu sover skruttan ute i vagnen iaf. 

Konstigt det där tycker jag, det är mest på natten som "böket" blir.. Både med magen och med tänderna.. Hon sover jättebra på dagen ute i vagnen, men på natten är det lite struligt. Konstigt. 

Aja, har precis varit och tittat på när grannen plockat upp alla plattor på uteplatsen. Det är skevt och vinnt överallt, så han ska "göra om, göra rätt" :p Fylla mer sand och jämna ut marken och sen lägga tillbaka plattorna. Händig en karl! :p

Idag ska jag till barnmorskan. Inte en dag för tidigt.. Jag ska skaffa P-piller så att inte Anna får ett syskon inom en ganska lååång tid. Hon får nog klara sig själv i iaf 2 år till. Kanske 3 tom. :D

Aja, nu väntar jag på kaffet och sen ska jag bju ner den hårt arbetande grannen på en kopp. 

Puss

Älskade Unge!

Grattis på 8- månaders dagen älskade AnnaPanna!!

Internationella dagen för försvunna barn.

Idag, den 25 maj, är det internationella dagen för försvunna barn. 
Dagen började uppmärksammas efter att Etan Patz, en 6-årig pojke, försvann på väg till skolan 1979. 
Det var första gången han skulle gå till busshållsplatsen ensam men han kom aldrig fram. 
Ingen har varken sett eller hört från pojken igen. 
Han blev officiellt dödförklarad av en domstol i juni 2001 och man satte hans dödsdag till just den 25:e maj 1979, dagen han försvann.
 Den misstänkta förövaren, Jose Antonio Ramos, sitter i fängelset för att ha utnyttjat en annan 8-årig pojke sexuellt. Han har också erkänt för en cellkamrat i fängelset att han hade tagit Etan till sin lägenhet, våldtagit och sedan mördat honom. 
Internationella dagen för försvunna barn är inte så uppmärksammad i Sverige. 
Jag undrar varför? Det blir mer och mer vanligt att barn försvinner i Sverige. 
Oftast är det ena föräldern som lämnar landet och tar med sig barnen. 
Men det finns även föräldrar som förlorar sina barn, det händer här i Sverige. 
Dom flesta minns Engla, en 10årig flicka som försvann den 5 april 2008 när hon cyklade hem.
 Hon blev kidnappad, grovt våldtagen och mördad. 
Det finns barn som fortfarande är försvunna. 
Glöm aldrig det! Ikväll klockan 21:00 så kan du hedra minnet av försvunna barn genom att tända ett ljus i ditt fönster som kan lysa ut mot gatan. 
Låt ljuset brinna en timme.

 Sprid gärna vidare detta budskap via din blogg eller på annat sätt.



Måndag 25/5

Dagen började med att skruttan var på jättedåligt humör. Ingenting hjälpte. Tillslut blev hon iaf på lite bättre humör och efter gröten så ordnade det till sig.  Efter att skruttan sovit på förmiddagen gick jag och grannarna vägen ner till byn. Centrum. Hammarstrands hjärta. 

Vi gjorde apoteket, J gick på ICA, vinkade till E i fönstret på systemet och in på PRIX och köpte piggelinglass till Anna och snus och festis. C fick en glass han med för han ville inte ha mjukglass. 

Hur som helst så gick vi på Kiosken och köpte mjukglass och avnjöt den i skuggan. Det har varit himla varmt idag vill jag säga! Sedan vi ätit upp glassen så gick vi till lekparken och Anna fick gunga lite, det var roligt =D Sen fick hon åka rutchkana med Mattias, det var inte lika kul faktiskt. Det kändes nog lite läskigt. 

Vi lekte en stund till (Johnny och Mattias mest faktiskt :p) och sen styrde vi kosan hemåt. Skruttan somnade ganska omgående, hon var trött efter allt bus och glassätande. :D Väl hemma hade Micke kommit hem från jobbet och stog och stekte pannkakor till oss. Mest för att Casper skulle äta lite lunch men vi andra mumsade lite vi med.. =) 

Vid 1 tiden åkte jag mot granngården för att köpa ett nytt halsband till Bettan och plockade upp Erika som hade slutat jobbet. Vi for på ICA och handlade lite barnmat och lite till middagen idag. Hem och myste dotter en stund. Casper var hos oss nu i eftermiddag för Mattias jobbar eftermiddag och Jaana jobbade till 5. 
Jag och Anna somnade på soffan och under tiden så hade pojkarna hunnit med ganska mycket. Badade hundarna nere vid älven, plockat blommor till mig och Erika och letat reda på ett ställe att bygga en träkoja i sen i sommar. :)

Hur som helst så bjöd vi Casper och Jaana på middag idag, pasta, köttbullar och hemlagad gräddsås. Väldigt enkelt men ACK så gott det är! Kaffe på det och sen gick dom hem. 

Nu har J och E nyss varit här och druckigt lite kaffe (någon som blev brydd? :D ) och jag och E har smidit lite planer.. :p

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen FB:a innan CSI börjar klockan 21. 

Puss

Inte en lugn stund förrän nu ikväll

Dagen började med ett "mamam mamam" vid 7 tiden och vi klev upp och gav pappan sovmorgon. 
Lekte, blev lite osams ang lite små tjaffs som var på golvet, pussades och kramades och blev vänner. Kokade gröt och käkade den. Ut på en promenad vid 9 tiden, då jag trodde skruttan verkade trött. + Bettan behövde en prommis. Hur som helst, skruttan tyckte inte sova var en bra idé tyckte hon.. Så hon var vaken, vi väckte pappan när vi kom hem för min syster, Mickes syster och en kompis behövde skjuts hem ifrån Böle ganska omgående eftersom dom skulle jobba på Kärlagotte (?) idag. Hur som helst sedan han skjutsat dom så blev skruttan trött så vi gick en sväng hon och jag.

Då hamnade vi hos grannen och fick kaffe på bron där medans skruttan sov. Sen kom Micke över, några grannar från "våran sida" och "deras sida". Det är 2 "gator" här i Gulldalen. Hur som helst, så blev vi nog kvar där till.. Strax efter 1 tror jag! 

Hem, kokade kaffe och gav skruttan lunch. Efter en stund kom vackraste Petra med pingvin-lakrits som hon köpte till mig på kryssningen som hon och en av hennes vänner var på. :) Tack skatt! 

Sedan hon varit hos oss så smög jag över till grannen när skruttan vaknat efter att hennes pappa tagit henne på en promenad, smidde planer och surrade. Och skalade lök. Ingen höjdar sysselsättning men.. :p

Iaf så käkade vi grillad fläskfilé, potatissallad, grillade champinjoner, grillad lök, sallad, bea sås och ädelostsås. Jag skulle kunna äta ihjäl mig på ädelostsås!!! Eller förresten, jag skulle nästan, nästan, kunna dricka såsen med sugrör. :p
Hur som helst var det väldigt gott och jag är fortfarande mätt tror jag :)

Vid halv 6 började skruttan bli sömnig igen, så hon och jag gick hem och la oss och myste i soffan. Det tog inte många sekunder innan hon sov. Mammas flicka, jag kan titta på henne i evigheter. Hon vaknade igen vid 6 och vi gick tillbaka till sällskapet och drack kaffe och surrade lite. 

Nu är vi hemma, skruttan har precis somnat, sambon tittar på The F word (såklart) med Gordon. Jag ska läsa lite bloggar och sen mysa ner mig i soffan jag med. 

Hoppas Din dag varit bra med. Puss på pannan och god natt!

Nu säger jag godnatt.

Nu har jag precis tittat på Madagaskar 2 och ska krypa ner med mina älsklingar.

Vi hörs i morgon. Puss

Goood middag

Nu har vi kommit hem från middagen, vi käkade helstekt/grillad skinka och hemmalagad potatissallad med ädelostsås som Micke gjorde! Det var gott vill jag säga.. :) 
Efter maten så fikade vi lite kaffe och kakor, det var mysigt. 

Men sen började både Anna och lillfaster bli trötta så vi åkte hem och tog en dusch jag och Anna. Kan inte förstå att hon tycker det är så himla roligt att duscha. Mammas gofis!

Nu sover iaf skruttan, hon var jättetrött ikväll. Åt inte ens upp hela vällingen utan somnade. Haha.. Får ge henne den om hon vaknar eller så när jag går och lägger mig. 

Nu ska jag kolla lite bloggar och sen kolla om det är någonting på TV ikväll. 

Puss

Hungrig!

Nu börjar jag bli riktigt hungrig. Otroligt hungrig. Nästan farligt hungrig. 

Vi ska till Åkervägen och käka "grillad gris" vad nu det kan tänkas vara. (fantasin flödar) Funderar på att tvinga min sambo att vi ska bege oss genast till Åkervägen så kanske hon har smör till mackorna. 

Det hade tydligen inte vi. Kalaskul. 

Hörs ikväll. Puss!

Skumma väder!

Vaknade i morse av att hunden skäller som en tok i korgen i sovrummet. Ingen sambo i sängen och ingen dotter heller. Stängd dörr, det var väl därför hon skällde. Och att grannen kom på kaffe. Klockan var då ingefär 8 på morgonen. :)

Hur som helst, Micke kom och släppte ut hunden och jag skulle försöka sova vidare. Men utan resultat så jag låg och drog mig bara en stund innan jag klev upp och fick i mig lite koffein. Härligt. 

J kom tillbaka in efter en rökpaus och leka-med-hundarna-paus och fortsatte kaffedrickandet. 

Vid 10 tiden gick jag över till grannen (som sov) och kokade kaffe åt henne. Eftersom hon fortfarande låg i sängen och myste. I sin ensamhet. Tyckte det var nog nu och att hon skulle kliva upp. Hon tyckte lyckligtvis lika hon :p

Vi gick iaf på en promenad tillsammans, sov vi varit påväg med i flera dagar, och när vi gick sken solen och det var stekande hett. När vi vänder så kommer regnet. Med besked. Det var tur vi hade med oss jackorna, på utifall att lixom, och att jag hade regnskyddet till barnvagnen med. Regnet öste ner i kanske.. 5-10 minuter och sen kom solen. Precis som på teknad film. Ni vet, då det går superfort. Hur som helst så kom vi hem halv blöta och jag hann  bra precis sätta på perkulatorn innan Annas morfar och hans bror kom. Skruttan blev lite blyg i början men sen skrattade hon som vanligt när morfar är i närheten. 

