Ja där ser man

VARNING!! Detta inlägg är totalt värdelöst och innehåller ingenting viktigt!

Jag lusläste alla kommentarer på blogg.se's inlägg om att iPhone-appen är hääääär. Ingen är egentligen nöjd över det faktum att den faktiskt är här, bara en massa klagande för att det inte fungerar som det ska osv osv... 

Sen är det ungefär 50% av alla som kommenterar och undrar näääääääär Android- appen ska komma. Och vaaaaaaarför de inte gjorde en Android- app FÖRST osv osv. 

Underligt nog får dessa vilsna själar ingen respons från blogg.se. 

MEN. 

Så skriver en vänlig själ att man faktiskt kan uppdatera bloggen via webläsaren, dvs skriva in blogg.se's adress, logga in som vanligt och sen klicka på HTML-knappen och sedan skriva inlägget DÄR då det inte går att skriva där du vanligen skriver. 

Naturligtvis, så var jag tvungen att testa detta. Och det fungerade. Wiiiho. 

Så vill man nu blogga från mobilen även fast man inte har en iPhone så kan man alltså göra det. 

Sådär barn, nu vet ni det senaste onödiga vetandet.

Nu ska jag fixa våran middag, kycklingfilé och klyftpotatis. Bara jag och den största kärleken i mitt liv. ♥

testing

Hej hej... Såg på blogg.se att detta skulle fungera för oss stackare som inte vill ha iphone. Spännande!

Ajusteja....

Lotten;
(Gröna Lådans grundare om 4/10-11:
Innan du vet ordet av så har lillskruttan packat en grön låda med en macka åt dig ... HAHAHA!!!!)


Den dagen skrutt kommer med en grön låda och föser in mig i sitt rum och tvingar mig att äta, då ska jag äta upp mackan och LE stort och tänka på dig. 

Jag lovar! ♥

14 tim. Hours. T I M M A R.

....de e nemas problemas. 

Idag, idag har jag varit på utbildning på jobbet, palliativ vård i livets slutskede. En väldigt intressant utbildning. Och nog kan vi mer än vad vi trodde. Faktiskt. 4 timmar av skratt, allvar, fika och en massa diskuterande. 

Efter detta gick jag hem i höstvädret, landade hemma och fick en riktigt god middag serverad av min dotter, min lillasyster och min mamma. Lyx! Sen kom mig far, J och lille-lillebror ned och lekte lite med alla skruttans leksaker och fikade. Det var trevligt!!

Lillan somnade ganska utan protester vid 19.30 tiden idag, och har bara låtit till en gång. Hittills. 

Meeeeeen, som alltid lär hon vakna till lagomt till att jag lagt mig, sitta i sin säng och tjuta och stenvägra kliva ur sängen själv och komma in till mig. Neeeej, hon sitter där och lever om mitt i natten tills dess att jag hämtar henne. Shit. Gissa om jag är tröööööööööött när hon tjuter som ett brandlarm alt att någon stuckit kniven i henne, klockan typ 2-3 på natten. Far upp i en alldeles för hög fart och dundrar in i hennes rum och lyfter ungen under armen och swischar in i mitt rum. 

Ungen sover och är tyst innan hon nuddat min säng. Två-års dagen ifjol, det är jobbigt att fylla år ♥


Ah well, förutom att hon sparkas i ryggen, så är det bara mysigt att ha henne nära ♥

Älskade tösabit.

3 år. Det är helt otroligt.

Söndag

Idag är det söndag. I morgon fyller mina fina, stora underbara tjej 3 år. Tiden har bara rusat förbi och det har hunnit hända en massa saker på den tiden. 

Livet ser inte ut som jag tänkt mig för 4 år sedan. Ingenting egentligen ser ut så som jag trodde. Men det gör ingenting. Jag har världens finaste dotter och ett bra liv. 

Jag går i skolan och är snart klar med min utbildning. Jag bor i en fantastisk lägenhet med knarrande golv och en massa utrymme. Jag har planer på vad jag ska göra med stumpans rum bara pengarna finns. Jag ska måla och göra det till ett rum för Henne. Med hennes färger, grönt, orange och rosa. Hennes favoritfärger. 

Jag ska måla mitt rum i en mysig viol/lila/rosa färg med en mörkröd fondvägg. Jag vill ha beige i vardagsrummet med en fin fondvägg i någon starkfärg med mönster. 

Jag vill måla luckorna i köket och byta kakel. 

Ja, det finns massor jag vill göra med denna lägenhet, men jag trivs alldeles ypperligt just som det är. 

För jag har mitt livs största kärlek med mig, varje dag. Jag får gå och lägga mig med vetskapen att hon sover i sin säng i rummet bredvid och jag får vakna varje morgon med henne alldeles nära, sovandes eller av att hon kommer och väcker mig och vill ha "thé o macka". 

Älskade lilla mirakel, du är det finaste jag har!You'll see

Japp, jag blev mörk. Och jag trivs sååå mycket bättre i mörkt hår. Sådetså. 

Stumpan tyckte det såg kontigt ut men sen sa hon att det var så fint. Och ni vet ju, allt som kommer ur en barnamun är ju sant.... Eller? ;-)

Nu ska jag göra middag. Adios lovers!

En fundering

Alltså... Ni som känner mig vet ju att jag är en smula... Otålig. Och ändrar mig ganska fort. 

Nu är jag sådär ljus i barret som jag inte varit på fleeeera år. Känns bra. 

Men nu vill jag ändra. Ha. Jag vill vara mörk. Det känns som "höra till" när det blir höst mörkt och man såsar omkring i storlek L skjortor och raggsockar. Tända ljus och stora koppar med thé. Och chokladbrunt hår. Vad tror ni lovers?


Så här fint var det när vi var till Döda fallet en eftermiddag i somras.

Say you, say me

Ååh mina älsklingar, jag har haft en smärre bloggtorka. 

Jag har jobbat, umgåtts och sovit. Helt galet vilket sömnbehov jag har haft den senaste veckan. Ja, jag har snorat lite och haft taggtråd i halsen. Det har nog påverkat sömnbehovet lite. 

Men nuså. Nu har jag piggnat på mig. Lite ont i halsen, men det är allt. 

Nu har yours truly tagit tag i livet en smula och bokat en synundersköning. Ni förstår, tant ser lite suddigt ibland. Så, nu ska jag till Sollefteå nästa vecka och se om det behövs ett par extra ögon eller om tant inte ser illa utan är inbillningssjuk. Spännande!

Annars då? Jovars, tackar som frågar. Jag mår ganska bra. Tyvärr skiner inte solen på mig så ofta, men å andra sidan så har jag (äntligen) fått plocka fram halsdukar och raggsockar. Juste, raggsockar. Högre makters gåva till frusna fötter. 

Skrutt blir alldeles snart 3 år. Min lilla (stora) tjej. Idag har jag varit och inhandlat lite födelsedagspresenter. Min lilla gumma, när blev du så stor?Bakom mig (jag sitter i köket hehe) så kokas det lite kaffe, gött! Har fått alldeles förlite kaffe idag! Men, på ett av "fiken" i Solle så käkade jag en halloncheesecake. FAN VAD GOD DEN VAR! Tog kort på den, bara för att den var så himla fint upplagd, med chokladsås över och allt. Men, jag idds inte fara runt i hemmet och leta reda på kabeln till telefonen, så ni får föreställa er godsaken. Ja, och kaffe till det. Naturligtvis. 

Nu ska jag dricka kaffe som är bryggt i min födelsedagspresent till mig själv, denna:Adjö

All these............dots

Ungefär så känner jag mig just nu. Som en punkt. 

Odefinierad och en smula överflödig. 