Nu har vi precis kommit hem från Annas mormor och hon har precis slagit igen sina blå i vagnen på bron. Nu skiner ju solen igen och jag har dörren öppen. Ska nog ta min kaffekopp och sätta mig på bron och njuta av försommaren tills hon vaknar. 

Puss

Nytt och film..

Nu har jag skaffat mig en till blogg.. 
En blogg där jag kan skriva det som jag inte vill att alla ska få läsa, men som jag ändå vill skriva.. 
Kanske låter konstigt, men så är det iaf. 


Den som är intresserad kan kontakta mig på min mail och få användarnamn och lösenord. 
[email protected]  (mogen mail va? :p)

Nu ska vi kolla på filmen som börjar på 5:an. 

Puss

What a day!

Nu är jag hemma från Svallet. Det gick bra. 
Vi började dagen vid 7, skruttan och jag. Klev upp och gjorde oss i ordning och vid 8 kom svärmor och hämtade mig och vi for mot sundsvall. när vi kom fram så gav vi oss på Bauhouse (stavning?) och handlade lite blommor. Jag köpte nå blommor som jag för närvarande helt glömt namnet på :p Och 160 kg sandlåde sand :) Lillfaster Erika ska få en alldeles egen sandlåda! 
Efter det så åkte vi på Clas Ohlsson och sen på Rusta. När vi provat lyckan på de ställena så gav vi upp och gav vika för hungern och åkte på IKEA och bistron där för lite köttbullar och jordgubbscheesecake. MUMMA!
Sprang oss igenom IKEA och Åsa handlade lite gardiner och stänger till dom, jag handlade.. Fotoramar och servetter. Vi shoppade loss helt enkelt :p

Vidare på Birsta City Gallerian för att leta konfirmationspresent till JB. Efter MÅNGA om och men så hittade vi någonting till henne iaf. Kan inte skriva vad det var om hon skulle läsa. :p
På Cubus så fick skruttan ett par hängselbyxor och ett par kortbenta (?) hängselbyxor av sin fantstiska farmor och vi letade och letade efter någonting till lille Emil. Tillslut hittade jag någonting som var både praktiskt och gulligt, så det fick det bli. 

Inne på Din Sko så handlade Åsa lite, jag hittade ett par UNDERBARA skor, men min ekonomi tillåter inga nya skor just nu, så jag fick fortsätta trampa omkring i mina gamla gympadojor. Men det funkar så länge =D 

Hittade en skit fin väska oxå på Väskan, men jag bara tittade på den, det var någonting jag VILLE ha men som jag inte behövde. :) 

Hur som haver så har det varit en mysig dag och det är skönt att vara hemma igen. Men inte så länge till, vi är bort bjudna på middag hos min sambos pappa (!!!!) så vi ska nog fara om en halvtimme kanske.. Beror lite på när skruttan tänkte slå upp sina vackra.. 

Aja, nu ska jag dricka upp mitt kaffe och läsa lite bloggar. 
Puss

Inte en dag försent faktiskt..

Nu har vi äntligen tittat på hela Tolken. Och jag måste säga att jag faktiskt blev besviken. De första bitarna jag sett av filmen var bra mycke mer spännande än slutet. Det var nästan som att man förstod att det skulle snurra runt för bruden och macho mannen skulle rädda situationen OCH presidenten som alla hatade.. Aja.. 

Sen har jag ju pratat med vackraste Elin idag med, och lite med sonen med, han var arg i bakrunden :) Sötnos! Vi kunde prata ganska länge innan pojken tyckte att han ville ha mamma försig själv, så jag sa att vi kunde fortsätta prata sen när dom kommit hem. Tänkte fråga när hon trodde dom skulle kunna komma hem men det glömde jag helt bort. 

Aja, det visar sig. I morgon ska jag med svärmor till Svallet som sagt och jag ska försöka hitta någonting till lillgrabben. Nu när man vet vad det blev så att säga, så är det ju lite lättare. =) Har redan en present, och en annan har dom redan fått, men jag vill köpa någonting som han (eller egentligen Dom) kan ha glädje av nu. Spännande att få se underverket sen när dom kommit hem och landat riktigt. Spännande!!! =D

Aja, nu ska jag nog göra mig lite gott fika och sen bädda till bror och hans tjej. Vi hörs i morgon sedan jag Svallat klart. 

Puss och god natt!

Efter många om och men..

Så tog jag tag i städningen. Även fast jag inte ville. 
När jag precis dammsugit klart så kom svärmor och Bente bus, så då var egentligen dammsugningen ogjord, men jag har bestämt för att bortse från det idag. Tar det i morgon sedan vi varit i Svallet. 

Hur som helst, efter en stund så kom min mamma och brollan.. Han hjälpte mig att sätta upp den där förbannade hyllan som vi köpte från IKEA för 100 år sedan som bara tagit plats i förrådet för att jag inte orkat satt upp den. Hur som helst nu sitter den uppe ovanför skruttans säng. Och den är gull med gosedjur, dom tog sådan plats i leksaksgrejen (en sån där från IKEA). Men nu får leksakerna plats iaf. Det är ju alltid något. =)

 
Så blev resultatet :)

Sedan dess har det hunnit med att åska en massa, vi har varit och fyllt på i kylen (den gapade tomt) och orienterat oss runt ICA Hammarn. Snart, snaaaart hittar man nog allt. Närsom helst.. :p

Skruttan har precis lärt sig att slå två klossar emot varandra, så nu gör hon det hela tiden :p Kanske inte så intressant information för resten av världen, men det är sådant som JAG vill dela med mig av. Sen får resten av bloggvärlden tycka vad dom vill om det. Passar det inte, så läs inte :D

Nu ska jag dricka kaffe och ringa brollan och kolla när han kommer. 

Puss

Jahaja..

Natten har varit över all förväntan. Skruttan har vaknat en gång och då fick hon komma till våran säng och sen har hon sovit. Ända till klockan 6. Då vaknade jag av att hon sitter upp och säger "mamamamama" och drar mig i håret. God morgon på dig med. 

Nu har hon och pappan tagit hund och barnvagn och gått ut på en promenad. Eller, en kort promenad tills dottern somnat och sen har han nog styrt kosan upp till grannen. Jag skulle städa. Skulle. 

Jag orkar inte. Jag vill inte framför allt. Men det behövs. 
Hund = sand och hundhår. Barnvagn = sand i hallen. Barn = leka på golvet.
Slutsats = Inte bra. Inte bra alls. 
Måste städa. Suck.

Solen har iaf tittat fram och jag funderar på att gå ut ist. Då slipper jag se eländet. Härligt. 

Vad gör Du idag?

Härligt med åska!

Idag efter att vi varit till veterinären med Bente så var det så härligt väder ute så vi tog fram ett täcke och massa leksaker och satte oss ute på gräsmattan framför lägenheten. Det var jättespännande att känna på gräset tyckte skruttan och efter ett tag så plockade jag fram lite Marie-kex och vatten, det var himla gott med Marie-kex. :)

 


Sen började Anna bli rödblommig om kinderna och det kom moln så vi gick in och käkade lunch och sen ville hon sova. Så jag stoppade ner henne i vagnen och gick en sväng och hon somnade ganska så omgående.
Jag la mig i soffan en stund för jag hade lite ont i huvudet och då började det åska så vi drog ur allting och jag tog fram Vi Föräldrar tidningen, den är himla bra tycker jag. Stod lite bla om mjölkfritt och vad man kan använda och sen vad man kan använda om man ska undvika Glutamat oxå. Eftersom det inte heller ska vara i Annas mat så var det nyttigt att veta.

Efter en stund gick jag över till grannen och drack en kopp kaffe och pratade om våran vän.. :) Mitt i allting så började det hagla och jag kutade över för att kolla om skruttan vaknat som sov på altan i vagnen. Mycket riktigt det hade hon, hon sov sig igenom åskan men när det började hagla vaknade hon =D
Hur som helst, jag tog skruttan och ett paraflax och kutade över till Jaana igen och när vi sitter och surrar så blixtrar det till och sen smäller det så det skakade i golvet. AS COOLT enligt mig, men jag vet att de flesta inte delar den åsikten :p

Vi gick hemåt vid.. 2 tror jag och busade lite och jag diskade. Sen har vi bara tagit det lugnt faktiskt. Skruttan har lärt sig att ställa sig upp efter soffbordet och soffan, lite ostadigt men hon kan. <3 Mammas flicka, det går så fort!!

Brorsan och Peder har precis varit här en sväng och drukit lite kaffe och surrat. Som jag saknar min bror, det är helt galet. Vi bor 10 mil ifrån varandra, han bor med min pappa i Torvalla eftersom han går skola i Öset. Brollan..

 
Det var de bästa bilderna jag hade.. :p

Nu ska jag kolla lite bloggar och sen mysa ner mig med sambon.. =)

Puss

Ja..

Efter en orolig sömn inatt, varje gång jag vaknat har jag tittat på telefonen. Nothing. Tills halv 5 då jag vaknade, då hade jag fått ett MMS med en bild på vackraste Elin och hennes SON! Han föddes vid 1 tiden i natt :) 

Pratade lite med henne nu på morgonen, alla mådde bra men dom var trötta! Naturligtvis.. 

Nu sitter jag och dricker kaffe och väntar på att klockan ska gå. Kvart över nio ska jag åka, hämta Bente och bilen och sen bege mig emot Håsjö. Igen. :p 

Aja.. Nu vet ni iaf att min oro var, som vanligt, alldeles obefogad och både mamma och barn mår bra. 

Nu måste jag göra mig i ordning.. Puss

Still NOTHING!

Jag har fortfarande inte hört ett ljud. Hur fan ska jag kunna sova?!
Aja.. Måste ju, dels för att jag är väldigt trött och sen för att jag måste ju orka upp i morgon med..
Lilla Elin.. Hoppas iaf att det går bra och att jag får höra någonting i morgon.. Annars mina vänner, DÅ blir jag riktigt orolig. Men det kommer nog gå bra och jag väntar med spänning på ett meddelande där det står att det blev en han eller hon och att alla mår bra.

Nu ska jag borsta tänderna och sen försöka mig på att sova.

Sov så gott Ni med, natti natt.

Jaha?