Ah well, shake it off!

Skrutt är hos sin farmor en sväng och jag har just slaktat en gris och halverat middagsmaten. Dvs, fläskytterfilérna var mer fett/senor än mat. Men, nu är det åtgärdat och de står i kylen och gottar till sig lite. Snart kommer min mami, Martin(a) och lilla Alexia, senare även syster Sofy, brotha och hans tösabit Mosis. 

Dinner is served. Sen. 

Ah well, jag ska fortsätta känna mig som en punkt och se efter om det finns någonting mer jag kan stöka med innan middagsgästerna kommer hem hit. 

Adios lovers!

Off we go!

Okej, nu är det strax dax att ge sig iväg till förskolan!

Skrutt tog sovmorgon idag, men jag gjorde inte det. Åååh vad jag önskade att jag bara fick krypa ned bredvid henne när hon sussade så där super sött som bara min dotter kan göra. Men icke. 

Doggen behövde ju få en morgon kiss och jag behövde ju klä mig och få dricka kaffe i LUGN OCH RO. Never happens. Jag hinner oftast inte dricka upp en hel kopp kaffe på morgonen, det ska startas barnprogram, ut med hunden, leta reda på kläder, hjälpa på toa osv osv... 

Men idag har jag hunnit med 2 koppar kaffe och NYHETERNA. 

Shit. Jag känner mig så... Vuxen. 

Ungefär såhär sött sov hon. Men i min säng då. Med nattlinne. Inte på golvet.

Såhärärevah!

Lite var stans så läser man att man "bara" är undersköterska. Vem som helst kan bli det och du behöver inte kunna någonting alls. Eller...?

Är det inte så, att som undersköterska kan du stöta på alla olika sorters människor? Och ta hand om många olika sjukdomstillstånd? Är det kanske inte så att på vissa ställen så är du mer med patienterna/brukarna och tar hand om dem och allt de behöver, MER än sjuksköterskan? Är det inte så?

För att arbeta inom vården över huvudtaget kan man inte sätta sig själv högre än någon annan, anse att man är viktigare eller mindre viktig än någon annan. Du måste älska att arbeta nära andra människor och kunna visa respekt för den andres integritet. 

Är detta bilden som "alla andra" har av oss undersköterskor/vårdbiträden? 
Då är det fan inte så konstigt att en undersköterska idag är ganska "underbetald"! Det finns alltså människor i detta samhälle som inte inser hur mycket arbete vi gör. Människor som inte inser att man (faktiskt) fortsätter "arbeta" i huvudet när man kommer hem. Funderar och ibland till och med söker runt för att finna svar till de frågor dagen kan ha väckt. Har ni någon aning om hur mycket av ens själ man lägger i arbetet med människor?

Nej vet ni vad, ta och arbeta en dag som undersköterska/vårdbiträde INNAN ni uttalar er om att vi "bara" är undersköterskor. 

Så, nej. Man är inte "bara" undersköterska. Och nej, alla kan inte arbeta som undersköterska. 

Punk.

/Irriterad

Angel close

Kaffe, snus och lite lugn och ro. Precis som jag vill starta min morgon faktiskt. 

Stumpan sitter framför TVn och vi ska snart ordna lite frukost. Får väl se om jag blir tvungen att äta frukost idag också.... 

Aja, nu har jag inte tid/ork/lust att skriva mer, adios hombre! (?)


I love you to death.

Jag vet inte om jag berättat detta för er förut, men jag har en kärlek. Ja, förutom min dotter naturligtvis... 

Det var en intensiv tid vi spenderade tillsammans, men nu under den senare tiden av sommaren så svalnade allting och vi sågs inte alls faktiskt. Men nu har vi börjat på igen, hälsat då vi träffats och nu tog vi det till det normala igen. 

Idag tog vi en dans tillsammans och allting känns bara så himla bra igen. Jag tror att vi kommer trivas bra tillsammans och jag tror att detta är början på ett väldigt fint förhållande... 