Vad har jag lyckats göra idag då? INGENTING. Inte ett skvatt! Jo, tvättat och slängt in i tumlaren. Inte ens vikt tvätten har jag.. Helt fucking unbelieveble (?) alltså.. (Robert Gustavsson)

Eller joo, jag har köpt blommor till min granne från min pappa, jag har varit över med dom och hunnit med en kopp kaffe. Men annars har jag inte gjort minsta lilla nytta. En sådan
här grej får en att tappa fokus totalt.

Har fortfarande inte hört någonting, men det kan ju ta tid.. Och uppenbarligen gör det det.. Suck. Jag hatar att vänta. Men men.. Huvudsaken det går bra för min fantastiska vän. Men nu vill jag f*n höra någonting snart.. Suck.

Aja, om en dryg halvtimme är det Desperate, det ska jag se. Det slutade ju så himla spännande i tisdags.. Undra hur det kommer gå..... Får ju se snart..

I morgon då? Jaa tillbaka med Bentebus till Håsjö och ta de sista stygnen, sen blir det nog lugna puckar. FC är stängt så det blir inget sådant besök heller.. Kanske jag putsar fönstren i morgon då? Vi får se.. Är det fint väder ska jag nog försöka få tag i K och A i Kånkback och kolla om vi inte ska ut och gå.. Men som sagt, beror på vädret..

Aja.. Nu har jag faktiskt inte någonting mer att förtälja så jag slutar här. Återkommer så fort jag hört någonting från Öset.

Puss


Kinda' back to reallity..

Var upp till min kära granne Erika och fikade, där sitter en av mina äldsta (alltså som varit min vän längst) vänner och ser så vacker ut. Hon är hemma på "besök", hon bor och arbetar numer i Trondheim. Hur som helst så bjöds det på kaffe och chokladpudding och massa skratt. 

Gos med min underbar flicka och ännu mera skratt. Fick även en "gåva" som Erika uttryckte sig, som tack för hjälpen med Easie när Erika jobbar. Jag fick 2 snusdosor!!! Tack Erika! 

Nu sitter jag och Anna här, är oroliga och nervösa, förväntansfulla och glada. Nu vill jag bara höra någonting!! 

Aja, vi ska försöka skingra tankarna och busa lite med Skruttan.. 

Vad gör Ni idag?

Åh jag blir så nervös!!!!!!!!!!!!!!

Jag var nyss på ICA och handlade, när jag står vid toalettpapperet och blöjorna så får jag ett meddelande av älskade Elin, Hej. Nu är vi påväg in på BB :-). GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!

Jag blir så nervös. Kommer det gå bra? Har hon ont? Kommer det ta lång tid? And so on.

Jag blir så NERVÖS!!

Shit, hur ska jag kunna göra någonting idag då?!


Så det kan bli..

Sen jag skrivit senast så slängde jag in tvätt och sen gjorde vi lunch, eller vi värmde resterna från igår. Efter en stund så renbäddade jag sängen och sen kom min mormor och min mamma och hämtade mig och vi for till Sollefteå en sväng.
Mormor skulle köpa avmaskningsmedel till valparna, eftersom dom inte hade tillräckligt här på vårat apotek, för valparna börjar flytta nu i veckan. Den första flyttar nu i morgon redan!

Hur som helst, vi fixade det och sen gick vi på Kapphal. Mormor köpte en kofta och jag handlade lite sommarkläder till skruttan. Hon kommer bli såå fin :) Men hör och häpna, jag som varit emot rosa fick vika mig. Dels för att det bara finns rosa kläder i princip till flickor men sen oxå för att lilltösa klär väldigt bra i rosa. Mammas skatt. <3

Hur som helst, jag köpte en klänning, en T-shirt med tillhörande shorts och ett par rosa tights med spets nere vid fötterna. Mammas flicka kommer bli så fin! 

Sen gick vi på fiket bredvid och fikade god kaka och  kaffe latte. Men vanilj naturligtvis. :)
Vidare på Vero Moda återförsäljarna och sen Lindex. Hittade massor på Lindex men jag lät bli. Det får bli sen kanske.. Men nog kliade det i fingrarna :p

Efter Lindex kutade vi bort på ICA och handlade barnmat, det finns så mycke mera att välja bland där, ganska många sorter som inte finns här. Sen köpte jag ett storpack med blöjor oxå, eftersom dom var lite billigare där tror jag än vad dom är här hemma. Jag ska testa sånna där Easy Up på dagarna, eftersom hon kryper hela tiden nu så kanske dom följer kroppsrörelserna lite bättre. Men "vanliga" med tejp på natten för dom håller bättre tätt.

Så när jag kom hem så vaknade skruttan, hon har haft en heldag med pappa och hälsat på sin farfar,gammelfarmor och gammelfarfar och farbror Anders i Böle. Vi myste massor och som vi har busat. Anna tycker det är jätteroligt om man "jagar" henne när hon kryper, hon skrattar så hon nästan kiknar. Mammas skatt.

Efter en dusch och lite mera bus så har hon somnat för en halvtimme sedan ungefär.

Nu ska jag kolla om ni i bloggvärlden uppdaterat någonting och sen bara ta det lugnt. I morgon är en ny dag och då ska det nog putsas lite fönster hade jag tänkt.

Puss

Flitiga Marie

Hittils idag har vi faktiskt hunnit med ganska mycket. Skruttan har sovit mycke bättre i natt, tack och lov. Hon vaknade vid 6 tiden och fick lite välling och sen somnade hon om till halv 9. Det var skönt. 

Vi myste lite allihop och sen så kokades det gröt och jag och Anna for ner på familjecentralen en stund och träffade lite människor. Det var jätteroligt och Anna lekte med massa barn. =) Vid 11 så började skruttan bli trött så vi åkte hem, hon hann somna i bilen så jag la henne direkt i vagnen och hon sover fortfarande. 

Jag har hunnit dammsuga och skura, ska snart kasta in en blöt tvätt i tummlaren och starta våra sängkläder. Funderar på att kanske ta och slänga i mig nån lunch oxå innan Anna vaknar.. Vi får se vad jag hinner :)

Aja, nu ska jag snabbläsa lite bloggar och sen ta tag i allt.. 

Puss

Trött nu..

Skruttan sover, disken är diskad, spisen avtorkad, bordet avtorkat, skruttans stol avtorkad och alla leksakerna ihop plockade. Nu är jag trött.. I kroppen. Men inte trött-trött. utan bara. Trött.

Ikväll käkade vi salsakyckling-ala-V-B-K. Det är en grillad kyckling, creme fraisé, Pineaple salsa och tacokrydda ihop blandat och kört i ugnen tills det blir varmt. Och ost ovanpå. Så fruktansvärt gott. Jag ringde och bjöd ner gräsänkan på mat och hon kom och åt även fast hon redan ätit middag en gång. Men vad gör man inte när det är så gott nästgårds? :p

Så nu är alltså resten av maten i kylen och väntar på oss i morgon till lunch och disken är som sagt diskad. Sköööönt.

Skruttan sover så oroligt så det är inte klokt. Vaknar och är jättejätteledsen och nästan otröstlig. Mammas skatt, hur ska man göra? Det är så frustrerande att inte veta vad det är.. Är du törstig? Nehe. Är du hungrig? Nehe. Har du ont? Är du varm? Behöver du en torris? 1000 frågor och inget svar. Vad gör man? Tillslut brukar hon somna om, när man ligger och håller om henne, gungar och vyssar. Älskade barn. Min ögonsten.

I morgon är det operation stor-städ. Igen. Såg igår kväll hur mycke spindelväv det är i taket på farstkvist/altanen. Måste åtgärdas. Så det ska jag bland annat göra. Städa badrummet igen och köket. Damma i bokhylle-schabraket och eventuellt putsa fönstren. Om jag orkar dvs. :p

Nej nu ska jag försöka mig på Tolken, för 3e gången. Nu är ju det inte så sent så nu kanske jag orkar se den.

Puss och god natt.

God söndag gott folk.

Viken rolig kväll jag hade igår.

Det började med att vi alla åkte upp till Gevågs bystuga till klockan 6 och inväntade födelsedagsbarnet. Vid 20 över 6 kom hon, med ögonbindel naturligtvis, och när hon klev ur bilen och hennes dotter tog av ögonbindeln så började vi sjunga allihopa. Hon blev jätteglad och överväldigad. Kanon roligt!

Sen fick vi alla välkomstdrinkar och vi gick in och satte oss till bords. Vi hade gjort sallad med flera olika småskålar med olika saker som man kunde blanda in i salladen. Fetaost, skinka, köttbullar, oliver, vanlig ost, stark korv, vanlig korv, ananas...... Listan kan göras ganska lång. 2 olika dressingar  hade vi till och baguetter med vanligt smör eller vitlökssmör. Det var verkligen gott må jag säga.

Efter maten så flöt kvällen på, frågeslinga, paketöppning, lite lekar och tårta såklart. En lyckad kväll.

Efter ett tag, sedan vi gjort allt det där så tog vi och sköt undan borden och drog upp volymen på sterion och dansade. Vi dansade till Wikingarna, Smokie, Creedens Clear Water Revival (eller vad bandet heter) och lite blandat. Så otroligt roligt.

Tog jättemycke kort, men tillslut så tog batterierna slut i kameran så jag kan inte lägga ut nå bilder nu idag. Det blir kanske i morgon. Hur som helst så kom vi hem vid.. Halv 3? 3? Jag vet faktiskt inte, jag tror jag kollade på klockan sista gången vid tio över 2 och då var vi fortfarande kvar där uppe. Juste, nattamat blev det oxå, kokt korv med bröd. Har nog aldrig ätit en sådan god korv, och jag som inte ens gillar kokkorv :p

Vaknade vid halv 10 tiden kanske i morse, klev upp, kokade kaffe och ringde farmor för att höra hur det gått med skruttan. Det hade gått jättebra tror jag, hon var ute och gick med Erika och Bente och Anna var kvar med hennes syster hemma hos henne och sov. Mammas älskling, det är helt sjukt vad jag saknar henne!

Bara jag piggnat till mig lite så ska jag gå ner till Åsa och stoppa tösabiten i vagnen och gå hem med henne. Vill ha henne hemma!! Nog för att jag vet att hon har det bra med sin underbar farmor och alla fastrar och sin moster, så vill jag ha hem min skatt. Mammas älskling. (blödig, töntig, mesig, kalla mig vad ni vill.) :p

Aja, nu ska jag gå ut och sätta mig i solen med en kopp kaffe och bara njuta en stund.

Puss

åka åka åka bil..

Skruttan har inte velat sova i sin säng inatt, så hon har sovit mellan oss. Mysigt men man sover ju inte riktigt så bra som man önskar.. Jaja.. Vaknade iaf vid halv 6 (!!) av att någon drar i mitt hår och där hör jag "mamamamamamamama" Suck. Godmorgon solstråle. :)
Hur som helst så klev pappan upp med henne och 15 minuter senare kommer han tillbaka med en sovande dotter som fortsatte sova i ca 2 timmar till. Skönt för oss allihop som fick fortsätta sova.

Vid halv 10 gick jag, Bettan och skruttan ut och gick en sväng, Anna var trött och Bettan (och jag) behövde en lite promenad. Så det gjorde vi. Vädret såg kallt ut, men det var ganska varmt faktiskt. Tills vi kom tillbaka till vägen ner mot Gulldalen, då började det blåsa och kallt med! Men då var vi ju nästan hemma så det var ingen fara.

Vid halv 12 så åkte jag och skruttan till min mamma och plockade upp henne och min syster, vi skulle upp till min kära, söta, rara morfar som fyller år idag! 42 enligt honom själv, så jag får tro på det då.. :p Hur som helst så käkade skruttan lunch där och sen åkte vi hem. Nu sover hon ute i vagnen igen, skulle egentligen upp till "stället" och hjälpa till med det sista tills ikväll, men dom sa att jag inte behövde så vi stannade hemma och jag försöker samla på mig massa Anna-mys innan hon ska åka till farmor över natten. Mammas skatt, hur ska jag klara mig i natt då?

Nyss har min kära granne varit här på en kopp kaffe och lite surr. Alltid lika trevligt, jag tycker väldigt mycket om dig min vän! Hon ska vara våran chaufför (stavning?) ikväll, likväl så ska hon skjutsa mig och Anna till Åsa och sen plocka upp mig sedan hon hämtat J och handlat lite. Det kommer bli kanon.

Eftersom jag PRECIS lärt mig konsten att bränna skivor så har jag brännt en ny till skitsaaben. Den blev jättebra. Alla bra låtar som jag gillar och några fler som jag behöver lyssna nån gång till på innan jag tycker om dom.. (om jag någonsin kommer göra det..)

Jaja.. Får se om jag uppdaterar någonting mera innan det är dax att fara.. Annars får ni ha en underbar lördagkväll, det ska vi ha.

Puss

I'm back now.

Vilken dag. Ganska fullt upp faktiskt. Först så for jag ju med Bente bent till veterinären, sen kom grannarna över på kaffe och vi diskuterade morgondagen. När den skaran begav sig så kom E och K hit och hälsade på, det var inte igår som jag träffade dom. Och dom hade inte träffat skruttan heller så dom tyckte nog det var roligt att träffa henne.

När dom farit för att arbeta så kom min mamma och vi diskuterade morgondagen och lite allt möjligt. När hon sedan for så åkte jag och Anna upp till de andra på "stället" och hjälpte till med förberedelserna inför i morgon.

Sen hem, gav skruttan mat och efter ett tag begav vi oss till min mamma för att gå igenom hennes garderob + att jag gick igenom syrrans med. Vid halv 6 begav vi oss till svärmor för att äta grillade hamburgare och sallad där. Mums I tell you. Hennes syster kom oxå ifrån Strömsund så det var trevligt. Hon har inte träffat skruttan sedan.. I november kanske? Aja, det var roligt att träffa henne iaf, och det blir mer släktmys för skruttan i morgon då hon ska sova borta för allra första gången. Det kommer nog gå jättebra. För henne alltså. Det lär vara värre för mig..

Nästan så jag ångrar mig.. Nej men det kommer gå bra. Det måste det. Det kommer det. Punkt.

Nu har jag precis kommit tillbaka från Erika, var upp och surrade en sväng med henne och nu när jag kom hem så har min underbara sambo tänt ljus och gjort mys.

Så vi hörs i morgon.

Puss

Dagens goda gärning.

Vaknade i morse vid.. 8 tiden? Aja, klev upp och drack lite kaffe som min sambo kokat och myste med lilla skruttan. Hon är så vacker. Känns alldeles galet att hon faktiskt är min, min alldeles egna lilla flicka..

Aja, vid kvart i 10 skulle jag vara med svärmors hund hos veterinären i Håsjö för att plocka bort stygnen efter operationen, så kvart över nio åkte jag till henne, bytte bil och packade in hunden och sen drog vi. Fint väder och fria vägar, DÅ tycker jag om att köra bil extra mycket. Hur som helst så plockades stygnen bort och när vi for förbi Åsas jobb så svängade jag in där och pratade med henne (medans jag kom ihåg vad Luthman sagt) och sen for jag hem med Bente. Gav henne penicillin och satte ut henne igen så hon får njuta av försommaren hon med. =)

Så nu har jag kommit hem och precis tagit mig en kopp kaffe. Ska väl ta och fundera över vad man ska kocka ihop till lunch idag, måste verkligen bli bättre på att äta lunch. Ibland så äter jag ingen lunch, och det är inte så bra eftersom jag inte kan äta någonting på morgonen.. Men men, bättring är på g!

Vad sysselsätter ni er med idag?

Vilken cirkus.

Nu har jag gett mig in i någonting som för mig är så nära en omöjlighet man kan komma.
Jag håller på och bränner ut alla kort på skruttan och förlossningen osv på en skiva. SUCK!

Försökte hålla en tät telefonkontakt med min super-hacker bror i Torvalla, till inge nytta egenligen. För det första så suckade och skrattade han när jag bad om hjälp. Jag kan ju inte så naturligtvis vänder jag mig till den jag VET kan. Aja, hur som helst, så guidade han mig vidare. Då var det dax att lägga in bilderna.

Då skrattar han först och sen så "försvinner" han. Jaha? Så säger jag lite fula ord och får kontakt med fanskapet igen, då får jag ju veta vad som stör hans koncentration. Den lilla söta Elin, naturligtvis :) Ja se ungdoman' å deras kärlek.

Hur som helst så tappar jag honom helt efter att han skrattat åt mig ett tag till och kallat mig "idiot" X antal ggr.

Nu har jag iaf brännt ut 2 skivor, heeeelt själv med den andra. Stjärna i kanten för mig, det nyfunna datasnillet.


Uppdat. 22:54

Nu så, 4 skivor med kort. Massor med kort. Alldeles för många kort. Men jag vill ju ha kvar dom =) Jag tog och la över alla fina kort på Bettan och Saga som jag tog i sommras, alla kort sedan vi var på Diggeloo och alla underbara kort på lillfaster Erika. Känns skönt, nu kan datorn braka ihop om den vill.

Jag har ju fixat det viktigaste.

I brist på annat..

Sedan sist har vi egentligen inte gjort så mycket.

Jag har vikt ihop all tvätt och lagt in i garderober och byråer.
Busat med skruttan och pratat med min bror på MSN.
Skruttan har duschat och vi har även haft lite främmande.

Trodde tösen skulle bli trött nu, men icke sa nicke. Hon sitter under skrivbordet nu och skrattar lite för sig själv. What ever makes you happy darling :p

Jag hittade en sida där man kunde värdera sin blogg, (hur dom nu än kan värdera den bara baserat på bloggadressen men...) och det var en lite kul sida faktiskt. Värderade min, i brist på annat att göra, det var en liten summa iaf. :)

Nu ska jag väl inte belåna hemmet baserat på den summan som dök fram där men.. :p Som sagt, i brist på annat.

Nu ska jag kolla om tösabiten vill sova eller om hon vill gosas en stund iaf.

På återskrivande gott folk!

Kom igen!

Jag skrev ju ett inlägg igår med bilder på mitt hem, ge mig lite feedback tack! :)

Älskade skruttan!

I morse så ORKADE jag verkligen inte kliva upp med min sockertopp. Hon har sovit oroligt hela natten, vaknat och varit lite ledsen, lite varm och allmännt gring. Efter en sådan natt med alldeles för lite sömn så orkade jag inte. Sambon sover ju, som alltid, som en sten så han fick vackert bryta sin skönhetssömn och stiga upp med vårat überpigga vilddjur.

Sagt och gjort det gjorde han och jag somnade om. Skööööönt. Hur som helst, vid halv 10 klev jag iaf upp och möttes av ett alldeles förtjusande skratt och pussar (av båda vederbörande). Så säger Micke på skämt, "visa dina vackra tänder ist för att räcka ut tungan Anna.:" Som vanligt så stoppade jag in lillfingret för att "känna". Som alltid förväntade jag mig att inte känna någonting mer än hårt tandkött, men idag var det annat. Det är någonting som är vasst där på vänster sida.

Full av förväntan (och lite skräck, hon blir ju så stor om hon har en tand) så får jag efter många om och men kika. Jo men visst är det en liten tand!!!!! Mammas stora tjej! Tänk att någonting så litet kan värma ett mammahjärta så det nästan kokar? Underbart.. Men som min svärmor konstaterade när hon fick veta den stora nyheten; "Vad kul. Då kan hon snart bitas hårt då." Fantastiskt. :)

Nu sover skruttis iaf ute i vagnen, vi gick nyss på en liten promenad, kollade posten och där låg min beställning från Pippilotta äntligen! Som jag väntat. Men nu är den här, skruttan kommer bli så fin i sin nya solhatt, tunika och skor.

   


Sen idag ska jag och Anna försöka träffa skruttans farmor och äta lunch med henne, Micke är i Öset med en han känner och ska handla lite. Jag hoppas han gör det jag bad honom om, köpa skivor så vi kan bränna ut alla kort på OM någonting nu mot all fömodan skulle hända med datorn så har vi iaf alla bilder på magen, liten Anna och alla andra kort kvar.. Jag tror jag skulle gå under om de skulle försvinna!

Aja, nu ska jag dricka klart mitt kaffe och sen plocka ihop lite här.

Puss!

Jag undrar..

Hur hittar alla till min blogg?
Hur hittar flera 100 personer till de andra bloggarna?
Hur gör folk för att bli super duper populära?
Jag bara undrar..

Vad skriver andra människor om som är så himla populärt bland det svenska folket?