Älskade, kära du... 

Här får ni en bild på min kärlek:
Välkommen tillbaka, du älskade centraldammsugare!! ♥
Lämna mig aldrig igen!

4/10-11

Jaha, nu är kiddet inte liten längre. Nu är hon snart stortjej. 

Den 26e fyller hon 3 år. 3 ÅR! Shit.

Den 4 oktober ska hon för första gånger stiga innanför dörrarna hos tandläkaren. Hoppas det kommer gå bra och att hon inte biter den stackars tandhygienisten i fingrarna. Det är ingen omöjlighet. 

I morse när vi skulle käka frukost, så ville inte skruttan ha någon smörgås. Och ingen gröt. Hon ville ha en shake. Problemet i det, är att själva pulvret som jag använder innehåller möjlk. Och det rimmar ju inte alls bra med hennes komjölksprotein- allergi. Så hon fick enbart Proviva och blåbär. Lika glad är hon för det, men det är ingen vidare frukost att stå sig på direkt. 

Så vi fick göra en kompremiss. Just, jag FÖRHANDLADE med min 3 åring- to- be. Hon fick en shake om hon åt macka också. Okej, om JAG också åt en macka. SUCK. Jag kan bara inte äta på morgonen. Hela insidan vill bara vända sig ut och in i ren protest. Men, kiddet måste äta innan hon ger sig iväg på förskolan. 

Så mamman åt en jävla macka. Och drack kaffe. Och drack en shake. 

Duktig mamma. 

Nu ska jag lägga mig i soffan bredvid kiddet och kika på Aladin innan det är dax att göra middag. Vilket jag ser på klockan egentligen är alldeles strax. 

Adios mina små lovers!

You're the best thing about me

Alltså, Savage Garden. Precis vad jag behövde idag!

Le grown-up?

Har den senaste halvtimmen suttit i soffan framför förlossningskliniken och skrivit matlista. Och handla lista utifrån matlistan. Jag måste fan bli bättre på att planera veckans inköp och inte småhandla varje dag i princip. 

Måste nog sluta upp med att ge efter för mitt begär för smått och gott. Tex en liten lakritsbit när klockan är 21.40 varje kväll. Kan det vara så att suger efter gotta kommer på kvällen när klockan börjar närma sig 22, för efter klockan 22.00 är det försent? Kanske... Igår tog jag en limpa med bredbar ädelost ist. Fan vad gott det är. 

Aja, igår kväll såg jag på alla dokumentärer och en timmes program om 9/11. Intressant, skrämmande och hjärtskärande. Så otroligt. Stackars människor. Att höra samtalen som de drabbade ringt till sina anhöriga, direkt efter att planen kraschat in i tornen eller det samtalet som spelades upp på rättegången. 

Det var en man som ringde 911 och under samtalet så hör man hur det torn han var i, började rasa. Usch, stackars människor. Vilket oerhört fruktansvärt slut på livet. Usch. 

Jag pussade lite extra på min grinonge (hon var himla grinig igår kväll) (det kröp senare fram att hon hade ont i benen, hej växtvärk!) innan vi la oss för att sova. Lilla gumman. 

Nu ska jag ta och packa ihop mig och vänta på min mamma som ska skjutsa mig på affären. Vilken tur att hon skulle dit också så jag slipper gå :D Juste, jag tog och beställde en ny vattenpump till bilen. 605:-. I love it. -.-Älskade lilla unge.

Min bror har nyligen bytt telefon och min lilla 3 åring to-be har inte riktigt hängt med i svängarna.