Och hur blir de "utvalda" valda till just "veckans blogg" etc?

Lite som jag funderar över ibland.. När jag har lite tid över.. Som nu.. :p

Hmm..

Svar: Ja Linda, du har förstått det rätt. Jag fastnar inte på bild.. :p

Vackrare än en sommarmorgon..

Eller någonting i den stilen iaf. Vill jag tro. Men jag är ju inte dummare än att jag inser att fullt så vacker kommer jag aldrig att bli, så jag nöjer mig med det jag ser i spegeln.

Hur som helst så hade min kära vän slingat sitt hår och det ville jag oxå göra. Den där som är kombinerad, med först heltäckande färgning och sen slingning som är anpassat till det. Gick inte att finna. ICA hade inte, dom hade kanske 3 färger och 2 slingningar. Inte vad jag var ute efter med andra ord.

Innan vi for på ICA så hämtade jag Annas faster på dagis och hon var oxå med på ICA. Vidare på apoteket för att beställa vällingpullvret till Anna, som kommer senast fredag. Tur man inte var utan :)

Sen åkte vi på PRIX och handlade hårfärg där. Fann inte det jag var ute efter, naturligtvis, men jag hittade en färg iaf så får jag väl ta slingrna när P kommer hem från sitt aventyr i Sthlm =D

Hur som helst så käkade vi mat när vi kommit hem från vårat lilla äventyr i Hammarstrand city, sen tog vi och lekte lite, Anna, Erika och jag. Spelade massa barnvisor på Youtube och sjöng och dansade till bla "huvud axlar knä och tå", "imse vimse spindel", "lille katt" osv.. Det var trevligt..

   
Anna och Erika lekte lite tillsammans med alla Annas leksaker :)


Sen kom Erika (grannen) hit och hjälpte mig färga håret och lillErika hjälpte mig sen när jag skulle skölja ur färgen, hon fick hålla i efterbehandlingen och då blev hon glad att hon fick hjälpa till =)

Nu ska jag mysa med skruttan innan det är dax för henne att sova. Hörs sen!

Som utlovat..

För en tid sedan så lovade jag att jag skulle lägga ut lite bilder på vårat nya hem, som jag gjort de tidiare gångerna. Det är först nu som jag är "nöjd". Om man nu någonsin blir riktigt nöjd dvs..

Hur som helst, here we go.


Hallen


Köket


Badrummet


Vardagsrummet


Vardagsrummet


Vårat lilla sovrum

Så, nu har ni fått se hur Vi bor.. Litet men mysigt. Precis som jag vill ha det. Nästan :p
Vad tycker ni då?

Tidig kväll

Igår kväll så käkade vi soppa. Den var jättejättegod! Mitt i all soppätning så glömde jag att jag skulle ringa Kickan, hoppas du förlåter mig. Tittade på Desperate Housewifes oxå, undra om Edie kommer klara sig? Det såg kanske inte så lovande ut..  Aja, det visar sig på tisdag.

Hur som helst så vaknade skruttan till vid 10 tiden och var jätteledsen. Så jag la mig i våran säng med henne så hon skulle somna om och känna sig trygg. Naturligtvis så somnade jag med, under täcket med kläderna på.. :p Vaknade senare någon gång och kröp ner riktigt..

Vaknade nu i morse av "mamam mamam" :D Mammas fina flicka. Jag blir så stolt, även om jag inte riktigt tror att hon vet vad det är hon säger.. Det spelar ingen roll :D

Vi kokade gröt i morse och kaffe, käkade lite och jag gick ut i snålblåsten med hunden en sväng. Huvva, när ska det bli riktigt varmt? Nu vill jag ha sommar..

Aja, nu ska jag diska och när skruttan vaknat så ska jag dammsuga. Suck.
Inget ont som inte har nått gott med sig sägs det..

Härligt skratt nu på morgonen..

Tittar på Vakna med The Voice, och där visar dom en ny video.

We made you - Eminem

HAHAHAHAHAHA..
Älskar sådanna videos. Haha. Underbart.

Nej jag blev inte alls sugen, inte alls..

Vi var till svärmor en sväng, skruttan och jag. Busade med lillfaster och snackade massa skit med svärmor. Redde ut vad hela Anders-Olofs skolans elever är upprörda över. Förändringar är inte bara negativa ungdomar. Bara så ni vet :p På min tid (för ca 4-5 år sedan med andra ord) så hade vi 3 arbetslag. Alfa, Beta och Gamma. Ni kommer ni få 2 arbetslag. Deal with it. Faktiskt. Aja..

Efter vi varit där så pratade jag med Kickan i telefon och skruttan kröp omkring nakenfis. Rätt som det är är hon borta, igen. Hittar henne inne i badrummet, där hon satt sig PÅ min morgonrock och NATURLIGTVIS kissat på den. Tack älskade unge, tack så mycket. Nu kommer jag antingen måsta klä på mig om jag måste upp i natt eller riskera att de få människor som är vakna om nätterna ser mig i min födelsedress. Om dom av någon annledning nu skulle kolla genom mitt köksfönster dvs.. Men men, sånt som händer.

Hur som helst så blev det en dusch ikväll igen då, eftersom det var kiss på morgonrocken, golvet och skruttan då. Naturligivis :p Men skruttan tyckte det var roligt, som vanligt så vad gör det?

När vi var ute och lekte lite med Bettan tidigare så ser jag att grannen är ute. Smyger mig dit och fråga lite försynt sådär, som jag brukar vara, vad dom sysslar med. Jo, ni förstår jag kände nog allt en goooood doft när vi kom hem, och mina misstankar stämde. Någon grillade. Grannen tvärsöver-på-baksidan-hållet. Flintastek. Suck. Jag blev inte alls sugen, inte alls. Dom skulle käka flintastek, majkolvar (?), klyftpotatis och "fusk"bea som P uttryckte sig. Gott. Hemskt gott.
Hoppas ni njöt ordentligt flickor! :)

Nu har min sambo kommit hem med lite av den soppa han gjort och serverat idag till ca 100 gäster.. Ska nog ta och smaska lite på den, det är väl lagomt natta-fika?

Puss

Mina

Måste bara lägga in lite kort på mina favoriter i livet.. =)

 
Älskade Anna

Min sambo och Bettan
 
Goknulen Casper

Underbara Erika och Petra
 
Vackraste Jaana
 
Världens bästa Petra och Jaana

Jaana och vackra Elin


Lite bilder på några av de som betyder allra mest för mig.

God dagens solen/regnet.

Vilket ostadigt väder vi har idag.. Spöregn för att i andra sekunden blir solsken och tokvarmt. Helt galet :D

Jag städade aldrig badrummet igår kväll. Jag la mig ist. Eller jag skulle lägga mig men då vaknade skruttan och var super super ledsen. Vet inte om hon kanske drömde någonting kanske.. Men men efter en stund lugnade hon ner sig och somnade om. Så jag fick somna oxå =)

Idag har jag varit ut med min hund, grannens hund och barnvagnen. Det har gått bra, men nog är det lite knepigt :p Varit och orienterat mig runt kaoset på ICA, hittade inte allt jag sökte så jag fick åka på Prix och handla det sista + snus. Ursh vilken dålig vana. Men men, den är ca 5 kr billigare på Prix så därför handlade jag den där..
Skulle ha varit på Apoteket oxå, men dom hade lunchstängt då. När jag är påväg hem från Prix så ringer sötaste mamma Elin  och frågade om jag var hemma. Så vi tog och käkade pasta med skinksås tillsammans, det var himla mysigt. Sen gick vi en sväng med Anna och Easie, så skruttan fick sova och Easie kissa.

Vi satt på bron ett tag i solen och surrade och kollade på kort från när skruttan var nyfödd. Älskade unge vad hon vuxit om sig! Mammas stora tjej, säger "mamma" hela tiden nu  =) Måste ta och skicka efter lite mera koer känner jag. Och köpa skivor så jag kan lägga över alla bilder om det skulle hända någonting med datorn.. Gud förbjude!

Aja, nu ska jag kolla lite bloggar och sen diska. Suck. Hushållssysslorna tar aldrig slut =D

Japp så det kan gå..

Jag som skulle sova..?

Jag har diskat, städat köket, varit på promenad med hunden och tom hunnit med att duscha henne.

Flitiga flickor får tidig kväll brukar man säga, det kanske inte stämde till 100% men NU ska jag bara borsta bissingarna..
Eller kanske städa toan? Nu när man ändå är på hugget......

Det känns inte riktigt bra nu..

Kvällen och eftermiddagen har gått ganska fort, kanske har att göra med att jag sov bort en timme efter maten?

Först (innan maten) fick jag kuta och "handla" lite hos grannarna. Stekmargarin hos J och lingonsylt hos E. Vi käkade potatismos och köttbullar med hemmagjort gräddsås. Skit-mega-jättegott.

Lagomt tills vi ätit färdigt så vaknade skruttan, så vi la oss allihop i våran säng och myste på maten. Jag somnade. Vaknade en timme senare av att jag frös som om det vore minusgrader inomhus.. När jag kommer ut i vardagsrummet så sitter Anna utan byxor för hon är varm och jag sätter mig bredvid henne under ullfilten. Låter det logiskt? Kanske inte, men så var det.

Iaf vid 7 tiden så gick jag och Anna och duschade, jag behövde bli varm i kroppen och skruttan behövde en dusch. Hon tycker så mycke om att duscha nuför tiden, det gjorde hon inte på Forsgränd. Kanke är för att duschen här är ungefär dubbelt så stor :p Hur som helst så duschade vi i en 30 minuter tror jag innan vi gjorde välling och skulle sova. Trodde jag. Men icke. Grannen på andra sidan väggen kom, och inte kan man väl sova när det kommer främmande heller! <så hon var väl vaken till halv 9 kanske, inte super sent men ändå senare än "normalt".

Nu sover hon iaf och jag känner mig mer död än levande. Helt galet att man kan bli såhär bara sådär.. Aja. Ska försöka sova bort det i natt, Micke blir inte hemma på hela dagen i morgon ungefär så då gäller det att vara pigg. :)

Haha måste bara berätta, nu ikväll innan vi hann ta på pymmen så kröp våran lilla nakenfis iväg, jag och Micke surrade i köket, hur som helst så hör jag henne ropa men jag hittar henne inte. Då har hon krypit in i sovrummet, BAKOM dörren och där sitter hon, men huvan som är till handduken över ansiktet. Haha älskade unge, vilka hyss hon börjat med. Igår var det samma sak, fast då hade hon krypit från vardagsrummet och in i duschen. Då höll vi inte på att hitta henne heller för draperierna var fördragna för jag hade duschat på förmiddagen. Tokunge <3

Aja, nu ska jag kolla det sista på CSI och sen sova.

Natti natt min vänner, sov gott.

Tack mormor!

Skruttan fick lite nya leksaker idag, sånt där mjukt jättestort pussel. Vi la det (jag, Petra och Anna) och tog bort de små bitarna som man kan få i halsen. Detta blev resultatet =)

  


Bjussar på en bild då pappa och skruttan leker tillsammans oxå =)

<3

Måste dela med mig av att min älskade dotter säger MAMMA!!
Hon sa det någon gång igår, men idag säger hon det också!

Jag blir stolt och alldeles varm i kroppen!
Mammas älskling!




Uppdat. 16:18

Nu har skruttan sagt "mamma" så fler än jag och Micke hört det, både Petra och Annas mormor har hört det..
Ville bara skryta lite =D

Morgon morgon kamrater..

Japp, idag klev jag och skruttan upp redan kvart i 7 (pust) lekte lite, bytte till torris och gjorde gröt och kaffe. Sen lekte vi lite till, lyssnde på musik och Anna känner på ordet "mamma".. Snart så verkar det komma ett riktigt mamma =D <3

Nu vilar skruttan förmiddag och jag har ganska nyligen varit ute med grannens hund, hon blev himla arg när jag stängde in henne i buren igen.. Men jag tror hon kommer komma över det. Hoppas jag. :p

Jag ringde iaf ett av de samtal jag skulle i morse, så den 25:e klockan 11.00 ska jag vara där.. Ingenting speciellt med det, rutin that's it. Lite små ont i ena handleden har jag.. Strange.. (Eller hur det nu stavas är så dålig att stava engelska..)

Aja, nu vaknade skruttan så vi ska klä på oss och fara till hennes mormor.

Adios for now amigos..!


Tack för Erat stöd ni trogna läsare..!

Men VAD hände egentligen?

För någon dag sedan skröt jag ju så heeeeemsk över min  KANON statitik.. Det var ju tydligen förgärves..
Eller, visst jag har en ganska galen statistik, över 50 per dag, men här om dagen så hade jag 80 unika besökare..
Vart tog ni resterande 30 personer vägen egentligen?!

Skriver jag verkligen så kasst? Fast, 50 av er stannade ju, men de resterande 30 då? Skrämde jag bort er?

Vad hände egentligen?

Söndag

Blev väckt av en pussande dotter och bekedet om att det var en överraskning på g i köket. Hmm.. Det var frukostframdukat med gröt om jag ville och kaffe. Jag tog en smörgås med en korvskiva på och kaffe. Väldigt gott må jag säga! Framöver så åkte jag till L i krångede och hälsade på och kikade på hennes lilla hundvalp Joppe. Han var jättesöt!

Hem, skjutsade hem min kära svärmor som tagit sig vatten över huvudet med att springa alldeles för långt hemifrån och hon pallade bara inte att springa heeeela vägen hem, så jag hämtade upp henne och skjutsade hem na. Sen var det bara hem och vända, skjutsade E och J till Lien (?) så dom kunde låna en bil och sedan dra vidare till Svallet för att lämna J på tåget mot Dalarna. Pust. Jag blir trött bara av att tänka på allt jag hunnit med idag.

Juste, kaffe och hemligheter hos grannen med. Vi har precis kommit hem därifrån och nu väntar jag på att crépesen ska bli klara i ugnen så man kan njuuuuta av crépes med skink OCH champinjon stuvning. Är det bara jag som har sirap till det btw? Alla rynkar på pannan när jag säger det.. Helt normalt i min mening.. :p

Ikväll blir det luuuugna gatan här faktiskt. Ingenting planerat och det känns skönt. I morgon ska jag komma ihåg att ringa några samtal som jag skjutit upp alldeles för länge, hoppas det blir som jag tänkt mig bara.


Härliga sommartid!

Morgonen började som vanligt, skruttan var redan vaken med pappa.
Hon fick lite gröt och jag drack en kopp kaffe innan jag hoppade in i duschen. Och rakade benen. Var inte en dag för tidigt. Ännu ett bevis på att man prioriterar annorlunda nuför tiden.. :)

Vid lunch tid så gick vi ner till Annas farmor och fastrar för att äta lunch och drack lite kaffe ute på altanen. Lillfaster Erika ville bjuda Anna på några av hennes fina färgglada godisar, men ångrade sig när hon kom ihåg att Anna är förliten och att hon inte har några tänder ännu. Hon är så rar lilla Erika.

Vi gick hem vid halv 2 tiden och när vi kom hem så hade skruttan somnat i vagnen så vi satte oss ute på bron allihop, jag käkade vaniljglass direkt ur burken (den var nästan slut) och pappa Micke och grannen Johnny käkade 91:an. Löste lite korsord i Kommunalarn och försökte mig på sudouko men det gick fan inge bra den här gången.

När Erika kom hem så åkte vi ner till älven så hundarna fick svalka sig lite, det verkar som att skruttan hade velat vara med, men det gick ju inte. Hon ropade efter hundarna när dom busade i vattnet och sparkade med fötterna av förtjusning. Gosunge.. Efter ett tag for jag, skruttan och Erika på ICA för att handla lite till middagen sen ikväll, plus att det ryktades om ½ priset på barnmatsburkar så vi skyndade oss!!

Vi hittade lite iaf.. :) Nu kan skruttan äta massor me god mat. Tur att de flesta sorterna är helt mjölkfria så det är kanon! Vi testade makaronigryta nu till hennes middag, den gillade hon. Var lite orolig hur hon skulle ta det eftersom det är större bitar i dom, men det gick kanon! Hon tuggade tom, mammas duktiga flicka. Köpte även en ny nappflaska (även den på ½ priset) och en bitring (på ½ priset) och några nya nappar. Jag byter ju ut dom lite titt som tätt för jag är orolig att dom ska gå sönder när hon har dom i munnen..

Nu ligger pappa och dotter och vilar i våran mysiga säng, och här sitter jag och dricker kaffe. Ska strax ställa mig och diska och sen vika all förbannade tvätt som jag skutit upp i flera dagar.. Suck.

Nu ska jag kika lite bloggar och sen FB och SEN diska..

Nu ska jag faktiskt ge upp..

Stänga ner.
Avsluta.
Inta soffläge med sambon för kvällen.

Ett kallt glas vitt vin och en mysig sambo.
Tända ljus och film.

Ha en trevlig kväll. =)


Besökarna ökar, men var är kommentarerna?

Nu har jag gjort det iaf.

Bytt dammsugar påsen. Yeay. + i kanten till mig. Köpte ju nya när jag var på ICA, det var inte blahblah86, utan blahblah84. Ett lätt och ärligt misstag från minnesbanken. Jag accepterar och förlåter. För den här gången.

Sen dess har jag och skruttan rivit ut ungefär alla leksakerna på golvet och lekt med dom. 
 

Byggt klossar (skruttans favorit sysselsättning numer, förutom att krypa och dra i min blomma) läst ur en av sagoböckerna som hon fått av sin morfar (jag uppskattade nog Guldlock mer än skruttan där jag läg på golvet) och diskat.

Eller, jag diskade och Anna satt i sin stol och drack vatten, kastade flaskan på golvet, jag tog upp den, den åkte ner igen and so on. =) Hon fick en stekspade att leka med som for ner lika fort den.. Men men jag fick ju diskat innan sambon kom hem iaf :p

Vid 7 tiden började skruttan bli trött, men jag tyckte det var lite väl tidigt för att sova, så jag tänkte hon kunde få duscha lite. Så hon fick sitta på golvet med alla sina badleksaker så duschade jag henne med duschen. Det var roligt det kan jag lova!! Man kunde ju dricka vattnet då.. Och hålla i duschhandtaget själv.. Blev lite blötare än planerat på mig, men när man får ett sådant underbart skratt från tösen så spelar det ingen roll. Det finns ju torra kläder. =)

Nu sover hon och NCIS går i bakrunden, kikar lite men tappar koncentrationen hela tiden..

Nu ska jag äta upp det lilla godis jag har kvar och kanske, kanske unna mig ett glas kallt vitt..


Roligt med så många som läser, men Vilka är ni? Jag vet om.. Kanske 10.. Finns några kvar. :)

Nu Björkhammar!

Nu fungerar det!
Nu är jag officiellt timvikarie på Björkhammars äldreboende. Igen.
Nu har jag fått tillgång til TimeCare Poolen så jag kan lägga mig tillgänglig. 
Härligt.

Eller tycker jag det? Nu får jag nästan lite ångest.. Är jag verkligen redo att lämna mitt livs största kärlek hemma? Utan mig? För att jobba? Utan henne? Klarar jag det?

Jag får gå försiktigt ut.. Jobba kanske nån kväll. Kanske en helg. Eller kanske en morgon?
För att det ska gå lätt att jag är borta..

Så att övergången blir smärtfri. För mig.

Gick inte riktigt som jag tänkt mig..

Skulle ju som sagt byta dammsugar påsen.. Gick väl sådär.
Eftersom jag "förlagt" den supersmarta lappen där jag printat ner vad det var för nuffrer på förpackningen med dammsugarpåsarna så tog jag en vild gissning. Eller, jag sökte långt inne i minnesbanken och fick för mig att det va blahblah86 dom hetter. Så jag köpte dom, för 99;- (!!!!) och hoppades på det bästa.

Jag har nu inset att min såkallade minnesbank inte är att lita på. Den far med osanning. Slösade 99;- åt mig. Tack. Hur som helst så var det ju naturligtvis fel sort, så nån dammsugning har det inte blivit ännu. Sambon tog bilen idag när han skulle iväg på det han skulle göra, dvs laga-soppa-åt-40-hungriga-män uppdraget.

Så nu sitter jag här, med smutsigt golv, ingen bil och sovande dotter. Vad göra nu då?

Juste, stolarna står på bordet med så jag kan inte sitta där heller.

Goder morgon.

Eller god förmiddag kanske man ska säga..