3 åringen: Åh nej mamma, Lobbin glömde sin telefoooon! säger hon med uppriktig uppgivenhet i rösten.
Jag: Men Robin har ju bytt telefon nu, han har en annan telefon den där är trasig. 
3 åringen: Men mamma, vart är din telefon?! med samma uppgivenhet som förut.
Jag: Här är den gumman.
3 åringen: Men vat är min telefon?! fortfarande lika upprörd.
Jag: Här hjärtat är den du får använda. (min gamla trasiga)
3 åringen: Ä de häj min!? Ååååh telefonen, jag ässa dej. säger hon med glädje och solsken i rösten

Älskade lilla unge, vad ska det bli med dig när du får en riktig telefon i framtiden? ♥

I. Love. It

http://svtplay.se/v/2530100/dyngkat_och_hur_helig_som_helst/dyngkat_och_hur_helig_som_helst

Lördagen den 10/9-2011

Välkommen lördag, hur står det till?

Idag har vi ingenting särskillt på schemat, förutom att få tvätten torr och vikt. Tror jag ska klara av det faktiskt. 

Igår arbetade jag kvällen och blev bjuden på Underbar fiskgratäng, igen. Fan vilken tur jag har alltså! 2 gånger på 1 vecka, möms! 

Aja, nu håller jag på att göra lite lunch för mig och stumpan, sen måste vi nog gå bort på affären tror jag. 

Puss hej!

Uppd. Attans, jag som kollade datumet men skrev fel ändå.... Hahaha

Hej hej bloggen!

Jag har inte tid att skriva nu, jag ska på super hemligt VIP uppdrag. 

Tja tja!

Out in the öken

Japp, jag känner mig liksom en smula torr-lagd vad gäller bloggandet. Är det åldern som gör sig tillkänna? Höhö...

Jag funderar, huuuuuuuur kan alla bloggare (de jag läser alltså) ha så himla mycket att skriva om? Tusen saker att berätta för alla som läser. Jag har kommit in i en sån där paranoia-fas igen... Spioner (?), dårar, snuskgubbar(och gummor med för den delen) osv osv... Snokare helt enkelt. 

Jag vet inte om någon iofs och nej jag veeeeet att världen inte kretsar runt lilla Mary May från en grått och trist samhälle i Jämtlands skogar. Jag vet. Men ändå... 

Jag funderar mycket nu mer, hur jag vill ha mitt liv, hur jag vill att Vårat liv ska se ut. Vissa delar av det vi har trivs jag så himla bra med, det mesta faktiskt. Men små små faktorer spelar in och tar liksom bort det lite grann. Det är trist. Och det som är mest tråkigt med det, är att jag inte kan påverka det heller. 

Nej, det är inte trist, det är förjävligt och det puschar mig ur balans lite... Jag gillar att "ha kontroll", även om jag kanske inte har det jämt och ständigt, så kan jag iaf inbilla mig att jag har det. Men det kan jag inte med vissa delar. Inte ens inbilla mig alltså... 

And that sucks! 

Aja, nu ska jag läsa klart det sista kapitlet i boken för i morgon ska skiten repiteras och sen ska det skrivas ett uppdrag också. Yeay. Happy me. 

Fick jag välja skulle jag lägga mig ned och sova i två dygn. 

I en liten liten stuga. Tillsammans med någon som jag tycker om och som INTE vill vakna klockan 7 på morgonen. Nog för att min väckarklocka är förjävla söt när hon kommer och väcker mig på morgonen med "ny plockade" blommor (spela roll att själva blommorna kommer från en av mina älskade porslinsblommor som doftar så gott på kvällen) och en blötpuss på kinden, men jag vill sova. Jag behöver sova. 

Eller så måste jag bara börja sätta mig själv lite längre fram i skalan, och strunta i vad alla andra kommer tycka och tänka. Skrutt, jag själv och skolan går före allt annat. Om inte annat så borde det gör det. 

Äh, vad svamligt det blev, är det såhär de gör di dära bloggarna?

God natt mina kära fäns!

Förbannade jävla

HUR I HELA HELVETE KAN MAN GÖRA SÅ HÄR EMOT SITT BARN!? FÖRBANNADE JÄVLA SUGGA! 