Idag fick jag lite sovmorgon, ända tills grannen kom på kaffe och ringde på dörren. Eftersom Bettan låg i korgen så skällde hon, så då vaknade jag. Kanske inte det uppvaknande jag hade önskat, men det gjorde ingenting. Klockan var ändå halv 9 (även om jag fick för mig att klockan var efter 11 :p) så jag klev upp och drack kaffe jag med.

Efter det så fick Anna gröt och lite kläder på sig, vi gick strax efter 9 upp till grannen mitt emot och drack en kopp kaffe och fick en god kaka. Nu har vi varit ute på en liten promenad i blåsten och träffade Ännu en granne som har en av Bettans systrar så dom fick busa lite. Men dom är väldigt lika, ingen av dom är speciellt mycket för att busa.

Skruttan sover i vagnen och jag skulle egentligen dra fram dammsugaren, men det kändes motigt. Måste byta påsen, men det är så äckligt så jag gruvar mig. Men den blir egentligen inte fräschare av att jag väntar men jag får inbilla mig det. En liten tröst känns det som iaf.

I helgen vet jag inte vad som händer och sker.. Grannarna mitt över jobbar och dom längre  upp jobbar oxå. Eller inte båda 2 men en iaf. Så vi får se om vi kanske knatar upp dit sen idag eller hur vi gör. Får se när sambon kommer hem..

Aja, nu ska jag skumma igenom lite bloggar och sen dammsuga. Suck.

Idag ville skruttan oxå laga mat.

 
Först tuggade vi i oss lite korv..

   
Sen tog vi fram vispen, stekspaden och skålen. Här ska lagas mat!


Och detta är vad vi åt, korvstroganoff och ris, i den lilla kastrullen kokade vi korv och grönsaker som vi sedan mixade med lite ris och tillsatte sojagrädde till Annas mat.

Det var gott vill jag säga!

När hände Detta?!

Började dagen med att bli dragen i håret av en halvskrattade tös. Härligt I tell you, härligt värre.
Iaf så klev vi faktiskt upp allihop samtidigt idag, det hör inte till vanligheten faktiskt. Det brukar alltid vara någon av oss som sussar vidare men inte idag. Kokade kaffe och Micke kokade gröt till skruttan. Havregrynsgröt med mango-banan puree till, det är gott det tycker hon =D

Hur som helst vid strax efter 9 så skubbade jag över till grannflickan och drack lite kaffe och snackade skit, härligt. Följde med henne på uppdrag Granngården-och-lämna-skylt, apoteket och tillsist ICA för att baka lite kakor tills frun från Gräddhyllan skulle komma vid halv 12. Hur som helst när vi kommer in på ICA så är det ett k-a-o-s där. Ingenting är på rätt ställe och det är nya kyldiskar till kylvarorna, oinkopplade frysdiskar till frysvarorna. WHAT? När hände detta? Vart har jag varit den senaste tiden? Aja, handlade på mig lite mat till skruttan iaf, nu har dom ÄNTLIGEN organiserat upp det lite oxå så man hittar det man söker. Annars har det varit blandat, 4 mån, 8 mån, 6 mån, 12 mån.. Ingen ordning alls. Men nu var det uppdelat iaf, blir så mycke händigare för en småstressad och förvirrad Marie. :)

Fikade med grannflickorna + gräddhylle Elin och Anna var med och kröp omkring på golvet, slog huvudet i bordet, i stolen och lekte med lite roliga leksaker som låter, blinkar och har sig. Kul tyckte Anna =D

Vi gick hem när skruttan började bli trött och la oss i soffan, där somnade vi båda två och vaknade en timme senare, skönt med lite vila ibland. :p Sen dess har vi lekt lite, ätit lite frukt och smörgåsrån med smör på och lekt lite till. Nyss kom pappa Micke hem så vi har precis lekt lite med klossarna, det gillar vi =)

Nu ska jag dricka mitt kaffe och sen börja laga mat med min sambo.

Börjar jag bli gammal?

Det gick bra idag hos veterinären. Det var 2 st tumörer som dom tog bort, varav en var en knöl hon haft på ena sidan av ryggen i flera år och sen den i ett av brösten så att säga. Operationen gick bra och Bente verkade inte allt för påverkad då vi hämtade henne på eftermiddagen, men å andra sidan så var hon lite vinglig fortfarande efter narkosen :p

Vi hade ju tiden 9,30 och som ni kanske förstått av tidigare inlägg så höll inte tidschemat. Det höll verkligen inte alls. För det första så åkte vi fel. Helt jävla fel. Hamnade på en annan klinik, fel klinik naturligtvis. Dom skulle försöka förklara vägen för oss, då var klockan ca.. 9,45? Hur som helst efter MÅNGA om och men, svordommar och frågande halvdöda gubbar så hittade vi till rätt ställe. Klockan var då 10.10. Underbart, debitering och ingen operation trodde jag.

Inga problem, sitt ner och vänta så säger jag till att ni är här, säger den trevliga medelålders kvinnan i receptionen. "Tack gode gud" tänkte jag och log mitt vackraste film-stjärne leende. Och vi väntade i.. Kanske.. 10 minuter innan vi fick komma in på ett rum. Efter ett tag kom en super trevlig Hollänsk kvinna vid namn Kim och pratade, skojade, klappade Bente och undersökte henne. Hon beställde röntgen av lungorna för att se att det inte var några tumörer där. Efter att röntgen konstaterat att det till ca 95% var säkert att det inte fanns tumörer i lugorna fick vi ta beslutet om vi ville operera henne eller inte. Vi tog beslutet att det vore dumt att inte göra det.

När Bente togs till operation så åkte jag och JB ner på stan och Micke skulle bort och kolla på ett jobb utanför Sundsvall. Vi gick, gick, gick, kollade, kollade, provade (dock inte jag), funderade, tjatade, kollade, gick och gick. Jag tror jag börjar bli gammal, för jag behövde då kaffe-rast 2 ggr på 4 timmar, hade gärna tagit nån fler med. JB blev nog lite leds, men det är väl inte mitt fel att jag blir trött i fötterna och har ett onaturligt kaffesug? Eller?

Hur som helst, jag köpte 7 pack med bodys till skruttan och ett par super söta skor på H&M, 2 ringar till mig och en present till gräddhyllans snart ankommande bebis. =)

Väl hemma vid halv 7 tiden for jag och hämtade upp mina 2 tjejer hos min mamma (Anna och Bettan) och tillbaka till skruttans farmor för att äta en sen middag. Det var trevligt men visst ville jag egentligen bara hem och dö i soffan. Men det hanns ju med det med sedan jag lagt Anna. Under tiden ja la Anna fick Micke åka tillbaka till Åsa och hämta min mobil och snusdosa som jag glömde och sen kikade vi på Rent Hus och Grey's.

Nu har jag faktiskt inte någonting mera att dela med mig så jag ska läsa lite bloggar och sen sova. Kram!

On the road again

Nu är vi pàväg till Svallet med Bente-bus till veterinären. Jag och JB sitter här bak och fòrundras òver vad fint det är ute nu när det bòrjar bli vàr. Härligt. Lite halvstressad känner jag mig här i baksätet, klockan tickar och rent spontant sà känns det som att vi inte kommer hinna, kan ha att gòra med att jag inte kòr. Aja, nu vet ni att vi bara fòrsov oss lite och nu bara behòver stressa lite. Underbart va?

Det tog bara drygt en månad..

Sedan sist har vi egentligen inte gjort så mycket..
Tvättat, tummlat och.. Lagat mat.

Min morbror med familj var hit idag och fikade och Fredrik hjälpte oss med parabolen så nu kan vi äntligen kolla på alla kanaler som vi faktiskt betalar för. Beats de 6 kanaler som är "basen" här i regniga Gulldalen. Det känns bra. Riktigt bra. Ska kolla på, bara för sakens skull, animal planet eller kanske travel and living eller.. VH1 kanske. Bara för att jag KAN. :)

I morgon ska skruttan vara med sin mormor, för vi ska åka med svärmors hund till veterinären för operation i Sundsvall så jag tog på mig det stora uppdraget att agera moraliskt stöd till Annas sånär shopaholic- faster JB när hon ska söka efter en avslutningsklänning och sen var det någonting mera.. Lite trist att låhkonjunkturen slagit ett stort hål i vår ekonomi så jag får nöja mig med att drömma, kolla, känna och fönstershoppa. Lucky me.

Nu väntar jag på att klockan ska slå 21.00 så jag får gotta mig i intrigerna på Wisteria Lane. En av höjdpunkterna av TV veckan. I morgon väntar ett spännande avsnitt från Grey's Memorial Hospital (helt galet att jag verkligen KAN gatan i Desperate Housewifes OCH namnet på sjukhuset i Grey's anatomy..) och enligt reklamen så verkar det vara s-p-ä-n-n-a-n-d-e! Återstår att se i morgon med andra ord. Så är jag inte kontaktbar i morgon kväll så vet ni nu varför.

Aja, nu ska jag ta och vika lite tvätt (det jag hinner på 17 minuter) och sen dega ner mig i soffan.. Kanske tända ett ljus eller två, bara för att det är mysigt i detta ruskväder.

Man blir ju sjuk!!

Nu har vi varit och premiär ätit Thai mat på Kaffestugan, det var väl sådär.. Det jag tyckte vad godast, av allting, var gröncurry-grytan. Den smakade lite iaf.. =)

Nu har vi precis varit upp till min mormor och kollat på hundvalparna, man blir ju sjuk! Hittade en som var så himla underbar!! En liten, gul tikvalp. Guud vad fin hon var!! Hade våran situation sett annorlunda ut, annat boende och stadigare ekonomi så hade vi nog inte tvekat.. Men det är ohållbart med en liten Anna, en Bettan och en labradorvalp i en tvåa. Det går inte. Men hon var himla fin!

När vi var där så fick Anna en påse med presenter, lite fina kläder och en filt.

 

 

 

Tack gammelmormor!

Nu ska vi starta en ny maskin tvätt och vika ihop det som är rent och torrt. På återskrivande!

Väldigt trevligt!

Vi har haft en riktig mys eftermiddag idag.
Skruttan och Micke rev ut alla leksaker i hela det stora (haha ca.. 15 kvm?) vardagsrummet och satt och lekte, tog lite bilder som jag lägger ut någon annan dag. Hur som helst så har jag upptäckt att skruttan tycker det är jätteroligt att mamma eller pappa kryper omkring på golvet, så hon får "jaga" efter.. Så det gjorde vi, pappa Micke stod mest och såg brydd ut faktiskt.. :p Sen har vi busat, lekt och bara myst. Det är väldigt skönt att få ha en "vanlig" familjesituation.

Att få vara som "alla andra".

Hur som helst, skruttan började bli trött vid 20 tiden, så vi tog av kläderna och tog på en torris, tvättade ögonen och gjorde oss klara för natten. Precis när vi skulle koka vällingen så kommer det en röd citroën (stavning?) hit till oss och in kliver självaste Kristina Elf. Annas mellan-namn =D Så då kunde hon ju inte sova heller, det gick ju inte. Så hon satt i pappas knä en stund och kikade på Kickan, när Kickan kollade tillbaka blev hon blyg och gömde sig hos pappa. *mammas sötnos* Tillslut fick hon nog och ville ha välling, men inte kunde hon somna ändå inte. Jättetrött men det var alldeles för spännande för att sova. Inte blev det lättare för att grannen Erika kom efter en stund, då blev det bara mer spännande!

Tillslut somnade skruttan iaf, strax innan Ballar av stål. Blev lite sent, men det är ju inte alltid fröken Elf kommer inte!

Nu ska jag låsa ytterdörren, borsta tissingarna och sen krypa ner med min sambo. Natti natt!

Men va fan!

Hur ska man kunna dammsuga utan en ny dammsugarpåse då den nuvarande är full??!!

Vart är den nya, obrutna förpackningen lilla älskade sambo?!

Fullt upp har vi haft det idag.

Vaknade vid kvart i 8 tiden, när Micke kom och väckte mig eftersom han skulle fara och jobba. Så jag och Anna steg upp och myste lite på täcket på golvet och jag drack lite kaffe. Ringde även BVC så vi fick komma dit vid 10 för att kolla vikten och ögonen. Hon gick upp i vikt så sakta tidigare, men efter att vi tog bort mjölken har hon gått upp ca 300g, dvs ungefär 100g/veckan. Skönt att det är påväg åt rätt håll igen!

Min mamma kom förbi, eftersom jag trodde sambon tagit bilen till jobbet, men han hade fått skjuts. Så ist för att skjutsa oss till BVC så stannade hon och lånade internet.. Eftersom dom inte fått deras ännu efter flytten.

Var förbi Forsgränd och pratade lite med E-B och fixade lite grejor så nu ska det vara färdigt med allting där. =)

Har precis haft främmande och Anna kryper omkring på golvet och slår med sina klossar, tur man bor på nedervåningen så inte några grannar blir störda, det verkar vara lite grinigt här på vissa ställen :p Men inte hos oss iaf, så det är ju bra.

Ska ta och koka lite kaffe tills Johnny och Micke kommer tillbaka från promenaden med hundarna och ta ifrån blombladet som Anna hittat. =) Ha en fortsatt härlig dag så hörs vi ikväll igen.

Kväll igen då

Sedan vi kom hem har jag hunnit med en powernap i soffan medans Micke och skruttan tog vagnen ocg begav sig upp till grannen. Sen har jag och Anna lekt lite med alla hennes leksaker, startat en tvättmaskin och slängt in en i tummlaren. Vikt lite tvätt skulle jag ha gjort men jag iddes inte. Inte idag. Tar det i morgon. =)

Vi har badat och ätit välling, rengjort ögonen och tagit hand om varandra. Anna har börjat surra så mycket nu, olika ljud och ibland riktigt kollar hon en i ögonen och jollrar som bara den. Om jag ändå visste vad hon sa =)

När Erika och Johnny var hit ikväll så tyckte sig Erika höra att hon sa "hej", men jag tror inte det.. Men kanske gjorde hon det, det märks om hon säger det igen isf :p Nu har vi kollat på Wipeout och nu ska vi nog kika på filmen som går på 3an. Vad jag saknar alla kanalerna, måste få upp parabolen snart.. Helst i morgon.. Men men. Vi får väl se när det blir.

Nu poppas det popcorn i micron och jag tror nog Sprite flaskan från kylen åker fram med, är inte det en ganska bra avslutning på den här långhelgen?


Hemma från öset.

Ja nu är vi hemma igen. Kom hem för en liten stund sedan, packade upp paketet som Anna fick av sin morfar, 8 sagoböcker som vi kan läsa sen när hon blir lite större. Bland annat en samlingsbok med några av Astrid Lindgrens sagor.

Skruttan har fått ögoninflamation, så jag var på apoteket i Lillänge innan vi åkte hem och köpte så jag kan rengöra riktigt tills i morgon när jag får ringa HC. Sprang in på Lindex och köpte 3 kortärmade bodys till henne med, hon har ju vuxit så mycket nu sedan hon fick mjölkfri kost. Så nu har hon iaf 3 st så länge =)

Nu ska jag ta och kolla lite bloggar och sen lägga mig och vila. Det har inte blivit så mycke sovit i natt eftersom skruttan varit både febrig, förkyld och sen ögonen =( Nu sitter hon nedanför mig och "städar" med en tjocksocka på skrivbordsbenet =)

Igår när Gabbe var och hälsade på i Torvalla så fick Anna sin första puss av en grabb. Naturligtvis hade vi inte med oss kameran så vi kunde inte föreviga detta ögonblick. Är det inte typiskt? Jaja.. Det kommer väl fler gånger och DÅ ska jag ha med mig kameran. Så det så! =D

Aja, vi hörs i kväll. Kram

Min bil ÄR ingen bra bil. Faktiskt.

Det kommer vissa dagar då jag verkligen älskar min bil. Jag tycker den går bra, den ser bra ut osv. De dagarna brukar oftast försvinna ganska så fort. Antingen så går skiten sönder eller så ser jag en annan bil som går bättre, är snyggare och är hel. Eller så kör jag en vända på stan med min pappas saab. Då är det kört. Nu hatar jag min bil. Igen.

Igår så gillade jag min bil. Den var okej. Då kommer en kompis till Gulldalen och visar upp sin snygga, mörkröd-metallic volvo. Då skönk genast skitsaaben ner till helvetet igen. Då fick jag för mig att kolla runt på blocket lite efter en ny(are) bil. Ingen bra idé. Nu hatar jag den gröna skitsaaben ännu mer.

En vacker dag ska jag ha en annan bil. En vinröd-metallic. Kanske en V70, eller en 850. Eller varför inte en peugot? Eller en audi.. Listan kan göras lång, jag kan tom tänka mig en vit 9-5. Bara för att vi fick köpa grannens för mindre än den är värd. Tur man inte hade dom pengarna då. Det hade ju varit synd om jag fick ha en bra bil för en gångs skull.

Tur man är fattig.

Torvalla

I morse fick jag sovmorgon, igen =) Vaknade runt 9 tiden och klev upp ovh drack lite kaffe. Tog med mig koppen och satte mig på bron med Vi Föräldrar i knät. Satt en stund tills Anna vaknade i vagnen vid 10 tiden. Då gick vi över till grannen med kaffe koppen och skulle dricka påtår, men då var deras kaffe precis slut så jag tog med mig termosen och hämtade de resterande kaffet ur våran perkulator och fyllde den. Man måste ju dela med sig med grannarna =)

Efter en stund lånade vi en stor väska av Jaana och packade ihop oss för att bege oss i sommarvärmen till Torvalla och hälsa på skruttans morfar. Så nu är vi här, har precis käkat middag och skruttan sover en sväng. Ska strax, tyvärr, väcka henne. Hon brukar inte sova såhär sent, men Marielle och Gabriel var här på besök så Anna blev så trött efter att ha busat med honom =) 7 tänder har han, stor killen!

Nu ska jag ta och snyta mig och hoppas förkylningen ger med mig.. Adios for now kamrater

Underbar dag faktiskt.

Idag har jag otroligt nog hunnit med massor. Egentligen hade jag velat ligga inne hela dagen och dega i soffan, men icke. Städade ute på Forsgränd, det som göms i snö kommer fram i tö heter det ju så vackert, och det stämmer i fler fall än mina bilnycklar. Sen hade jag nog varit lite slarvig, men nu är det fint där med.

      


Sen for vi till svärmor och fikade lite, kaffe och glass ute på hennes altan. Hem, busade lite med Anna, hälsade på grannen och kollade på Jeff Dunham - sparks of insanity = så fruktansvärt ROLIGT. Anna somnade på madrassen på golvet där brorsan och Elin sover nu och Micke i soffan. När Anna vaknade så for vi tillbaka till svärmor och käkade middag. Grillat med klyftpotatis och svampsås, haloumi ost och sallad. Jättegott! Efterrätt blev jordgubbar med grädde och socker med kaffe eller saft till. Mumma!




När vi kom hem så gick vi upp till grannen en sväng och sen badade jag Anna och tog på pyamas. Men ingen "riktigt" pyamas för hon svettas så lätt och det är ganska varmt i sovrummet även fast vi inte har elementet på. Hur som helst så fick hon en långärmad body att sova i och hon somnade för en halv timme sedan.

Nyss har vi haft främmande av Niklas från öset, och vi kikade på AFV men nu är det bara jag och sambon hemma så vi ska ta och mysa lite i soffan innan vi ska lägga oss. I morgon ska vi åka in till min pappa och Micke och brorsan till Nälden och parta =) Jag och Anna vi ska bara umgås med pappa/morfar och moster Sofie såklart. Kommer bli mysigt. Ska nog försöka träffa kusin Marielle och lilla Gabriel med =)

Nu ska jag läsa lite bloggar innan jag myser ner mig med min sambo i soffan.

Adios!

Goood morgon solen

Idag skiner solen, det är varmt och jag och skruttan håller oss inne just nu. Solen är alldeles för stark och vi har ingen bra skugga åt henne eller mig heller för den delen. Så nu är vi inne och det tycker vi är skönt. =)

Idag ska vi lämna tillbaka nycklarna till Forsgränd och hoppas att jag inte längre behöver oroa mig över städning på ett tag.. Nu har jag ju städat riktigt här hemma igen oxå så nu tänkte jag enbart njuta av Anna och den stundande sommaren =) Hålla tummarna för att Micke får det där jobbet han var på intervju om i veckan..

Nu ska jag och skruttan göra lunch, adios for now. (Kom ihåg  solskyddet!)

RSS 2.0