LÄNK

/Förbannad och ledsen

Dagen är HÄR

Japp, nu får alla som vill gärna gratta mig på min födelsedag. 

Hittills har jag fått 3 (!!) på bloggen, 2 st av Linda A, Tack för det hjärtat! 

Och en av en kille som heter Simon som (troligen) googlade lite och hamnade här. Ni vet, alla vägar bär till Rom (och uppenbarligen till min lilla blogg :D )

Tack för ditt grattis Simon, det var snällt :D 

Aja, nu ska jag försöka vispa ihop någon grädde till den kaosartade tårtan. Fan vad jag är dålig på att göra tårta! Aja, förhoppningsvis så smakar den bättre än den ser ut. 

Adios lovers, ha en fin dag!


Det är okej att känna


Joruserrusatte

Tänkte bara påminna om att om ca 1 timme och 10 minuter, så fyller jag 23.

Det är sant. Det kan man inte tro. Jag beter mig som om jag vore närmare pensionen än 25. 

Detta är mina "beteenden" som INTE tyder på att jag blir 23 år ung:

  • Jag blir trött vid sju och skulle kunna gå och sova om det inte vore för att dottern är i sitt absoluta esse vid den tiden. Och för att jag endast är 22 (snart 23) är gammal.
  • Jag gillar bilbingo.
  • Jag önskar att jag spelade bingolotto. Det verkar vara så himla mysigt och jag har inte spelat sedan Leif Loket Olsson var programledare.
  • Jag minns Leif Loket Olsson.
  • Jag blir nostalgisk när jag hör talas om "Syster Yster" (strumpan ni vet........)
  • Jag tackar nej till krogen och tar hellre ett glas vin hemma i lugnet.
  • Jag får huvudvärk om det är en massa tjattrande runt om mig. (om jag inte är den som tjattrar värst dvs...)

Ja, där kommer jag inte ihåg mer, sviktande minne är väl också ett täcken på att man börjar bli tant?

God natt, glöm inte att gratta mig i morgon. ♥

Whenever

Alltså, min dotter. Hon är någonting utöver det vanliga, det måste jag säga. 

Vi skulle dammsuga sedan hon varit på förskolan igår, så när vi kommer innan dörren så säger jag till henne att ta av sig stövlarna och tömma ut den ton med sand som allt för ofta hamnar på golvet i hallen. Så, hon tömde det utanför ytterdörren på gruset. Kanon.

Vi gick in och hjälptes åt att plocka undan på hennes rum och jag dammsög. Hon fick själv dammsuga sitt rum och bestämma när det var klart. Dock verkar hon ha selektiv syn, för högen med blomjord (som hon orsakat när hon skulle "känna om den va tösti" på morgonen) såg hon då inte. Så jag tog hand om den och förpassade lilla darlingen till soffan så jag kunde skura. 

Hur som haver, vi gick sedan runt i palatset och beundrade hur fiiint vi gjort och jag kände mig bara sådär nöjd som man egentligen endast är direkt efter att man städat. 

I morse, när vi skulle klä oss för att fara till alla kamrater på förskolan så tar kiddet på sig ena stöveln och utbrister: 

"Mäh! Sand mamma, hövva!" 
Vad tror ni hon gör sen? Jo hon ställer sig upp och vänder upp och ned på stöveln och ut RASAR en hel jävla sandlåda. Tror ni ungen låter det ligga där det landade? Neeeeeeeeeeeeeeej, hon måste NATURLIGTVIS sprida ut skiter över heeeeela jävla hallen. 
"Titta mamma, måsse dammsuga ijen!" 

No shit Sherlock. No shit. 


(enbart för att visa hur jag VILLE reagera, dvs med rök ut öronen och ilskna vrål.)
(men jag kontrollerade mig.)
(Hon hade ju rätt.)
(Skitunge)

RSS 2.0